פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירוע מוחי קל
    מירי12
    11/10/2009

בתאריך 26/9 הרגשתי שהרגל שמאל שלי כאילו נרדמת ונימול באצבעות הופניתי למיון ואז נשלחתי לרמב"ם. מאחר והתברר שאכן היה אירוע מוחי קל וישנו דימום במוח. אושפזתי שם 5ימים ונעשו לי 2 בדיקות CT שבהם: הודגם דימום פרנכימתי משמאל.והודגם ממצא חשוד לקברנומה. אתמול נעשה לי גם MRI עם הזרקת גדולניום והתוצאות :במיקום פראטלי שמאלי פאראפלציני מודגם תהליך עגול בקוטר 7 מ"מ שמרכזו באות יותר נמוך בGE התהליך בעל אות מאד נמוך וסביבו מודגמת בצקת ואזוגנית בכמות מסויימת,אין לראות האדרה ברורה של התהליך.באבחנה מבדל יש להביא בחשבון קברנומה שדיממה ולא ניתן להוציא מכלל חשבון תהליך המכיל מלנין או תהליך משני עם דמם .הותחל טיפול ב DEPALEPT 400 מ"ג 3 פעמים ביום.כעת אני במנוחה בבית עד לבקורת בעוד כחודש . ורציתי לדעת האם עדיף לי לעשות צילום סיטי או MRI נוסף מאחר ורופאת המשפחה נתנה לי סיטי האם זה מספק כדי לראות האם הדימום קטן או מתחיל להספג?. האם הדימום יספג מעצמו? והאם מה שנתגלה מחייב התערבות רפואית או שזה יכול להסתדר לבד ? מנסיונך האם זה דבר שיכול לחזור על עצמו שוב בעתיד או שזה בר חלוף? אשמח להסבר ברור שאוכל להבין כי אני די מודאגת ממה שנמצא ואם תוכל בפירוט, כי אני אישה בת 43 בריאה ללא מחלות נוספות או רקע משפחתי של אירועי מוחי.. ואין לי מושג ממה יכולה לנבוע הבעיה. אודה על התייחסותך ותשובתך. מירי 12

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי קל

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר איתן אוריאל
    12/10/2009

בדיקת הבחירה לאבחון קברנומות הינה MRI. אני מציע לפנות לנוירולוג או נוירוכירורג בנוגע להמשך הטיפול עם כל החומר הרפואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים ונימולים???
    לי
    11/10/2009

שלום,
    מטופלת IVF כבר זמן מה. בחודשים האחרונים שמתי לב לתחושת נימול בכף רגל אחת וכף יד אחת שמתרחשים רק בזמן ישיבה (ברגל כמובן). הועלתה האפשרות שייתכן והשימוש בהורמונים גורם לכך - יוצר נפיחות כלשהי שאולי יוצרת לחץ על עצב מסויים. לא עברתי שום בדיקות בעניין (מלבד בדיקות דם תקינות). האם יתכן שהנמולים נוצרים מהשימוש בהורמונים? האם שמעת פעם על דבר כזה???

בברכה ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים ונימולים???

הוספת תגובה

• נימולים

ד''ר איתן אוריאל
    12/10/2009

יש צורך למקם את הנימולים במדויק ולבצע בדיקה נוירולוגית. חשוב לזכור כי טיפולי פוריות עלולים להעלות את נטיית הדם להקרש ולכן יש להתיחס ברצינות לכל תלונה נוירולוגית חדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיים פיתרון???????????
    יעל
    10/10/2009

בוקר טוב,

יש לי תופעה בזמן ישיבה או שכיבה כף רגל ימין מבצעת תנועות לא רצוניות.מה הסיבה?מה הפיתרון?האם קיים פיתרון?

תודה בדחיפות

לקביעת תור
    סגירה
    קיים פיתרון???????????

הוספת תגובה

• תנועות

ד''ר איתן אוריאל
    12/10/2009

יש צורך לאבחן את התנועה ואופיה. במידה ומדובר בדיסטוניה ,כלומר כיווץ לא רצוני של כף הרגל הגורם למנח אבנורמלי יש צורך לאבחן את הסיבה וניתן להציע טיפול. אני מציע לפנות ליחידה להפרעות תנועה במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת גידול במוח
    יאיר
    09/10/2009

האם יש שיטה אחרת לכריתת גידול במוח חוץ מנתוח בראש למשל -מכניסים סקוף(סקופיה)דרך האף
    ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת גידול במוח

הוספת תגובה

• כריתה

ד''ר איתן אוריאל
    12/10/2009

גידולים מסוימים כגון אדנומה בהיפופיזה ניתן לכרות גם בגישה אנדוסקופית דרך עצם הספנואיד. יש להתיעץ עם נוירוכירורג לגבי האפשרויות הניתוחיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי קל
    אור
    09/10/2009

שלום רב,
    להלן תוצאות ה סי טי:

.." מודגם אזור היפודנסי פרונטו פריאטלית מימין בסמוך לגרעיני הבסיס אך ללא מערובות שלהם, קרוב לוודאי ומדובר באוטם תת חריף אך היות ואינו טיפוסי לגמרי רצוי ביקורת בעוד כשלשה שבועות"

שאר הנתונים תקינים לחלוטין.

אודה על פירוש הכתוב.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי קל

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר איתן אוריאל
    12/10/2009

הממצא עשוי להתאים לאוטם מוחי שאירע לאחרונה. אולם מבלי לקבל את הסיפור הקליני ולהתבונן בהדמיה ישירות לא ניתן לקבוע את האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    אביב1
    08/10/2009

שלום שמי אביב בן 24 ולפני שאני פונה לרופאת המשפחה שתפנה אותי לבדיקות..
    הייתי רוצה לשמוע ממכם חוות דעת על מה שתקראו.

אני סובל מזה כשנתיים מכאב ראש שתוקף אותי בערך אחת לשבועיים בחלק האחורי של הראש מצד שמאל,כאב חם,חזק וממש משתק איני יכול לדבר או לעשות כלום פשוט כאב נוראי.

מה שמוזר הוא שכאשר אין כאב ,בימים הרגילים אני עדיין מרגיש אי נוחות שם מאחורי הראש במיוחד כאשר אני מסיט את מבטי.

מה זה יכול להיות,מה אתם חושבים?
    תנו לי דעה לפני שאני הולך לרופאה כי אני מאוד מפחד ואני צריך תימרוץ

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• כאב ראש

ד''ר איתן אוריאל
    12/10/2009

קיימות סיבות רבות לכאבי ראש. לא ניתן להתקדם באבחנה מבלי לקבל פרטים נוספים ולבצע בדיקה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    חסויה
    08/10/2009

שלום רב,
    הקדמה קצרה: אימי עם שנט בראש כבר 25 שנה. ב3 שנים האחרונות סיבוכים בגל לזיהום שעלה לשנט. עברה קרוב ל 7 ניתוחים שנה שעברה, והוחלפו 4 פעמים שנט. שנט אחרון הוא שנט ממוגנט מתכוונן ןתודה לאל לאחר שיקום הכל בסדר. אימי נוטלת באופן קבוע: אפונוטין, PK-MERTZ, לקסיקל, רסיטל לדיכאון חצי כדור. להלן תשובות של הבדיקות דם שלה. בבדיקות דם קודמות גם יצא תיפקודי כבד לא טובים - רופא משפחה טען שזה בגלל כבד שומני, הרופא הנוירולוגי המשקם טען שהיא צריכה לרדת במשקל (שוקלת 85 על 1.69 מטר) כי הכדורים גם פוגעים בכבד אז לפחות להוריד במשקל. מה שעוד לא ברור לי מהבדיקה זה מה יש בשתן שהוא חריג? האם זו דלקת?

םדב הימיכ
    =========
    ALKP-Alkaline Phosphatase 166.2 u/l 30,0 - 120, .(..........)*
    ALT (GPT) 18 U/l 0 - 31 .(.....*....).
    AST (GOT) 19 U/l 10 - 31 .(...*......).
    GGT 140 U/l 0 - 38 .(..........)*
    ============
    תופורת רוטינ
    ============
    Phenytoin (Dilantin) 10.50 micg/ml 10,00 - 20,0 .(*.........).
    ========
    יללכ-ןתש
    ========
    PH (U) 5.50 5,00 - 8,00 .(.*........).
    Nitrit (U) NEGATIVE
    Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
    Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
    Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
    Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
    Protein (U) 30.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(.........*).
    Leucocytes (U) 25.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
    Erythrocytes (U) NEGATIVE 0,00 - 10,0
    Urine Remarks לבקתת ןתשל היפוקסורקימ תאצות
    דחא הדובע םוי ךות
    ================
    היפוקסורקימ -ןתש
    ================
    Leucocytes (U)/Field 1.00 Leuco/F
    Erythrocytes (U)/Field 3.00 Ery/F
    Mucous (U) +++
    Squamous Epithelial Cell ++

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• עוד משהו ששכחתי

חסויה
    08/10/2009

מצאו לאימי גם אבנים בכיס מרה. יש לה אותם הרבה מאוד זמן. הרופא לא מתייחס לזה בכלל, לא נותן עצות איך לטפל, (רופא משפחה) ממש מזניח את העיניין. האם זה מסוכן בשבילה אבנים בכיס מרה והאם בגלל זה יש בעיה בשתן? איך אפשר לטפל בזה לאור זה שניתוח יכול להזיק לה עכשיו בעקבות כל הניתוחים שהיא עברה בראש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות

ד''ר איתן אוריאל
    12/10/2009

גם הטיפול באפנוטין עלול לפגוע בתפקודי הכבד ולכן יש להתיעץ עם הרופא המטופל לגבי החלפת הטיפול. הבדיקות הועברו בצורה לא ברורה ולכן אין באפשרותי להתיחס לתוצאות בדיקות השתן.אני מציע להתיעץ עם רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיעמוח CT ראש
    אביגיל
    07/10/2009

שלום רב!!!
    אני בת 57 לאחרונה כאבי ראש להקרנה לעיניים וסחורחורת נפילה 3 פעמים.
    אני רוצה הסבר ב CT כדאי לדעת מה יש לי.
    טומוגרפיה מחשבית לראש ללא ולאחר הזרקת ח.נ. לווריד:
    אין עדות לדמם תוך או חוץ מוחי, אוטם,, אפקט מסה או סטיית קו אמצע.
    חריצים, ציסטרנות וחדרי מוח תקינים בגודלם בהתאם לגיל הנבדק.
    ללא הודגמה האדרה פטולוגית לאחר הזרקת ח.נ. מערות האף מאווררים.
    שינוים סקלרוטיים במסטויד משמאל.
    ללא שינוי מהבדיקה קודמת מתאריך 19.4.2007
    ברצוני לדעת מה זה אומר?
    זה דבר חמור בגלל זה יש כאבי ראש סחרחורת והקרנה לעיניים חושך.
    אני תסבירו לי אני בלחת גדול מאוד
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיעמוח CT ראש

הוספת תגובה

• CT

ד''ר איתן אוריאל
    12/10/2009

לפי התיאור לא הודגם ממצא מוחי בהדמיה. השינויים במסטואיד צריכים להבדק על ידי רופא א.א.ג.. מבלי לראות את ההדמיה ישירות התשובה ניתנת כמובן בעירבון מוגבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נוירולוגי?
    רעות
    05/10/2009

שלום רב, אני סטודנטית בת 24, שמזה 3 חודשים מאובחנת כלוקה בהפרעת דיכאון וחרדה, תוך טיפול תרופתי תחת ציפרלקס 15 מ"ג כל הסימפטומים שכחו. כעת נותרה תחושת נימול סימטרית באזור הפנים והמצח וטשטוש ראיה מרחוק שמופיעים כל מספר ימים, האם לדעתכם עליי לבדוק מעבר ל"חרדה דיכאון" ולפנות לנוירולוג? עליי לציין כי לפני שנה הייתה לי גם רמת רמת פרולקטין גבוהה פי 4 מהרגיל, ובבדיקה שעשיתי לא מזמן הרמה הייתה תקינה, קראתי על כך שרמות פרולקטין גבוהות יכולות להיות קשורות לאדנומה בהיפותלמוס, אולי יש קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    משהו נוירולוגי?

הוספת תגובה

• נוירולוגי

ד''ר איתן אוריאל
    07/10/2009

רמות פרולקטין גבוהות עלולות להיות קשורות לאדנומה בהיפופיזה. חשוב לבדוק שדה ראיה במקרה זה ולשקול בדיקות הדמיה. לגבי שאר התלונות יש צורך בבדיקה נוירולוגית והערכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף דחוף אם אתם יכולים לענות
    רז
    05/10/2009

בחיפה לאיזה בית חולים כדאי לפנות חולה חשד CVA ? בשביל חבר שקיבל עכשיו הודעה. תודה

הוספת תגובה

• דחוף

ד''ר איתן אוריאל
    07/10/2009

במידה ואין עיכוב בפינוי כדאי להפנות למרכז רפואי גדול הערוך לטיפול בשלב בחריף ובעל יחידת שבץ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אירוע מוחי ?
    שלומית
    05/10/2009

שלום רב,

אמי בת 60 . חזרה אתמול בטיסה מאירופה. בטיסה לא חשה בטוב והתעלפה פעמיים. היא התלוננה שבלילה לפני התעוררה מהבזקים שהעירו אותה ( תחושת "פלש" מול העיניים ).

האם הסממנים הנ"ל יכולים להצביע על אירוע מוחי?

תודה,

שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    האם אירוע מוחי ?

הוספת תגובה

• ארוע

ד''ר איתן אוריאל
    07/10/2009

יש צורך לקבל פרטים נוספים לגבי שני אירועי ההתעלפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר שבץ
    אורלי
    05/10/2009

שלום רב
    ברצוני לבקש חוות דעת בנוגע למקרה של אבי
    אשר עבר מוחי קשה לפני כחודשיים
    לאחרהאירוע אושפז במחלקה נוירולוגית למשך שבועיים
    במחלקה מצבו התייצב והוחלט להעבירו לשיקום למרות שנתמך בחמצן[משקפיים]
    ומוזן דרך זונדה בעקבות פגיעה בשריר בליעהר
    בבית החולים היו שתיי אספרציות ודלקת ריאות חריפה
    לאחר המעבר לשיקום חזר מספר פעמים לאישפוז בבית החולים בעקבות אספרציות נוספות והסתבכות עם דלקת ריאות
    אנו במצב שבו הוא יוצא ממחלקה בבית חולים לשיקום וחוזר שוב לאחר שיש בעיה נשימתית המצריכה אשפוז
    אין שום מקום שיקומי אשר לוקח אחריות על מצבו הבריאותי ולכן הוא אינו מתחיל אפילו שיקום לאחר שבץ וכל העיסוק הוא בכיבוי שריפות הנוגעות למערכת הנשימה
    שאליתי היא זו:
    ברצוני לדעת האם יש דרך לטפל תחילה במערכת הנשימה [הכוונה לשיקום נשימתי] ורק אחר כך להתמקד בשיקום של אחר שבץ מוחי
    ברצוני לציין שאבי לא נמצא במצב סטטי ויש פרוגנוזה חיובית לשיקום אך טרם התחיל השיקום הפיזי והמצב הנשמיתי לא יציב
    אשמח לשמוע דעתך המקצועית בעניין ולקבל המלצה להמשך טיפול
    רוב תודות
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום לאחר שבץ

הוספת תגובה

• שיקום

ד''ר איתן אוריאל
    07/10/2009

לא ברור לי מה הסיבה להדרדרות הנשימתית. במידה ואכן מדובר באספירציות יש להתאים לו כלכלה מתאימה או אף לשקול פתרון אגרסיבי יותר כזונדה או PEG.על מנת לקבוע תכנית שיקומית יש לבצע בדיקה נוירולוגית וגופנית כדי לקבוע את הפוטנציאל השיקומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבץ מוחי
    אנונימי
    05/10/2009

האם יכול לקרות לאדם שבץ מוחי בלי שהוא ידע על כך או לפחות לא יבין מה קרה לו ?

לקביעת תור
    סגירה
    שבץ מוחי

הוספת תגובה

• שבץ

ד''ר איתן אוריאל
    07/10/2009

קיימים אוטמים מוחיים שקטים,דהיינו ללא הסתמנות קלינית אלא רק הדמייתית. יתכנו גם אירועים מוחיים שיסתמנו בצורה קלה מאוד או לא אופיינית. האבחנה צריכה להנתן על ידי נוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הם הקריטריונים שעל פיהם נוירולוג
    זוהר
    05/10/2009

מה הם הקריטריונים שעל פיהם נוירולוג שולח לבדיקת אם אר אי במחלת תרשת נפוצה?
    האים רופא פרטי יכול לתת לי הפנייה לבדיקה זו רק על סמך בקשה שלי?
    יש לי תחושה שרופאים היום פועלים לפי הנחייה שעד שאין סימן נוירולוגי חריף לא לשלוח לבדיקה שכידוע עולה הרבה מאוד כסף לקופת החולים.
    האם יש דרך לעשות את הבדיקה הזו לפני שיש כבר סימנים נוירולוגים קשים, לפני שהמצב יהיה בילתי הפיך? בשלב שיש המון תסמינים קטנים של המחלה??
    או שאין ברירה אלא לשבת בחיבוק ידיים עד שכבר המצב יהיה בילתי הפיך?

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    07/10/2009

אבחנת טרשת נפוצה נעשית רק על סמך בדיקת MRI ולא בדיקת CT. חולה טרשת נפוצה עם חוסר נוירולוגי חדש צריך לבצע בדיקת MRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוע מוחי
    חנה
    05/10/2009

שלום.
    האם אוטם בזרוע קידמית של קפסולה אינטרנה- כפי שרשום בתוצאות סיטי- יכול לגרום לבחילות וחוסר יציבות וניסטגמוס כסימניו?
    האם זה אוטם ורטברובזלרי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ארוע מוחי

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר איתן אוריאל
    07/10/2009

אוטם המערב את הקפסולה אינטרנה עלול לגרום לחולשת פלג גוף נגדי. התלונות שתיארת עשויות להתאים לאוטם בגזע המוח או המוחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה