פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• TCD עם הזרקה
    רונהלי
    26/10/2009

שלום רב,

אני בת 42. לפני 14 שנה סרטן שד.
    ביצעתי מספר בדיקות מחשש ל- TIA, וביניהם האחרונה, בדיקת TCD עם הזרקה. התוצאות הן:
    בניטור עורק ה- middle cerebral artery תוך הזרקת תמיסת מלח משופעלת ללא valsalva עדות ל- 30 MES ולאחר valsalva עדות ליותר מ- 50 MES (Microembolic signals) – shower המתאימים לדלף משמעותי.
    התרשמות: ללא עדות להפרעות זרימה בכלי דם תוך גולגולתיים.
    עדות ל- right to left shunt משמעותי.

האם לדעתך הדבר מצריך טיפול ו/או פרוצדורה כגון צינתור?

תודה
    רונהלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TCD עם הזרקה

הוספת תגובה

• ועוד משהו שלא צינתי ...

נירית
    26/10/2009

יש לי גם דימום מהאף שהתחיל כמה חודשים לאחר התאונה!!!מופיע פעם פעמיים בחודש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TCD

ד''ר איתן אוריאל
    28/10/2009

יש צורך לבצע בהקדם אקו לב דרך הושט על מנת להדגים את השאנט. במידה ויודגם ואכן עברת TIA בגילך הצעיר יש לשקול את סגירתו בצינטור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש של נוזלים באזור העורף...
    נירית
    26/10/2009

שלום,
    אני בת 22 לפני כשנה עברתי תאונת דרכים(יחסית קלה)סבלתי בהתחלה מ"צליפת שוט" מאז יש לי כל מיני תופעות בגוף שלא סבלתי מהם בעבר!!ואחת מהם שמאוד מטרידה היא כאבי ראש חזקים והיותר מדאיג זה רעש של נוזלים באזור העורף ,זה מתחזק שאני שוכבת בלילה לישון או בבוקר ובזמן האחרון זה ממש מתחזק,האם שמעתם פעם על תופעה כזאת?ואם כן מה ההמלצות כי זה מאוד מטריד.

הוספת תגובה

• ועוד משהו שלא ציינתי.

נירית
    26/10/2009

אני סובלת מדימום מהאף מאז התאונה התחיל כמה חודשים לאחר התאונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום מהאף

ד''ר איתן אוריאל
    28/10/2009

יש צורך לבצע בדיקה גופנית ונוירלוגית. לגבי הדימום מהאף חשוב לבצע ספירת דם ותפקודי קרישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל שמעתם על תופעה כזאת?

נירית
    29/10/2009

אבל שמעתם על תופעה כזאת?של רעש נוזלים באזור העורף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני צריכה תשובה כדי לדעת מה לעשות..

נירית
    02/11/2009

שלום,
    אפשר לאמר שאני חייבת תשובה כי אני סובלת מכאבי ראש חזקים ומדימומים בלתי פוסקים מהאף!
    ספירת דם עשיתי ,וגם בדיקה פשוטה לתפקודי קרישה,(עד עכשיו הכל יצא תקין)כרגע יש לי תור להימטולוג!השאלה היא האם חשוב ללכת לבדוק זאת גם אצל נוירולוג?והאם שמעתם על תופעה של רעש של נוזלים באזור העורף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אינני זוכה לתשובה?

נירית
    23/11/2009

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש עזרה
    י.
    26/10/2009

שלום רב.

הבוקר הייתי אצל רופא המשפחה, ותיארתי לו את המצב שפקד אותי אמש:
    עקב נסיבות שמוכרות לי ומיד אתאר אותן, חשתי במהלך הלילה את התחושות הבאות:
    - לחץ מטריד ביותר בחלק האחורי של הראש לכיוון הקודקוד, וכללית עמימות ואי נוחות בכל הראש.
    - בתחושתי - הלחץ קשור להצטברות נוזלים/ליחה. והוא לפעמים יכול להמשך יותר מיממה. כפי

שקורה גם היום.
    - עקב לחץ זה, הרגשתי שאני על סף עילפון, ועלי להישאר ער ואף לקום ממיטתי, כדי ממש לא לאבד

הכרה.
    - בנוסף, הלחץ הקרין - לתחושתי בצורה עיצבית - על פלג הגוף העליון: תחושה של בחילה ברום

החזה, ואף דפיקות לב, הזעה, ודקירות בחזה (במרכז) ובידיים.
    התחושה המטרידה ביותר הינה הבחילה ברום החזה, ודפיקות הלב.
    - קראתי על הסימנים לאירוע מוחי - ולא מדובר בסימנים דומים: אין תחושת שיתוק כלשהי, או אובדן יכולות כלשהן... אלא רק מה שתיארתי.

הנסיבות המוכרות לי שגורמות למצב זה:
    מיעוט בשינה, יחסי מין לפני השינה, מיעוט בשתיה, עבודה (מחשבים) מאומצת לפני השינה,

חוסר פעילות גופנית באותו יום - למשל שבת שאינני יוצא בה מן הבית, אכילת שומנים או אלרגנים כגון

חלב (לא בטוח שקשור).
    זה אינו קשור ישירות ללחץ נפשי, או לצינון ונזלת באותה תקופה. (כרגע לא מצונן כלל).

הרופא שלי שאל אותי מספר שאלות - כשהוא מכוון ללחץ נפשי, ובדק מעט מאד: הקשיב לריאות,

הביט בגרון,
    ולבסוף רשם לי תרופה להרגעה - קלונקס.

שאלתי אותו בנימוס, אם מותר לי להתעקש שמדובר בתחושות פיזיות מאד קשות, והוא נשאר בעמדתו

שמדובר בחרדה בלבד, ואם התופעות ימשיכו למרות תרופת ההרגעה - שאחזור אליו.

אני בן 36 ויודע להבחין בין תופעות פיזיות לנפשיות. איך ניתן להסביר
    על תחושות פיזיות כל כך מפחידות, שאינן נפסקות כשהבוקר בא - אלא נמשכות כאמור במשך כיממה (גם
    בכתיבת שורות אלה, כאשר ההקלה היא הדרגתית ביותר - ועם הזמן ההקלה נעשית איטית יותר - תלוי גם
    עד כמה אני מותש, או מיובש, או חסר שינה).
    איך ניתן להסביר לרופא, בלי שהוא יתבלבל מהמצוקה נפשית שכרוכה בתופעות הנ"ל?
    עד כמה שיש מרכיב נפשי פה, מדובר בתופעות פיזיות שאינן חולפות, אלא מלוות אותי במשך יממה.
    למרות התחושה של עילפון קרוב, שמרתי על קור רוח והמתנתי לבוקר. כמו כן המחשבה ההגיונית שלי הייתה שזה לא אירוע לבבי, כיוון שנבדקתי לא מזמן, מספר פעמים, והכל תקין. (למעט RBBB ו QRS abnormal).

במילים אחרות: ברור שהתחושות האלה מעוררות חרדה, אך לא מדובר בכיוון ההפוך. זה לא מתחיל
    מחרדה.
    גם הערב אני חש באותה "צמיגות", וחוסר "ניקוז" בראשי, שעדיין לוחץ, ומשליך ומקרין בחילה
    מסויימת לאיזור העליון של החזה.
    עליי לציין שלפני כחצי שנה, סבלתי מבעיה של ורטיגו מספר שבועות. נבדקתי באופן כללי אצל נוירולוג,
    שטען שמדובר בוירוס בנוזל האוזן. ואכן אחרי מספר שבועות זה חלף מעצמו.
    תודה מראש, על תשובה והכוונה.

י.

לקביעת תור
    סגירה
    מבקש עזרה

הוספת תגובה

• מבקש עזרה - אנסה להסביר בפשטות

י.
    01/12/2009

המצב חוזר על עצמו בעיקר אחרי שינה לא סדורה ורציפה.
    אני מתעורר עם איזושהי תחושת "צמר גפן" מעיקה בחלל הראש, שאיננה משתחררת ואינה עוברת עם ההתעוררות.
    כתוצאה מכך, יש כאבים - כנראה עצביים - באיזור העליון של הגוף.
    הבעיה העיקרית במצב זה היא קצב התעוררות ואיזון הגוף מבחינת לב ולחץ דם, לתחושתי.

משהו לא מגיב טוב מבחינת הגוף, לכך שקמתי ממיטתי ויש צורך באיזון לב-לחץ דם מתאים לקימה.
    במקום זה אני יכול לחוות שינויים מעיקים - עליה וירידה - בקצב הלב, שאינם מפיקים את תחושת לחץ הדם המספקת, שאני מרגיש בימים אחרים, כמו שמרגיש אדם שמתעורר וגופו נכנס לפעולה הדרגתית כשהוא קם ומתהלך ומתחיל את יומו.

אציין, שגיליתי קשר בין יחסי מין/אוננות לפני השינה, לבין מצב זה.
    כאילו העלייה והירידה הדרסטית בלחץ הדם בשל פעולה גופנית זו - גורם ל"הישארות נוזלים" לתחושתי, בחלל הראש, וללחץ עיצבי מסויים ומעיק כאמור.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש

ד''ר איתן אוריאל
    04/12/2009

קיימות סיבות רבות ומגוונות לאבי ראש. כאבי ראש חדשים מחייבים קבלת פרטים מלאים וביצוע בדיקה נוירולוגית. במידה ואינך שלם עם ההסבר שקבלת מהרופא המטפל אני מציע לפנות להתיעצות נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס, נוקשות מוגברת בשרירים-הצילו!
    דנה
    26/10/2009

אני סובל נורא מטונוס מוגבר ביותר בכל צד ימין כולל הגב.

אני לוקח בקלוסל ודנטריום 50 מג ביום וזה לא עוזר לי ממש. האם יצאה תרופה חדשה?
    הצילו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

הוספת תגובה

• טונוס

ד''ר איתן אוריאל
    28/10/2009

חשוב לדעת מהי הסיבה לטונוס המוגבר. לאחר הבירור ניתן לשקול טיפולים נוספים כטיזנידין,זריקות בוטוקס או השתלת משאבת דנטוריום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משוב לד"ר אריאל

דנה
    01/11/2009

אני מתצל.
    שכחתי לציין שאני נפגע חוט שדרה C345 בעקבות תאונת דרכים,אחרי DISCACTOMY חולשה נכרת בפלג גוף עליון, הולך קביים.

ספסטיות רצחנית למרות שאני לוקח ביום 50 מג בקלוסל כנ"ל דנטריום.
    מה עושים????????????????????בקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת לבעלי
    אשתו
    25/10/2009

בעלי בן חמישים, בריא בד"כ, רזה ומנהל אורח חיים בריא. (חותר בקיאק, בצורה מתונה ולא תחרותית כפעם בשבוע ) . יש לו כולסטרול גבוה (תורשה משני הורים אחרי ניתוח לב) והוא לוקח סטטינים .
    בחודשים האחרונים יש לו באופן תמידי כאבים מכל מיני סוגים, בצוואר, בגפיים, בגב , בראש וכו. לאחרונה הוא התחיל לסבול מנימול קשה ומפחיד בגפיים השמאליות ולפעמים גם באוזן שמאל, בראש, בלחי שמאל. הרופאה לא רוצה לתת לו הפניה לבדיקת CT ותחת זאת שלה אותו לבדיקת איידס. התוצאות עוד לא חזרו. נוירולוג פטר אותו בלא כלום. מה יש לו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת לבעלי

הוספת תגובה

• דואגת

ד''ר איתן אוריאל
    28/10/2009

בודאי שאינני יכול לחלוק על נוירולוג שבדק את בעלך והתרשם ממנו ישירות. מכל מקום ,יש להתייחס ברצינות לנימול המערב את מחצית הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצים בראש
    אני
    25/10/2009

שלום,
    בת 35 ללא ילדים,
    ממה יכולים לנבוע לחצים בראש? בהתחלה הם היו רק בצד שמאל והיום גם בצדדים אחרים, ברקות , מאחורה , למעלה,למטה, הם לא כואבים כ"כ, אך מטרידים כל יום. לפעמים גם עין שמאל כואבת. יתכן שבגלל שלא הבאתי ילדים עדיין זה ייגרם מתופעות הורמונליות? לפעמים גם הצוואר לוחץ.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחצים בראש

הוספת תגובה

• לחצים

ד''ר איתן אוריאל
    28/10/2009

קיימות סיבות רבות לכאבי ראש. יש צורך להתרשם מאופי הכאב, מיקומו,עוצמתו ומאפיינים אחרים וכמובן לבצע בדיקה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת נטילת תרופה על דעת החולה
    אודה לעזרה
    25/10/2009

שלום,
    מכרה שלי בסביבות גיל ה-30, חולה באפלפסיה שנים ארוכות. נודע לי שלפני כשבוע שהפסיקה לקחת תרופה על דעת עצמה כי רוצה להניק. אומרת שהיה לה התקף 1 מאז, בעוד שכאשר נוטלת תרופה יש לה יותר התקפים. ההתקפים שלה לא כוללים אובדן הכרה, אלה חולשה. ביקשתי ממנה להתיעץ עם רופא אך סרבה. אני חוששת לה ולילדיה.
    האם יש דרך להכריח אותה לקחת תרופה? למי לפנות?

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה

ד''ר איתן אוריאל
    28/10/2009

כמובן שהפסקת טיפול תרופות נוגדות כיפון עלולה לגרום לחידוש ההתקפים אולם אין דרך להכריח חולה ליטול תרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי קל
    מיכל
    25/10/2009

שלום
    אבא שלי שהינו מושתל כבד מ7 שנים בערך עבר לפני כיומיים מה שהבחינו אותו הרופאים כאירוע מוחי קל
    בהתחלה הוא הרגיש בחולשה שלמה בצד ימין שלו -היד והרגל- ובחוסר שיווי משקל. היה לו סוכר גבוה למרות שהוא היה חולה סכרת לפני כשנתיים כתוצאה מסוג תרופה שהוא נטל לאחר ההשתלה. הוא כן מזיז את היד והרגל, ביד הוא שולט אך ברגל הוא שולט בצורה חלקית. אינו יכול לעמוד על רגליו בצורה עצמאית וכל הזמן מרגיש בכאב ראש, הרופאים אינם מסבירים הרבה. השאלה שלי היא האם זה חולף? האם הוא יוכל לחזור לתפקד כמו קודם? הוא בן 60 ועובד עצמאי מהבית..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי קל

הוספת תגובה

• אירוע

פרופ' נתן בורנשטיין
    26/10/2009

קיימים פרמטרים רבים המשפיעים על השיפור התפקודי לאחר שבץ. בינהם ניתן למנות את מצבו הבסיסי של החולה,מחלות רקע,הופעת סיבוכים משניים,הטיפול שניתן בשלב החד וכמובן אינטנסיביות השיקום והפיזיותרפיה. על מנת להעריך את הצפי הקליני יש צורך בהערכה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עורק התרדמה
    דנה
    24/10/2009

שלום רב,
    לפני שבוע התחיל אצלי סחחורות, לחץ בראש ובעיה של שווי משקל, בתזוזה עם הראש לצדדים והרמה והורדה היה לי חוסר איזון.
    נשלחתי למיון שם בדק אותי א.א.ג והבדיקה יצאה תקינה ראתה אותי רופאה נירולוגית של המיון וגם היא המליצה על שחרור והמשך בדיקות דרך הקופה.
    רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת קרקעית העין ולחץ תוך עיני, ו- CT שיצאו תקינים. עשיתי דופלר עורקי צוואר ופניתי לנירולוג. התשובה הייתה "הודגמה היצרות דו צדדית בעורקי התרדמה פחות מ- 50%. RICA פחות מ50%" הנירולוג התפלא שלבחורה בת 33 התשובה כזו, הוא ביקש שהתחיל לקחת אספירין מידי יום ולעשות בהקדם ct angiography ולחזור אליו עם התשובות.
    כאבי הראש והרגשת חוסר איזון לאט לאט נעלמים, כרגע אחרי שבוע אני מרגישה טוב עם מעט סחחורת מידי פעם. אגב בדיקות הדם שלי בסדר.
    רציתי בבקשה לקבל את דעתך, ולשאול האם אני צריכה לשנות תזונה, להתנהג בצורה אחרת, אם להיות עצבני זה יכול להזיק והאם עלי לבצע עוד בדיקות ? האם בגיל 33 זה באמת מוזר?
    סליחה על השאלה הארוכה ותודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    עורק התרדמה

הוספת תגובה

• עורק התרדמה

ד''ר איתן אוריאל
    25/10/2009

למרות שמדובר בהיצרות קלה שאיננה מצריכה התערבות כירורגית,יש צורך לברר מה הסיבה להיצרות בגיל כה צעיר. מומלץ לנטר ולאזן גורמי סיכון וסקולרים כגון יתר לחץ דם,סוכרת,יתר שומנים בדם והשמנה. כמו כן יש לשקול בצוע בדיקות דם לקרישיות יתר ומחלות קולגן.הינך מוזמנת לפנות למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב להמשך התיעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלת ראש
    אור
    23/10/2009

שלום רב.
    ,גיל 35,שיתוק חלקי בצד ימין בעקבות נפילה ממגלשה על הראש בילדות.כבר בילדות התפתחה אצלי בעיית שינה כרונית וככל שגדלתי הכאבים הפיזיים התגברו בעיות שלד פריצות דיסק בעיות נוירולוגיות וכו.במעבדות שינה אישרו את טענותיי ושללו בעיה פסיכולוגית, וכן נשללה פיברומיאלגיה ע"י פרופסור ,ומרפאת כאב שם אני מטופלת ..הבעיה היא שכבר שנתיים אני מרגישה שתפקוד הצד השמאלי שלי חלש יותר אטי ומסובך יותר .יותר דומה לצד המשותק .בחצי שנה אחרונה גם הליך המחשבה שלי השתנה ,קשה לי לקרוא מהר ,להתרכז הראיה והשמיעה משתנים. אני שוכחת דברים ואפילו שימוש בשפה קשה לי לפעמים .למרות שאני רגילה לקרוא הרבה וולהעסיק את עצמי בהבנת שפות וכו .מה שמפליא אותי שחוץ מבעיות השינה והכאב שאר הדברים הם כמו התקפים שבאים והולכים..בשנת(06 )עברתי mri שתוצאותיו באונה הפריאטלית משמאל הודגם תהליך ציסטישל 23-33מ"מתהליך שמתמשך אף עם החלל התת עכבישי. ניתן להבחין שחלק מהצולסים הסמוכים מורחבים וחלקםאף מראים השטחה.,בהספקט מידיאלי וקידמי לתהליך הודגם אזור בסיגנל גבוה בt2ובעיקר בflair.בנוסףמספר מוקדים היפראיטנסים בחומר הלבן בסנטרום סימביולי מאותו צד.קיים אך מוקד קטן היפראיטנסי בחתך הגבוה באונה פריאונטלית מימין. וכן התעבות רירית בתאים באטמואידלים קידמיים ומערות המצח והספואידלית.( נוירולוג מומחה בדק אותי לפני שנתיים ואמר שיש סימנים פירמדליים דו צדיים ושעלי לעבור ניקור מותני שהתבטל עי רופא בקופה.) תרשים של בדיקת eeg גם מ(06 )תרשים ערנות בעניים סגורות :באזורים אחוריים גלי אלפא 10 לשנייה, מתחלפים עם גלי בטא..באזורים קדמיים נרשמו גלי בטא .בפקיחת עיניים נבלמת פעילות אלפא..במנוחה באזורים פרונטו טמפורליים דוצדדי נרשמו מס סדרות קצרות באורך 1-2 שניות של גלי טטא חדים 5-7 לשנייה ..בזמן של אוורור יתר וגירוי אור נרשמו סדרות של גלי טטא חדים מופיעות בצורה מפושטת וגם עם הדגשה פרונטו טמפורלית אורך הסדרות 1-2 שניות אין הבדלם משמעותיים. מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את מצבי ?שותה ויטמנים לוקחת topamax 200 ביום לעזור להתמודד עם כאבי הראש.משתדלת להשאר פעילה .אבל עדיין שנים אחרי הפגיעה המצב לא משתפר וההפך. לוקחת ההבה משככי כאבים ולעמים כדורי שינה.מה אני עושה עכשיו?אם תוכלו להסביר מעט על תוצאות הבדיקה אשמח מאוד. רב תודות על מאמציכם.

לקביעת תור
    סגירה
    חבלת ראש

הוספת תגובה

• חבלה

ד''ר איתן אוריאל
    25/10/2009

מאחר והינך מציגה תלונות מורכבות יש צורך בבדיקה נוירולוגית והתבוננות ישירה בבדיקות העזר שבצעת. חשוב לבדוק האם קיימת עדות אובייקטיבית בבדיקה לחולשה המתוארת בפלג גוף שמאל. בנוסף יש לוודא האם הממצאים המתוארים בבדיקות העזר הינם משניים לתאונה הישנה והאם הינם בעלי משמעות קלינית גם כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בשבץ מוחי
    תהילה
    23/10/2009

מה אפשרויות הטיפול לשבץ מוחי?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בשבץ מוחי

הוספת תגובה

• טיפול

ד''ר איתן אוריאל
    25/10/2009

טיפול הבחירה בשלב החריף הינו מתן תכשיר לתוך הוריד בשם tPA שהינו בעל פוטצניאל להמיס קריש דם קיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות לדעת לממצאי בדיקת MRI ראש
    גידי
    22/10/2009

אשמח לחוות דעת לממצאים הבאים:

תהליך תופס מקום תוך חדרי באזור המונרו בחדר לטרלי ימני הגורם להרחבה של החדר, יתכן ומדובר בסב-אפנדימומה. קיימת אבחנה מבדלת, להמשך בירור ומעקב

הבדיקה נעשתה עקב כאבי ראש

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    25/10/2009

יש צורך להתבונן בהדמיה על מנת לאפיין את התהליך ולהציע אפשרויות טיפול. אני מציע לפנות בהקדם לנוירוכירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מטבוליזם של השריר
    שושי
    21/10/2009

שלום ד"ר אוריאל

בצעתי בדיקה לרמות אמוניה וחומצת חלב בשל חולשות ונוקשות של השריר במאמץ קטן
    והנה התוצאות
    לפני מאמץ: L-LACTATE 6
    ת. ייחוס5-20
    אחרי מאמץ-51

אמוניה לפני מאמץ -43 ת. ייחוס 30-120
    אחרי מאמץ -59

האם התשובה תקינה?ואם לא האם מסבירה החולשות? ומה דרכי הטיפול?

בברכה
    שושי

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מטבוליזם של השריר

הוספת תגובה

• מטבוליזם

ד''ר איתן אוריאל
    25/10/2009

אינני יכול להתייחס רק לתוצאות המעבדה מבלי לבצע בדיקה גופנית וכן לראות בדיקת EMG.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלפורמציה ע"ש כיארי‏
    מאיה
    21/10/2009

מהי מלפורמציה ע"ש כיארי‏ ??
    ואילו סימפטומים מרמזים על מלפורמציה ע"ש כיארי‏??

תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    מלפורמציה ע"ש כיארי‏

הוספת תגובה

• כיארי

ד''ר איתן אוריאל
    25/10/2009

מדובר בשינוי אנטומי מולד בו הטונסילים של המוחון מצויים בעמדה נמוכה יותר לכיוון הפורמן מגנום-המעבר מבסיסי הגולגולת לעמוד השדרה. בסוגים מסוימים של כיארי ההפרעה מלווה גם בספינה ביפידה-מומים מולדים של עמוד השדרה או בסירינקס-תהליך ציסטי בעמוד השדרה הצוארי. לרוב מדובר בהפרעה אסימפטומטית או בכזו העלולה לגרום לכאבי ראש במיוחד בזמן שיעול. לעיתים יתכנו חוסרים נוירולוגים על רקע הכיארי או מלפומציות נלוות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקירות בצד ימין
    אלמוג
    21/10/2009

מזה כעשרה ימים אני סובלת מדקירות בצד ימין- החל מהרגל ועד לכתף ,לגב, לישבן ןלשחלה.

לעיתים הדקירות מופיעות רק באיזור הרחם והשחלה הימנית. הדקירות מופיעות לאורך כל היום למשך מס' דקות עד שעות וההרגשה היא של מעין כאב עצבי (הקרנה של כאב)

בבדיקת אולטרסאונד של הרחם לא נמצאו ממצאים חריגים.

מה זה יכול להיות? לאיזה רופא אני צריכה לפנות ואילו בדיקות?

לקביעת תור
    סגירה
    דקירות בצד ימין

הוספת תגובה

• דקירות

ד''ר איתן אוריאל
    25/10/2009

לא ברור לי כיצד הינך יכולה למקם את הדקירות ברחם ובשחלה. אני מציע לפנות גם לנוירולוג על מנת שיתרשם מהפיזור של התלונות ויבצע בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה