מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות של אלכוהולקרן09/11/2014
שלום רב
יש לי שאלה: בזמן שתית אלכוהול חצי גוף שמאל מהרגליים עד הפנים מקבל תחושה של כבדות ורק בזמן פעילות לדוגמא ריקוד במועדון התחושה נעלמת
האם יש סיבה לתופעה ואיך ניתן לטפל בא!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות של אלכוהול - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2014
קשה להבין אבל כדאי לבדוק רמות תרופות של ויטמינים בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי השפהאורן08/11/2014
הפנים שלי נראות כבר מגיל 15 מאוד נפולות, באיזור השפתיים ומעט מעט מסביב. ככה שאני תמיד נראה עייף ועצוב. וגם כש\אשר אני מחייך- אני ממש צריך לאמץ את השרירים וזה ממש בולט לעיין. כאילו החיות של הפנים נעלמה מהם. כל זה גורם לי לחשוב שאולי טונוס השרירים בשפתיים ומעט מסביב הוא פשוט נמוך, האם קיימת תופעה כזו והאם יש לה טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי השפה - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2014בדכ לא קיימת אבל כדאי לפנות לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ועיניים אדמותזאנה03/11/2014
יש לי שבועיים כאב ראש ואדמות בעינים רופא עינם בדק לא רא כלום ורפא משפחה נתן לי כדרי שחנה הגעה ועדין יש כאבים בראש . יש אפשרות זה אני התחלתי החודש לקחת ויטמנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש ועיניים אדמות - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2014כדאי להפסיק לקחת כל דבר ואם לא עובר לפנות שוב לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
זאנה18/11/2014אני לא לקוחת שום דבר והיתי אצל נולוג הוא שלו אותי לרופא לחץ דם . אני עוברת בדקות לב . אז להגיד שאני לקוחת משהו זה לא יפה אני לא נורקמנית . זה מאוד פוגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר רונית גלעד21/11/2014סליחה מי דבר על נרקומנית אני התכונתי שלא תקחי כדורים נגד כאבי ראש ולא ויטמינים פשוט להפסיק כל טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח eegנופר02/11/2014
שלום, אני מוגדרת כאפילפטית וביצעתי eeg, הייתי מעוניינת לדעת מה הוא אומר?
הבדיקה בוצעה בשיטת 10-20 במשך 25 דק' וכללה רישום בחיבורים מונוביפולריים ואלקטרודות לניטור emg, ecg, eog
התרשים בוצע בעירנות, נמנום וגירוי אור.
בעירנות נקלטה פעילות רקע אחורית מסוג אלפא בתדירות של 9-9.5 מ/שנ' ואמפליטודה של 30-40 מק"ו,סדירה, סימטרית, נחסמת בפקיחת עיניים.
על פני האיזורים הקדמיים נקלטה פעילות בטא סימטרית. בנמנום, נראו האטה כללית קלה, סימטרית ומס' התפרקויות כלליות קצרות )0.5-1 שנ') של פעילות איטית בלתי סדירה מעןרבת בזיזים בודדים בתדירות של 2.5-6 שנ' ואמפילטודה של 50-120 מק"ו, מודגשות על פני האיזורים המרכזיים לסירוגין מימין או משמאל לשמאל, ללא סימפטומים קליניים.
בגירוי אור נראה photic driving סימטרי. לא בןצעה נשימת יתר. לא נקלטו פרכוסים אלקטרוגרפיים.
לסיכום: תרשים בלתי תקין בשל סדרות כלליות של פעילות איטית מעורבת בזיזים בזמן נמנום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח eeg - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2014בנמנום נטיה של פעילות חשמלית שמרמזת על נטיה פרכוסית שאר הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה עצביתמיכל01/11/2014
שלום רב, אמא שלי עברה תהליך של חסימה עצבית הזרקת אלכוהול בגלל גידול סרטני בלבלב. משהו השתבש וההזרקה הופסקה כי לא הרגישה את הרגליים למחרת קצת השתפר אבל היא לא יכולה ללכת ורגל שמאל נפגעה והיא לא יכולה להרים אותה אליה רק בעזרת היד. עשתה סי טי גב רואים עצב נפוח כמו שטף דם. כרגע מאושפזת במחלקה נירולוגית . הרופאים אמרו שצריך פיזותרפיה ונראה. האם שמעתם על מקרה כזה? והאם זה יעבור ותוכל לחזור ללכת רגיל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה עצבית - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2014יתכן ויש פגיעה מה הזרקה אם יש דימום בעצב שמשליך לרגל יתכן וזה ייספג והיא תחלים יש צורך בסבלנות רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטום מוזר בעצביםעדו31/10/2014
שלום
לאחרונה הבחנתי במשהו מוזר
כשאני נוגע בקצה הימני של המצח, ממש איפה שמתחיל השיער - אני מרגיש גם נגיעה במרכז בקרקפת מצידה הימני
מה פשר התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטום מוזר בעצבים - תגובה
ד``ר רונית גלעד15/11/2014מוזר לא קיים אין לי הסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות וקושי למקד מבט בפתאומיותמור31/10/2014
שלום,
מזה מספר שנים איני יכולה לעלות על מתקנים בפארקי שעשועים שיש בהם ורסיה כלשהי של תנועה סיבובית כי מיד נגרמת לי סחרחורת וחוסר יכולת למקד את המבט.
מה יכולה להיות סיבה לדבר כזה?
(ברגע שאני ירדת מהמתקן התחושה מיד עוברת)
ודבר נוסף בבקשה, כשאני הולכת לישון ועוצמת את העיניים כל יום יש לי תחושה כמו "נפילה" או אובדן שיווי משקל ( בזמן השכיבה) שמרגישה גם היא כמו התחלה של סחרחורת שעוברת מיד כשאני פוקחת עיניים.
עשיתי בשנים האחרונות פעמיים CT ראש בגלל כאבי ראש חזקים (שהשתפרו מאז וגם הבדיקה יצאה תקינה).
עזרתכם לשפוך אור על העניין איך ניתן לבדוק מה גורם לסחורחורות וחוסר המיקוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות וקושי למקד מבט בפתאומיות - תגובה
ד``ר רונית גלעד31/10/2014יתכן ומדובר בבעיה מאוזן פנימית לכן יש לבצע ENG ובהתאם לגשת לנוירולוג או מומחה בסחרחורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,שאלה
מור31/10/2014אם זה אוזן פנימית אין צורך ברופא אוזניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,שאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד31/10/2014רק מומחה לסחרחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Pseudotumor cerebriנטלי30/10/2014
שלום, בת 34, היתי באישפוז לפני מס ימים עקב כאב עיניים וראייה מטושטשת שנמשכה כבר 3 שבועות. סי טי תקין. בדיקה נוירולוגית תקינה. בדיקות דם תקינות. בעיניים בצקת דיסקיות דו צדדית, בדיקת ניקור מותני לחץ 290. האבחנה היא Pseudotumor cerebri
שוחררתי מביה"ח וקיבלתי טיפול בכדורים , אורמוקס 250מג ארבע פעמים ביום. מאז עברו שלושה ימים... הכאבי עיניים עדיין חזקים מאוד, ונוסף לכך הירדמות חזקה בכפות רגליים... שמתרחשת כמה פעמים ביום ולא עוברת ע"י תזוזה וכו, תחושת עיקצוצים חזקה מאוד. שאלתי היא, יתכן וזה מהכדורים? אם כן, האם זה צפוי לעבור בהמשך? , והאם הכאב בעיניים שנמשף מעיד שהתרופה בעצם עוד לא ביצעה את פעולתה (הורדת הלחץ)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pseudotumor cerebri - תגובה
ד``ר רונית גלעד31/10/2014העקצוצים בידיים ורגלים מהכדורים . יתכן והתרופה עדין לא עובדת אבל יתכן ויש צורך להעלות את המינון שלהם לכן כדאי להתיעץ עם נוירואופטלמולוג בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה acetylcholineאורית27/10/2014
שלום,
עשיתי בדיקת acetylcholine התוצאה היא 0.1 מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה acetylcholine - תגובה
ד``ר רונית גלעד31/10/2014תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאורותשלי25/10/2014
שלום, יש לי מירגרנות עם אאורה מגיל 12
ביומיים האחרונים היו לי 3 אאורות כל 12 שעות,2 מהן עם כאב ראש ממש חלש ואחת בלי כאב ראש.
האם הגיוני מצב שבו יש 3 פעמים אאורות ביומיים כל 12 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאורות - תגובה
ד``ר רונית גלעד31/10/2014זה באמת הרבה אארורות יש לשקול טיפול מונע קבוע למיגרנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri ללא חומר ניגודשלי24/10/2014
האם mri בעיקר לגילוי בעיות וסקולוריות מחייב חומר ניגוד?
אם אין חומר ניגוד איך הדבר משפיע על התוצאה?
האם mri ללא חומר ניגוד אינו מדוייק או שעדיין יותר יעיל מct ?
תודה רבה על תשובתך ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri ללא חומר ניגוד - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/10/2014מרי ללא חומר ניגוד לא טוב חייבים לעשות עם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקורוני23/10/2014
בן 57, עם MVP
עברתי בדיקת ביקורת אקו לב, שלגביה יש לי מספר שאלות , [ היות ובחלק האחרון של הבדיקה הוצמד המתמר לצוואר באיזור הגרון, ] שאשמח לקבל עליהן תשובות
בחלק האחרון של הבדיקה לאחר שהבודקת עברה עם המתמר על החזה ו הבטן, היא היצמידה אותו לשקע בצוואר, שמתחת לגרון , השקע במרכז שמתחת לגרגורת, ולחצה למשך כרבע דקה,
זכור לי שבבדיקות אקו קודמות לא נגעו באיזור הגרון,
מהי הסיבה, ומה ניבדק באיזור הגרון?
עד כמה שאני מבין באנטומיה במקום זה נימצאת בלוטת התריס ,
מהו ההיגיון שמאחורי הצמדת המכשיר באיזור זה?
האם האנרגיה של המתמר , שאינני יודע מה עוצמתה , [כאחת שחודרת דרך הצלעות אז כנראה שהיא לא חלשה ] האם היא עשויה להשפיע בצורה כלשהיא על בלוטת התריס והפארא תירואיד? ואם כן, איך?
האם יכולה להיות השפעה נוירולוגית כלשהיא כתוצאה מכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו - תגובה
ד``ר רונית גלעד24/10/2014אין השפעה של הבדיקה על שום איבר בגוף כנראה הטכנית נסתה לראות עוד אזור מסוים ולכן יצרה זוית נוספת להסתכל על הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו - תגובה
ד``ר רונית גלעד24/10/2014אין השפעה של הבדיקה על שום איבר בגוף כנראה הטכנית נסתה לראות עוד אזור מסוים ולכן יצרה זוית נוספת להסתכל על הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב הגוף לבצע פעולהמיכל22/10/2014
היום רציתי לנגב מים מהריצפה עם נייר , התכופפתי לנגב אך לא הצלחתי להזיז את היד. כאילו קפאתי, המוח סירב לקבל פקודה1. עד שקראתי לחברה בעבודה והיא הרגיעה אותי. אני מבקשת לדעת אם זה נושא השווה בדיקה. קורה לי לעיתים רחוקות שאני מתבלבלת ולא יודעת מה לעשות. אני בת 55 סובלת מלחץ דם גבוה המאוזן בתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב הגוף לבצע פעולה - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/10/2014כן בהחלט שווה להבדק ע״י נוירולוג אם זה קרה מספר פעמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות מוזרות בראשמתן22/10/2014
בוקר טוב,
בן 24 בריא בדרך כלל
מזה כשנתיים אני סובל מתחושות מוזרות בראש שבאות לידי ביטוי בצורה הבאה:
כאש רעש עמום, לחץ בראש, תחושה של בלבול, סחרחורות,ערפול בראיה תחושה כאילו אני עומד ליפול כל רגע..
חשוב לציין שהתופעות הנ"ל מופיעות מדי כל יום למהלך כל היום,
אני מרגיש שאני כבר הולך לאיבוד.
ביצעתי סיטי ראש לפני שנה אשר יצא תקין וכך גם כל בדיקות הדם.
מכיוון שהתחושות הללו חוזרות מדי כל יום אני כבר לא יודע מה לחשוב.
אשמח לדעת לדעתך ממה הכאבים הללו יכולים לנבוע ובאילו דרכים כדאי לי לטפל בהן?
למי היית מייעץ לי לגשת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות מוזרות בראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/10/2014כדאי להתייעץ עם נוירולוג יותר לעומק אם סיטי מוח עם חומר ניגוד יצא תקין כנראה אין בעיה מוחית נא להתייעץ עם נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות שרירים שלא מפסיקותגלית20/10/2014
שלום בת 40 סובלת 4 שנים מקפיצות שרירים יש תקופות רגועות יש תקופות שהקפיצות לא מפסיקות .בזמן האחרון שוב הופיעו קפיצות לרוב ביד ימין בין האגודל לאצבע ממש לשניה אפילו ניתן לראות את התזוזה האם זה מלחיץ ? או שמא לאחר זמן כה רב שכבר חוויתי כאלו תסמינים בעבר זה שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות שרירים - תגובה
ד``ר רונית גלעד25/10/2014קרוב לוודאי שפיר קשור לשתות קפה וקולה אם זה ממוקם ליד יכול לנבוע מבעיה של עמוד שדרה צוארי כדאי לבצע אמג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)