פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירוע מוחי או מיגרנה?
    גליה
    06/10/2014

בת 44, לפני כשבוע וחצי, באמצע היום, "סתם ככה", פתאום איבדתי יכולת שליטה ביד, לא הצלחתי לכתוב, לאחוז בדברים, השפה התעוותה, בלי יכולת לדבר ברור, לא יכולתי לעמוד על הרגל (הכל בצד ימין, עם כאבים עזים בצד שמאל, שנמשכים (הכאבים בראש) עד עכשיו, וכוללים לחץ בעין, כולל שריפה, ונימים אדומים, כולל לחץ חולף על הלסת שמרגיש כמו כאב שיניים, ללא בעיות שיניים (נבדקתי לא מזמן).
    אושפזתי בבית חולים שם עשו לי סיטי, וEEG ללא ממצאים, ומכיוון שאני נוטלת מספר שנים טופמקס להפרעות אכילה, פטרו את זה במיגרנה. אני לא סובלת ממיגרנות, ומעולם לא סבלתי מכאלה. היו לי בחודשים האחרונים כאבי ראש סביב המחזור, מכיוון שזה היה חריף במיוחד וכלל דימומים שארכו מעל חודש, וכללו קרישים, ולאחר האחרון קיבלתי טיפול הורמונלי. (ראשון אחרי כעשור)
    שני הוריי אחרי אירוע מוחי, אבא CVA ואמא TIA. הוריהם משני הצדדים עם היסטוריה של לב (דום לב, התקפי לב וכו') למרות זאת שחררו אותי עם אבחנה של מיגרנה חמורה בלי לשלול התכנות של TIA.
    כשידוע שאני מועמדת לניתוח בהרדמה מלאה בשבועיים הקרובים, עקב גידול ברחם.
    הכאבים בראש לא חולפים. לא ראיתי אור, או הילה, וגם לא זבובים מרחפים. לא היתה לי חולשה רגעית. וזו פעם ראשונה שקורה לי כזה דבר. ההרגשה היתה כשל שיתוק וסך כל האירוע ארך כ-45 דק' בשני גלים. כשביומיים שאחריו עדיין הייתי מבולבלת קצת והזכרון שלי נפגע בחלקים. רק כמעט שבוע אחרי הצלחתי לגמרי להזכר בכל פרטי האירוע וגם זה כשחיברתי אותם מול לוג השיחות שנכנסו מהחבר שלי, מהאמבולנס, והשיחות שניסיתי לכתוב ללא הצלחה.
    האם זה תיאור אופייני באמת למיגרנה מורכבת? ועוד בגיל 44? או שאני צודקת שאני לא שקטה בעניין? ומתעקשת להמשיך את הבירור בבדיקה מעמיקה עם MRI כדי לדעת אן ומה קורה לי בראש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי או מיגרנה?

הוספת תגובה

• אירוע מוחי או מיגרנה? - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    10/10/2014

יש צורך בבצוע מרי מוח ודופלר עורקי צואר וכן יתכן הורמונים שקבלת גרם לכך מיגרנה לא מתחילה בגיל כזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה ומכלול סמפטומים!
    אלון
    06/10/2014

כבר הרבה זמן יש לי בעיה שינת מוזרה ומטרידה נורא, הגוף כאילו לא רוצה שאני ישן יותר מ 4 שעות בלילה, תמיד אחרי 4 שעות שינה אני מתעורר עם ידיים רדומות ולא נעימות והגוף מרגיש באי נחת, בסבל, לפעמים נוקשות, תחשות שמקשות להירדם שנית, אם איכשהו אני מצליח להירדם שנית אז אחרי בערך שעה אני עוד פעם מתעורר עם מצב גופני קשה יותר, עם כאבים מוחמרים בגוף, יותר סבל והרגשה כאילו העצבים בגוף מזועזעים, לא תקינים...
    קצת רקע נוסף: כבר כ 8 חודשים אני סובל מבעיות בריאות בגוף, השתנה לא טובה ומהוססת, כמה פעמים הגעתי כמעט למצב של עצירת שתן(אני עדיין בבירור אצל אורולוגי האם יש סיבה אורולוגית, עשיתי צילום ציסטוגרפיה של השופכה כאשר שני אורולוגים איבחנו שיש היצרות בשופכה אבל אורולוג אחר, פרטי ומומחה יותר קבע שהצילומים לא חד משמעיים וצריך לבצע בדיקה נוספת ציסטוסקופיה כדי לברר), יציאות של צואה גם לא כל כך סדירות ובעייתיות, המהלך היום יש לי כאבים בגוף, צוואר, עורף, פרקים, צלעות, כאב ראש נקודתי קבוע מאחורה ליד האוזן, כמעט באופן קבוע סובל ממין תחושת בעירה מעיקה בכף יד שמאל ובעין שמאל, כמו כן יש לי הרבה תחושות גופניות כלליות מעיקות שקשה לי להסביר אותם, מין חוסר יציבות עצבית, אי נחת בגוף, תחושות שמוחמרות אפילו בזמן ישיבה קצר לעבוד במחשב...
    לפני כ 4 חודשים עשיתי בדיקת EMG ביד ימין וברגל ימין שיצאה תקינה...
    אני כבר הרבה יותר ממיואש ומתוסכל מהמצב החמור שלי, אני מעל חצי שנה מושבת ולא יכול לעבוד בגלל המצב הזה, אני סובל המון... מה יכול להיות הסיבה לבעיית השינה המוזרה שלי ולמצב הגופני הרע שלי בכלל? האם יתכן שזה טרשת נפוצה, נוירופתיה, פרקינסון, אולי פיברומיאלגיה, איזה מחלה נוירולוגית מתאימה? מה אני צריך לעשות כדי לאבחן את המצב שלי? אני חייב עזרה!

הוספת תגובה

• בעיית שינה ומכלול סמפטומים! - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    10/10/2014

זה יכול להיות פיברומיאלגיה כדאי להתייעץ עם ראו מטלוג. וכן לבצע בדיקת מעבדת שינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושות נימול ברגליים
    לי
    05/10/2014

אתמול בערב התחילה לי פתאום תחושה באזור רגל שמאל של נימול כאילו נמלים מהלכות לי על הרגל, דגדוג,,זה המשיך קצת לפני השינה ואז נרגע.
    התעוררתי בבוקר והתחושה התפשטה לשני הרגליים וגם לכפות הידיים ואני חשה את זה כל מספר שניות או דקות במהלך היום.
    הלכתי לרופא והוא עשה לי בדיקה ניורולוגית שנראתה לו בסדר ובדיקות דם.
    הרופא אמר שזה גם יכול להיות קשור לחרדה שאני חווה. האם לדעתך יש קשר כלשהו לתופעה של חרדה ותחושות נימול? או האם ברוב המקרים של סימפטומים שכאלה מדובר במחלה של מערכת העצבים? אני בת 38, עשיתי לפני כחודש וחצי בדיקות דם שיצאו תקינות (אבל אינני יודעת אם זה קשור לסימפטומים שאני חובה ב-24 שעות האחרונות)?

לקביעת תור
    סגירה
    תחושות נימול ברגליים

הוספת תגובה

• תחושות נימול ברגליים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    10/10/2014

האם נבדקה רמת ויטמין בי 12 אם היה תקין מעל 250 זה יכול להיות מחרדה אבל אם ממשיך יש לבצע בכל זאת ברור נוירולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטאלבו
    נור.גולדברגר
    02/10/2014

שלום רב
    האם כדור סטאלבו דרך peg יכול לגרום לצורה דמית?

לקביעת תור
    סגירה
    סטאלבו

הוספת תגובה

• סטאלבו - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

בדכ לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות ונפילות
    ניב שופן
    26/09/2014

בזמן האחרון כשאני קם מהספה/מיטה אני מסוחרר ורואה שחור ומטושטש את מה שלפניי,וזה נמשך כמה שניות.זה קורה גם אם אני קם לאט ולא מהר.
    לאחרונה כשזה קורה לי אז אני נופל ויש מן תחושה של התעלפות, וכשזה קורה אני לא מבין איפה אני ואיך זה קרה.
    מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורות ונפילות

הוספת תגובה

• סחרחורות ונפילות - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

ירידות לחץ דם או טיפול תרופתי חדש אם אין טיפול חדש אז כדאי לפנות לקרדיולוג ולעשות טילט טסט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות שרירים
    א
    21/09/2014

שלום,
    אני בת 24 וכבר מעל ל9 חודשים אני סובלת מרעידות וקפיצות שרירים שמלווים בסחרחורת בגלל הקפיצות אני מרגישה כל פעם שכל דבר שאני מסתכלת עליו זז יש לי חולשה בכל הגוף נוקשות בשרירים בעיקר בפנים ונימול בידיים וברגליים וקושי לבצע פעולות מוטוריות יש לי דופק מואץ מדי פעם וטשטוש בעין ימין יש לציין כי ביצעתי ct ראש ולא היה ממצא פתולוגי הייתי אצל 2 נוירולוגים שונים בטווחי זמן שונים ושניהם סבורים כי מדובר בחרדה הטיפול האחרון שניתן לי הוא בכדורי רמוטיב 500 מג אני משתמשת כבר יותר מ30 יום ואינני רואה שיפור במצב אלא להפך אני מאוד חוששת שאין פתרון לבעיה שלי ולכן אני נכנסת יותר ללחץ.. האם יש בדיקוץ נוספות שאוכל לבצע? או שזה נובע מחרדה ואצטרך להשלים עם כך

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצות שרירים

הוספת תגובה

• קפיצות שרירים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

מה זה קפיצות שרירים שרואים? אם כן אז יש לבצע בדיקות דם מקיפות אמג וכן מרי אם הכל תקין אז סימן שהרימו טיב לא עוזר ויש לקחת משהו יותר חזק כמו ציפרלקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    מאיר
    20/09/2014

אני סובל מנזלת כל השנה ומקבל טיפול בטיפות אף אביאמיס .נרשם לי לקחת תרופה בשם אלטרולט 10 מ"ג התחלתי עם חצי כדור והיום הגעתי לכדור וחצי ליום. כאבי הראש פחתו כל הזמן והיום כאבים קלים שבאים והולכים.
    רצתי לדעת מה הסיבה לכאבי הראש? יכול להיות שזה קשור לסינוסים וכמה זמן אצטרך לקחת את התרופה?
    תודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

אני לא יודעת מה הסיבה לכאבי ראש היית אצל נוירולוג ? עשית בדיקות?אלטרולט נותנים לכאבי ראש כרוניים אם הסיבה זה סינוסיטיס הטיפול שונה לגמרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפטים מבולבלים ועייפות
    יולי
    17/09/2014

שלום,
    אני בת 39 ואמא לשלושה ילדים בגילאי גן.
    בריאה מטבעי.
    בזמן האחרון שמתי לב כי מספר פעמים ביום אני אומרת משפטים בהם מילה אחת איננה נכונה (לדוגמא: לשים גרב על היד במקום על הרגל).
    אינני יודעת לאמר כמה זמן הדבר נמשך.
    אינני יודעת להצביע על ארוע מסוים חריג מעבר לעבודה וחיי היום-יום הרגילים (שלחוצים מטבעם).
    האם ניתן להניח כי הדבר נובע מעייפות/לחץ רגילים או שמא יש צורך בבדיקות מסוימות?
    האם כדאי לנסות ולשים לב למשהו מסוים?
    תודה,
    יולי.

לקביעת תור
    סגירה
    משפטים מבולבלים ועייפות

הוספת תגובה

• משפטים מבולבלים ועייפות - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

נראה לי כי מדובר בלחץ אבל כדאי להיבדק ע״י נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל שנותנים לאנשים לחכות לתשובות
    דן
    17/09/2014

הוספת תגובה

• חבל שנותנים לאנשים לחכות לתשובות - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר? MRI
    חן
    15/09/2014

עשיתי שום MRI והרגע קיבלתי תשובה.....אפשר הסבר בקשה...זו אני שאמרתי שיש לי RT.HEMIDYSTROPHY MILD קלה....זו האבחנה החדשה בבקשה תסביר לי ...

הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ראש-MS, בלי ועם הזרקת גדוליניום )9 סמ"ק(.
    סיבת ההפניה: ידוע על הפרעה מבנית במבנה המוח משמאל. כעת שאלה של דמיאלינציה.
    1. מבנה תקין של הסינוסים, ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות.
    2. מעבר קרניו-צרביקלי תקין. חוט שדרה צווארי עם סיגנל שמור.
    3. מתחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים.
    4. מעל לטנטוריום: מימין: מבנה שמור.
    משמאל: מודגמים מאפיינים של סקיזאנצפליה לפי הפירוט הבא:
    א. חסר של ספטום פלוצידום.
    ב. הרחבה של חריץ מוחי בגבול הפרונטו-פריאטלי השמאלי. בחלק הלטרלי נראה השסע
    כפתוח. בחלק הפנימי יותר נראה השסע כסגור כאשר החומר הלבן צמוד משני הצדדים
    מלפנים ומאחור. בנוסף מודגם שנץ של האטריום של החדר הצדדי השמאלי הפונה לכיוון
    השסע הקורטיקלי המתואר. כמו כן קיימת תמונה של מיקרופוליגיריה באותו אזור וכן
    מודגמת הטרוטופיה אפורה כאשר ניתן לזהות רקמה קורטיקלית משיקה לפיה באזור
    השנץ של האטריום השמאלי.
    לציין שהקורפוס קלוזום נראה שמור. אין מוקדים חשודים כמוקדי דמיאלינציה.
    5. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה.
    6. מבנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות.
    7. מבנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו.
    8. מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית.
    בסיכום: סקיזאנצפליה על-טנטוריאלית טיפוסית משמאל כמתואר.

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר? MRI

הוספת תגובה

• מה זה אומר? MRI - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

יש לך שנוי מבני של המוח מלידה ופרט לכך הכל תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דג'ה וו
    שירה
    14/09/2014

שלום,
    יש לי בשנה האחרונה המון מקרים של דג'ה וו, כמעט אחרי כל שיחה שאני מנהלת אני מרגישה כאילו כבר ניהלתי אותה בעבר, ואני גם חווה הרבה פעמים תחושה של זרות כשאני מסתכלת על פרצופים מוכרים, בנוסף אני מרגישה שיכולת ההתבטאות שלי ירדה ואני מתבלבלת הרבה בדיבור ומתקשה בניסוח דברים (יחסית ללפני שנה).. קראתי על זה קצת וראיתי שזה יכול להצביע על אפילפסיה באונה הרקתית, תופעות נוספות שיש לי הן דיכאון והפרעות בשינה, אך את אלו אני חווה מגיל צעיר..
    אשמח לדעת אם זה באמת יכול להיות אפילפסיה של האונה הרקתית או משהו אחר, והאם כדאי שאפנה לנוירולוג..

לקביעת תור
    סגירה
    דג'ה וו

הוספת תגובה

• דג'ה וו - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

מאד כדאי לפנות לנוירולוג ואכן זה יכול להיות תופעה דל אפילפסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאד
    גיטל
    14/09/2014

שלום
    כבר כמה חודשים אני סובלת מתחושת רטט בכף רגל שמאל.נשלחתי לבדיקת EMG.
    אני מאד חוששת מהבדיקה הזאת ויותר מהתוצאות שלה. האם הרטט הזה זה סימן למחלה קשה בעצבים או בשרירים ?אודה לכם אם תרגיעו אותי כי נכנסתי ממש לחרדה.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאד

הוספת תגובה

• מודאגת מאד - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

רטט הכונה לשריפה נימול או זמזום ברגל? אמג מראה אם יש פגיעה באיזה עצב זה יכול לגרום לתחושה כזו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאורה?
    מאיה
    12/09/2014

שלום, אני בת 30, קורה לי לעיתים רחוקות כשאני עושה תנועה פתאומית או חדה עם הראש שאני רואה מן "אורות" מרצדים מול העיניים (נראים כמו קווים מתעקלים וזזים), זה נמשך כמה שניות ועובר, התופעה לא מלווה בסימפטומים נוספים ואני לא סובלת ממיגרנה, יכול להיות שמדובר באאורה? התופעה לא מפריעה לי בסה"כ, האם צריך לבדוק את זה? מה זה יכול להיות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אאורה?

הוספת תגובה

• אאורה? - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

צריך להיבדק אצל נוירואופטלמולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות מוזרות
    עזרה
    11/09/2014

שלום רב,
    אני חייל משוחרר בן 22, במהלך השירות הצבאי הרגשתי משהו מפריע בעין, הלכתי להיבדק ונאמר לי שיש לי Duane Syndrome תסמונת דואן מסוג 1 שעין שמאל אינה זזה שמאלה.
    אמא שלי טוענת שבחיים זה לא היה לי, ועברתי בדיקות עיניים שהייתי קטן וזה לעולם לא היה.
    אני בעצמי איני זוכר אם זה היה או לא, מה שאני יודע, זה שכיום זה מאוד מפריע לי ואיני רגיל לתזוזת העיניים ומגיע לי המון מצבים לכפלי ראייה, כאבי ראש, חוסר יכולת ריכוז.

האם באמת יכול להיות שנולדתי עם זה, ולא גילו? זה משהו שהיו אמורים לגלות, כי ברגע שהתינוק נולד ומזיז את העיניים, ישר קולטים את זה עד שהתינוק מפתח יכולת הסתכלות לצדדים בלי להזיז את עין שמאל שמאלה.
    ועוד הוכחה שאם הייתי נולד עם זה אז זה היה אחרת - שפשוט הייתי מתרגל לתזוזה של העיניים וזה לא היה מציק לי כל כך כמו שזה מציק לי היום.
    כמו כן חלות כל התופעות שציינתי - כאבי ראש, מיגרנות כאלו ואחרות, חוסר יכולת להתרכז, המון פעמים שאני "מאבד" שליטה בעיניים, עיקצוצים כאלה מדגדגים בתוך העין כאילו משהו זז בעין - כל התופעות האלו רק החמירו והחמירו והחמירו.

כמה נתונים -
    1. עברתי ניתוח לייזר לפני כשנה כשהיו המספרים בעיניים 1.75 ו2.5 לרחוק, עבר בהצלחה. אך התופעות שאני מדבר עליהם גם היו לפני הניתוח לייזר.
    2. התחילו אצלי התקפי חרדה מסוימים במהלך השירות הצבאי, לא יודע אם יש קשר לתזוזת העין ולתופעות שציינתי.

תודה מראש. מתוסכל מאוד ומפוחד מהמצב. כל סיטואציה בחיים שלי פתאום שונה אם זה מבט שמאלה אם זה קריאה למידה הסתכלות על אנשים בסיטואציה חברתית, נהיגה, ואם זה כל דבר אחר.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות מוזרות

הוספת תגובה

• תופעות מוזרות - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

התסמונת הזו היא מלידה וכנראה היתה קיימת גם קודם אבל אם אתה בספק תפנה לחוות דעת נוספת לנוירואופתלמולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יציבות והתנדנדות
    שולה
    05/09/2014

שלום לכולם, אני בת 26, לפני כ8 חודשים התחלתי לסבול מסחרחורות ומחוסר יציבות בישיבה ובעמידה, ביצעתי MRI לפני כשלושה חודשים ללא חומר ניגוד, הבדיקה יצאה תקינה, השאלה שלי היא אם יש צורך בעוד MRI? התופעה פשוט לא עוברת ואני ממש מפחדת שפיסל ספרתי משהו בגלל שעשיתי בלי חומר ניגוד, יש לציין כי עכשיו גיליתי שאני בהריון.. הייתי אצל הנוירולוג לפני שבוע והוא אמר שאין צורך בבדיקה נוספת, למרות שאם יש גידול או משהו כזה חס וחלילה אי אפשר לראות בלי חומר ניגוד לא? סליחה על אורך השאלה פשוט אני ממש בלחץ!!!! תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר יציבות והתנדנדות

הוספת תגובה

• חוסר יציבות

שולה
    17/09/2014

למה לא עונים פה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יציבות והתנדנדות - תגובהיי

ד``ר רונית גלעד
    04/10/2014

אין צורך בעוד מרי יתכן והסחרחורות מהאוזן הפנימית בשלב זה מעקב נוירולוג גם אי אפשר להזריק חומר בהריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה