דיכאון מתמשך ללא פתרון תרופתי

מנהל הפורום

ד"ר דורון תודר
ד"ר דורון תודר
053-4877792
לקביעת תור אצל ד"ר דורון תודר
053-4877792 ללא פרסום בפורום
 
  • דיכאון מתמשך ללא פתרון תרופתי
    אבי
    28/12/2018

    שלום,
    אני בן 37, מזה כ 5 שנים אני סובל מדכאון שהולך וגובר (ברקע ocpd שהתחיל כocd בגיל 21 והפך לפרסונלטי לפני כ 7 שנים) חוויתי את אובדן הוריי בנסיבות לא קלות בשלוש השנים האחרונות ואחרי כל אובדן הדכאון החריף, יש לי אובדן אנרגיה עד כדי רצון לישון בכל רגע פנוי (אני מצליח לשמור על מקום עבודתי ולעבוד אך בקושי רב).
    לפני כשנתיים התחלתי טיפול בוולבוטרין 300 שהועיל לי חלקית (הפסקתי עם לוריוון שהייתי לוקח מפעם לפעם), אך אני נטול אנרגיה וחשק כמעט לחלוטין. במקביל לוולבוטרין היו ניסיונות כושלים ב (כל אחד בנפרד אך יחד עם הוולבוטרין) - לייף 600, ברינטליקס 5/10, פרוויג'יל 100, norebox 4 mg, טרזודיל 50 והאחרון - סימבלטה 60. בעבר טופלתי משך שנה וחצי במינון הכי גבוה של ציפרלקס ללא שינוי משמעותי. בתקופת ה ocdטופלתי ב ssri אך השפיעו לרעה על תפקוד מיני והתרופה היחידה שעשתה משהו היא רסיטל במינון מאוד גבוה שכבר לא מאשרים היום. אני די אובד עצות ומאבד תקווה - האם יש עוד כדור שיכול להועיל או טיפול אחר (שמעתי על משהו חשמלי לא מזמן), הייתי בטיפול cbt כשנה וחצי שנתן לי הרבה עצות להתנהלות נכונה יותר בחיי , אך לא הוביל ליציאה מהדכאון ולא החזיר אותי למעש ופעילות. אציין שבעבר עד לפני עשור הייתי פעיל מאוד, יוזם, יוצר אם כי ברקע תמיד היה דכדוך. תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר דורון תודר - 053-4877792

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה: דיכאון מתמשך ללא פתרון תרופתי

    ד"ר דורון תודר
    05/01/2019

    שלום רב
    במצבך, ולאור הכישלון היחסי בטיפולים מרובים הייתי מציע לשקול גרייה מוחית.
    ניתן להיעזר בגריה מגנטית עמוקה שמאושרת על ידי משרד הבריאות וה FDA או בגריה ברזולוציה גבוהה שמאושרת על ידי משרד הבריאות ונחקרה במאות מחקרים בעולם כולל מאמר בניואינגלנד- העיתון החשוב ביותר ברפואה.
    שני המכשירים נותנים אפקט ברור בטווח קצר יחסית. שניהם יעילים מאוד ושניהם ללא תופעות לוואי מהותיות.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


