מידע רפואי
פורומים
- שיקום לב
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- כאב
- נכויות, אחוזי נכות
- השתלת שיער
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- הריון בסיכון גבוה
- כירורגית כלי דם, ורידים
- רפואת משפחה
- אקנה-רוזציאה
- ביטוח בריאות
- קטרקט - ניתוח וטיפול
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
- ציפרלקס 20 מג ורעד בלתי נשלט בלסתש10/09/2023
שלום,
בעלי לוקח ציפרלקס כבר במשך 4 חודשים
בהתחלה הוא סבל מרעידות בלתי נשלטות בכל הגוף וכעת מרוכזות בעיקר בלסת במשך כל שעות היום
אשמח לתובנותיכם...רופאת המשפחה לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ציפרלקס ורגישות יתרקשת23/08/2023
היי, הייתי מטופלת שנים בציפרלקס עקב התרפי חרדה והפסקתי
כיום אני מרגישה רגישות יתר, מהרבה דברים בוכה
אני בן אדם רגיש אבל מרגישה שזה החמיר
האם יש קשר בין ציפרלקס לרגישות יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תחושות זהות במשך חודש וחציגל20/08/2023
היי רועי או ישראל,
אשמח מאוד לדעת מה בסוף התברר שזה היה, ואיך נפתרה הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סימבלטה לאחר שימוש יחידד18/08/2023
פיברומיאלגיה ברגע, ראומוטולוגית רשמה סימבלטה לפני כשלושה חודשים. לאחר נטילת כדור אחד תופעות לוואי קשות מאוד כולל ניתוק סחרחורות הזעה דופק טשטוש ראייה ובלבול. מאז ועד היום לא נטלתי יותר, אך חוויתי התקפי חרדה קשים שפחתו מעט עם cbt, ספורט, נשימות, מדיטציה. הקושי שנשאר ולא עובר הוא טשטוש, בלבול תחושה של קשיי קשב, ירידה בזיכרון ובחדות המחשבה. האם מוכר? מה פשר התופעה והאם קיים פתרון? הראומטולוגית התנערה מאחריות והעבירה למרפאות כאב, שהתור אליהן הוא עוד נצח. עבודתי דורשת ריכוז וחדות מחשבה והדבר מחבל בכושר ההשתכרות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חרדה תמידית - 24/7 למספר שניםיובל16/04/2020
שלום ,
מאז גיל הבגרות ועד היום גיל 34,
אני זוכר שרוב חיי ליוותה אותי חרדה תמידית,
מהרגע שאני קם ועד הרגע שאני נרדם.
ניסיתי כל מיני טיפולי CBT שלא הניבו כלום.
האם תרופות זה המילוט האחרון?
חשוב לציין שהחרדה היא 24/7 ברמה גבוהה ומתבטאת במועקה וחרדה כללית בכל הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חרדה תמידית- 24/7 מספר שנים
ד``ר דורון תודר31/05/2020שלום רב
חרדה היא הפרעה מאוד ביולוגית. ניתן לעזור בכמה כלים:
א. טיפולים פסיכולוגיים ייעודיים
ב. תרופות
ג. גריה מוחית
הגירה המוחית בחרדה מגוונת ויש כלים רבים שיכולים להיות לעזר. יש כלים שעובדים מהר כגון גריה ברזולוציה גבוהה, ויש כאלה שעובדים יותר לאט כמו השילוב של ביופידבק ונוירופידבק.
יש כמובן להתאים כל שיטה לאדם ובעיותיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופידבק לטיפול בחרדות ודכאוןאורית18/02/2020
שלום, האם ביופידבק מומלץ לטיפול בחרדות ודכאון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: ביופידבק לטיפול בחרדות ודכאון
ד``ר דורון תודר15/03/2020שלום רב
מבחינתי, ביופידבק הוא כלי טוב מאוד לבעיות אלה, אך הוא לא מספק כטיפול יחיד. אני נוהג לשלבו עם נוירופידבק.
הטיפול בנוירופידבק משפר את התפקדו המוחי שיוצר את הבעיה, והביופידבק משלים ונותן לאדם כלים נוספים שהם בשליטתו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דעה לטיפול תרופתי בחרדותאסף04/02/2020
שלום סימה שמי אסף בן 49
בעבר לאורך מעל 10 שנים קיבלתי ציפרלקס 10-15 מ"ג בשלב מסויים לא עזרו
החליפו לי לסרוקסאט, סימבלטה, ציפרמיל וכל אלה החזיקו שבועיים שלושה לטובה ואחר כך חזרו לי החרדות והאי שקט
נכון להיום אני מטופל בסרוקוואל 150xr ,למיקטל 200מג, ציפרמיל 5 מג, ווולבטרין 300 מג.
אני רוצה לציין שבחיים לא קיבלתי ככ הרבה תרופות בכל אופן אני לא מצליח להתאזן אמנם החרדות פסקו אבל איבדתי את הזיכרון והריכוז. תוהה מה עליי לעשות? אשמח לדעה מצידך,
תודה, אסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ דיעה לטיפול תרופתי
אסף07/02/2020מצפה לתשובה בפורום לא בטלפון לזה יש פורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ודיכאון והפרעת אישיות גבוליתשרונה בן עיון08/08/2019
היי אני מטופלת ב150 מג של אקסל בבוקר 75 ואחר הצהרים 75 בבוקר עוד מטופלת בלוריוון1 2 דרלין 2 מודל 50, בצהרים מקבלת לוריוון 1 2 מודל 50 דרלין 2. בערב מקבלת 2 מודל 2 דרלין ו1 לוריוון. ולשינה אני מקבלת נקטורנו האם הטיפול נכון למצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: חרדות ודיכאון והפרעת אישיות גבולית
ד``ר דורון תודר01/09/2019שלום רב
לא ניתן לענות על השאלה. אם את מרגישה טוב אז הטיפול מתאים. אם את לא מרשיה טוב אז הוא לא נותן מענה.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עבור בני שסובל מאקרופוביהענבל08/08/2019
הבן שלי בן ה-16 סובל מפחד גבהים שממש משתק אותו. הוא לא מוכן לטפס אפילו על סולם. לא יוצא למרפסת ביתנו (אנחנו גרים בקומה 10). הוא אמור לצאת לטיול מאורגן עם מספר חברים והוא לא מוכן כי באחד הימים הם אמורים ללכת להר מירון והוא לא מוכן להיות למעלה.
זה מונע ממנו הרבה דברים.
באילו דרכים ניתן לטפל ולהעלים את הפחד הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: עזרה עבור בני שסובל מאקרופוביה
הטיפול המתאים ביותר הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי.
טיפול עוד יותר מוצלח יהיה טיפול באמצעות מציאות מדומה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופידבק וגרייה מגנטית לא פולשניתלינה05/08/2019
האם טיפול בנוירופידבק הוא זהה לטיפול בגרייה מגנטית לא פולשנית? אם לא, מה בדיוק ההבדלים ביניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נוירופידבק וגרייה מגנטית לא פולשנית
התשובה שלילית. מדובר בשתי טכנולוגיות שונות לחלוטין.
לכל אחת יתרונות וחסרונות משלה.
יש הלתאים לכל אדם את הכלי המתאים ביותר בהתאם למכלול הנתונים הקליני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת סרטונין ודרכי טיפול אלטרנטיביותניר31/07/2019
מהי תסמונת סרטונין ואיך ניתן לטפל בה שלא בתרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: תסמונת סרטונין ודרכי טיפול אלטרנטיביות
ד``ר דורון תודר05/08/2019תסמונת סרוטונרגית היא תופעת לוואי שמופיעה בדרך כלל שמערבים תרופות שמעלות את רמות הסרוטונין במוח. בדרך כלל אין צורך לטפל וזה עובר לאחר הפסקת הטיפול שגרם לתופעה.
במקרים קשים יש צורך בטיפול ואז חשוב לקבל טיפול רפואי מסודר כי במקרים נדירים אלה המצב יכול להיות מסוכן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ובעיות נפשיות- בירוראל28/07/2019
היי, 1. רציתי לשמוע את חוות דעתך לגבי ספורט ובעיות נפשיות. השאלה היא שאלה כללית כי כל מקרה לגופו אבל אשמח לשמוע אם לדעתך ספורט אמור להקל בצורה משמעותית על הסובלים מבעיות נפשיות כאלה ואחרות והאם יש מחקרים שהוכיחו את זה? והאם גם הליכה מהירה נחשבת לדעתך לספורט לעניין הבעיות נפשיות? 2. נתקלתי לאחרונה במוצקר טבעי שנקרא רליקווה לדיכאון וחרדה. אשמח לשמוע את חוות דעתך לגביו במידה ולא שמעת אשמח אם תקרא עליו בגוגל ותחווה את דעתך (לצערי לא ניתן לצרף כאן לינקים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: ספורט ובעיות נפשיות- בירור
ד``ר דורון תודר05/08/2019שלום רב
יש מחקרים רבים שמוכיחים את התרומה האפשרית של פעילות גופנית (כולל הליכה) למצב הנפשי.
אם אתה מחפש מוצרים טבעיים יש כאלה שכבר נחקרו ואושרו על ידי משרד הבריאות. לא הייתי מנסה תכשיר שלא עבר אישורים ומחקרים מסודרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סרוקסט- התייעצות ובירורסרוקסט25/07/2019
רציתי להתייעץ איתך
1. האם אני יכול לקחת סרוקסט בשעות הצהריים באופן קבוע בסביבות השעה 16:00? כי כשניסיתי לקחת את זה בבוקר בשעה קבועה לא הצלחתי כי לעיתים אני קם מאוחר יותר. זה משנה אם אקח אחרי צהריים או בערב בשעה קבועה?
2. האם מהניסיון המקצועי שלך ההשפעה של הכדור יכולה להיות שונה + תופעות לוואי חדשות/אחרות בגלל השעה החדשה?
3. אם כרגע אני לוקח את הכדור בין השעות 9-13 (כבר תקופה של חודשיים) ועכשיו אתחיל לקחת בשעה 16:00, האם יש תקופה עד שהגוף מתרגל לשעה החדשה וצפויות תופעות לוואי? כמה זמן בערך לוקח לגוף להתרגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: נטילת סרוקסט- התייעצות ובירור
זו לא שאלה לפורום זה אבל בקצרה:
1. כן
2. בדרך כלל לא
3. בדרך כלל אין בעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ירידה אנרגטית ודכדוך קלניצה25/07/2019
רציתי לדעת איזה טיפול ללא תרופות מתאימות לתופעות אלו?
אני ממש אודה לך על המענה סוף שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: לגבי ירידה אנרגטית ודכדוך קל
טיפול בגריה מוחית כגון נוירופידבק או גריה ברזולוציה גבוהה יכול להיות יעיל מאוד במקרים מעין אלה. בשני המקרים התגובה יכולה להיות מהירה וללא תופעות לוואי מהותיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאביס והתקפי חרדה- בירורדין18/07/2019
האם שימוש בקנאביס עלול לגרום להגברת חרדות?
זה לא אמור להיות הפוך? זה לא אמור להפחית אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: קנאביס והתקפי חרדה- בירור
ד``ר דורון תודר22/07/2019שלום רב
יש אנשים קנאביס מעורר אצלהם התקפי חרדה עוצמתיים מאוד. לצערנו במקרים רבים ההתפרצות מלווה בשנים של תחלואה.
זו אחת הסביות שרופאים מזהירים מפני השימוש שהולך וגובר לחומר זה, ללא עדויות מספקות ליעילותו בבעיות מעבר להתמודדות עם כאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?