מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מד נשיפה האם מומלץ לקנות?רונית15/12/2018
שלום,
האם לחולי אסתמה מומלץ שיהיה להם בבית מד נשיפה וכל יום לבדוק את מצב הנשימה איתו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מד נשיפה
ד''ר שבתאי ורסנו19/12/2018שלום,
מומלץ במקרים של אסתמה לא מאוזנת/קושי באיזון. במקרים אלו יש לעשות רישום של התוצאות בוקר וערב ולהראות לרופא בביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות כאשר יש קושי לנשום אחרי חיסון אלרגיהמרב14/12/2018
שלום,
אני מקבלת חיסון אלרגיה נגד אבק פעם בחודש, ואני עם אסתמה ולוקחת סרטייד 250 פעמיים ביום.
ביום של החיסון אני לוקחת סרטייד 500 פעמיים ביום ולוקחת שעה לפני כדור אריוס. חברה שלי שגם מקבלת את החיסון פיתחה קשיי נשימה כשעה אחרי שהגיעה הביתה.. ורציתי לברר: מה עליי לעשות באותו רגע? יש לי בבית וינטולין וקורטיזון.
האם במצב כזה לקחת וינטולין, קורטיזון ועוד כדור אלרגיה?
או שלהתחיל רק בוינטולין ולחכות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה לאחר חיסונן לאלרגיה
ראשית את היית חייבת לקבל הנחיות מפורטות מהרופא/מרפאה המחסנת איך לנהוג !!! עשי זאת כעת.
ונטולין במשאף או אנהלציה במידה של קוצר נשימה ולעיתים אף פרדניזון עם ההחמרה משמעותית ולא מגיבה מייד לנטולין. בררי במרפאה אם את צריכה להצטייד גם במזרק אוטומטי של אדרנלין לעת מצוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה בחורף- החמרה והעלאת מינוניםשירלי13/12/2018
שלום,
יש לי החמרה באסתמה בחורף ונאלצתי להעלות ל 500 סרטייד פעמיים ביום ופעמיים ביום וינטולין. האם זה להרבה חולי אסתמה החמרה בחורף? והאם אם אקח כל החורף את המינון החדש יש סיכוי נמוך שבאביב ובקיץ אצליח לרדת למינון הקודם?
והאם לדעתך מנורת מלח יעילה לאסתמה ואלרגיה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסתמה בחורף
זהו מינון גבוה אך לעיתים נדרש. רצוי לבצע גם בדיקת תפקודי ריאה. לאחר שיפור במצב למשך תקופה ניתן לנסות לרדת במינון תוך מעקב רפואי תקופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי ברונכיאקטיזיסדנה12/12/2018
בת 44 בריאה פרט לל"ד וכאבי עצמות.
מזה 8 חודשים סינוסיטיס ושיעול חנוק כמו של מעשנים(לא מעשנת) וקוצר. צ. ח ואחכ סיטי דלקת ריאות... מקבלת אנטיביוטיקה מתאוששת שבוע וחצי ושוב סינוסיטיס קשה ורעש של מלא נוזלים בריאות (תחושה שלי) בבדיקת רופא חרחורים וצפצופים אבחנה ד. ריאות ושוב אנטיביוטיקה)(9 פעמים ב 8 חודשים) הופנתי לרופאת ריאות ששלחה למלא בדיקות והרוב תקין חוץ מירידה בתפקודי ריאות ומאמונוגלובולים ביתא... 7.4 במקום 7.2 זהו. רופאת ריאות רשמה שזה מתנהג כמו ברונכיאקטזיס. האם כשרופאה רושמת כך זה כבר אבחנה? ואם זאת הבעיה האם היא נגמרת מתי שהוא?? תודה וסליחה על אורך השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברונכיאקטזיס
אבחנה דפנטיבית של ברונכיאקטזיס נעשית רק על ידי CT בחתכים דקים. במקרים של ברונכיאקטזיס יש לבצע תרבית ליחה בעכל אירוע של החרפה/ליחה מוגלתית, ולטפל באנטיביוטיקה למשך שבועיים, בהתאם לרגישות החיידק בתרבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון סימבוקורט בהשוואה לסרטיידשני12/12/2018
שלום,
מהו המינון בסחימבוקורט שמקביל ל סרטייד 250?
והאם יכול להיות שסימבוקורט יהיה יותר יעיל מסרטייד כשמדובר על מינון זהה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סימביקורט לעומת סרטייד.
הסטרואיד בסרטטיד (פלוטיקזון דיפרופיונט) ביחידה ליחידה, יותר פוטנטי מסימביקורט (בודזונייד). שתי התרופות טובות. המינון המקסימאלי שבו משתמשים בסרטייד הוא 1000 מקג' ליממה וסימביקורט עד 1600 מקג ליממה. מרבית המטופלים צורכים פחות ובכל מקרה יש להתאים המינון למצב/פעילות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי על זמן נמוך של עצירת נשימהיעל11/12/2018
אני לוקחת סרטייד 250 פעמיים ביום ומצליחה לעצור את הנשימה ל 5 עד 7 שניות אחרי שאיפת השאף.. האם הפעילות של המשאף פחות יעילה כשמצליחים לעצור כל כך מעט את הנשימה? והאם מומלץ.לעשות אימונים לעצירת נשימה על מנת להגביר את התוצאה?זה יכול לשפר תפקודי ריאות? תודה מראש
ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עצירת נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו11/12/2018שלום,
גם עצירה של 5-7 שניות טובה מאי-עצירה בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות במרכז החזה וקושי נשימתי מזה כשבועייםKolos10311/12/2018
בוקר טוב
אני בחור בן 40, לא שותה ולא מעשן ולא עישנתי.
עוסק בפעילות :ספורט קבועה. יש לי ליחה כרונית מזה כ 20 שנה.
בשבועיים האחרונים יש לי קשיי נשימה מסויימים, אי נוחות במרכז החזה, תחושה של חום, לפעמים דופק מהיר נשימות קצרות. וגם בזמן מאמץ קשה לי לנשום.
אני באופן כלי בן אדם עם חרדות, סטרס ומתח די קבועים בשנים האחרונות.
רופא אאג טוען שזה משהו אלרגי
רופא המשפחה שהייתי אצלו פעמיים ובדק אותי טוען שהריאות נקיות וזה לא קשור ללב או לריאות. ואין צורך בבדיקות כלשהן
וזה קשור כל התחושות לתופעות של לחץ וחרדה בלבד
ונתן לי תרופה טבעית להרגעה שלא משפיעה
אני מציין שזה נמשך כשבועיים.
אודה מאוד לתשובתכם ועזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי נוחות
בהחלט ייתכן שמדובר בחרדה אך מוטב לשלול סיבה לבבית על ידי מבחן מאמץ לבבי וגם תפקודי ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלבותרים בהשוואה לוינטולין האם יש הבדל?רונית10/12/2018
שלום,
האם יכול להיות שוינטולין ישפיע יותר טוב מסלבותרים או שזה רק פסיכולוגי וזה בדיוק אותו דבר?
והאם ישנו טיפול יותר יעיל מ 2 שאיפות של וינטולין לפני ספורט? האם רוב האסתטים זקוקים לוינטולין לפני ספורט או שזה רק למי שיש אסתמה של המאמץ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלבותרים לעומת ונטולי
החומר אמור להיות זהה אך לעיתים, מניסיון של מטופלים, יש הבדל בין המוצר המקורי לבין התחליף, שכאמור אמור להיות זהה. אם את/ה חש הבדל, נסה לחזור לונטולין המקורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עלולה להיות בעיה בחיסוני אלרגיה לאחר שיננית?שירן10/12/2018
שלום,
אני אסמתית ואלרגית לאבק ומקבלת פעם בחודש חיסון לאלרגיה לאבק. באותו בניין יש לי גם את הרופא שיניים. האם לעשות את השיננית וישר אחרי את החיסון אלרגיה אולי עלול להוות בעיה ועדיף לפצל את הימים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיננית
ד''ר שבתאי ורסנו10/12/2018שלום,
לא נראית לי בעיה או קשר. התייעצי גם עם מרפאת חיסונים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי החומרה של האסתמה?מיכל09/12/2018
שלום,
מה נחשבת חומרת האסתמה כאשר מאוזנים עם שאיפה של סרטייד 500 פעמיים ביום ו 2 שאיפות וינטולין לפני ספורט?
חומרת האסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו10/12/2018שלום,
חומרת אסתמה נקבעת לא רק על ידי מינון התרופות אלא גם על ידי סימפטומים יום ולילה, תוצאות תפקודי ריאות. סרטייד 500 פעמיים ביום זה מינון גבוה. כשמטופל מאוזן תקופה ארוכה יש מקום לנסות לרדת למינון נמוך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאף רלבר האם הוא גם לאסתמה שמטופלת עם סרטייד?יעל08/12/2018
שלום,
האם במשאף רלבר ישנו מינון שהוא שווה ערך ל 250 סרטייד פעמיים ביום? או שהוא משאף לאסתמה יותר קשה?
ובנוסף, כשאני לוקחת סרטייד ועוצרת הנשימה אני מצליחה לעשות את זה בקושי ל 7 שניות ונחנקת ומרגישה סחרחורות חזקה. האם הזמן שבו ניתן לעצור את הנשימה מעיד משהו על תפקודי ריאות גרועים או שזה לא מעיד על משהו?
רלבר ואסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו09/12/2018שלום,
רלבר מופיע בשני מינונים 92/22 ו- 184/22. המינון הנמוך מקביל לסרטיד250/50 . קושי לעצור נשימה ל 7 שניות יכול לנבוע הן מהגירוי של החלקיקים הנשאפים והן מתפקוד ריאות ירוד, בעקר אם הוא ירוד מאד. מומלץ לבצע תפקוד ריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קנאביס לטיפול בברונכיאקטזיסחגית08/12/2018
האם ידוע על טיפול בשמן קנאביס שעוזר לברונכיאקטזיס בריאות? טיפול בהמופילוס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קנאביס וברונכיאקטזיות
אין על כך מידע, אין שום המלצה של גוף רפואי מוסמך לטפל כך. לעומת זאת ישנן המלצות בדוקות ומובלות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסתמה ברקע הרבה נשימות עמוקותרוברט08/12/2018
שלום רב, אני לוקח המון נשימות עמוקות כל הזמן גם במנוחה וגם במאמץ ביצעתי המון בדיקות מאמץ תקין אקו לב תקין תפקודי ריאות תקין הכל תקין אסתמה ברקע מאוד גבולית מה שמפריע לי בעיקר זה הנשימות העמוקות גם סיטי חזה תקין מלבד ניפוח יתר ושינויים פיברוטים קלים בפסגות של הריאות ממה יכול להיות נוסע הצורך בנשימה עמוקה ממה זה יכול להיות אני מודאג וזה מפריע לי תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשימות עמוקות
בין היתר יש לשקול מצב של מתח ריגשי/לחץ. התייעץ עם הרופא המטפל, האם כיוון זה נראה לו והאם נשללו סיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי בבקשה שאלה נוספת
רוברט09/12/2018תודה על המענה שאלה נוספת בבקשה מלבד לחץ נפשי מה עלול לגרום לתופעה הזו צורך בנשימות עמוקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרופה סרטייד כמה פעמים ניתן לקחת?יעל06/12/2018
שלום,
אני לוקחת סרטייד 250 מ"ג פעמיים ביום אך בחורפים כמה פעמים בשבוע זקוקה למנה כפולה. האם ישנו משאף שנשחב יותר טוב מסרטייד? זה פשוט משאף שאני לוקחת 15 שנים ותהיתי אם מאז יצאו דברים חדשים.
וכמה שאיפות מקסימליות של סרטייד 250 ביום ניתן לקחת? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטייד
ד''ר שבתאי ורסנו07/12/2018שלום,
סרטייד הוא משאף משולב שמכיל סטרואיד +מרחיב סמפונות הפועלים 12 שעות ולכן נלקחים פעמיים ביום. המנה המקסימלית המומלצת היא 500/50מג X2 וישנם לצורך כך משאפים של 500/50 מג. בשנים האחרונות יצאו משאפים משולבים של יצרנים שונים עם סוגי סטרואידים ומרחיבי סמפונות שונים (אבל מאותה משפחה) שפועלים גם 24 שעות ולכן נלקחים פעם ביום. התייעצי עם הרופא שלך מה מתאים לך, על פי מצבך והעדפותייך, ובאותה הזדמנות בצעי גם תפקודי ריאה (ספירומטריה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת anti proteinase 3מירב02/12/2018
שלום רב, אני בת 52, מאובחנת עם אסטמה קשה (מטופלת ברלבר ובפרדניזון), בעיות סינוסים ובעיות מפרקים. ראומטולוג שלח אותי לבדיקות ANA ו IG לסוגיהם. ה IGE יצא גבוה כתמיד ובדיקת ANTI PROTEINASE 3 יצאה בערך של 43. (23 נקודות מעבר לטווח העליון). אשמח לדעת מה מנבאת בדיקת דם זו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
anti proteinase 3
ד''ר שבתאי ורסנו02/12/2018שלום,
מדובר בבדיקות הקשורות בנוגדן המופיע במחלות הנקראות Anca-associated vasculitis שבין היתר מערבות כלי דם בגוף. כנראה שהרופא שלך חושב על שילוב של אסתמה עם תופעה זו ונקרא מחלה על שם "חורג-שטראוס". יש לציין כי נוכחותו של נוגדן זה לכשעצמו, (כלומר גם אם הוא מוגבר) לא מספקת לאבחנה ויש צורך במגוון תופעות/ממצאים לשם כך. שאלי על כך את הרופא בפגישתכם הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהanti proteinase 3
מירב03/12/2018תודה רבה ד"ר על התגובה המפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)