פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה ביום ובלילה
    יוליה
    10/01/2019

שלום, בת 41, ברקע בריאה.
    מספר שנים אני סובלת מקוצר נשימה רציני.
    מידי יום קורה ביום ובלילה, באופן פתאומי יש קוצר נשימה.
    צילום חזה תקין.
    סיפרומטריה:
    FEV1/FVC=81
    FEV1= אחוז 96
    FVC= 76 אחוז
    שיפור ב FEV1 לאחר מרחיבי סמפונות של 19% ועליה בנפח של כ 400 מ"ל.
    ספירת דם תקינה.
    לשאלתי, בדיקת דם
    lg-E TOTAL טווח הנורמה 0-87 תוצאה: 1.10 ul/ml
    בדיקת דם הנ"ל נחשבת לא תקינה?
    והאם בדיקה זו משויכת לקוצר הנשימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה ביום ובלילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/01/2019

שלום,

בדיקת הדם TOTAL IGE היא תקינה אצלך. נעשתה כדי לברר רקע אלרגי אפשרי. תוצאות תפודי הריאה שלך ותלונותייך מעלות חשד לאסתמה. יש להוכיחה עלי ידי מבחן תגר כמו למשל תגר מטאכולין. בררי עם הרופא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יוליה
    11/01/2019

שלום דר', תודה על תשובתך.
    לא בוצע תגר מטכולין, כשביצעתי תפקודי ריאה היה לי התקף קוצר נשימה והמבצע אמר שאני לא מגיעה לשלב שיכולה לבצע תגר לכן לא בוצע.
    האם קוצר נשימה - אסטמה
    יכול להיות תוצאה של פוסט טראומה - חרדה ?
    או שנחשב לבעיה רפואית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מלח האם מומלץ לאסתמה או סתם שטויות?
    שירלי
    09/01/2019

שלום,
    האם חדר מלח יכול לעזור לחולי אסתמה? או שזה סתם שטויות ולא מבוסס?
    והאם אסתמה יכולה להתדרדר למחלת ריאה חסימתית שבה צריך חמצן? אצל מי שלא עישן מעולם?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• חדר מלח

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/01/2019

שלום,

אין מחקרים מבוקרים המוכיחים יעילות חדרי מלח באסתמה. אף ארגון בינלאומי מקובל לא ממליץ על טיפול זה.
    אסתמה קשה מטבעה, ובמיוחד כזו שלא מטופלת ולא במעקב (כולל תפקודי ריאה) במשך השנים עלולה להגיע למצב דמוי COPD ואף צורך במתן חמצן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגע למשאף פוסטר בהמשך לשאלתי מהו המינון
    מיכל
    09/01/2019

מהו המינון במשאף פוסטר לאסתמה שמקביל לסרטייד 500 פעמיים ביום?
    והאם זה נכון שלפוסטר יש יותר תופעות לוואי מאשר סרטייד?
    בעלון ברפואי בתופעות לוואי של 1 מתוך 100 מופיעות הרבה יותר תופעות לוואי שקצת מפחידות.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• פוסטר וסרטייד

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/01/2019

שלום,

חלקיקי התרופה בפוסטר הם עדינים ולכן חודרים בכמות כפולה יותר לדרכי הנשימה העמוקים לעומת אותה תרופה בחלקיקים בגודל הסטנדרטי. בעקרון, מיקרוגרם למיקרוגרם הסטרואיד שבסרטייד יותר "חזק" מזה שבפוסטר. יחד עם זאת, בשורה התחתונה מה שחשוב זה להגיע למינון המינמאלי (בכל משאף) שמחזיק אותך מאוזנת גם קלינית וגם לפי תפקודי ריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח קטרק במחלת ריאות
    חני
    09/01/2019

אני חולה בפיברוזיס ריאתי.מטופלת בבלינסון.צריכה לעבור ניתוח קטארק.האם יש חשיבות שהניתוח יתבצע בבית חולים בגלל ההרדמה המקומית?האם הרדמה זאת מסוקנת לי?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קטרק במחלת ריאות

הוספת תגובה

• קטרקט בפיברוזיס ריאתית

ד''ר שבתאי ורסנו
    10/01/2019

שלום,

מה שחשוב בניתוח כזה, לאור מחלת הריאות, הוא שלא תשתעלי בעת הניתוח כי זה מפריע למנתח. בררי עם הרופאים מתן מדכאי שיעול לפני הפעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרת הפה בעקבות משאפים הגיעה לגרון
    רונית
    08/01/2019

שלום,
    יש לי פיטריה בלשון מהמשאפים לאסתמה שהגיעה לגרון.
    מהו הזמן המקסימלי שבו לוקחים כדור אנטי פיטרייתי אם זה לא עובר? והאם זה חייב לעבור?
    יש לי וושט על שם בארט. האם זה יכול לסכן את המצב ולהפוך לפטריה בוושט?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• פטריה

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/01/2019

שלום,

ניתן גם להשתמש בשטיפת הפה וגרגור בניסטטין למשך כשבוע. בגלל בארט רצוי שתתייעצי גם עם רופא הגסטרו שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיבוי של פלאורה וכאבים בחזה
    יגאל
    04/01/2019

שלום דוקטור!
    סיליקוזיס ו-PMF ברקע. שחפת פעילה בעבר כסיבוך מסיליקוזיס.
    תוך שנים יש לי כאבים קבועים בחזה שמתחזקים לעזים בנשימה ובשיעול. אך גם אם לא לנשום, יש רקע מסוים של כאב.
    האם עיבוי פלאורלי שבתמונה יכול לגרום כאבים כאלה - חלק ללא קשר לנשימה וחלק עם הקשר?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• כאב חזה בסיליקוזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/01/2019

שלום,

הריאות עצמן אינן כואבות. קרום הריאה, במידה והוא מודלק או נגוע בגידול יכול להכאיב. עיבוי פלוירלי פשוט, ללא דלקת או תהליך אקטיבי (גידול למשל), לא אמור לכאוב. רצוי שתציין זאת בפני רופא הריאות המטפל שלך, שגם יוכל לבדוק אותך פיזית. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משאף פוסטר אל מול סרטייד האם יש הבדל?
    מיכל
    04/01/2019

שלום,
    האם משאף פוסטר הוא למעשה בדיוק כמו סרטייד?
    אם במשאף פוסטר לוקחים שאיפה אחת פעמיים ביום זה שווה ערך ל 500 בסרטייד פעמיים ביום המינון המקסימלי?
    עקב החמרה באסתמה של 3 שבועות שבהן אני לא מאוזנת עם סרטייד 500 פעמיים ביום וסינגולאייר,(3 פעמים ביום וינטולין) הרופא העביר אותי לפוסטר.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• פוסטר

ד''ר שבתאי ורסנו
    09/01/2019

שלום,

פוסטר וסרטייד מכילים סטרואידים שונים. בהשוואת יחידה אחת של הסטרואיד שבסרטייד לזה שבפוסטר , זה שבסרטייד "חזק" יותר. הייתרון של הפוסטר שחלקיקיו קטנים יותר וחודרים עמוק יותר לתוך דרכי הנשימה מאשר הסרטייד. המינון הסופי של הפוסטר תלוי במידת האיזון שלך. מינון של שאיפה פעמיים ביום הינו קטן בהרבה מזה של סרטייד 50/500 פעמיים ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה וסרוטונין האם ישנו איזה קשר?
    שירלי
    03/01/2019

שלום,
    האם יכול להיות קשר של סרוטונין נמוך שגרם להחמרה באסתמה? ואז אם לוקחים כדור שעובד על סרוטונין זה יכול להשתפר?
    מדובר על אסתמה שהפכה לבינונית עד חמורה.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• סרוטונין

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/01/2019

שלום,

טיפולים באסתמה לא כוללים טיפול במאזן הסרוטונין. סרוטונין גבוה עלול לגרום להתכווצות סימפונות (כמו למשל הסינדרום הנקרא "קרצינואיד").

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי חזה עקב סיליקוזיס
    יגאל
    02/01/2019

שלום רב!
    עקב סיליקוזיס, לפי תוצאות CT:
    - המדיאסטינום עם אדנופתיה ניכרת עם בלוטות לימפה בגודל עד 14 מ"מ,
    - שערי ריאות עם אדנופתיה דו צדדית,
    - ריבוי של קישרי לימפה במדיאסטניום ושערי ריאות ,חלקם מסויידים,
    - הידבקויות פליאורופולמונרים והדגשה של ספטות בפסגות דו צדדי,
    - עיבוי פלאורלי דו צדדי,
    - התמזגות של ממצאים נודולריים לנודלריים עד 9.2 מ"מ.
    השאלה לדוקטור נכבד היא לגבי כאבים. במנוחה אני סובל מכאבים קבועים דיפוזיים בחזה עם התקפים של כאבים עזים כמו "הכנסת מסמרים" בחזה. החמרה בנשימה, אבל לא משמעותית.
    אין מחלות נוספות, כמו מחלות צלעות או שרירים או מפרקים.
    האם כאבים כאלה יכולים להיות כתוצאה מסיליקוזיס, או יש טעם לחפש משהו אורתופדי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי חזה עקב סיליקוזיס

הוספת תגובה

• כאבים וסיליקוזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/01/2019

שלום,
    סיליקוזיס ריאתית לא אמורה לגרום לכאבי חזה. יש לברר במקביל סיבות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוותד דעת שונות לגבי הטיפול הביולוגי לאסתמה
    מיכל
    02/01/2019

שלום,
    בת 35 עם אסתמה 15 שנים, בנוסף אלרגיה לאבק. הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום ובחודשיים האחרונים עברתי לסרטייד 500 פעמיים ביום פלוס סינגולייאר, ועדיין לא מאוזנת כל יום.
    הייתי אצל רופא ריאות היום. הוא עשה לי תפרודי ריאות אצלו בדיקה קצרה של כמה שניות לנשם רגיל ואז פעם אחת לנשוף ולשאוף חזק למכשיר. התוצאה יצאה תקינה כי כדי לצאת מהבית לרופא לקחתי 2 שאיפות וינטולין. הוא אמר שהוא נגד סטרואידים בכדורים כרגע... והעביר אותי לנסות משאף פוסטר... שתי שאיפות וגם לפי הצורך כתוב... האם זה אומר שזה גם במקום הסרטייד וגם במקום הוינטולין? כשיש לי התקף לקחת גם מהפוסטר? הוא כתב שיטת smart ולא ממש הסביר...
    דבר נוסף, הוא אמר שהוא נגד טיפול באקסולייר באופן כללי ובמצב שלי ושיש לזה תופעות לוואי קשות. האם זאת הגישה של רוב רופאי הריאות? או שבמקרה אולי הרופא הזה חושב ככה?
    יש לי גם אוטיקריה... הוא אמר שאוכל להתייעץ עם רופא האלרגיה שלי שאצלו אני מקבלת חיסונים נגד אבק על טיפול באקסולייר לאוטיקריה... אבל האוטיקריה לא מפריעה לי... מה שמפריע לי זה האסתמה...
    תודה מראש

הוספת תגובה

• טיפול ביולוגי

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/01/2019

שלום,

אם האסתמה שלך לא מאוזנת ויש לך ספקות לגבי הטיפול אני מציע שתפני לחוות דעת שנייה עם כל החומר הרפואי, תפקודי ריאה לאורך השנים האחרונות וכיו,ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דיפוזיה ירודה או תקינה
    יגאל
    01/01/2019

שלום דוקטור!
    האם בבדיקת תפקודי ריאות דיפוזיה תקינה או ירודה?
    למה אמורים להתייחס - ל- TLCO 51% או ל-KCO 121%? (מצ"ב).
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• דפוזיה

ד''ר שבתאי ורסנו
    03/01/2019

שלום,

הדיפוזיה האבסלוטית (TLCO) נמוכה משמעותית. לאחר תיקון לנפח (KCO) היא כביכול מתוקנת. קיימת הפחתה ניכרת של נפחי הריאות (הפרעה רסטקיקטיבית קשה). הסיבה יכולה להיות מחלת ריאות פיברוטית או חולשת שרירים. לכן הפענוח של ערכי הדיפוזיה תלוי בממצאים הריאתיים ב CT. אם יש מחלה פיברוטית אז יש להתחשב בדפוזיה האבסלוטית (51%) ואם אין מחלה ברקמת הריאות אז יש לבצע בדיקת כוחות שרירי נשימה ואם הם ירודים אז התשובה של תיקון לנפח (121%)היא הנכונה. מסובך? התייעץ בכוון זה עם הרופא המטפל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יגאל
    03/01/2019

תודה רבה, דוקטור. לא מסובך. התשובות שלך כתמיד מאוד מקצועיות ובמפורטות. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה וזיהום אוויר האם ניתן למזער נזקים?
    יעל
    31/12/2018

שלום
    אני גרה בשכונה בפתח תקווה שצמודה לאזור התעשיה וכבר שנתיים שיש מאבק כי התגלה שיש זיהום אוויר גבוה. בעצם מסיבובת 7 בערב המפעל הכי בעייתי ששורף פסולת רופאית עבור בית חולים בלינסון מתחיל להרעיל אותנו.. יש לי אסתמה.. ועכשיו עם החמרה בחורף שלא ברור אם זה מהחורף או מהמצב... במידה ואני משבע בערב לא יוצאת מהבית... אני אוורר את הבית רק בבוקר, ומשבע בערב כל החולונות יהיו סגורים לגמרי, ויש לי גם מסנן אוויר בבית(מסנן אלרגנים ואויר ביחד), האם זה אומר שכמעט ולא אחשף לזיהום אוויר? או שלמעשה גם בבוקר שכבר אין ריחות כימים כמו בלילה זה יכנס אליי הביתה?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• זהום אוויר

ד''ר שבתאי ורסנו
    01/01/2019

שלום,

אמצעי ההגנה שציינת יכולים להפחית אולי את החשיפה אך ללא בדיקה של טכנאי מתאים התוצאה לא ברורה. נסה לברר במשרד להגנת הסביבה האם יכולים לשלוח בודק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת קסולאייר האם רק אם הערכים בבדיקות הדם מתאימים?
    מיכל
    30/12/2018

שלום,
    האסתמה שלי נהייתה חמורה יותר, משפאים לא תמיד עוזרים במינוו הכי מקסימלי.. צריכה סטרואידים בכדורים פעם בשנה בחלק מהחורף. אוטיקריה לעיתים ואלרגיה לאבק.
    עושה חיסונים לאבק שלא ברור ממש אם עוזרים אבל הרופא אמר ל להמשיך.
    האם כדאי שאוכל לקבל את זריקת הקסולאייר ישנם ערכים מסויימים שיהיו חייבים לצאת בבדיקת דם המיוחדת שעושים שאם לא יצא לי אותם לא אוכל לעשות את הטיפול?
    והאם אסתמה שהיא מגיל 20 ובהתחלה היתה מאוזנת עם סרטייד 250 אצל רוב האנשים ככל היחלפו השנים ויגיעו לגיל 40 והלאה היא בחלק גדול מהמקרים תחמיר?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• אסתמה חמורה

ד''ר שבתאי ורסנו
    31/12/2018

שלום,

אסתמה חמורה שעונה לקריטריונים של אסתמה אלרגית וערכי TOTAL IGE בדם בין 30-1500 יח' זכאית לטיפול אימונולוגי ב XOLAIR (ראי שאלות קודמות בפורום). במידה ומדובר באסתמה אאוזינופילית חמורה (אאוזינוטפילים לפחות 400/מל פעם אחת בשנתיים האחרונות) זכאית לטיפול אימונולוגי באנטי IL-5. בררי התאמה אצל רופא הריאות שלך.
    אסתמה עלולה לשנוטתצ מהלך בכל גיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרואידים בוריד בבית חולים
    רון
    30/12/2018

שלום,
    אני 3 שבוועת עם האסתמה לא מאוזן. סימבוקורט במיניון הכי גבוה פעמיים ביום וסינגולאייר ו 3 פעמים ביום וינטולין. רופא בטרם אמר לחכות עם הסטרואידים בכדורים... ואחות בקופת חולים טענה שלפי דעתה זה מסוכן לא לקבל טיפול בכדורים מהר כי אחרת אמצא את עצמי מאושפז בבית חולים וקבל סטרואידים בוריד...(זה עוד לא קרה מעולם). האם היא צודקת? האם באמת עדיף למהר עם פרנידזון? יש אישזהי הנחיה ברורה לגבי זה?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• סטרואידים

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/12/2018

שלום,
    אסתמה לא מאוזנת שהיא גם בתקופת החרפה משמעותית תחת טיפול משאפי מרבי -עקרונית יש מקום לטיפול בסטרואידים. רצוי להבדק בהזדמנות קרובה אצל רופא רחיאות ולבצע גם בדיקת תפקודי ריאה אובייקטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטייד האם ניתן חד פעמית לקחת מינון גבוה או שזה מסוכן?
    מיכל
    28/12/2018

שלום, יש לי 3 שבועות החמרה באסתמה בלי קשר למחלה או וירוס... עם 500 סרטייד פעמיים ביום וסינגולייאר אני מאוד לא מאוזנת. התור לרופא ריאות עוד 10 ימים. רופאת המשפחה לא רצתה לתת סטרואידים אמרה לחכות. אני לוקחת 6 פעמים ביום וינטולין. בקושי יכולה לדבר כי אז מצב הנשימה מחמיר, וכשאני אוכלת ישר מתחיל קוצר נשימה גם אם ארוחות קטנות. אני חייבת ביום שני לצאת מהבית על מנת למצוא דירה באזור עם פחות זיהום אוויר וזה אומר להיות על הרגליים כשעתיים עם הליכה ועמידה רבה.האם זה יהיה מסוכן אם אקח סרטייד 750 לפחות פעם אחת ביום ובפעם השניה 500 באותו יום חשוב? כמובן שאהיה חייבת גם לקחת 2 שאיפות וינטולין לפני היצאיה מהבית.. אבל אני לא מאוזנת ככה בכלל עם ה 500 סרטייד והוינטולין ומדוע לא מנסים לקתת סרטייד 750 לפני שמעבירים לסטרואידים בכדורים? זה לא יותר בטוח לנסות את זה? במיוחד שיש לי סוכרת... (בת 35) תודה מראש

הוספת תגובה

• סרטיד

ד''ר שבתאי ורסנו
    30/12/2018

שלום,
    נראה לי שאת חייבת להבדק בהקדם אצל רופא ריאות שיבצע גם בדיקת תפקוד ריאותוימליץ על טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה