מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרניהכרמית29/03/2012
שלום,
בדיקת US של דופן הבטן הראתה 2 בקעים בקוו האמצע. בקע אחד בעומק של 4.4 מ"מ מכיל שומן והבקע השני על צוואר בעומק של 3.8 מ"מ מכיל שומן.לאחרונה אני חשה אי נוחות ואף כאב מעיק באיזור הבקע.
כירורג המליץ לי על ניתוח laparoscopic repairבמהלכו ישים לי רשת בגודל של כ- 10 ס"מ לתיקון 2 הבקעים .
בחוות דעת של רופא אחר הומלץ לי על ניתוח בגישה הפתוחה בנימוק שהבקעים קטנים מאוד. כמו כן הרופא ציין שאין צורך ברשת מאחר וריקמת השרירים חזקה ואף הוסיף שבניתוח לפרסקופי , אין מנוס מלהניח את הרשת במגע ישיר עם המעיים. עובדה זו היא חסרון בולט, שיכול בעתיד לגרום לסבוכים קשים.
אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.
הרופא שמציע ניתוח בלפרסקופיה הסביר כי הרשת עטופה בציפוי שמונעת התערבות עם המעיים וזו השיטה החדשנית והמתקדמת ביותר עם אחוזי החזרה הכי נמוכים.
מה מומלץ?
ברצוני לציין שאני אחרי 2 ניתוחים קיסריים ואני שוקלת היריון נוסף.כדאי לעבור את הניתוח לפני היריון נוסף כפי שהומלץ לי?
כמו כן ברצוני לציין שאני רזה.. 43 ק"ג בגובה של 1.53מ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה - תגובה
ד``ר גד לוטן29/03/2012שלום רב
אין תשובה בודדת שהיא הכי טובה והכי נכונה
צריך הרופא המיעץ ,באם הוא בקיא בשתי בגישות , להציג לך יתרונות וחסרונות של כל גישה ואת צריכה לקבל את ההחלטה . החוכמה אינה בידי הרופא אלא הניסיון והידע .
תצטרכי להחליט בסופו של דבר ויתכן אם הבקעים קטנים שאין הכרח לנתח בשלב זה .
צר לי שא יכול לתת תשובה יותר קונקרטית אבל מאחל לך בהצלחה בקבלת ההחלטה הנכונה .
ד"ר לוטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ניתוח כיס מרה לפרוסקופי ודימום מהטבור
5 ימים לאחר ניתוח כיס מרה ונפיחות באיזור הטבור
הרדמה מקומית בניתוח פלסטי האם זה מסוכן
לאחר ניתוח כריתת תוספתן לפרוסקופי
כאבים בחתך הניתוחי לאחר 6 ימים
דלקת וניתוח תוספתן בת 70
כאבים חזקים בחלק העליון של הבטן
כריתת כיס מרה בהריון מתקדם בעקבות כאבים
בקע אפיגסרטרי בגיל חמש ואפשרויות ניתוח
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?