ניתוח כיס מרה ב4 חורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח כיס מרה ב4 חורים
    פטפטת
    17/07/2012

לאחר שעברתי ניתוח כיס מרה בשיטה הלפרוסקופית קראתי שניתן לעשות את הניתוח רק עם חור אחד בטבור.
    מה היו השיקולים ל4 חורים אם אפשר בחור אחד בלבד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כיס מרה ב4 חורים

הוספת תגובה

• ניתוח כיס מרה ב4 חורים - תגובה

ד``ר גד לוטן
    17/07/2012

הגישה נקראת single port שבה מבוצע חתך רחב יותר בטבור ודרכו מוחדרים מספר מכשירים שבעזרתם מבוצע הניתוח
    הדעות חלוקות בעולם המנתחים ולא כל הפצאנטים מתאימים לכל השיטות והגישות
    היה מקום לשאול את השאלות לפני הניתוח ולא אחריו כי אי אפשר להחזיר את הנעשה כרגע .
    אם הכל עבר בהצלחה הכותרת היא אכן מתאימה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ב4 חורים

פטפטת
    17/07/2012

תודה רבה על התשובה המהירה.אני מבינה שכבר מאוחר לשאול,ובכ"ז,לשם הסקרנות.למה היה צורך בחור האמצעי אם הוכנסו רק מצלמה (דרך הטבור) ו2 מכשירי עבודה (בשני החורים הקיצוניים).
    בגלל שהחור העליון שלי עדיין נפוח אני שואלת (האם הוא אמור להתישר בחזרה?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ב4 חורים - תגובה

ד``ר גד לוטן
    17/07/2012

חוץ ממכשירי ראיה ועבודה יש צורך גם ביצירת מקום עבודה ע"י הזזת אברים שכנים
    זו הגישה השכיחה והנפוצה והבטוחה .
    גודל הנקבים משתנה ואני משתדל לבצע את הניתוח עם מכשירים בגודל 5 ואפילו 2 עד 3 מ"מ אבל לא להתפשר עם בטיחות הניתוח שזה אומר ראיה וסגירה בטוחה של צינור מרה .
    יום נפלא
    ד"ר לוטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח כיס מרה

פטפטת
    19/07/2012

שלום.אני כבר שבועיים לאחר הניתוח ולעיתים יש לי גלי כאבים פנימיים במקום שבו נותחתי.כאבים חזקים,לפעמים בצורה של דקירות.הגיוני בשלב הזה שלאחר הניתוח? אני שומעת על החלמות מהירות יותר ולכן אני חוששת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח כיס מרה - תגובה

ד``ר גד לוטן
    19/07/2012

כאבים שבועים לאחר ניתוח ללא כל ממצא נוסף אינם מהוים סימן לכך שמשהו לא תקין
    את צריכה להבדק ע"י המנתח שיבצע בדיקה קלינית ישלח אותך לבדיקות מעבדה ובדיקת אולטראסאונד ועם סך הבדיקות ניתן יהיה להגיע למסקנה אם הכל במסגרת התקין והסביר .
    מדאגה בבית כלום לא מתקדם . לכי לבדוק ולהפיג את חששותיך.
    ד"ר לוטן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו