מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח או לא?אני28/02/2008
אדוה 27. לאחר 3 שנים של ריפלוקס המצב הולך ומחמיר. אני נוטלת לנטון 60 מ"ג ביום דבר אשר פתר חלקית את הצרבת, כאבי החזה והגרון אך "חזרה של אוכל" קיימת, והופכת את חיי לקשים. אני פוחדת לאכול ומתעוררת בלילות. למעשה הופנתי לניתוח ועשיתי מספר בדיקות. וכך השתלשלו הדברים:
1. גסטרוסקופיה - תקינה
2. מנומטריה - תקינה לחץ סוגר תחתון 19 מ"מ כספית.
3. מיפוי וושט - הדגים מלאות של ריפלוקס לוושט תחתון. תנועתיות תקינה.
4. PH מטרי - נכשל. לאחר שבוע סיוט ללא כדורים.
5. מיפוי קיבה - הפרעה קלה בהתרוקנות, 3 רופאי גסטרו אמרו שזה גבולי ולא להתייחס.
6. צילום מעי דק - תקין.
מה שקרה שכבר הופנתי לניתוח הרופא המנתח אמר שנעשה רק בדיקה נוספת של מיפוי קיבה, מכיוון שהתוצאות הראו הפרעה הוא שלח אותי לדיון חוזר אצל רופאי הגסטרו, הרופאים אמרו שאין מה להתייחס לבדיקה זו. אך מכיוון שראיתי עוד מספר רופאים הם היו בעלי חילוקי דיעות באופן כללי בנוגע לניתוח בגלל תקינות המנומטריה.
אתמול הייתי אצל רופא מומחה, ראש מחלקה. הוא כתב שיש שילוב של רגורגיטציה עם בעיה פונקציונלית קשה???
הוא אמר שננקוט ב-3 אסטרטגיות בנוסף ללנטון, טיפול קבוע בבאקלופן, במידה ולא יעזור טיפול קבוע בנורטילין ורק אם שנינו נתייאש אז נפנה לניתוח.
בנוסף הוא רוצה לברר מה בדיוק עולה לי חזרה ולכן הוא שלח אותי לבדיקת אימפידנס בבית חולים וולפסון. הוא אומר שחזרה על בדיקת חומציות הוושט מיותרת, כי אנחנו יודעים שיש צרבת ושעולה חומצה....
לא הבנתי אם הוא נגד ניתוח באופן כללי או שהוא חושב שבמקרה שלי זה לא מתאים.
מנסיונך האם אני מתאימה לניתוח? האם יתכן והבעיה היא לא בסוגר התחתון וההיצרות תעשה לי תופעות לוואי יותר מאשר תעזור?
בנוסף לא הבנתי מה הסיכויים להצלחת הניתוח ומה הסיכוי לתסבוכות?
במידה ואכן קיימות תופעות לוואי בלתי נסבלות לאחר ניתוח האם זה הפיך? האם ישנה דרך לתקן את הבעיה?
סליחה שזה ארוך,
תודה אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח או לא?
ד''ר אנדריי קידר29/02/2008אין לכך תשובה ברורה.
אגיד לך גם שזה עוד יותר קשה לתת לך תשובה אחרי שהית אצל כמעט כל מי שאפשר.
אבל בכל זאת.
ההצלחה של הניתוח היא גבוהה מאוד כאשר הוא נעשה באבחנה הנכונה. אצלך , כל ברור לי, האבחנה לא בטוחה ב100%.
כל הבדיקות שעשית - לא תורמות באופן מובהק לאבחנה. הבדיקה שיש לה כח ניבוי הכי טוב במחלת רפלוקס זאת PH מטריה, ואותה לא הצלחת לעשות. כשא רפלוקס מוכח כחומצי בבדיקה זאת - הצחלת הניתוח גבוהה. לכן אני הייתי חוזר על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ניתוח כיס מרה לפרוסקופי ודימום מהטבור
5 ימים לאחר ניתוח כיס מרה ונפיחות באיזור הטבור
הרדמה מקומית בניתוח פלסטי האם זה מסוכן
לאחר ניתוח כריתת תוספתן לפרוסקופי
כאבים בחתך הניתוחי לאחר 6 ימים
דלקת וניתוח תוספתן בת 70
כאבים חזקים בחלק העליון של הבטן
כריתת כיס מרה בהריון מתקדם בעקבות כאבים
בקע אפיגסרטרי בגיל חמש ואפשרויות ניתוח
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?