מי צודק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי צודק?
    כ.
    19/03/2008

שלום רב!

אני חצי שנה אחרי ניתוח קיסרי שני ועדיין לא מצליחה להתאושש. סובלת מכאבים באיזור הצלקת (צד ימין),נפיחות בבטן ,הפרעות ביציאות (בעיקר שילשולים). מתעוררת כל לילה בגלל כאבי בטן ונפיחות קשה ולא מצליחה להרדם. חוסר תאבון וירידה במשקל של 5 ק"ג תוך חודשיים.

בזמן האחרון חשה לפעמים כאבים ותניעה מוזרה במפסעה ימנית. אין בקע,גניקוגית הכל תקין,סי טי בטן תקין,בדיקות דם תקינות-בקיצור בריאה כמו שור ,אבל מרגישה חולה מאוד.

הכירורג טוען שאילו הדבקויות מעיים וצריך ללמוד לחיות עם זה.(הוא רואה את זה על פי סי טי -מעי דבוק לדופן הבטן באיזור התבור ומטה). הגניקולוג הציע לבצע לפרוסקופיה להפרדת הדבקויות (הוא מומחה בתחום).

הכירורג מתנגד וטוען שתהיה לי פרפורציה של המעי. אני מאוד מבולבלת ומתוסכלת.

מה לעשות?

האם לפרוסקופיה באמת כל כך מסוכנת במקרה של הדבקויות? מי צריך לבצע אותה במקרה כזה-כירורג או גניקולוג? האם כאשר רואים מעי צמוד מאוד לדופן זה בהכרח הדבקות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי צודק?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ניר וסרברג
    20/03/2008

זה לא מקרה של שחור ולבן
    יתכן שהתסמינים שאת מתארת קשורים להידבקויות אולם אין זה בטוח
    לכל ניתוח או פעולה אחרת יש סיכונים . מובן שאם מחליטים לעשות צריך להתחשב בתןעלת של הפעולה, בסיכונים ולבחור במבצע המתאים לצורך העניין אין זה משנה איזה כובע הוא לובש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו