מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שסתום וושטי-קיבתי פתוחאנונימי05/06/2013
שלום. שמי יאיר דולן.
אני אתלט מאז שאני זוכר את עצמי.
תמיד הייתה לי בעיה בבטן..שהקאתי יחסית הרבה, בעיקר אחרי שאכלתי ארוחה גדולה(לא גדולה יותר מארוחה של ילדים אחרים) ונסיעות.
לפני כ3-4 שנים נכנסתי לתחום התחרותי/השגי בספורט. שיחקתי טניס וראיתי כשאני מתאמץ אני מקיא..אבל הרבה יותר פעמים משאר הילדים.
לפני שנה וחצי עברתי לאתלטיקה קלה- ריצות 100 ו200 מטר. אני חושב שיש לי פוטנציאל למדליה ארצית..אפילו מקום ראשון בארץ, ספורטאי מצטיין ואליפויות עולם..
אך לצערי מאז שהתחלתי להתאמן ההקאות התגברו לאט לאט עד למצב של כ25 הקאות ביום(לא כל יום). בנוסף ההקאות התחילו להתלוות בכאבי ראש, סחרחורות ובחילות שמקשות מאוד על הריצה.
התסמינים הללו *לא קורים רק במאמץ עצים*. כשאני מאוד מתאמץ זה אכן מוגבר...אבל זה קורה מהמון דברים- כשאני אוכל, שותה, כשחם לי, כשאני לחוץ, כשאני בנסיעה..
אני ממש מרגישה שהשסתום בבטן שלי נפתח..אם אני מתכופף אוכל ומים פשוט זורמים החוצה.
אני בטוח שיש לזה גם קשר פסיכולוגי, לחץ מאוד משפיע על הבחילות. אבל זה לא יתכן שספורטאי מקצועי רץ 100 מטר ולא יכול להמשיך...אתמול השתתפתי באליפות הארץ בנוער, אחרי ריצת המוקדמות הקאתי משהו כמו 40 פעם(אני *לא מגזים*) והיה לי קשה מאוד לרוץ בגמר ולא מיציתי את עצמי כלל.
אני כרגע בטיפול רופאים גסטרולוגיים כבר מעל שנה אבל אני חש שהמצב רק מדרדר..ניסיתי המון כדורים.
כרגע אני על כדור שנקרא "נקסיום". הוא נוגד חומציות, כך שכשאני מקיא זה לא שורף לי תוושט...זה עוזר בעניין הזה...אבל אני עדיין מקיא ובבחילות וסחרחורות וזה לא תענוג.
בבקשה בבקשה בבקשה אני מרגיש שאם אני אפתור את העניין הזה יהיה לי הרבה יותר קל וטוב בספורט ובחיים בכלל.
איך אני פותר את זה? (ניתוח יעזור? )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שסתום וושטי-קיבתי פתוח - תגובה
ד``ר גד לוטן06/06/2013יאיר
אין ספק שאתה מביע סבל ניכר
אין ספק שיש מקום לאחר סבל שכזה להועץ בכירורג ולשמוע על האפשרות לתיקון כירורגי שבסך הכול הוא מוצלח אך לא נטול סכנות . בהחלט הייתי שוקל כירורגיה במקרה שמו שלך אבל יש צורך באיסוף נתונים מלא כולל תנועתיות ומנומטריה של הושט כדי להחליט איזה ניתוח לבצע .
לא להתיאש יש תקוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפלוקס
לאה13/08/2013שלום.אני סובלת מריפלוקס כר זמן רב.ניסיתי כדורים סותרי חומצה שלא עזרו ורק גרמו לי לכאבי בטן.כעת המצב החמיר ומאז החורף האחרון יש לי בעיה בגרון שלא הסתיימה עם בוא הקיץ.לפי דברי הרופאים-גם רופאת המשפחה וגם מומחה אף אוזן גרון-יש חזרה של ריר לתוך הגרון שמתיישב על מיתרי הקול וגורם לי לצרידות ולכחכוח של הגרון מדי כמה דקות.סירבתי לקחת שוב את התרופה.זה מפריע לי מאוד ואני כבר יודעת שבחורף הקרוב יתלווה שיעול שלא מאפשר לי דיבור רציף של כמה מילים.זה מנסיון של שנים קודמות.אני בת 69 ועברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס עקב גידול ממאיר.מחכה לתשובה-בתודה-לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפלוקס - תגובה
ד``ר גד לוטן13/08/2013לאה שלום
שאלותיך מאד טובות והלואי שיתיחסו אליך הרופאים בכול הרצינות כוון שיש מצבי רפלוקס שהביטוי שלהם מחלות אאג
ממליץ לך ללכת לגסטרו לעבור בדיקת מנומטריה ובדיקת pH
ולאחר גיבוש הנתונים לקבל החלטה אם את זקוקה לניתוח .
כ 20% מחולים הסובלים מרפלוקס ביטוי המחלה בבעיות אף אוזן גרון .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ניתוח כיס מרה לפרוסקופי ודימום מהטבור
5 ימים לאחר ניתוח כיס מרה ונפיחות באיזור הטבור
הרדמה מקומית בניתוח פלסטי האם זה מסוכן
לאחר ניתוח כריתת תוספתן לפרוסקופי
כאבים בחתך הניתוחי לאחר 6 ימים
דלקת וניתוח תוספתן בת 70
כאבים חזקים בחלק העליון של הבטן
כריתת כיס מרה בהריון מתקדם בעקבות כאבים
בקע אפיגסרטרי בגיל חמש ואפשרויות ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?