תוצאות בדיקת סיטי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת סיטי בטן
    חני
    06/04/2008

מזה כשנה אני סובלת מהקאות מדי יום, אני לא מעכלת מזון, ורוב האוכל שאני אוכלת יוצא חזרה דרך הפה.
    יש לציין שבמשך שנה ירדתי במשקל בצורה מבוקת כ- 21 קילו ולאחר מכן הופיעו התסמינים של ההקאות ואני ממשיכה לרדת במשקל.
    עברתי את כל הבדיקות החל מגסטרוסקופיה, מנומטריה, PH מוניטור, מיפוי קיבה שהרעה הפרעה בינונית בהתרוקנות הקיבה.
    לפני כשבועיים עברתי סיטי בטן שהתוצאה היתה:

קרוב לודאי מדובר בתיסמונת SMA עקב מיעוט שומן תוך-ביטני לאחר הורדה במשקל.
    ה- SMA נראה בעל מהלך אלכסוני חד מן הרגיל, כאשר הזוית בינו לבין הותין הבטני הוא כ- 45 מעלות. נראה שה- SMA גורם ללחץ מסוים על החלק השלישי של התרסריון וגורם על ידי כך לתיסמונת הקלינית של ההקאות שהחלו לאחר הירידה במשקל. כמו כן קים לחץ על וריד הכליה השמאלית העובר מתחת למוצא ה- SMA.

שאלתי היא האם הדבר מצריך ניתוח, מצבי בשנה האחרונה בגלל ההקאות היומיומיות כבר בלתי נסבל אני לוקחת תרופות כמו לוסק ומוטיליום אבל זה עוזר חלקית בעיקר על החומצה שעולה מהקיבה, אני מטופלת כבר שנה במכון גסטרו בבלינסון האם אני צריכה לפנות לברור גם אצל כירורוג .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת סיטי בטן

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ניר וסרברג
    13/04/2008

מדובר בממצא נדיר ויש לאשש את האבחנה
    אם אכןכך אז הטיפול הוא בהחלט נירורגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו