בקע מפשעתי, איך מאבחנים ומה הטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי, איך מאבחנים ומה הטיפול
    אורח
    16/06/2016

שלום

בן 40
    כבר כמה שנים סובל מאי נוחות בחלק השמאלי של המפשעה, לעיתים כאב, לעיתים תחושה שמשהו מושך. (לפעמים זה מרגיש כאילו מאזור האשכים, אבל זה לא משם).
    בעבר נבדקתי אצל אורולוג (ידנית בלבד) במסגרת ביקור שנועד למטרה אחרת, ולאחר בדיקה ידנית (לא רואים משהו חיצוני) הוא אמר שיש לי בקע מפשעתי . ולא הומלץ על טיפול כלשהו.

רציתי לשאול

א. האם אפשר לזהות בקע מפשעתי רק באמצעות בדיקה ידנית?
    ב. האם בדיקת US יכולה להוסיף לאבחנה ולראות בדיוק במה מדובר ומה החומרה?
    ג. האם יש חובה לטפל בבקע כזה?
    ד. במידה ומטפלים, לאיזה תחום זה שייך, לאורולוגים או כירורגים? יש עדיפות למי מהם?
    ה. האם ניתוח זו האופציה הטיפולית היחידה? ובאיזו שיטה הכי טוב?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי, איך מאבחנים ומה הטיפול - תגובה

ד``ר גד לוטן
    16/06/2016

אבחון בקע נעשה ע"י כירורג מומחה בנושא והטיפול ניתוח על פי סוג הבקע וכישורים של המנתח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך בקע מפשעתי

אורח
    21/06/2016

שלום

ראיתי שמשתמשים בשני המינוחים, ולא הבנתי מה ההבדלים.

בזמן ביצוע ניתוח בקע מפשעתי, האם מסתכלים גם על אזורים אחרים לבדוק את המצב ולשלול בקעים נוספים, ובמידת הצורך לטפל בהם באותו הניתוח?
    (למשל בקע מפשעתי בצד השני, בקע טבורי וכו')

במקרה האישי שלי, נאמר לי בעבר שיש לי בקע טבורי קטן (זאת מלבד הבקע המפשעתי שעליו אני מדבר כעת)

והאם תיקון בקע בשיטה הלפרסקופית ניתנת לביצוע גם באמצעות הרדמה אפידורולית או רק בהרדמה מלאה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך בקע מפשעתי - תגובה

ד``ר גד לוטן
    21/06/2016

בילדים כן. במבוגרים לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו