מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע מפשעתי, איך מאבחנים ומה הטיפולאורח16/06/2016
שלום
בן 40
כבר כמה שנים סובל מאי נוחות בחלק השמאלי של המפשעה, לעיתים כאב, לעיתים תחושה שמשהו מושך. (לפעמים זה מרגיש כאילו מאזור האשכים, אבל זה לא משם).
בעבר נבדקתי אצל אורולוג (ידנית בלבד) במסגרת ביקור שנועד למטרה אחרת, ולאחר בדיקה ידנית (לא רואים משהו חיצוני) הוא אמר שיש לי בקע מפשעתי . ולא הומלץ על טיפול כלשהו.
רציתי לשאול
א. האם אפשר לזהות בקע מפשעתי רק באמצעות בדיקה ידנית?
ב. האם בדיקת US יכולה להוסיף לאבחנה ולראות בדיוק במה מדובר ומה החומרה?
ג. האם יש חובה לטפל בבקע כזה?
ד. במידה ומטפלים, לאיזה תחום זה שייך, לאורולוגים או כירורגים? יש עדיפות למי מהם?
ה. האם ניתוח זו האופציה הטיפולית היחידה? ובאיזו שיטה הכי טוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי, איך מאבחנים ומה הטיפול - תגובה
ד``ר גד לוטן16/06/2016אבחון בקע נעשה ע"י כירורג מומחה בנושא והטיפול ניתוח על פי סוג הבקע וכישורים של המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בקע מפשעתי
אורח21/06/2016שלום
ראיתי שמשתמשים בשני המינוחים, ולא הבנתי מה ההבדלים.
בזמן ביצוע ניתוח בקע מפשעתי, האם מסתכלים גם על אזורים אחרים לבדוק את המצב ולשלול בקעים נוספים, ובמידת הצורך לטפל בהם באותו הניתוח?
(למשל בקע מפשעתי בצד השני, בקע טבורי וכו')
במקרה האישי שלי, נאמר לי בעבר שיש לי בקע טבורי קטן (זאת מלבד הבקע המפשעתי שעליו אני מדבר כעת)
והאם תיקון בקע בשיטה הלפרסקופית ניתנת לביצוע גם באמצעות הרדמה אפידורולית או רק בהרדמה מלאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר גד לוטן21/06/2016בילדים כן. במבוגרים לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ניתוח כיס מרה לפרוסקופי ודימום מהטבור
5 ימים לאחר ניתוח כיס מרה ונפיחות באיזור הטבור
הרדמה מקומית בניתוח פלסטי האם זה מסוכן
לאחר ניתוח כריתת תוספתן לפרוסקופי
כאבים בחתך הניתוחי לאחר 6 ימים
דלקת וניתוח תוספתן בת 70
כאבים חזקים בחלק העליון של הבטן
כריתת כיס מרה בהריון מתקדם בעקבות כאבים
בקע אפיגסרטרי בגיל חמש ואפשרויות ניתוח
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?