הידבקויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידבקויות
    לי
    30/06/2008

שלום, אני מתענינת לגבי ניתוח שרוול קיבה כניתוח ראשון (בריאטרי ובכלל) רציתי לדעת מה הסיכוי באחוזים להיווצרות הידבקויות? מה זה אומר אם יש הידבקויות? האם זה יכול להשפיע או לפגוע באיברים אחרים? איך יודעים אם יש הידבקויות? ומה הטיפול? וכן באופן כללי אני אשמח אם תוכל לסקור את הסיכונים בטווח הרחוק והקרוב של ניתוח מסוג זה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידבקויות

הוספת תגובה

• הדבקויות

ד''ר אנדריי קידר
    08/07/2008

האינדיקציות לניתוח שרוול:
    א) כשלב ראשון בחולים עם משקל מאוד גבוה - בהם ניתוח טבעת לא טוב, וניתוח מעקף או אחר קשה לביצוע בשיטה לפרוסקופית, ואז הניתוח גורם לירידה משמעותית - וא"כ ניתן להשלים ניתוח נוסף.
    ב) ניתוח בחולים עם סיכון ניתוחי גבוה - עם מחלות כמו סכרת לא מאוזנת עם סיבוכים, מחלות לב, וכו, שלהם הטבעת לא מתאימה עדב הרגלי אכילה או אחרת.
    ג)חולים עם BMI לא גבוה כלומר סביב 40, שהטבעת לא מתאימה להם ושיש להם מחלות נלוות משמעותיות- כניתוח בודד
    ד) כניתוח בפני עצמו - לכל BMI
    ה) כניתוח שני אחרי כשלון של ניתוח אחר - טבעת .
    נכון להיום המעקב הכי ארוך אחרי הניתוח הזה הוא רק 7-8 שנים, ויש השערה שהקיבה תתרחב ויהי צורך בניתוח נוסף. זאת רק ההשערה - לא בטוח.
    ניתוח שרוול הוא יותר קטן מניתוח מעקף, אך יותר גדול מניתוח טבעת.

הדבקויות נוצרות אחרי כל ניתוח בטן, (כולל קיסרי תוספתן וכו) אחרי ניתוח לפרוסקופי - פחות מפתוח. גם אחרי שרוול. כיוון שרוב הניתוח בבטן העליונה - הסיכוי להדבקויות שיערבו מעיים - נמוך.
    אין דרך למנוע הדבקויות, או לטפל בהן.
    הסיכון העיקרי של הדבקויות הוא חסימת מעיים - זה יכול לדרוש ניתוח במיעוט המקרים לטיפול בבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו