אבנים בכיס מרה ותפקודי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבנים בכיס מרה ותפקודי כבד
    אתי
    28/08/2008

שלום מזה שנתיים סובלת מהתקפי כאב באזור הסרעפת אשר מקרינים אל הגב העליון. יום לאחר ההתקף האחרון, שהיה כואב באופן מיוחד החלטתי לסור אל רופאת המשפחה לבדוק מה העניין וזו הפנתה אותי למוקד לאחר שהתקבלו תוצאות דם שכללו 2 תוצאות חריגות כדלקמן: alt 993 , got 1594. במוקד,יומיים לאחר ההתקף - התקבלו תוצאות כלדקמן: alk 199.4 (לא נבדק יום לאחר ההתקף), alt 714, (לא נבדק ביום שלאחר ההתקף)ggt 214 , got 231. כמו"כ בוצע אולטרא סאונד איברים ונתגלו אבנים "קטנות מרובות" בכיס מרה. בדיקה של hipatetis b ו hipatetis c יצאו שליליות כמו"כ bilirubin יצא תקין. שבוע לאחר ההתקף נלקחה דגימה נוספת התוצאות הנן: alk 134.4, alt 104, ggt134 got 28. שבועיים לאחר ההתקף התקבלו פרמטרים תקינים חוץ מ- alt 61 . והשאלה שלי היא- האם לבצע ניתוח לכריתת כיס מרה? האם, בנוסף לפנייה לכירורג לביצוע הניתוח, עליי לפנות גם לגסטרולוג לבחינת ההשפעה על הכבד או שהערכים הלא תקינים של אנזימי הכבד, אשר התקבלו בסמיכות להתקף ,למעשה נגרמו כתוצאה מהאנבים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר אנדריי קידר
    30/08/2008

זה מאוד מתאים להתקף של מעבר אבני מרה, אך איני יכול להמליץ על ניתוח מכאן. יש לגשת לכירורג עם כל התוצאות. לא נראה לי כי יש צורך ברופא גסטרו.
    במקרים בהם אבני מרירה סימפטומטיות - ממליצים על ניתוח כריתת המרירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו