כיס מרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיס מרה
    ענת
    23/08/2007

שלום, אני בת 36 לאחר שתי לידות.

לאחר התקף לפני שנה גילו לי אבנים בכיס המרה. אינני סובלת בדרך כלל מכאבים. בבדיקת האולטראסאונד נאמר לי שהכיס מלא אבנים, דופן הכיס מעובה והכבד שומני. הרופא שערך את הבדיקה הציע לי לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה, הכירורג אמר שזה לא הכרחי .

מה יכולות הסכנות הבריאותיות אם לא אעבור את הניתוח?האם יש קשר בין האבנים בכיס המרה לכבד השומני?

תודה, ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיס מרה

הוספת תגובה

• מרירה

ד''ר אנדריי קידר
    23/08/2007

בגיל שלך בנשים שיעור המצאות האבנים במרירה סביב 20%, אך ברוב המקרים האבנים אסימפטומטיות. במקרה כזה אין צורך בניתוח

אם האבנים גרמו לבעיות בעבר - כעת הסיכוי שיהיועוד בעיות - דלקת כיס מרה, דלקת דרכי מרה. לבלב, או צהבת חסימתית - מאוד גבוה. במקרה זה ממליצים לעבור ניתוח לכריתת מרירה, וזה מונע את כל הנ"ל. זה לא "הכרחי" ב100%, אך ההמלצה מהקובלת -כן לכרות הת המרירה. אם לא תעברי - את פשוט מסתכנת בהתפתחות של הבעיהת שמניתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו