מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צורך לקצר המעי הגס כתוצאה מוולוולוסויקי אברהם15/09/2009
אני בת 57, בריאה פרט לאוסטאופורוזיס, ללא שברים כלשהם. משתמשת בפוסלאן פעם בשבוע.
השבוע שוחררתי מבי"ח לאחר אשפוז בעקבות כאבי בטן עזים ונפיחות קשה שלא עברו בשיטות הביתיות כמו שמן פראפין, חוקן וכו'.
צילום CT מראה שאני סובלת מוולוולוס. בעבר (לפני כ- 10 שנים) אושפזתי עם אותם סימפטומים ללא CT ובקביעה של "מעיים מסובבים". סימפטומים דומים התרחשו מספר פעמים נוספים אך ללא צורך באשפוז.
הרופאים ממליצים לי להקדים ולעבור ניתוח לקיצור המעי הגס בכ- 20 ס"מ כדי למנוע מצב של הגעה לבי"ח לניתוח חירום או מצב של נמק במעיים.
האם יש אפשרות לבצע ניתוח כזה בשיטת לפרסקופיה? האם שיטת הניתוח נקבעת רק על ידי צוות הרופאים או שגם לרצונו של המנותח יש השפעה על ההחלטה המתקבלת, כלומר אם לנתח "רגיל" (פתיחת בטן) או בשיטה האמורה.האם שיטת לפרסקופיה נהוגה בבית החולים אסף הרופא בניתוחים מעין אלו?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג15/09/2009ויקי שלום
על פניו נשמע שיש אכן צורך בכריתה % ההשנות אחרי תסביב המעי בטיפול שמרני הוא
40-50%
ניתן לבצע לפרוסקופית ובודאי שיש למטופל השפעה על ההחלטה . למיטב ידיעתי מבצעים כריתות מעי לפרוסקופיות באסף הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קולונוסקופיה
ויקי אברהם14/10/2009שלום רב,
שמי ויקי אברהם, בת 57, משקל 60 ק"ג, בריאה בד"כ. ב 14.09.09, מיד לאחר ששוחררתי מבי"ח עקב וולוולוס, פניתי לפורום בשאלה הקשורה לניתוח קיצור המעי בשיטה לפרסקופית. אשפוז ראשון בשל אותה בעיה ב- 1999. בדיקת סי.טי. מ-09.09.2009 מראה על כ-20 ס"מ אורך עודף.
קולונוסקופיה במהלך האשפוז - "הקולונוסקופ הוחדר עד לעומק 110 ס"מ. המכשיר הוחדר עד למעי הרוחבי עד שארית צואה שאינה מאפשרת המשך הבדיקה וכן נעשתה רטרופלקסיה ברקטום. נראה וולוולוס בסיגמא שנפתח בעזרת המכשיר.
ב 2004 עברתי בדיקת קולונוסקופיה בבי"ח בלינסון. טווח הבדיקה TRANSVERSE COLON.
ממצאים: מעי מפותל ביותר. לא ניתן להתקדם יותר בשל המבנה המסובב.
כעת, לאחר האישפוז השני ולפני ביצוע ניתוח, נאמר לי שאני חייבת לעבור קולונוסקופיה מלאה.
רופאה מומחית לגסטרו וקולונוסקופיה המליצה לי, בשל המעי המפותל והסיכוי הרב שגם הפעם לא יצליחו להשלים את הבדיקה, ממליצה על קול' וירטואלית.
השאלה הגדולה שלי : 1. האם לצורך הניתוח אני חייבת לעבור את הבדיקה.
2. האם האוויר שמוחדר בזמן הבדיקה יכול לגרום לי לנזק.
אני מודה מראש לרופאי הפורום על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר ניר וסרברג14/10/2009רצוי להשלים את הבדיקה מאחר והולכים לניתוח כדאי לדעת מה קורה בשאר המעי . נאמר למשל שיש שם פוליפ שדורש כריתה כירורגית ? יהיה זה לא נכון להכנס לניתוח מבלי לדעת זאת . קולונוסקופיה וירטואלית בהחלט יכולה להתאים רק שצריך הכנת מעי טובה
יש סכנה מסוימת בניפוח האויר תורו חורים במעי אך הסיכוי לכך קטן ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ניתוח כיס מרה לפרוסקופי ודימום מהטבור
5 ימים לאחר ניתוח כיס מרה ונפיחות באיזור הטבור
הרדמה מקומית בניתוח פלסטי האם זה מסוכן
לאחר ניתוח כריתת תוספתן לפרוסקופי
כאבים בחתך הניתוחי לאחר 6 ימים
דלקת וניתוח תוספתן בת 70
כאבים חזקים בחלק העליון של הבטן
כריתת כיס מרה בהריון מתקדם בעקבות כאבים
בקע אפיגסרטרי בגיל חמש ואפשרויות ניתוח
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)