ניתוח להסרת טחול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת טחול
    גלית
    18/10/2009

שלום. אני בת 39 ומזה כ 8 חודשים אני מטופלת בהמטולוגיה בהדסה בפרדיזון בעקבות מחלת ITP.
    מאחר והגוף עדין דורש קורטיזון ההמלצה של הרופאה שלי היא להוציא את הטחול.
    בעבר עברתי ניתוח למתיחת בטן והיום אני צריכה לעשות תיקון למתיחה בגלל רפיון של עור מעל הצלקת וגם המלקת לא יפה. רציתי לדעת אם אפשר מבחינה רפואית לשלב בניתוח להסרת הטחול גם תיקון למתיחת הבטן וכן לעשות את הניתוח עם פתיחה של בטן כי גם כך ישנה צלקת. ברור לי שהצד הקוסמטי ימומן על ידי.
    אודה על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת טחול

הוספת תגובה

• טחול

ד''ר אנדריי קידר
    18/10/2009

שלום,

כריתת טחול עדיף לעשות בשיטה הלפרוסקופית, זה נותן החלמה מהירה יותר, הפחתה בשיעור הסיבוכים, אישפוז קצר יותר.
    לגבי שילוב עם ניתוח פלסטי: זה תלוי בהרבה גורמים: אם את על סטרואידים כעת - כדאי להמתין להפסקתן המוחלטת - ריפוי הפצע יהיה טוב יותר, זה במיוחד חשוב לפצעים עוריים, וגם יותר חשוב - מה ספירת הטסיות, אם היא נמוכה, אז בטח יש לדחות את הפלסטיקה עד שהספירה תעלה.
    בנוסף יש שיקולים הקשורים במצבך הרפואי, תרופוץת שאת נוטלת, גודל הטחול, אילו ניתוחיים כבר עברת, וכו'

מי רופא ההמטולוג שלך?
    אני מבצע כריתות טחול בהדסה עין כרם - את מוזמנת להגיע ליעוץ במרפאה לגבי שאלותיך

דר קידר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

גלית
    18/10/2009

שלום דר קידר
    תודה על התגובה המהירה.
    הרופאה שלי היא דר'' גליה ספקטור מהמטולוגיה במכון שרת. כרגע אני נוטלת 10 מ"ג פרדיזון והטסיות הן 28000. אני מניחה שבשביל הניתוח אני צריכה רמה גבוהה של טסיות ואולי יעלו לי את המינון בגלל הניתוח? אני לא יודעת. כרגע אני צריכה לקבל חיסונים לפני הניתוח. בכל מקרה יש ניתוחים שכן פותחים בטן בגלל גודל הטחול אז לכן חשבתי שכדאי כבר לבצע את התיקון. לא מדובר במתיחה חדשה. יש שכבת עור מעל הצלקת הקיימת שיש למתוח אותה. מי שניתח אותי הוא דר וכסלר שהוא גם רופא של הדסה ולכן חשבתי לשלב ביחד. בנוסף קראתי בהרבה תגובות של אנשים שעברו ניתוח עם פלסקופיה שסבלו תקופה ארוכה מכאבים לא מוסברים, לכן אני חושבת שעדיף עם פתיחת בטן וזאת גם משום שכבר קיימת צלקת לא יפה בבטן.
    אודה לתשובתך.
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחול,

ד''ר אנדריי קידר
    18/10/2009

אם את נוטלת פרדניזון, לדעתי לא כדאי לעשות יחד. בכל מקרה, אם ניתן לעשות בלפרוסקופיה - זה עדיף. לא בגלל הצלקות. פשוט יש פחות סיבוכי, וזה לא סיבוכים זניחים. למשל הדבקויות בבטן לכל החחים אחרי ניתוח פתוח! זה סיבוך שעלול לגרום לחסימת מעיים בעתיד, וכמעט ולא קיים בניתוח לפרוסקופי!
    לגבי הכאב - בדיוק ההיפך הוא הנכון - יש פחות כאבים.
    לא יכול לענות לך באופן ענייני לגבי כדאיות ללא בדיקה

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

גלית
    18/10/2009

שלום דר קידר
    תודה על התגובה המהירה.
    הרופאה שלי היא דר'' גליה ספקטור מהמטולוגיה במכון שרת. כרגע אני נוטלת 10 מ"ג פרדיזון והטסיות הן 28000. אני מניחה שבשביל הניתוח אני צריכה רמה גבוהה של טסיות ואולי יעלו לי את המינון בגלל הניתוח? אני לא יודעת. כרגע אני צריכה לקבל חיסונים לפני הניתוח. בכל מקרה יש ניתוחים שכן פותחים בטן בגלל גודל הטחול אז לכן חשבתי שכדאי כבר לבצע את התיקון. לא מדובר במתיחה חדשה. יש שכבת עור מעל הצלקת הקיימת שיש למתוח אותה. מי שניתח אותי הוא דר וכסלר שהוא גם רופא של הדסה ולכן חשבתי לשלב ביחד. בנוסף קראתי בהרבה תגובות של אנשים שעברו ניתוח עם פלסקופיה שסבלו תקופה ארוכה מכאבים לא מוסברים, לכן אני חושבת שעדיף עם פתיחת בטן וזאת גם משום שכבר קיימת צלקת לא יפה בבטן.
    אודה לתשובתך.
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

גלית
    18/10/2009

שלום דר קידר
    תודה על התגובה המהירה.
    אודה לתשובתך.
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו