מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי לפרוסקופיהאלינור22/06/2010
שלום רב,
אני בת 30 , ללא הריונות. לפני 6 וחצי שבועות עברת לפרוסקופיה להוצאת ציסטה שחלתית וניקןי אנדומטריוזיס- שחלות, רחם, אגן ושלפוחית. (אצל אחד המומחים הגדולים בארץ)
בערך שבועיים אחרי הניתוח (ז"א לפני חודש) החלו לי כאבים בצד ימין בבטן התחתונה במיוחד בסוף הטלת השתן. עשיתי בדיקות שתן ולהלן התוצאות:
Nitrit (U) NEGATIVE
Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
Protein (U) 30.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(.........*).
Leucocytes (U) 500.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
Erythrocytes (U) 10.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(.........*).
Leucocytes (U)/Field 10.00 Leuco/F
Erythrocytes (U)/Field 2.00 Ery/F
Mucous (U) +++
Squamous Epithelial Cell ++
לא לקחתי כלום. הכאבים קצת השתפרו אבל בשבוע האחרון החלו לי כאבים באיבר מין עצמו, סוג של דקירות שבאות לסירוגין כל הזמן באותו צד - ללא הפרשות. עשיתי שוב את הבדיקות ולהלן התוצאות:
========
PH (U) 5.50 5,00 - 8,00 .(.*........).
Nitrit (U) NEGATIVE
Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
Protein (U) 10.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(..*.......).
Leucocytes (U) 100.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
Erythrocytes (U) 10.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(.........*).
Urine Culture תרבית שלילית
הלכתי לרופא נשים שלי לבדיקה, הוא לא מצא כלום ונתן לי כדור נגד פטריה. לקחתי אותו אבל הכאבים רק החמירו. הכאב נמצא בצד ימין איפה שהיתה הציסטה ועיקר האנדומטריוזיס. פרט נוסף הוא שהיו לי כארבעה דימומים אחרי הלפרוסקופיה.
1. האם הסימפטומים יכולים להצביע על פגיעה בשלפוחית כתוצאה מהניתוח?
2. על מה עוד הם יכולים להעיד?
3. מה היית ממליץ לעשות? הייתי אצל רופא נשים והכאב לא עובר ואף מחמיר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרות
פרופ' שלמה קייזר23/06/2010כאבים לאחר ניתוח פתוח או לפרוסקופי יכולים להצביע על הפרעה באיזור הניתוח כהיווצרות שטף דם או כיס נוזלים,שיכול להמצא בסמוך לשלפוחית השתן ולכן גורם לתסמינים בזמן מתן שתן .על מת לשלול אפשרות זו ניתן לבצע CT בטן ואגן .באם סבלת אף מכאבים בבטן התחתונה הימנית לפני ניתוח בדיקה זו יכולה לשלול קיום פתולוגיה נוספת שלא זוהתה לפני הניתוח .לא נראה לי סביר שנפגעה שלפוחית השתן בזמן הניתוח כי במקרה זה מצבך היה חמור יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בבקשה
אלינור23/06/2010המון תודה על תגובתך.
אכן הכאב בצד היו קיימים לפני הניתוח לכן נותחתי, היה חשש שהציסטה בשיזור, במהלך הלפרוסקופיה גילו את האנדומטריוזיס.
איך אפשר לשלול שטף דם ללא CT? במידה ולא מטופל - האם מסוכן?
בקשר לפתולוגיה הנוספת בצד ימין - האם ניתוח כמו לפרוסקופיה שלמעשה 'נכנס פנימה' אינו רואה הכל?
מה יכולה להיות הסיבה שכבר חודשיים (והתחיל אחרי הניתוח) יש לי Erythrocytes, Protein ו Leucocytes בשתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרות
פרופ' שלמה קייזר24/06/2010הדרך הטובה לזהות קיום כיס נוזל או שטף דם לאחר הניתוח היא CT בטן אולם ניתן אף לבצע סונר בטן .אוסף נוזל או שטף דם באיזור הניתוח כמובן אינו מסוכן אולם את סובלת מכאבים ורוצה לפתור בעיה זו .אכן לפרוסקופיה צריכה לראות הכל אולם צריך תמיד לחשוב שהייתה פתולוגיה שלא ניצפצה בלפרוסקופיה כי את ממשיכה לסבול מאותם כאבים למרות הטיפול הניתוחי. קיום אריארוציטים ולןיקוציטים הם הם הגורמים לקיום חלבון .מספר האריטרוציטים והלויקוציטים בשדה הוא אצלך נמוך (פחות מ10 לשדה ) ותרבית השתן שלילית. לכן לא הייתי מתייחס למימצא זה בחיפוש לאחר סיבת כאבי הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות המפורטות והיחס
אלינור24/06/2010המקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ניתוח כיס מרה לפרוסקופי ודימום מהטבור
5 ימים לאחר ניתוח כיס מרה ונפיחות באיזור הטבור
הרדמה מקומית בניתוח פלסטי האם זה מסוכן
לאחר ניתוח כריתת תוספתן לפרוסקופי
כאבים בחתך הניתוחי לאחר 6 ימים
דלקת וניתוח תוספתן בת 70
כאבים חזקים בחלק העליון של הבטן
כריתת כיס מרה בהריון מתקדם בעקבות כאבים
בקע אפיגסרטרי בגיל חמש ואפשרויות ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?