גילוי אבנים בכיס מרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גילוי אבנים בכיס מרה
    מורה ומחנך
    19/08/2010

שלום רב,,

לאחר שבבדיקת דם נתגלה עליה קלה ב- GPT( 68 ) נשלחתי לU.S. בבדיקה נתגלו "אבנים קטנות בכיס מרה ( לפחות 3 ), אבן אחת בגודל 5 מ"מ נמצאת בצוואר כיס המרה".

1. האם יש קשר בין העליה ב-GPT לאבנים בכיס המרה.
    2. האם יש דרכים אחרות לפתור את הבעיה חוץ מניתוח?
    3. האם יש סכנה באבן שגודלה 5 מ"מ ונמצאת בצוואר כיס המרה?
    4. מה היית ממליץ לי בהתחשב ששנת הלימודים עומדת להתחיל? כמה זמן יקח לי להתאושש ( אני בעל תפקיד ניהולי, מחנך ומורה לחינוך גופני).

אני מבקש לציין שאין לי כאבים גדולים. אני לא בטוח שהכאב הקל שאני מרגיש הוא פיזי או פסיכולוגי...

אודה מראש על תשובותייך,

מורה ומחנך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גילוי אבנים בכיס מרה

הוספת תגובה

• תשובה למורה

ד''ר ברק בר זכאי
    20/08/2010

אכן יש קשר בין הדברים
    סביר להניח כי אבן אחת או יותר עברה מכיס המרה לדרכי המרה ומשם כנראה למעיים ובדרכה גרמה לעלייה באנזים הכבד אותו ציינת.
    לכאורה קיימת אפשרות לקחת תרופות אשר תפקידן ל"מוסס" את האבנים אולם טיפולים אלו הצלחתם מינימלית אם בכלל
    הסכנה העיקרית באבן שנמצאת בצוואר היא חסימת מוצא הכיס וכתוצאה מכך עווית כיס המרה, דלקת של כיס המרה ובנוסף מעבר של האבן לדרכי המרה וגרימת צהבת חסימתית,זיהום עולה בדרכי המרה ו דלקת של הלבלב
    לסיכום,לדעתי יש מקום במקרה שלך לעבור ניתוח בתקופה הקרובה כמובן רק לאחר שתיבדק על ידי רופא כירורג, תקופת ההחלמה היא שבוע עד 10 ימים בקירוב, כך שתקופת החגים הינה מתאימה בהחלט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מורה ומחנך
    21/08/2010

שלום רב,

תודה רבה על תשובתך המפורטת. סייעתי לי מאוד בהחלטה!

שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו