מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גילוי אבנים בכיס מרהמורה ומחנך19/08/2010
שלום רב,,
לאחר שבבדיקת דם נתגלה עליה קלה ב- GPT( 68 ) נשלחתי לU.S. בבדיקה נתגלו "אבנים קטנות בכיס מרה ( לפחות 3 ), אבן אחת בגודל 5 מ"מ נמצאת בצוואר כיס המרה".
1. האם יש קשר בין העליה ב-GPT לאבנים בכיס המרה.
2. האם יש דרכים אחרות לפתור את הבעיה חוץ מניתוח?
3. האם יש סכנה באבן שגודלה 5 מ"מ ונמצאת בצוואר כיס המרה?
4. מה היית ממליץ לי בהתחשב ששנת הלימודים עומדת להתחיל? כמה זמן יקח לי להתאושש ( אני בעל תפקיד ניהולי, מחנך ומורה לחינוך גופני).
אני מבקש לציין שאין לי כאבים גדולים. אני לא בטוח שהכאב הקל שאני מרגיש הוא פיזי או פסיכולוגי...
אודה מראש על תשובותייך,
מורה ומחנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למורה
ד''ר ברק בר זכאי20/08/2010אכן יש קשר בין הדברים
סביר להניח כי אבן אחת או יותר עברה מכיס המרה לדרכי המרה ומשם כנראה למעיים ובדרכה גרמה לעלייה באנזים הכבד אותו ציינת.
לכאורה קיימת אפשרות לקחת תרופות אשר תפקידן ל"מוסס" את האבנים אולם טיפולים אלו הצלחתם מינימלית אם בכלל
הסכנה העיקרית באבן שנמצאת בצוואר היא חסימת מוצא הכיס וכתוצאה מכך עווית כיס המרה, דלקת של כיס המרה ובנוסף מעבר של האבן לדרכי המרה וגרימת צהבת חסימתית,זיהום עולה בדרכי המרה ו דלקת של הלבלב
לסיכום,לדעתי יש מקום במקרה שלך לעבור ניתוח בתקופה הקרובה כמובן רק לאחר שתיבדק על ידי רופא כירורג, תקופת ההחלמה היא שבוע עד 10 ימים בקירוב, כך שתקופת החגים הינה מתאימה בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מורה ומחנך21/08/2010שלום רב,
תודה רבה על תשובתך המפורטת. סייעתי לי מאוד בהחלטה!
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ניתוח כיס מרה לפרוסקופי ודימום מהטבור
5 ימים לאחר ניתוח כיס מרה ונפיחות באיזור הטבור
הרדמה מקומית בניתוח פלסטי האם זה מסוכן
לאחר ניתוח כריתת תוספתן לפרוסקופי
כאבים בחתך הניתוחי לאחר 6 ימים
דלקת וניתוח תוספתן בת 70
כאבים חזקים בחלק העליון של הבטן
כריתת כיס מרה בהריון מתקדם בעקבות כאבים
בקע אפיגסרטרי בגיל חמש ואפשרויות ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?