לאחר ניתוח להוצאת תוספתן כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ניתוח להוצאת תוספתן כמה שאלות
    נעה
    03/09/2010

לפני יומיים עברתי ניתוח להסרת תוספתן ויש לי כמה שאלות בעניין
    1) כמה זמן לאחר הניתוח הגיוני לתת צואה, אני מאמינה שזה שונה מאדם לאדם אך יקל עליי לדעת מתי הטווח בו איני נותנת צואה הינו חריג

2) כיומיים לאחר הניתוח, אחיין שלי בטעות נתן לי מכה באיזור. לא הרגשתי משהו שונה במיוחד. הכאבים הרגישו די אותו דבר אבל רציתי לדעת אם יש משהו ספציפי שאני צריכה לשים אליו לב.

3) בכלל, מהם סימנים הנחשבים חריגים בעטיים עליי לגשת למיון?

אשמח לתשובה בהקדם זה מאוד ירגיע אותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לנועה

ד''ר ברק בר זכאי
    04/09/2010

ככלל לאחר ניתוח בטני כלשהוא תנועתיות המעי מואטת ולכן לא יהיה זה בלתי צפוי אם עוברים מספר ימים לאחר הניתוח ועד היציאה הראשונה, באופן פרטני הייתי מצפה לפעולת מעי כיומיים-שלושה לאחר כריתת תוספתן המבוצעת בגישה לפרוסקופית.
    אם לא מופיעה פעולת מעי כשבוע לאחר הניתוח יהיה זה חריג.
    בנוגע למכה שקיבלת קרוב לוודאי שאין לה משמעות מרחיקת לכת, צריך לשים לב לשטפי דם סביב נקודות הצלקת באם מופיעים.
    חם מעל 38, נפיחות של הבטן מלווה בבחילות הקאות חוסר מעבר גזים והיעדר יציאות, הפרשה מוגלתית מהצלקות הניתוחיות, כאבי בטן עזים ובלתי נשלטים, חולשה קיצונית כל אלו הינם סימנים חריגים בעטיים יש לגשת למיון ללא דיחוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נעה
    04/09/2010

המון תודה. זה הקל עליי. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו