מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרונן13/10/2010
שלום רב,
אני בן 22, בריא בדר"כ.
לפני חודשיים התחילו לי כאבים באיזור מפשעה ימין ולאחר בדיקות אלוטרא-סאונד
גילו לי בקע מפשעתי קטן דו-צדדי.
אצל כירורג אחד קבלתי המלצה לעבור את הניתוח בשיטה הלפרוסקופית.
ואילו הלכתי להתייעצות אצל כירורג אחר, קיבלתי המלצה לעבר בשיטה הפתוחה.
השיטה הלפרוסקופית מאוד מפתה ונשמעת מעולה,
אבל השיטה הפתוחה נשמעת כעדיפה לתיקון הבקע פעם אחת ולסיים עם זה.
שכן, הכירורג השני הסביר לי כי בשיטה הפתוחה, החתך איננו גדול כ"כ כמו שמתארים
והראה לי עם האצבעות שלו כ3~5 ס"מ בכל צד.
הוא הציג לי את השיטה הפתוחה כזו אשר לכל בקע שמים רשת פנימית וחיצונית ובנוסף גם פקק המחובר לרשתות! וכל זה בתפרים שמתמוססים בבטן, ללא סיכות.
קיום 2 רשתות (פנימית וחיצונית) ופקק בחור הבקע נשמעים לי עדיפים הרבה יותר
מאשר רשת אחת פנימית בניתוח לפרוסקופי.
הבנתי שבניתוח לפרוסקופי ישנה אפשרות שהרשת תזוז מהמקום אליה היא מקובעת לאחר כמה שנים ואז הבקע חוזר וגם שהרשת יכולה לזוז בחלל הבטן.
אני פשוט מבולבל וכבר לא יודע איזה שיטת ניתוח כדאי...
אשמח לעזרה,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונן
ד''ר ברק בר זכאי13/10/2010אני מבין שקשה לך לקחת החלטה לאור המידע שקיבלת, ברשותך אלך קצת לאחור ואגע בנקודה האם אתה בכלל צריך לעבור ניתוח...
הגישה היום מעט שונה מאשר בעבר ונשמעים יותר ויותר קולות בעולם הרפואי שמטילים ספק בצורך לנתח בקעים כאלו אשר אינם נימושים בבדיקה גופנית ונראים אך ורק בסונר מפשעות, בדיקה אשר יש לה מגבלות דיוק לא מבוטלות
לעניות דעתי הגישה של מעקב בלבד נכונה היא אלא אם כן הבקע סימפטומטי ונימוש בבדיקה גופנית
מבחינת השיטה הניתוחית הרי שהוכח יותר מפעם אחת במחקרים רפואיים מבוקרים ששיעורי החזרה של בקעים הינם פחות או יותר זהים בשתי הגישות ולא ניתן לאמר קטגורית שלטווח ארוך השיטה הפתוחה עדיפה על השיטה הלפרוסקופית מבחינת שיעורי חזרה של הבקע...
מבחינה קוסמטית קשה לערער על עדיפות השיטה הלפרוסקופית אם כי זה אינו השיקול העיקרי כמובן...
מקווה שזה יעזור לך לקחת החלטה נכונה ולא יגרום לבלבול נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ניתוח כיס מרה לפרוסקופי ודימום מהטבור
5 ימים לאחר ניתוח כיס מרה ונפיחות באיזור הטבור
הרדמה מקומית בניתוח פלסטי האם זה מסוכן
לאחר ניתוח כריתת תוספתן לפרוסקופי
כאבים בחתך הניתוחי לאחר 6 ימים
דלקת וניתוח תוספתן בת 70
כאבים חזקים בחלק העליון של הבטן
כריתת כיס מרה בהריון מתקדם בעקבות כאבים
בקע אפיגסרטרי בגיל חמש ואפשרויות ניתוח
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?