מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח אפנדציט.....17/10/2010
עברתי לפני כשבועיים ניתוח לכריתת אפנדציט בשיטה לפרוסקופית.
האבחנה של הרופאים הייתה שגויה, והאפנדציט היה תקין (הוציאו אותו בכל זאת) ואבחנו לבסוף את הכאבים כחול בכליות ודלקת בדרכי השתן.
שוחררתי מהבית חולים לאחר יומיים מהניתוח, עם אנטיביוטיקה לחמישה ימים.
ביום הרביעי התחיל לי דימום, הלכתי לרופאה עשיתי בדיקת שתן והתברר כי הדלקת עוד לא עברה והיא האריכה לי את האנטיביוטיקה לעוד 3 ימים. (הדימום נעלם אחרי השלושה ימים..) מציינת שעברתי בדיקה גניקולוגית במיון ונשללו כל בעיות.
יש שיפור בכאבים אך הם עדיין נמצאים, כואב לי במיוחד באזור של הניתוח כשאני מתעטשת, מתמתחת, מנסה להתכופף, שוכבת ישר על המיטה ועוד פעילויות ..
בנוסף עדיין יש לי כאבים בבטן ובגב תחתון בצד ימין ויש פעמים שזה מקרין גם לרגל (במצב כזה אני לא יכולה לקום מהמיטה).
כמה זמן אמורים להימשך הכאבים מהניתוח ? ובכלל ?
אני מציינת שאפעם לא סבלתי מדלקות בשתן, וזאת פעם ראשונה.
מה אני יכולה לעשות על מנת למנוע כאב? חוץ מלקחת אופטלגין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד''ר ברק בר זכאי17/10/2010הכאבים לאחר ניתוח שכזה אמורים לחלוף לאחר סדר גודל של שבוע עד 10 ימים, יש מקום לדעתי לבצע בדיקות דם וסונר בטן וכליות וללכת ולהיבדק במחלקה בה נותחת/ע"י הכירורג שניתח אותך וכמו כן על ידי אורולוג היות והכאבים שאת מדווחת עליהם אינם אופיינים וייתכן כי הינם מעידים על הימצאות מורסה באיזור שריר הפסואס או בעיה כלייתית,
בכל מקרה יש מקום להיבדק על ידי רופא !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
.....18/10/2010היי, היום הייתי בביקורת בבית חולים והרופא שבדק אותי אמר שהכאבים אמורים לחלוף והביא לי עוד שבוע מחלה לבנתיים, ועוד שבוע אני אצטרך ללכת להיבדק שוב.
ובסופו של דבר בדוח הפתלוגי התברר שכן הייתה דלקת באפנדציט.
הסברתי לו איפה כואב לי והוא אמר לי לקחת משככי כאבים.
אני כרגע בצבא, והרופא הבא שיבדוק אותי הוא הרופא יחידה (שלא כ"כ מבין .. ) יש מקום לפנות להתייעצות נוספת? יש בדיקות שאני יכולה לבקש על מנת להבין ממה כואב לי כ"כ ?
תודה על המענה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד''ר ברק בר זכאי18/10/2010כמו שאמרתי זה מכבר יש לשלול תהליך דלקתי באיזור מיטת הניתוח ולכן בשלב ראשוני יש מקום לקחת ספירת דם כימיה וCRP-מדד לא ספציפי למצב דלקתי בגוף, ואם ניתן היה להוסיף על זה סונר בטן ניתן היה לקבל תשובה יותר מוסמכת האם קיימת באיזור הניתוח קולקציה פוסט ניתוחית.
לדעתי אם תבקשי מרופא היחידה לעשות בדיקות דם שציינתי לעיל וסונר של הבטן לא תהיה שום בעיה לבצע אותן
מקווה שהבעיה תבוא על פתרונה במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ניתוח כיס מרה לפרוסקופי ודימום מהטבור
5 ימים לאחר ניתוח כיס מרה ונפיחות באיזור הטבור
הרדמה מקומית בניתוח פלסטי האם זה מסוכן
לאחר ניתוח כריתת תוספתן לפרוסקופי
כאבים בחתך הניתוחי לאחר 6 ימים
דלקת וניתוח תוספתן בת 70
כאבים חזקים בחלק העליון של הבטן
כריתת כיס מרה בהריון מתקדם בעקבות כאבים
בקע אפיגסרטרי בגיל חמש ואפשרויות ניתוח
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?