ניתוח אפנדציט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח אפנדציט
    .....
    17/10/2010

עברתי לפני כשבועיים ניתוח לכריתת אפנדציט בשיטה לפרוסקופית.
    האבחנה של הרופאים הייתה שגויה, והאפנדציט היה תקין (הוציאו אותו בכל זאת) ואבחנו לבסוף את הכאבים כחול בכליות ודלקת בדרכי השתן.
    שוחררתי מהבית חולים לאחר יומיים מהניתוח, עם אנטיביוטיקה לחמישה ימים.
    ביום הרביעי התחיל לי דימום, הלכתי לרופאה עשיתי בדיקת שתן והתברר כי הדלקת עוד לא עברה והיא האריכה לי את האנטיביוטיקה לעוד 3 ימים. (הדימום נעלם אחרי השלושה ימים..) מציינת שעברתי בדיקה גניקולוגית במיון ונשללו כל בעיות.
    יש שיפור בכאבים אך הם עדיין נמצאים, כואב לי במיוחד באזור של הניתוח כשאני מתעטשת, מתמתחת, מנסה להתכופף, שוכבת ישר על המיטה ועוד פעילויות ..
    בנוסף עדיין יש לי כאבים בבטן ובגב תחתון בצד ימין ויש פעמים שזה מקרין גם לרגל (במצב כזה אני לא יכולה לקום מהמיטה).
    כמה זמן אמורים להימשך הכאבים מהניתוח ? ובכלל ?
    אני מציינת שאפעם לא סבלתי מדלקות בשתן, וזאת פעם ראשונה.
    מה אני יכולה לעשות על מנת למנוע כאב? חוץ מלקחת אופטלגין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אפנדציט

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

ד''ר ברק בר זכאי
    17/10/2010

הכאבים לאחר ניתוח שכזה אמורים לחלוף לאחר סדר גודל של שבוע עד 10 ימים, יש מקום לדעתי לבצע בדיקות דם וסונר בטן וכליות וללכת ולהיבדק במחלקה בה נותחת/ע"י הכירורג שניתח אותך וכמו כן על ידי אורולוג היות והכאבים שאת מדווחת עליהם אינם אופיינים וייתכן כי הינם מעידים על הימצאות מורסה באיזור שריר הפסואס או בעיה כלייתית,
    בכל מקרה יש מקום להיבדק על ידי רופא !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

.....
    18/10/2010

היי, היום הייתי בביקורת בבית חולים והרופא שבדק אותי אמר שהכאבים אמורים לחלוף והביא לי עוד שבוע מחלה לבנתיים, ועוד שבוע אני אצטרך ללכת להיבדק שוב.
    ובסופו של דבר בדוח הפתלוגי התברר שכן הייתה דלקת באפנדציט.
    הסברתי לו איפה כואב לי והוא אמר לי לקחת משככי כאבים.
    אני כרגע בצבא, והרופא הבא שיבדוק אותי הוא הרופא יחידה (שלא כ"כ מבין .. ) יש מקום לפנות להתייעצות נוספת? יש בדיקות שאני יכולה לבקש על מנת להבין ממה כואב לי כ"כ ?

תודה על המענה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

ד''ר ברק בר זכאי
    18/10/2010

כמו שאמרתי זה מכבר יש לשלול תהליך דלקתי באיזור מיטת הניתוח ולכן בשלב ראשוני יש מקום לקחת ספירת דם כימיה וCRP-מדד לא ספציפי למצב דלקתי בגוף, ואם ניתן היה להוסיף על זה סונר בטן ניתן היה לקבל תשובה יותר מוסמכת האם קיימת באיזור הניתוח קולקציה פוסט ניתוחית.
    לדעתי אם תבקשי מרופא היחידה לעשות בדיקות דם שציינתי לעיל וסונר של הבטן לא תהיה שום בעיה לבצע אותן
    מקווה שהבעיה תבוא על פתרונה במהרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו