ניתוח-האם ניתן בשיטה הלפרוסקופית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח-האם ניתן בשיטה הלפרוסקופית?
    HH
    05/04/2011

יש לי בבטן השמאלית העליונה גוש מולטי ציסטי הכולל בתוכו מרכיבים סולידיים. גודל הגוש 13*10*13.
    הגוש דוחק כלפי מעלה את הכליה השמאלית ודוחק קדימה את הלבלב ואת וריד הטחול ולולאות המעי. העורק הרנלי השמאלי משתרע בגבולו התחתון והוריד הרנלי השמאלי עוטף אותו באספקט הקדמי. האדרנל השמאלי אינו מזוהה.
    (ע"פ MRI)

3 כירורגים אמרו שעלי לעבור ניתוח פתיחת בטן בכדי להוציא את הגוש בשלמותו ולמנוע את פיצוץ הציסטות. היום הומלץ לי על רופא שלטענתו יכול להוציא את הגוש בשיטה הלפרוסקופית.

האם אין סכנה בניתוח לפרוסקופי כשמדובר בגוש בגודל הזה הנושא את המאפיינים האלה? לאחר מספר דעות שאמרו שחובה בניתוח פתיחת בטן, אני קצת סקפטית...

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח-האם ניתן בשיטה הלפרוסקופית? - תגובה

ד''ר ברק בר זכאי
    06/04/2011

שלום רב,
    גם אם ניתן לעשות זאת בגישה לפרוסקופית אני לא בטוח שזה הדבר הנכון לעשותו
    במקרה זה (במגבלה שלא ראיתי את ההדמייה) אני מצטרף לדיעה כי עדיף לבצע את הניתוח בגישה פתוחה הן מהבחינה הבטיחותית והן מההיבט האונקולוגי בהנחה שמדובר בממצא גידולי
    בברכה
    ד"ר בר זכאי ברק "אסיא" מדיקל המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו