תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.

מנהל הפורום

ד``ר נתן גלוק
ד"ר נתן גלוק
לקביעת תור אצל ד"ר נתן גלוק ללא פרסום בפורום
 
  • תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
    שיר
    13/02/2019

    אבי בן 81 . סובל עשרות שנים מקוליטיס כיבית. לאחרונה, לאחר הפוגה של שנים, חזרו לו השילשולים והכאבים. עבר בדיקת קולונוסקופיה (15 שנים לא היה במעקב) ואלו התוצאות: מעי הגס נבדק לכל אורכו. סעיפים לכל אורכו אך בעיקר במעי השמאלי. רירית מבריקה עם ציור כלי דם תקין. ללא עדות לדלקת פעילה או כרונית. ללא צלקות או רירית אטומה. הכנה בינונית. בצקום פוליפ ססלי גדול בקוטר 20-30 ממ, עם רושם למוקדים קטנים לא סדירים על פני השטח אך מתרומם ונייד. ניכרת בחתיכה אחת emr סגירה של אתר הכריתה עם 4 אנדו קליפים. תוצאה טובה. נלקחה ביופסיה אחת ממוקד חשוד כשארית בודד וקטן בשולי הכריתה. מסקנות: ללא עדות לקוליטיס כיבית פעילה או ישנה. פוליפ ססלי חשוד גדול בצקום.
    פעולות: ביופסיה ממוקד בודד בשולי הכריתה - שארית?

    אודה בבקשה להסבר על תוצאות הבדיקה והאם ישנו חשד גדול שאותו פוליפ גדול בצקום הינו ממאיר? ומה הם אותם מוקדים לא סדירים? מדוע הפוליפ לא נכרת בשלמותו? את הפוליפ עצמו שנכרת לא בודקים? תודה רבה לך על העזרה!

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כריתה

    ד''ר נתן גלוק
    14/02/2019

    שלום שיר,
    אמורים לשלוח את הפוליפ לבדיקה- בהחלט. אלא אם קרתה תקלה והפוליפ אבד, אבל זהו יוצא הדופן
    לגבי ממאירות, לא פשוט לנבא זאת מהמראה. פוליפ מתרומם ונייד זה סימן טוב בסך הכל לכך שלא ממאיר, אך יש להמתין לתוצאות הפתולוגיות.
    לגבי שלמות הכריתה- יש לשאול את הרופא המבצע. לא לגמרי ברור מהדוח ששלחת. אני מבין בעקיפין שהרופא כן ניסה לפחות לבצע כריתה שלימה, ואפילו בחתיכה אחת שזה מצויין, אך אולי התקשה להסיר מוקד קטן ולא היה בטוח האם מדובר בחלק מהפוליפ או לא.
    לרוב מתכננים בדיקת מעקב תוך מספר חודשים להסתכלות חוזרת על אזור הכריתה (אלא אם נכרת בשלמות בחתיכה אחת והשוליים נקיים בפתולוגיה שאז אין צורך)

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הבהרה בבקשה

    שיר
    14/02/2019

    תודה רבה לך על תשובתך. אבקש הבהרה בבקשה, אם הפוליפ הססלי הינו מתרומם ונייד אזי זה מצביע על כך שאינו ממאיר? ושאלה נוספת , אם. נניח שהפוליפ הוא שפיר, ייתכן כי הקרקע בו נמצא חלק קטן חשוד שלא הצליחו לכרות ושלא ברור אם הוא שארית שממנו לקחו ביופסיה הוא סרטני? זאת אומרת זה לא בא "ביחד"?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


