מידע רפואי
פורומים
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- הומאופתיה
- שומנים בדם, מחלות לב
- אפילפסיה ילדים
- דיכאון אחרי לידה
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- אנמיה
- פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF
- סקס ויחסים
- ספינינג
- הרטבת לילה
- ברית מילה
- צליאק
- שיקום לב
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
מנהל הפורום

- טעם מלוח בפהעופרי22/04/2010
בת 48. בחודש האחרון יש לי טעם מלוח בפה כמעט לאורך כל היום. המליחות לא חולפת ולכן אשמח לדעת ממה זה נובע. אילו בעיות יש לשלול? איזה בדיקות עלי לבצע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מלוח
ד''ר אליזה טיומני25/04/2010שלום לעופרי
אין מספיק פרטים רפואים אך באופן עקרוני יכולות להיות סיבות מקומיות כמו טעם לוואי בעיקבות טיפול תרופתי,זהום בפטריות והשכיח הוא ביטוי של החזר קיבתי ושטי.
רצוי לברר בכיוונים הללו
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולנוסקופיה ומה אפשר לעשותבת25/02/2022
שלום
יום ראשון בשעה 12 אני צריכה לעבור קולונוסקופיה ומרוס פחד ובלבול שתיתי היום שזה יום שישי בשעה 19:00 את המנה הראשונה שבעצם הייתי צריכה לשתות אותה מחר ויש עוד מנה שאני צריכה לשתות שש שעות לפני הבדיקה.
מה אפשר לעשות במצב כזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עצירות מזה חודש בעת שימוש בסירוקאלמיכאל19/02/2022
שלום רב,
אימא שלי (71) שרויה בדיכאון מזה יותר משנה ומטופלת בסירקואל, ונמצאת המתח נפשי רב, סובלת מזה חודש מעצירות, מזה שלושה ימים משתמשת בנרות גליצרין, עדיין ללא שיפור משמעותי.
השאלה שלי, מה עליה לעשות כדי להתרפא מהעצירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - CT מעי בעקבות שלשוליםדורית11/02/2022
מודגם מקטע די ארוך של האיליום הסופי כולל האיליום הדיסטלי עם עיבוי של הדופן והאדרה מוגברת של הרירית, השומן
סביבו שמור.
לפני התייעצות עם רופא, האם הכוונה לקוליטיס או קרוהן?
קצת בחרדה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לאחר הניתוח דלקת חמורה בשתן עם כאביםבני שגיב09/02/2022
שלו רב
לפני חודש עשיתי ניתוח וכריתת הצד הימני של המעי הגס.
אחרי כחודשיים חטפתי דלקת בשתן חמורה מאוד עם כאבים.
יום התחלתי. טיפול אנטיביוטי.
שאלתי האם יש קשר. בין הניתוח לבין. דלקת?
האם עלי לחיות עם דלקת שתבא ותלך כל הזמן?
אמרו לי שאפשר ש דלקת מגיעה. ג’לל חיידקי קולי שעוברים לשופכה, זה נכון?
אני מקווה שאקבל תשובה מוסמכת מרופאים, וגם ממש ו שחווה את זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לקיחת לקאסדין לפי בדיקת גאסטרו וקולונדוסקופיהמריה06/02/2022
הי, אמא שלי צריכה לעבור בדיקה ובדף הנחיות כתוב שהיא צריכה לקחת כדור לקסדין ביום 4, 3, 2 לפני הבדיקה. הבעיה שהיא כבר מיל שבועיים עם שלשולים ואמת הברזל והמוגלובין ממש נמוכים. האם זה לא מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - צואה צהובה מה המשמעות?זי`זל06/01/2022
היי מזה זמן נכנסת ליציאות מרובות ביום זה יכול להיות 5 6 פעמים כמעט על כל דבר שנכנס לפי וצבעם צהוב ומימיות האם זה מראה על בעיה כל שהיא.יש לציין שעשיתי בדיקת קולונוסקופיה לפני זמן קצר הבדיקה יצאה תקינה .אלו בדיקות נוספות עלי לבצע ?לפני כשנה עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה .אודה לך על תשובתך בת 64 בריאה (ניתוח פריצת דיסק )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דם בצואה במשך שבועיים ושלשוליםנטלי21/12/2021
שלום רב קצת מביך אותי ללכת לרופא לדבר על זה אז העדפתי לשאול פה מומחה אני בת 28 בשבועיים 3 האחרונים היה לי גם בצואה בנייר כשניגבתי דם בצבע אדום בוהק בולט לא כל כך התייחסתי לזה אין לי עצירות או משהו פתאום דם בשבוע האחרון יוצא לי הרבה פתיחות ברמה של כל 10 דקות ופליצות מאוד מסריחות ברמה שאני נחנקת זה אף פעם לא קרה לי שלשולים לפעמים בימים האחרונים יש לציין שאבא שלי חולה סרטן או קיבה או מעי גס אני לא זוכרת לא כל כך בקשר איתו אני קצת לחוצה מהדם בצואה וכל מה שציינתי אני צריכה להיבדק או שזה לא משהו רציני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ריפוי קוליטיס בעזרת גדישטראוס לוסי15/12/2021
מבקשת טלפון של גדי שנרפא מקוליטיס הוא תיאר את מצבו הבת שלי מתמודדת כבר 5 שנים ורוצה לעזור לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - התלבטות בין בדיקת קולונוסקופיה לבדיקה בעזרת תדריםיאיר, בן 20.08/12/2021
ב16 לנובמבר קיבלתי קלקול קיבה הוא עבר לאחר כמה ימים וכשחזרתי לאכול התחלתי לקבל עצירות קשה המתלווה בכאבים עדינים עד חזקים במותן שמאל ובכל הבטן התחתונה בצד שמאל, פעם אחת יצא לי דם בצואה הרופא אמר שזה כמראה גיד דם שנקרע מהתאמצות. בדיקות שתן ומפשעות תקין.
הרופא הציע לי ללכת לעשות קולונוסקופיה הוא אמר לי שהוא לא יכול לדעת מה יש לי ולאחר הבדיקה נוכל לדעת. ההכנות לבדיקה נורא קשות ומצאתי שיטה אחרת דרך טבע קליני שנקראת רפואת תדרים שבודקים את המעי ואת כל מערכת העיכול עם מכשיר מיוחד ללא כל הכנה או בדיקה פושלנית.
מה כדאי? לעשות קולונוסקופיה או שלנסות את הבדיקה עם התדרים לראות מה מו מי ואז לראות אם יש צורך בבדיקה פושלנית?
תודה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דם לאחר קולונסקופיה תחת הרדמה מלאהמיכל21/11/2021
שלוםצ
עברתי קולונסקופיה תחת הרדמה מלאהצ במהלך הבדיקה התעוררתי וסובבתי את הראש לדבר עם הרופאה ואז שום נרדמתי -שאלתי אותה לאחר הבידקה אם דיברתי והיא אישרה. יום לאחר ראיתי דם בניגוב האם יכול להיות שנגם קרע כשהסתובבתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - CEA 0.69 בבדיקת דם שגרתיתזיוה17/11/2021
שלום
בבדיקת דם קיבלתי תוצאה של 0.69 ל CEA. מה המשמעות? הבנתי שתוצאה תקינה היא שלילי
בוצע במסגרת ספירת דם שגרתית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לקיחת 4 גרם טבליות רפאסל לפני השינה?אריק12/11/2021
האם אפשר לקחת טבליות רפאסל לפני השינה ואחרי שעתיים צום. כלומר האם אין בעיה לא לאכול מספר שעות אחרי בליעת הטבליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם אפשרי לאכול גלידה לפני בדיקת קולונוסקופיהרעות02/11/2021
שלום
הבנתי שיום לפני בדיקת קולונסקופיה מותר רק תזונה נוזלית (מרק, וכו....)
האם אפשרי גם גלידה?
ולאחר הבדיקה - מותר יום לאחר הבדיקה לשתות אלכוהול?
הבדיקה בבוקר ואני מתכוונת ליום למחרת בערב.
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עזרה בפיענוח קולנסקופיה והאם זה בוודאותנתי29/10/2021
שלום רב,
תור לגסטרו עוד חודש לבנתיים חייב לדעת האם זה בוודאות קרהון או קוליטיס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?