מידע רפואי
פורומים
- מחלות ריאה אסטמה
- סרטן (אונקולוגיה)
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- תרומת ביציות
- ניתוחים פלסטיים לילדים
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- חרדות, טראומות, פחדים
- רפואת שיניים לילדים
- זכויות רפואיות
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- פרוביוטיקה בסל התרופות מחסלת קוליטיסאלי19/09/2023
מחלת קוליטיס על כל המעי במשך 20 שנים נעלמה ברגע אחד, 12 שעות אחרי שנטלתי "ויוומיקס" - פרוביוטיקה בסל התרופות שהוכחה מחקרית לקוליטיס. נגמלתי מכל התרופות. ולמה אתם לא יודעים על זה? כי זה יקר (600 ש"ח לחודש בלבד). המסקנה: אין דבר כזה מחלת קוליטיס - זה פשוט פגיעה בהרכב המיקרוביום במעי ומערכת החיסון עושה את תפקידה נהדר, היא מחסלת חיידקים פתוגנים שממלאים את מקומם של הפרוביוטיים שנפגעו ממזון תעשייתי וזיהום. לכן הדלקת היא רציפה במעי ולא מקוטעת. רוצו לרכוש ויוומיקס ותגלו בעצמכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - איפה עושים בדיקת נשיפה בצפוןא17/08/2023
לא מוצאת בשום מקום באינטרנט, איפה עושים בצפון בדיקת מימן בנשיפה לזיהוי SIBO ורגישות ללקטוז? איכילוב זה מאוד מאוד רחוק בשבילי? בכרמל, לין ובני ציון אמרו לי שלא עושים, במקומות אחרים לא עונים. מה עושים? גם מכון פרטי בצפון שעושה אין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - רירית בעת מתן צואה לאחר ניתוח כריתת טחורים פנימייםאלמוני15/08/2023
עברתי ניתוח לכריתת טחורים פנימיים לפני חודש וחצי, לקחתי תרופה משלשלת בשם רגולקס ובעת מתן צואה היום יצאה רירית ללא צואה, אני שותה גם מים ומשתדל לאכול בריא. מה אעשה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תוצאות בדיקת קולונסקופיהרחל08/05/2023
שלום, לפני כחודשיים עשיתי קולונסקופיה ומצאו פוליפ שנשלח לבדיקה, עד שאצליח לדבר עם הרופאה , האם אוכל לקבל הסבר מה זה אומר :
:Antrum
Antral mucosa with chronic gastritis and foci of dysplastic intestinilized epithelium
(gastric low grade
.(dysplasia
.Immunostain is negative for H. pylori* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד``ר נתן גלוק09/05/2023מדובר במצב טרום סרטני, דורש הערכה ואולי טיפול בבית חולים מתמחה. גשו בהקדם לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה בגיל 86מני07/05/2023
שלום רב,
אימי בת 86 סובלת מאנמיה.
בבדיקת דם סמוי בצואה התקבלה תוצאה שלילית.
הרופא ממליץ על בדיקת קולונוסקופיה.
אמא שואלת, אם אין דם סמוי בצואה, מדוע היא צריכה לעבור בדיקה שכזו.
האם בגיל 86 , כאשר אין גורמי סיכון משפחתיים לסרטן המעי הגס , ולאור הסיכונים בבדיקה זו בגיל 86
כדאי לוותר על הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד``ר נתן גלוק09/05/2023אם המצב הכללי טוב, גיל פחות משחק תפקיד. כי אולי יש מחלה שניתן לטפל בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיהרונן07/05/2023
אמא שלי עברה עד גיל 74 בדיקות צואה והכל היה בסדר, עכשיו שהיא בת 83 התגלה לה דן בצואה והיא צריכה לעשות קולונוסקופיה, יש לה המוגלובין 13, מה הסיכוי שזה סרטן מעי הגס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
ד``ר נתן גלוק09/05/2023לרוב לא סרטני, אך מספיק חשוד כדי להצדיק בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוי בצואהשושנה1309/05/2023
אני בת 74. עד לפני שנה, קיבלתי כל שנה הפנייה לביצוע בדיקת דם סמוי בצואה. השנה - כבר לא. מה הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי
ד``ר נתן גלוק09/05/2023אמורים לשלוח עד גיל 75. פני לסניף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מלוח בפהעופרי22/04/2010
בת 48. בחודש האחרון יש לי טעם מלוח בפה כמעט לאורך כל היום. המליחות לא חולפת ולכן אשמח לדעת ממה זה נובע. אילו בעיות יש לשלול? איזה בדיקות עלי לבצע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מלוח
ד''ר אליזה טיומני25/04/2010שלום לעופרי
אין מספיק פרטים רפואים אך באופן עקרוני יכולות להיות סיבות מקומיות כמו טעם לוואי בעיקבות טיפול תרופתי,זהום בפטריות והשכיח הוא ביטוי של החזר קיבתי ושטי.
רצוי לברר בכיוונים הללו
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במעי הגס קוליטיס כיביתחן20/09/2021
היי אני בת 27 אובחנתי בעקבות בדיקת קולונסקופיה בקוליטיס כיבית 4MAYO
כרגע יש לי צואה דמית ומדי פעם כאבי בטן ובחילות. לאחר הבדיקות נתנו לי תרופות למשך חמישה שבועות - פנטסה פעם ביום ופרדינזון.. אחרי יומיים מלקיחת התרופות התחילו לי הקאות וכאבי בטן ולכן הרופאה הביאה לי בנוסף תרופה שנקראת נקסיום.. כרגע יש לי כאבים בצד שמאל בבטן והתכווציות.. האם זה תקין? האם זה בסדר לקחת את שלושת התרופות ביחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד``ר נתן גלוק21/09/2021אין בעיה לקחת שלש התרופות. הדלקת קשה וצריך טיפול. יכולה לגרום לכאב בטן והתכוצויויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה בגיל 85 מה הסיכוניםעופר24/07/2021
אמי בגיל 85.
הבנתי שיש מגבלה/סיכונים בגיל כזה לבצע בדיקת קולונוסקופיה.
האם ניתן בכל זאת לבצע קולונוסקופיה?
או האם יש בדיקות אחרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון אך ניתן לבצע את הבדיקה
ד``ר נתן גלוק25/07/2021ניתן לבצע את הבדיקה, הסיכון מעט עולה
לא רק ענין של גיל אלא של מחלות רקע, ניתוחי בטן קודמים וכו'
והשאלה מה האינדיקציה לבדיקה ומה היא מסוגלת לעבור בעקבות הבדיקה במידה ויימצא משהו משמעותי בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיהיוני לוי25/02/2021
היי, לפני 3 ימים עברתי בדיקה משולבת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה ומאז יש לי כאב קל באזור פי הטבעת וכאב מטריד באזור הבטן עליונה/חזה אין לי חום אין לי דם והצואה רגילה לחלוטין האם יכול להיות שנוצר קרע במעי או שיכול להיות כי מדובר בתופעות לוואי ידועות של הבדיקות? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר קולונוסקפיה
ד``ר נתן גלוק25/02/2021קרע במעי גורם לכאב בטן קשה ומאד לא סביר.
אולי היה שפשוף קל באזור פי הטבעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוני לוי25/02/2021אז אני יכול לדעתך להיות רגוע כי לא מדובר בפגיעה במעי?
הכאב הוא נסבל באזור בטן עליונה/חזה הצואה רגילה
אין דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימיןמייק בן 4721/06/2020
שלום,
כשנתיים כאב בטן מתחת לצלעות ימין. לך פעמים רגוע לחלוטין, לפעמים כואב כמו עיוות/ שורף. לפעמים שאני יושב עם הגוף נוטה הצידה אני צריך לשנות תנוחה על מנת להקל את הכאב. לפני שנתיים עברתי קולונוסקופיה תקינה.
לפני שנתיים עברתי גסטרוסקופיה בה היה כיב בתריסריון עם h pylory. לקחתי טיפול ובדיקת משיפה הייתה תקינה. כמו כן היה תאי בארט 1 ס"מ.
לפני שנה גסטרוסקופיה תקינה.
לפני חצי שנה א.ס. בטן תקין (כולל כיס מרה תקין).
האם ייתכן ששוב יש כיב שגורם לכאב?
האם נשמע משהו מסוכן או אחרי שנתיים של כאב כנראה זה לא משהו כמו סרטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות
מייק מוסיף מידע21/06/2020למען הסדר:
הכאב נמשך שנתיים, יציאות מרובות שבועיים האחרונים. 5 עד 6 פעמים ביום עם תחושה שלא תמיד מתרוקן. יציאות קטנות. בגדול היציאות השתנו לגמרי מאז ביצוע הקולונוסקופייה לפני שנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
ד``ר נתן גלוק21/06/2020כאב ממושך לא משתנה מפחית סיכון לסרטן
שינוי של שבועיים עדיין אינו עילה לבירור
לא נשמע כמו כיב
הבירור הקולונו גסטרו עדכני ואין סיבה לחזור
להשלמת הבירור ושקילת צורך בהדמיה נוספת כגון סיטי גש לרופא גסטרו. בפרט אם ההפרעות ביציאה ימשכו מעל חודש.
האמור כאן אינו תחליף להתיעצות רפואית פורמלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעישלומי04/06/2020
שלום יש לי שלוש שנים כאבים בבטן התחתונה, התחיל לי עצירות לאחר מכן התכווצות חזקה מאוד בבטן לכמה שניות, מאז סובל מכאב קבוע בבטן התחתונה משמאל. בעיה בכלי הדם לא ראו בסי טי עם חומר ניגוד. מה הסיכוי שיש דלקת בצד שמאל? אם עברתי סי טי בטן פעמים עם חומר ניגוד תקין mri קולונסקופיה קצרה שבודקת את צד שמאל תקין, מה הסיכוי לדלקת במעי השמאלי? בסי טי היה רשום התשםלות במעי הדק בלי חסימה, הודגם מבנה בצורת טרגרט בבטן שמאלית עליונה הכאב שלי בצד שמאל רק אחר כך סי טי מעי דק לא ראו התשםלות שוב?? רק נוזל באגן, מה אתה חושב על סיכוי שיש דלקת במעי השמאלי? אשמח לעזרה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד``ר נתן גלוק04/06/2020הבדיקות שוללות דלקת במעי שמאלי ובכל מקום אחר
הממצא בסיטי קרוב לודאי קשור לתופעה של הצילום ולא למחלה. לפעמים לולאה נכנסת לתוך הלולאה שאחריה כמו שרוול בעת הבדיקה, אין לכך חשיבות
יש לך כנראה מעי רגיז ולא מחלה אורגנית
לוודא את זה- המשך מעקב אצל גסטרואנטרולוג מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיסדוד12/05/2020
היי, אני בן 19. חולה קוליטיס כבר שנתיים ומטופל באנטיביו לווריד.
השאלה שלי היא, האם אני יכול ליטול פוביוטיקה במקביל לטיפול באנטיביו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
ד``ר נתן גלוק26/05/2020אין בעיה ליטול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין נשיפה ל-SIBOנטשה26/05/2020
האם בישראל עושים תבחין נשיפה ל-SIBO ? בפורום כמוני כתבו שיש רק בדיקות ל-hydrogen. למרות שזה לא מספיק וצריך לבדוק גם methane זה יותר טוב מכלום.
הרופא אמר שהבדיקות האלו לא בסל. מי עושה אותם? לא יכול להיות שנותנים טיפול אמפירי בלי בדיקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SIBO
ד``ר נתן גלוק26/05/2020יש בדיקות מימן מבוססות על גלוקוז מסומן במכון הגסטרו באיכילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?