מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכות נפשית- הזכות להורותאריאל12/01/2008
שלום, אני נכה 75 אחוז אי כושר נפשי עקב פוסט טראומה קשה לצמיתות.
אני עובדת בעבודה עם ילדים בחצי משרה ומתנדבת,לומדת ומצליחה ומקבלת קיצבת נכות מלאה.
אני גרה לבד, אני נכה נפשית אבל הנכות שלי מתבטאת בפלאשקים סיוטים ועוד דברים שמקשים אלי חיי אך אינם פוגעים באחרים.
נניח ואני בהריון האם יכולים לשלול ממני את הזכות להיות הורה ולקחת לי את הילד רק בגלל שאיני נכה נפשית? האם ביטוח לאומי יכול לבדוק את הזכאות שלי לקצבה אם אני יולדת (דבר שלא ניראה לי הגיוני אך הפחידו אותי על האפשרות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי רק להוסף...
אריאל12/01/2008שאני לא מטופלת בתרופות ואין לי עזרה נפשית כלל.
והפסט טראומה היא עקב היתעללות קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתמודדת נועה
ד''ר נעה וילצ'ינסקי12/01/2008כל הכבוד על ההתמודדות למרות ועל אף הטראומה הכל כך קשה!
אינני יודעת לגבי הזכות להורות אך רציתי לשאול אותך מדוע אינך בטיפול נפשי?
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,אני לא בטיפול נפשי
אריאל12/01/2008עברתי התעללות 16 שנה גילוי עריות קשה+ 2 מקרי אונס.
כי נפגעתי ממטפלים, כי כול המטפלים פגעו בי ולא עזרו לי.
אני לא מסוגלת לסמוך. ולא מצליחה לתת שיעזרו לי.
אני מתפקדת, רק מאוד פגועה, אני סובלת המון אבל לבד
ולא מרחמת על עצמי ומתקיימת את עצמי,שורדת עובדת גם שהעבודה מרבה טריגרים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצר לי לשמוע על כך
ד''ר נעה וילצ'ינסקי14/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזכות להורות
עו"ד זיוה אופק17/01/2008אני מתנצלת שרק עכשיו שמתי לב שלשאלתך יש גם היבט משפטי.
משרד הרווחה יכול לקחת ממך כמו מכל הורה אחר ילד שנקבע לגביו כי הוא ילד בסיכון וכי הישארותו עם הורהו מהווה לגביו סיכון. אין לכך קשר למוסד לביטוח לאומי ו/או לקיצבת הנכות שאת מקבלת. אם יש לך "מסוגלות הורית" אז אין כל בעיה.
לגבי המוסד לביטוח לאומי: אם המוסד לביטוח לאומי יגלה או יחשוד כי רימית בפנייתך, הצגת אישורים רפואיים כוזבים וכד' כמובן שזכאותך לקיצבה תיבדק מחדש אולם אם נקבעה לך קיצבה לצמיתות ואין נסיבות מיוחדות הרי שעם הפיכתך לאם תגדל הקיצבה ב-10%. זה כל מה שצפוי לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכותרפי09/01/2008
האם חולה לב שמתקשה בהליכה רגלית רצופה מעל 50 מטר זכאי לניידות לרכישת רכב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קביעת נכות
עו"ד זיוה אופק13/01/2008אני אחזור ואומר כי רק רופא יכול ורשאי להעריך נכות אם כי במקרה הזה כדאי מאוד לבקש חוות דעת בעניין מקרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון07/01/2008
אני בעלת מפעל קטן. הגיע אלי נרקומן לשעבר, שטוען שיש לו נכות נפשית. הוא דווקא מוצא חן בעיניי ואני מוכנה להעסיק אותו, אבל רציתי לדעת האם אצטרך לשלם עליו מיסים ניוחדים שאני לא משלמת על העובדים הרגילים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל -כל הכבוד!
ד''ר נעה וילצ'ינסקי09/01/2008כל הכבוד על הנכונות- הלוואי ועוד מעסיקים רבים יהיו רחבי אופקים ואנושיים כמוך.
לגבי הזכויות והחובות שלך כמעביד אנא פני לאחת מהאפשרויות הבאות:
1. נציבות שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות
2. ארגון "בזכות"
שניהם אמונים על הנושא.
בהצלחה
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים ניווניתלילך05/01/2008
שלום רב!
בשנת 2004 חליתי בסרטן השד, עברתי 4 ניתוחים וכימוטרפיה קשה מאד, כתוצאה מהכימוטרפיה לקיתי בדלקת פרקים ניוונית שכל פעם מופיעה במקום אחר בגוף וגורמת לי כאבים קשים וחוסר תיפקוד בחיי היום יום,בחודש האחרון איני יכולה לעמוד על רגלי הימנית עקב כאבים קשים ונפיחות גדולה, המוסד לביטוח לאומי קבע לי 60% נכות לצמיתות כשמתוכם כ10% על דלקת הפרקים.
שאלותיי הן : האם כדאי להגיש בקשה לניידות על מנת להקל עליי להגיע ממקום למקום?האם בקשה כזו מתקבלת אחרי שהמוסד לביטוח לאומי נותן רק 10% נכות על מחלה כזו?(הייתה לי אפשרות לערער על כך אך כבר אין לי כוחות להלחם עם המוסד לביטוח לאומי)והאם ברשימת הליקויים של הניידות מופיעה דלקת פרקים ניוונית?מפניי שכידוע לי הרופאים בוועדת הניידות מסתמכים על רשימת הליקויים בלבד.
אודה מאד אם תוכלו לעזור לי בעניין זה.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקויים לניידות
עו"ד זיוה אופק06/01/2008אם אכן מדובר ב-10% נכות בלבד הרי שהסיכוי לקבל גימלת ניידות הוא קטן אולם יש לבדוק: ייתכן שהנכות המשוקללת אצלך היא 10% והנכות הרלוונטית לניידות גבוהה יותר.
לגבי עצם הליקוי: דלקת פרקים אינה מופיעה כליקוי בפני עצמו אולם פגיעות בפרקים מופיעות. לכן השאלה הרלוונטית היא למה גרמה דלקת הפרקים.
באם אין לך רשיון נהיגה אין טעם בהגשת תביעת ניידות אם הנכות פחותה מ-60% במקרים אחרים זה כן רלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוגייטניסים03/01/2008
שלום, הומלץ לי ולאישתי על ידי מכרים לטפל בעזרת סרוגייט. אני קצת לא מבין מדוע התנסות מינית עם אדם שלישי יכולה לעזור לי, האם תוכלו לתת לי מידע על כך והאם זה מקובל וחוקי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול סרוגייט
ד''ר נעה וילצ'ינסקי06/01/2008לניסים שלום רב,
טיפול סרוגייט הינו חוקי ולגיטימי ומאד מועיל. מובן שיש לקבלו במסגרת מכון לטיפול מיני כמו המכון של דר' רונית אלוני שהיא למעשה פיתחה את השיטה בארץ.
טיפול סרוגייט אינו זנות!
מדובר בטיפול מקצועי שמטרתו להבין היכן טמון הקושי בקיום יחסי המין או באינטימיות ולאפשר מקום בו אפשר גם לדבר על הקשיים ואף לתרגל אותם. לעיתים עד מגע מיני מלא אך לא בהכרח.
השאלה הגדלוה היא מה בדיוק הבעיה שלכם כזוג והאם אכן טיפול סרוגייט הוא המתאים ביותר או שכדאי להתחיל מטיפול זוגי ויעוץ סקסולוגי.
בהצלחה!
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת01/01/2008
זכור לי במעורפל משהו שקראתי די מזמן, איזה חוק/הצעת חוק/רעיון או משהו, שרכב נכה (עם תו כחול) יכול לתדלק בעמדות עם המתדלק, ולשלם מחיר של תדלוק בשירות עצמי.
האם ידוע לכם על זה משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדלוק לנכים
עו"ד זיוה אופק06/01/2008אודה ולא אבוש כי טרם נתקלתי בחקיקה כזו אולם ראיתי כבר תחנות דלק הנוהגות כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניידות ומיאסטניהגל30/12/2007
בני בן ה-16 חולה בין היתר במיאסטניה גרביס, מחלה זו פוגעת לו בשרירי העיניים והגפיים התחתונות, מכאן ברצוני לגשת לוועדת ניידות, שמעתי שמעט אנשים החולים בועדה זו עברו את הוועדה, ורק אחרי ערעור וועדה נוספת שעשתה "הקבלה למחלה אחרת שעומדת בקריטריונים.. נשאלת השאלה האם לגשת? מה סיכויים? יש לציין שתופעות הלואי של המחלה מקשות עלינו את החיים ונדרש ממני כאמו להסיע אותו כמעט לכל מקום, ביה"ס הלוך ושוב, חברים ספריה וכו'... אם לגשת לוועדה איך להתכונן ובאיזה מסמכים להצטייד. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וועדת ניידות
עו"ד זיוה אופק06/01/2008כדאי להצטייד במלוא החומר הרפואי ואף לשקול ברצינות השקעה בחוות דעת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת רפואית
גל06/01/2008סליחה אבל...מה הכוונה להשקיע בחוות דעת רפואית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד למצוא נוירולוג שמופיע בוועדות?הישנוני התמיד29/12/2007
שלום רב,
אני סובל מהפרעת שינה נדירה ומחפש למצוא דרך להגיע לרופא נוירולוג מומחה קבלת חוו"ד מומחה,
אשר יושב בהווה או בעבר בוועדות רפואיות של ביטוח לאומי או אגף השיקום ואשר מכיר את הקריטריונים שלהם לצורך אישור נכות .
אנא עזרתכם בהפנייה למקום/ גורם המתאים.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מכירה
עו"ד זיוה אופק06/01/2008נוירולוגים באזור ירושלים. אבל ניתן לברר בבתי החולים הבכירים במחלקות בד"כ יושבים או ישבו בוועדות כאלו וגם אם לא הם עתירי נסיון במתן חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתאתי25/12/2007
בה
האם זה נכון שסכרת מלווה בנרופתיה ולא חשוב איך שהיא מטופלת מקנה כ-65% נכות רפואית בביטוח לאומי.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת אחוזי נכות
עו"ד זיוה אופק25/12/2007רק רופא מומחה יכול להעריך אחוזי נכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכה נפשיתדנה23/12/2007
היכן ניתן לעשות איבחון למחלות נפש? האם כדאי באופן פרטי (מדובר באימי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצל פסיכיאטר מומחה
ד''ר נעה וילצ'ינסקי23/12/2007אם יש באפשרותכם לממן אבחון פרטי יתכן וכדאי לעשות זאת ולו בשל תור ההמתנה הארוך בשרות הציבורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום פסיכולוגי לאחר תאונת דרכיםמיקה19/12/2007
האם הוא הוצאה מוכרת לרשויות? האם אפשר ללכת לפרטי ולקבל החזר? איך בוחרים את סוג המטפל שיתאים בצורה הטובה ביותר? האם יש קבוצות תמיכה לשורדי תאונות קשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירי
ד''ר נעה וילצ'ינסקי19/12/2007חברתי לאתר תוכל לענות לך טוב ממני על מיצוי זכויות אך חשוב לי להביא לידיעתך כי אכן פסיכולוגים שיקומיים עוסקים בטיפול נפשי לאחר תאונת דרכים.
מאד משנה האם הייתה פגיעה פיזית , פגיעת ראש ו/או טראומה נפשית בעקבות התאונה
באם תוכלי לתת לי מעט מידע בכיוון אוכל להפנותך למקומות טיפוליים מתאימים
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות כלליותדוד19/12/2007
כיצד אני כיול לדעת מהן זכויותי כנכה מבחינת הקלות במיסים,רכישות דירה,לפי אחוזי נכות, רכב וכו'. וכן מוסדות שמעסיקים נכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות כנכה
עו"ד זיוה אופק25/12/2007מידע על רוב הזכויות ניתן למצוא במוסד לביטוח לאומי שכן רוב הזכויות ניתנות דרכם.
בכל מקרה אמנה כמה זכויות מצויות לפי שאלתך:
ישנן הקלות מס (בנכויות חמורות) שרו"ח יוכל ליידע אותך עליהן ולהדריך אותך כיצד להשיג אותן.
ברכישת דירה יש הנחה במס רכישה. עוה"ד שיסייע לך בעריכת החוזה יוכל להדריך אותך בעניין זה.
לצורך תביעת ניידות ותו נכה יש לפנות באמצעות טפסי המוסד לביטוח לאומי ללשכת הבריאות.
למוסד לביטוח לאומי ישנה מחלקה מיוחדת לשיקום תעסוקתי.
בנוסף כדאי לדעת שיש הנחות שונות שהמרכזית שבהן היא הנחה על תשלומי הארנונה.
ארגוני נכים למיניהם אוספים מידע רב. כדאי לפנות אליהם. הם יכולים להדריך לגבי זכויות ספציפיות לפי סוג הנכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כלליתסימבה17/12/2007
שלום רב,
מה מומלץ לצרף לתביעת נכות כללית כאשר אין לי מכתבים מפורטים עם מגבלות של הליקויים מהם אני סובל מהרופאים המקצועיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את החומר הרפואי הקיים
עו"ד זיוה אופק17/12/2007ניתן לפנות לרשומות הרפואיות בכל קופת חולים ובית חולים ולהביא את החומר הרפואי שמצביע על הליקויים ו/או המחלות מהם אתה סובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה דירות לווין ?שמואל16/12/2007
מה זה דירות לווין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דירות לווין
עו"ד זיוה אופק16/12/2007דירות לוויין הן דירות בקהילה שקשורות להוסטלים אולם החיים בהן נחשבים עצמאיים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה לילדה בת 9לימור12/12/2007
העים מגיע נכות לילדה שיש לה את המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעניין זה
עו"ד זיוה אופק16/12/2007כדאי להתייעץ עם נוירולוג מומחה. זה תלוי בחומרת המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)