פורום נכויות, אחוזי נכות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעה שלא מגיעה ל-20% נכות
    רונה
    04/11/2007

במהלך השירות הצבאי שלי נפצעתי פציעה שלא מגיעה ל-20% נכות ובעצם לא מגיע לי שום דבר. אני כן עובדת ומתפקדת, אבל יש לי כאבים שמגבילים אותי בחלק מהדברים (למשל ספורט) והייתי רוצה לטפל בזה, שהם יממנו לי פיזיותרפיה או כל טיפול אחר שצריך.
    מה אני יכולה לעשות?
    כמעט שכחתי להגיד: אני משוחררת מהצבא כמעט שנתיים, אבל עדיין לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעה שלא מגיעה ל-20% נכות

הוספת תגובה

• טעות

עו"ד זיוה אופק
    05/11/2007

אכן לא מגיעה לך גימלה חודשית אבל בהחלט מגיעים לך טיפולים רפואיים. יש לפנות בבקשה לטיפולים כאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקבות זה ששמעתי
    !
    29/10/2007

שיש חשש שנתנו לשרון טיפול יתר,אני חשבתי על דבר שחוויתי על בשרי: כשנותנים טיפול ונדרשת הסכמה בחתימה של המטופל, והוא מסכים וחותם, ואח"כ הוא לא מרוצה ורוצה להפסיק אותו או להחליף אותו בטיפול אחר במהותו, אבל הוא חסוי וחייו מנוהלים בידי אחרים והוא לא יודע בדיוק מה לעשות ולאן לפנות. לא מתייחסים כל כך למקרים כאלה כי הם לא שכיחים אבל מקרים לא שכיחים ויוצאים מהכלל ראויים להתייחסות והחוק מתעלם מהם.
    בניגוד למה שחושבים, אדם שמאבד מייד את ההכרה לא מוצא את עצמו במצוקה קשה במהלך הארוע כי הוא איבד הכרה. הטראומה מגיעה כאשר מלבישים עליו טיפול פסיכולוגי שיקומי או פסיכיאטרי והנחות ממחקרים לפני שהוא מבין מי נגד מי והוא לא מצליח לסרב לטיפול וזה מה שפוגע במנגנון ההתמודדות אצל הנפגע שצריך להתמודד עם כל כך הרבה דברים פתאום. צריך להפנות את הכוונות הטובות לכיוונים טובים ולא להחליט בשביל אנשיפ במצב של חוסר אונים מה הם מרגישים לפני שהם גיבשו הרגשה ודיעה. עורכי דין ופסיכולוגים מתעקשים לגלות תסמונת פוסט טראומטית ואף להחמיר מצב של טרם תסמונת או אי תסמונת אלא בלבול והסתגלות, כי אפשר לקבל כך פיצויים גבוהים, אבל לא אכפת להם שהם הוסים נפשות במקום לרפא אותן.לתבוע פיצויים זה לעבור טראומה ארוכה ולקבל עזרה נפשית גם כשלא רוצים אותה והיא מפריעה זאת גם כן טראומה לא נעימה שאין הרבה כח או רצון או יכולת לתבוע פיצוי עליה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעקבות זה ששמעתי

הוספת תגובה

• אולי תסכים לשתף במה שקרה לך?

ד''ר נעה וילצ'ינסקי
    29/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עורכי דין ופיצויים

עו"ד זיוה אופק
    05/11/2007

אכן עורכי דין המייצגים תובעים שואפים "למקסם" את הנזקים שקרו כתוצאה מהאירוע בגינו מתנהלת התביעה שכן כך הם מייצגים נאמנה את לקוחותיהם, דהיינו משיגים להם את מירב הפיצויים האפשריים. מיותר לציין שזהו תפקידנו.

כמובן שכדאי ללכת לעו"ד העושה כן בתבונה וברגישות ולא "הורס" את לקוחו בדרך לניצחון בתיק. אני מצטערת על כך שאנשים בוחרים, לעיתים בעצת עורכי דין שאני חולקת על דרכם, לתפקד מתחת ליכולתם האמיתית כדי להרויח יותר במשפט. אגב, גם בחישוב כלכלי זה כמעט לעולם לא משתלם ללקוח!

עם זאת, כעו"דית אני מאמינה, שעיקר "הפיתרון" לבעיה שהעלית טמונה בהבנה שההליך המשפטי, הנטען בו ואפילו הראיות המוגשות בו אינם בהכרח המציאות החוץ משפטית (כמובן שאיני מתכוונת חלילה לראיות בדויות וכד'). גם אם פסיכיאטר מטעם בימ"ש או מטעמך קבע לך 100% נכות זה אינו אמור למנוע ממך את הנסיונות והיכולת להשתקם ולתפקד כמיטב יכולתך. זו חוות דעתו. זו אינה בהכרח מציאות חייך.

הבנה והפנמה שיש הפרדה בין ההליך המשפטי לבין המציאות בחיים תשרת את התובע באופן המיטבי גם בביהמ"ש וגם בשיקום בחיים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות בגלל עבודה
    דן
    24/10/2007

אני עבדתי הרבה שנים בעבודה שפגעה לי בבריאות ובסוף פרשתי כי לא יכולתי לסבול את זה יותר. עכשיו אני רוצה להגיש תביעה בגלל הנכות שנגרמה לי (הגב שלי נפגע) ואני לא יודע בכלל איפה להתחיל. תוכלו לעזור לי, להגיד לי למי בכלל אני צריך לפנות - לביטוח רפואי, לתבוע את העבודה או מה? אין לי ביטוח פרטי, אז ביטוח לאומי מטפלים בזה או שבכל זאת אני מבוטח אוטומטית בגלל שאני עובד וזאת האחריות שלהם?

לקביעת תור
    סגירה
    נכות בגלל עבודה

הוספת תגובה

• מחלה כתוצאה מעבודה

עו"ד זיוה אופק
    25/10/2007

אם הבנתי אותך נכון אתה טוען למחלת מקצוע.

ניתן להגיש תביעת נכות לגבי נכות מעבודה למוסד לביטוח לאומי וניתן להגיש גם תביעה נזיקית נגד המעסיק אם הוא יצר בעבודה תנאים לא ראויים שגרמו לנכות.

כל זאת בהנחה שהפגיעה שנגרמה לך עולה כדי נכות וכן שתצליח להוכיח שעבודתך היא אכן זו שגרמה לנכות.

במידת יכולתך הייתי מציעה לך להשיג חוות דעת מרופא (שעולה כמה אלפי ש"ח) המוכיחה את הדברים הנ"ל. אם לא אז לפחות את כל החומר הרפואי.

בהערת אגב אוסיף שכדאי לשקול לשכור גם את שירותיו של עו"ד שכן בד"כ יותר קשה להוכיח מחלת מקצוע מאשר תאונה חד פעמית וברורה, וקשה מאוד לנהל תביעה נזיקית בבימ"ש ללא עו"ד. להערכתי עורכי דין רבים יסכימו לנהל את התיק כך ששכר הטירחה או לפחות רובו יתקבל באחוזים מתוך סכום הפיצויים והתגמולים שבהם תזכה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו מכיר אתר טוב לשידוכים לנכים?
    ד.
    21/10/2007

הוספת תגובה

• בהחלט:

ד''ר נעה וילצ'ינסקי
    22/10/2007

כן- ולא רק אתרים אלא גם מועדוני מפגש ומרכזים מיוחדים לכך:
    "רעות-דלת פתוחה"
    "לבב"
    "lovedavka"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג
    גילי
    19/10/2007

אני זקוק לעזרה נפשית דחוף.
    נראה לי שפציעתו של אחי מעיבה עלי וגם על נישואיי.היכן בת"א יש פסיכולוג/ית שמומחה לכך.

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג

הוספת תגובה

• צריך פסיכולוג

ד''ר נעה וילצ'ינסקי
    20/10/2007

אשמח לדעת מה היתה הפציעה של אחיך על מנת שאוכל לכון אותך ביתר דיוק. כמו כן, האם אתה מעוניין בפסיכולוג פרטי (שתעריפו בהתאם) או שאמליץ לך על מקומות מסובסדים?
    והאם מדובר בטיפול פרטני או זוגי?

בכל מקרה- חשוב לדעת כי בית החולים איכילוב מקיים קליניקה הפתוחה לכל תושבי תל אביב בחינם!! הבעיה היא כמובן תור ההמתנה הארוך.
    בנוסף, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בר אילן מקיימות קליניקות לטיפולים פסיכולוגיים לכל המעוניין בתשלום מסובסד ביותר.
    בנוסף, כל קופות החולים בעלות הסדר עבור טיפול פסיכולוגי מסובסד.

בהצלחה!
    נעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעתו של אחי

גילי
    21/10/2007

נועה ,תודה רבה על התיחסותך.
    לשאלתך,אחי נפצע לפני כארבע שנים בראשו.הפגיעה היא פיזית ונפשית(לעניות דעתי).
    הוא אינו יכול ללכת לבד,צד ימין שלו חלש.אם תופסים אותו ביד שמאל הוא הולך.כמובן בצליעה רצינית.אבל הולך.דיבורו איטי ,חלש ולא ברור.לעיתים קרובות הוא מדבר על דברים רוחניים ועל כך שהוא מרגיש שכל התאונה זה "ניסוי" שעושים עליו(על מנת שישמש דוגמא),הואלעיתים מקבל קריזות של עצבנות ואף באגרופו השמאלי נותן לעצמו מכות חזקות מאוד בראשו.
    ברגעי השלווה הוא ממש עלם חמודות ואף שמח ומאושר (לפחות כך הוא אומר).
    כמובן ,בשל גילו הצעיר (כעת 21),יש לו התפתחות הורמונלית וכך גם לעיתים הוא זורק הערות שממש אינן במקום.אני מציין שמדובר באדם שאיננו מכירים אותו ככזה.באמת שהוא היה חברמן עדין וחכם מהשורה הראשונה ,אך אין ספק שהפציעה שינתה אותו .
    הייתי רוצה לשמוע על כל האופציות הפרטיות והמסובסדות הכי טובות שידוע לך.
    כרגע אנו רוצים לעשות הכל על מנת לשפר ולשקם את מצבו של אחי.
    בביקורת מסוימת שנעשתה לאחי לאחרונה בבית לווינשטיין נאמר לנו כי יש לאחי את הפוטנציאל הממשי ללכת(לא סיבנו אותנו-חלילה) שכן הוא אדם חזק מאוד ויש לו שרירים בשתי הרגליים ,אך עדיין זה לא יצא לפועל.
    לעיתים קרובות הוא מתאמן בעצמו ואף מנסה לעשות מספר צעדים לבד,אך לא מצליח ללכת יותר משישה צעדים.
    אשמח לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאח היקר

ד''ר נעה וילצ'ינסקי
    22/10/2007

אתה מתאר היטב את פציעתו של אחיך ומתאורך אני למדה כי מדובר בפציעה בצד שמאל של המח ובחלק הקדמי. סוג זה של פציעה הינו בעל פוטנציאל לקשיים רבים בתחום התקשורת עם הסביבה. יתר על כן, מדובר ב "תסמונת פרונטלית" דהיינו פגיעה בחלקים הקדמיים של המח האחראים על אישיות האדם, השליטה שלו בעצמו והיכולת שלו להבין ולשפוט מצבים חברתיים. אכן, סוג פציעה זו מובילה לרוב לתחושה במשפחה כי האדם אינו אותו אדם שהכרנו, לפחות לא כל הזמן.
    חשוב מאד שאתם כמשפחה תלמדו ותקבלו סיוע באשר להתמודדות עם בן משפחה פגוע ראש! הבנה של התסמונת תקל עליכם לסלוח להתנהגויותיו חסרות הבקרה ולהתנהל מולו ביעילות.
    אנא פנו ליחידה הנוירופסיכולוגית לטיפול ושיקום ברחוב יד חרוצים 14 בתל אביב. אם אתם בירושלים אזי קיים סניף שלה גם שם.
    אם בצפון פנו למכון שפיצר ברחוב יהודה הנשיא 3 בחיפה ואם בדרום- למכון משאבים ברחוב הצורף 13 בבאר שבע.
    התפיסה השיקומית במקרה של פגיעות ראש קשות היא תפיסה מערכתית- לא ניתן לעזור לפצוע ללא המשפחה הסובבת כך שהטיפול והייעוץ עבורכם הוא קריטי והכרחי!
    בהצלחה! ואשמח לשמוע התייחסותך.
    להתראות
    נעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גילי
    22/10/2007

נועה תודה רבה,
    אפנה למקורות שנתת לי ואשמח לדווח לך בהמשך.
    חזקי ואימצי כי ה' עימך בכל אשר תלכי.
    גילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עם פורקן מיני?

גילי
    22/10/2007

שלום! תודה על התשובה....אני מרגיש שאחי נופל בין הכסאות ולא מקבל את הפתרונות הדרושים לו. כמו כן, משפחתי היא משפחה ממוצא תימני ואין אצלה את המודעות לטיפולים וייעוץ משפחתי. כמוכ ן העניין של תמיכה משפחתית. הנטל הנפשי נופל בעיקר על אמא שלי והיא על סף התמוטטות.
    לאחרונה, אחי מציע הצעות מגונות לנשים שהוא פוגש, כולל אשתי וזה גורם לחוסר נוחות ורתיעה.
    אני מבין שהוא בכל זאת ילד בן 21 עם הורמונים, שמלווה אותו התחושה שבחיים לא יתחתן ויהיה עם אישה. השאלה היא אם יש אופציה כל שהיא בשבילו להתפרק מינית שתהיה טובה לו גם נפשית....?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורקן מיני

ד''ר נעה וילצ'ינסקי
    24/10/2007

אתם פשוט חייבים לקחת את אמא לטיפו אחרת היא באמת תתמוטט ואז מה???
    אחיך צריך להיות בטיפול שיקומי, שם יעזרו לו לשלוט בהתנהגות שלו (הוא לא אשם בכך- האזור במוחו ששולט על התנהגות לא ראויה נפגע!)
    קיימים טיפולי סיירוגייט עבור נפגעי ראש- כלומר טיפול מיני המלמד כיצד להתנהג בעת האקט עד ביצוע אקט מיני מלא.
    יש מצבים בהם אנשים עם פגיעות ראש נעזרים בשירותי ליווי בכדי "להתפרק", בפרט בגיל צעיר.
    מה שיותר דחוף כעת זה להפנות את אחיך ואימך לטיפול שיקומי!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה באוזן
    אור
    17/10/2007

אני מגיל 3 סובל מהאוזן עברתי 4 ניתוחים סך הכל 3 לפני הצבא ובמסגרת הצבא ניתוח בפבואר ועכשיו אושפזתי במשך שבוע ימים עוד פעם הבעיה חזרה
    הבעיה של האוזן זה מסטואיד כלאוסטיאטומה הפרשות וחלל רדיקלי גדול
    גודל שם כל פעם חיידק אחר וזה לא עובר ואני היום בן 19 וחצי
    יש לי ירידה חדה בשמיעה באוזן ימין 85 דציבל
    ורופא צבאי אמר שלפי דעתו אני לא אמור להיות בצבא כי זה בעיה כרונית שלא מפסיקה
    ומתוך 11 חודש שאני משרת אני 9 חודשים בבית בגימלים מסופח פעמיים לר"מ 2
    ולפי הבדיקת שמיעה שעשיתי ההמלצות הם להשאיר אותי על פרופיל של 45
    למרות שכל שבוע טיפולים וזה לא עובר
    ויש לי הרבה מגבלות שאסור לי להיות בקירבה של רעש
    אבל בכל זאת נראה שמתעקשים להשאיר אותי במסגרת הצבאית
    השאלה שלי היא אם לפי דעתכם מגיע לי משהו מביטוח לאומי או מהצבא ?
    והבעיה שלי השלמתי שהיא לכל החיים וכל הזמן שאיבות צריבות טיפולים והפרשות חוזרות
    עם ריח והכל וגם ציפצופים חוזרים באוזן.. ואסור להכניס מים לאוזן אסור להיות בקירבת אבק

ואני סובל מאוד מהבעיה שלי אבל פשוט אף אחד לא מבין עד כמה
    ולא מרגיש שעוזרים לי...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה באוזן

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה בהיבט המשפטי

עו"ד זיוה אופק
    18/10/2007

החוק מכיר בנכות עקב ירידה בשמיעה אולם לא בשל כל ירידה בשמיעה. אם הירידה בשמיעה הינה דו צדדית הרי שזכויותיך החוקיות מוגנות יותר. בכל מקרה ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי וכחייל, במיוחד אם המצב הוחמר בצבא, כדאי לפנות גם לקצין התגמולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לחולי קוליטיס
    יערה
    16/10/2007

אולי מישהו יכול להמליץ לי על ביטוח שמכסה עלויות התרופות היומיומיות והטיפולים במקרה הצורך?? אני ממש נואשת!

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לחולי קוליטיס

הוספת תגובה

• ביטוחים

עו"ד זיוה אופק
    18/10/2007

למידע מדוייק עליך להתייעץ עם סוכן ביטוח אולם בד"כ חברות ביטוח לא מבטחות מפני סיכון שכבר התממש. כך רוב ביטוחי הבריאות לא מבטחים על הוצאות הנגרמות ממחלה שהיתה לפני ההצטרפות לביטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון לחולי צליאק
    אמא לחולה
    14/10/2007

הבן שלי אובחן לפני מספר שבועות כחולה צליאק.
    אני אם חד הורית ולא מרוויחה יותר מדי. כשהלכתי לקנות פעם הראשונה מוצרים לחולי צליאק חטפתי חום, המחירים יקרים נורא וגם ככה קשה לי להחזיק מעמד.
    שמעתי ברדיו שיש ארצות שמסבסדים בהן אוכל לחולי צליאק כי זאת מחלה ולא פינוק שבגללו לא בא להם לאכול כמו כולם.
    בארץ יש תוכנית כזאת או עזרה כלכלית לחולי צליאק?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מזון לחולי צליאק

הוספת תגובה

• עזרה לאמא

עו"ד זיוה אופק
    16/10/2007

אני מציעה לך מאוד לפנות לעו"ד או ללשכה לסיוע משפטי כדי שיבדקו את זכאותך לקבל גימלה לילד נכה. אמנם כעיקרון מחלת צליאק אינה נכללת בנכויות או במחלות המזכות בגימלה אולם יש בתקנות העוסקות בילד נכה מקום לשיקול דעת במקרים מיוחדים.

כיוון שלא מדובר על זכאות אוטומטית אני ממליצה לך, במידת האפשר, להיעזר בעו"ד. כאמור גם במקרה זה ההצלחה אינה מובטחת אבל לדעתי שווה מאוד לנסות.

הרבה בריאות ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכום מידע
    שאלה חשובה
    11/10/2007

שלום יש לי שאלה ומקווה לקבל עליה תשובה
    אני בתהליכים של הגשת תביעה לביטוח הלאומי- נכות כללית עקב מחלת מעי כרונית
    הבנתי שצריך לצרף מכתב סימוכין מרופא גסטרו
    יש לי בעיה עם רופא הגסטרו והיא שהוא אינו מוכן בשום פנים ואופן לרשום מכתב שבו מתואר מהלך המחלה בשנה האחרונה.
    מה לעשות במקרה זה. ? אני לא רואה שום סובה לסרב לכתוב מכתב שבו רשום מה המחלה, כמה זמן היא קיימת ,איזה טיפול -תרופות, וסימפטומים נלווים למחלה- מהי ההרגשה הכללית פיזית שלי כתוצאה מהמחלה .

מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    סיכום מידע

הוספת תגובה

• סיכום רפואי

עו"ד זיוה אופק
    11/10/2007

אפשר לטפל בכך בכמה צורות:

א. לקחת את הסיכומים שהוא חייב לתת לך בסיום כל ביקור ולהשתמש בהם לצורך התביעה.

ב. ללכת לרופא אחר.

ג. להתלונן על הרופא במוקד פניות הציבור / תלונות הציבור בקופת החולים או בבית החולים שם הוא עובד.

עם זאת חשוב לשים לב כי הרופא חייב לתת לחולה את סיכום הטיפול (הכולל איבחון) אולם אינו חייב לתת "חוות דעת".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זכותי

סיכום ביקור
    12/10/2007

לבקש ולקבל סיכומי ביקור (בקופ"ח )מרופא המשפחה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן.

עו"ד זיוה אופק
    14/10/2007

בתום כל ביקור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול כפוי בקהילה
    מתעניינת
    11/10/2007

קראתי תשובה לשאלה שנשאלה לפני כמה ימים ובה כתבתן שיש אפשרות לטיפול פסיכיאטרי בכפייה בלי לאשפז את האדם.
    אפשר לקבל על זה יותר מידע: מי מוסמך לטפל ככה - כל פסיכיאטרים או רק נושאי תארים מסויימים? מי יכול להביא לידיעת הרשויות (ולידיעת מי) שיש אדם שצריך טיפול? מה התנאים לטיפול כפוי?
    מצטערת על מבול השאלות, אודה לכן אם תוכלו להשיב לי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול כפוי בקהילה

הוספת תגובה

• טיפול כפוי

עו"ד זיוה אופק
    11/10/2007

מי שמוסמך להחליט על טיפול מרפאתי כפוי כמו מי שמוסמך להחליט על אישפוז כפוי זה הפסיכיאטר המחוזי או ממונה מטעמו ואליו יש לפנות (בכל ספר טלפונים יש את הטל' של הפסיכיאטר המחוזי ו/או אפשר לפנות למשרד הבריאות באזור מגורייך ולבדוק איפה נמצא הפסיכיאטר המחוזי הרלוונטי ואיך פונים אליו).

את הטיפול עצמו נותן הצוות הרפואי במרפאה או בביה"ח בו החולה מטופל / מאושפז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עעכ
    כ
    08/10/2007

האם אחרי שיקום ( מקצועי) מתבטל הקצבה של הנכות ואם כן איך זה נעשה -אוטומטי?

אפשרי לבקש השמה לתעסוקה בהנ"ל ?

מה זה קרן רווחה ?( קצבאות)

לקביעת תור
    סגירה
    עעכ

הוספת תגובה

• שיקום מקצועי וקיצבת נכות

עו"ד זיוה אופק
    08/10/2007

אם בעקבות שיקום מקצועי (או שלא בעקבות שיקום מקצועי) מצאת עבודה שבא אתה מרויח מעל שכר מינימום מסויים אכן קיצבת הנכות מתבטלת. במסגרת השיקום המקצועי המוסד לביטוח לאומי מסייע בהשמה בעבודה וישנן גם עבודות שיקומיות אליהן מופנים ע"י המוסד לביטוח לאומי שבהן מקבלים שכר מסויים וממשיכים לקבל קיצבה חלקית מהמוסד לביטוח לאומי.

איני יודעת מה זו קרן רווחה אולם אני מניחה שפקיד שיקום יוכל להדריך אותך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוק בריאות הנפש
    דודה
    07/10/2007

מה בעצם השתנה בטיפול בחולי נפש בעקבות השינויים בחוק?
    איך דברים עובדים עכשיו מבחינת מוסדות פסיכיאטריים ומבחינת שיקום בקהילה?

לקביעת תור
    סגירה
    חוק בריאות הנפש

הוספת תגובה

• חקיקה ודרכי שיקום

עו"ד זיוה אופק
    08/10/2007

שאלת על החוק ,ועל מוסדות פסיכיאטריים ודרכי שיקום . השאלה על המוסדות והשיקום היא מאוד כללית ואודה לך אם תפרטי את כוונתך באופן ספציפי יותר. ייתכן גם שד"ר קילצ'ינסקי תדע להרחיב בתשובה לשאלה זו יותר ממני.

מכל מקום, לגבי החוק:

החוק לטיפול בחולי נפש התקבל כבר בשנת 91' והשאלה מה השתנה בעקבותיו היא שאלה למחקרים נרחבים שכן במהלך 16 שנים השתנה לא רק החוק אלא גם תפיסות רפואיות וטיפוליות.

בכל אופן אציין כמה שינויים מובהקים בחוק (לא את כולם):

1. הסמכות לאישפוז כפוי הועברה מביה"ח בו היה מאושפז החולה אל הפסיכיאטר המחוזי ועל כל החלטה נוצרו דרכים פורמליות לערער בוועדות ערר ובביהמ"ש המחוזי. יוער כי רבים מהערעורים הם אפקטיביים ומבחניו של ביהמ"ש לאישפוז כפוי מחמירים למדי.

2. הותר אישפוז כפוי רק במצב של סיכון מיידי לחולה או לסביבה הנובע מהמחלה.

3. לראשונה יכול פסיכיאטר לחייב חולה בטיפול מרפאתי כפוי, גם במרפאה בתוך הקהילה, ללא צורך באישפוז. סעיף זה הינו סעיף משמעותי שכן הסטטיסטיקות מראות שמאז קבלת החוק בכל שנה יש פחות אישפוזים כפויים ויותר טיפולים מרפאתיים כפויים. מין הסתם יש לכך גם קשר לשינויים בגישה הטיפולית שכיום נוטה להעדיף טיפול בקהילה על פני אישפוז אולם בעניין זה החוק בהחלט יצר את השינוי ואת האפשרות לממש אותו.

4. מאז שנת 2004 ישנה זכות ייצוג ע"י עו"ד מטעם המדינה לכל מי שמאושפז בכפיה ומבקש לערער על כך. בתי החולים מודיעים ללשכות לסיוע משפטי על כל אישפוז בכפיה כדי שניתן יהיה לממש את הזכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו מסגרת יש לבני משפחה
    מורן
    30/09/2007

הפוקוס בצדק על הנכה, אך קיימת שחיקה אצל כל המשפחה. איזה מסגרות תומכות יש להם?

לקביעת תור
    סגירה
    איזו מסגרת יש לבני משפחה

הוספת תגובה

• פוקוס על משפחה מתמודדת

ד''ר נעה וילצ'ינסקי
    30/09/2007

את צודקת ביותר שבני המשפחה סובלים לא פחות ולעיתים אף יותר מהאדם המתמודד עצמו. התפיסה השיקומית המודרנית רואה ביחידה המשפחתית כולה את היחידה המתמודדת והפוקוס הוא עליה ולא רק על האדם שנפגע. בכל אופן, ישנם מרכזי שיקום שמאד מתייחסים גם לבני המשפחה כחלק אינטגרלי מהטיפול ואז יש לבקש שיחות עם אנשי הטיפול במחלקה. כמו כן ניתן לפנות לכל פסיכולוג שיקומי בארץ לטיפול ויעוץ לשם התמודדות מסוג זה
    בהצלחה
    נעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולי קוליטיס כיבית ונכות כללית
    המודאג
    25/09/2007

שלום אני בדרך להגשת תביעה לנכות כללית
    מה ההמלצות שלכם לקראת הגשת הטפסים וכמובן לקראת הוועדה ?

שאלה נוספת : האם רופא מומחה יכול לסרב לנתינת חוות דעת וסיכום מידע רפואי אם אני מגיע אליו עם הטפסים של הביטוח הלאומי ?
    אני חושש שהרופא לא ישתף פעולה ומצבי הנוכחי בכי רע

תודה
    :(

הוספת תגובה

• לקראת וועדת נכות

עו"ד זיוה אופק
    28/09/2007

במצורף לטפסים כדאי לצרף כל חומר רפואי רלוונטי. בנוסף יש לבוא לוועדה רפואית עם בדיקות ההדמיה שברשותך (ואם אינן ברשותך יש להוציא אותן).

על הרופא מוטלת חובה למלא את הטפסים של המוסד לביטוח לאומי או ליתן לך סיכום רפואי מקביל אולם אין עליו חובה ליתן חוות דעת.

חוות דעת רפואית היכולה לשמש ראיה במוסד לביטוח לאומי ובבית המשפט עולה כמה אלפי ש"ח וניתנת ע"י רופאים מומחים העוסקים בכך. ניתן להציגה בפניי וועדה בביטוח הלאומי או אף לצרפה לטפסים המוגשים אולם אין בכך הכרח.

לעיתים כדאי להשקיע בכך אולם מבחינה זו יש לבדוק כל מקרה לגופו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ק
    /
    23/09/2007

מה המהות של החוק ( החדש) שמאפשר למקבלי קצבה לעבוד ומתי הוא ייכנס לתוקף?

לקביעת תור
    סגירה
    ק

הוספת תגובה

• החוק התקף

עו"ד זיוה אופק
    28/09/2007

אפשר לעבוד, להשתכר ולקבל קצבת נכות, אם בשל מצבך הרפואי אינך יכול להשתכר יותר ממה שאתה משתכר בפועל, ואם הכנסתך החודשית מעבודה (ברוטו) היא אחת מ- 3 האפשרויות הבאות:

1. ההכנסה החודשית שלך מעבודה (ברוטו) היא בסכום של עד 25% מהשכר הממוצע.

2. ההכנסה החודשית שלך מעבודה צומצמה, והיא מחצית או פחות מההכנסה מעבודה שהיתה לך לפני קביעת דרגת הנכות. במקרים אלה הזכאות היא בדרך-כלל לקצבה חלקית.

3. למי שלא עבד לפני קביעת דרגת הנכות או שהכנסתו מעבודה (כשכיר או כעצמאי) היתה נמוכה - ההכנסה מעבודה המותרת לך נקבעת לפי רמת השכלתך והיא:

לאקדמאי - עד 55% מהשכר הממוצע במשק

לבוגרי תיכון - עד 45% מהשכר הממוצע במשק

לבעל השכלה נמוכה מאלה- עד 37.5% מהשכר

בחלק מהמקרים הזכאות היא לקצבה חלקית.

לא מצאתי שכבר התקבל חוק חדש העומד לשנות זאת. באם תתקבל כל הצעת חוק חדשה אקווה שאפרסם זאת פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה