מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביטוח לאומי - מספר שאלותאני :)02/05/2008
ברצוני לשאול מס' שאלות הנוגעות לנכות כללית - מל"ל
1. מהו אחוז נכות רפואי מותאם ? ומדוע לא מחשבים אותו כחלק מאחוז נכות רפואית משוקלל ?
2. במידה והרופא המוסמך נתן בגין ליקוי שקיים בספר הלקויים( מחלת uc) אחוז נכות מותאם האם זו עילה לערער על החלטתו . הרי לפי ספר הליקויים מחלה זו קיימת ונותנים עליה אחוזי נכות ?
3. במידה וקיים צורך לערער אילו מסמכים לצרף וכיצד ( פחות או יותר) לכתוב ערעור ?
4.שיקום מקצועי - אילו אפשרויות קיימות במסגרת שיקום מקצועי ?< האם מציעים הכשרה מקצועית /עזרה בלימודים אקדמאיים או שקיימת אפשרות לקבל עזרה בהשמה למקום עבודה מתאים למצב בריאות ? אשמח למידע בעניין חשוב זה
תודה מראש על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית
עו"ד זיוה אופק05/05/20081. התקנות הקובעות נכות מיושנות מאוד (משנות ה-70) ולעיתים כלליות. למשל קובעות נכות מסויימת למצב קל למצב בינוני ולמצב קשה. אחוזי נכות "מותאמים" הכוונה היא שהרופאים התאימו את התקנות למצב הספציפי של האדם שבא בפניהם. למשל: נניח שהם חשבו שמצבך נע בין קל לבינוני אז הם "התאימו" את הסעיף וקבעו אחוזי נכות שאינם קבועים בתקנות אלא אחוזי נכות בין שתי תקנות. (מאוד נפוץ, במיוחד בנכות פסיכיאטרית ונוירולוגית). או דוגמה אחרת: נכות של עמוד השידרה נקבעת על פי התקנות לפי מגבלות התנועה של עמוד השידרה אולם כיום רופאים מעדיפים לקבוע אותה בעיקר לפי ממצאי הסי.טי. (הדמיה שלא היתה קיימת כשתוקנו התקנות). אז הם קובעים את הנכות כנכות "מותאמת". וכד'.
הנכות הזאת נכנסת לנכות המשוקללת.
2. התאמת הנכות אינה עילת ערעור כשלעצמה אלא אם לדעתך הנכות שניתנה אינה מתאימה.
3. כדאי להתייעץ עם עו"ד לגבי ערר. מכל מקום צורת הערר פחות חשובה ואפשר לנסח זאת כמכתב אולם חשוב מאוד לפרט את כל טענותיך ולצרף כל מסמך רפואי רלוונטי. כדאי מאוד לצרף חוות דעת רפואית לגבי אחוזי הנכות הראויים על אף עלותה ולשים לב שלא חלף המועד להגשת הערר.
4. במסגרת השיקום המקצועי מציעים הן לימודים והכשרה והן עזרה במציאת תעסוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- שאלה נוספת
אני05/05/2008האם במסגרת שיקום מקצועי אפשר לקבל סיוע בתחום לימודי ובהמשך סיוע בהשמה בהתאם למגבלות /קשיים תפקודיים ?
או סיוע בהשמה ובהמשך סיוע בתחום הלימודי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדיניות השיקום
עו"ד זיוה אופק10/05/2008למיטב ידיעתי מדיניות השיקום של המוסד לביטוח לאומי אינה נמצאת בדין אלא בהחלטה של אחראי השיקום. למיטב ידיעתי יש הפניה ללימודי מקצוע וגם נסיון לעזור בהשמה. השתלבות מקצועית ועצמאות כלכלית היא המטרה העיקרית של השיקום המקצועי ומשם נגזרת הדרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו נכהאילנית29/04/2008
שלום, אני צריכה לחדש את תו הנכה שלי ודוחים לי את זה, אני נכה 70% כיצד אני יכולה לדאוג לטפל בענייני מהר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא פרטי את סיבת הדחיה
עו"ד זיוה אופק29/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרי27/04/2008
אבי עבר אירוע מוחי ונהיה משותק בפלג גוף שמאל.
הוא מאושפז בבית אבות. הוא בדיכאון נוראי ואמר לי כמה פעמים שעדיף לו למות.
אני מבקשת המלצה או המלצות מה אפשר לעשות כדי לעודד אותו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת
ד''ר נעה וילצ'ינסקי27/04/2008חשוב לי לדעת בן כמה אביך על מנת לענות באופן מתאים. מאד מומלץ לפנות לעובדת הסוציאלית של בית האבות על מנת שאביך ישוחח עמה וכן להתייעץ עם רופאיו באשר לקבלת תרופות נוגדות דיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרונית בערמוניתאמיר יחיאלי24/04/2008
פרוסטטיטיס כרוני, זאת ההבחנה.
אני סובל ממחלה זו כבר מדצמבר 2007. חוויתי פעמיים אישפוז בסורוקה ומזה כחודשיים אני מטופל אצל דר' ציטרון, מומחה לערמונית.בשבועיים האחרונים אני חווה כאבי תופת באזור איבר המין, עיקצוצים חזקים וכתוצאה מיכך אני לא ישן בצורה טיבעית אלא רק עם כדור שינה. אבקש תמיכה ואולי שיחה עם אנשים שחווים את אותה המחלה והסימטומים שלה.חשוב לציין שאני סובל מכאבים אלו כבר מאז חודש דצמבר 2007 ואני לא רואה את הסוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוסטטיטיס כרוני
יואל נחימוביץ02/12/2008לאמיר[זה שמך האמיתי?] אני סובל מהמחלה הארורה הזאת כבר 22 שנה [אני בן 61] אשמח לעזור לך ולספר עליה ומה אני עשיתי ועושה עד עצם היום הזה כדי לסבול פחות. גם אני טופלתי בעבר אצל ד"ר ציטרון. אתה יכול לענות לי במייל או להתקשר ל 052-4841947. גם אני זקוק לדבר על המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוסטטיטיס כרוני
דודו22/09/2009אם אתה עדיין סובל מהמחלה, תוכל לדבר איתי. אחרי שנים לא פשוטות בכלל, יצאתי מזה כמעט באופן סופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוסטטיטיס כרוני
עידן05/10/2009דודו שלום
האם באמת מצאת פתרון או טיפול יעיל לבעיה זו?
גם אני סובל מבעיה זו כבר כמעט שנה וזו רק הולך ומדרדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdd
אלמוני20/01/2010אני באותה סירה שלך אני לא ישן בלילה
אי נוחות באזור האגן,כאבין לאורך איבר המין ובפירנאום
אני סובל מזה כבר קרוב לשנתיים
הייתי אצל כל הרופאים,הייתי בדיקור אצל ההכי טובים...
אין שום פתרון לזה,אבל אני לא מוכן לוותר
לדעתי הבעיה קשורה למערכת העצבים והשרירים באגן...
ישנו ספר על זה של מחקר שעשו בסן פרנסיסקו
כואב לך ומציק לך בפי הטבעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המעי הרגיזיעל24/04/2008
אני בת 24 ומזה כעשר שנים סובלת מתסמונת המעי הרגיז. אצלי התסמונת מתאפיינת בעצירות וקשיים בהתרוקנות ונפיחות שמפריעה מאוד בתפקוד היומיומי. ביצעתי בדיקות רבות כולל גסטרוסקופיה. שינויים בתזונה וכו' אך ללא הועיל.
המצב מאוד מפריע לי מבחינה חברתית, תעסוקתית ומינית. אני עובדת במשרד והבטן משמיעה קולות מעיים חזקים שניתן לשמוע מ-5 מ'. הבטן נשמעת כמו טרקטור ולא ניתן לחזות את הקולות האלה. רופאים אמרו שאין מה לעשות חוץ מלקחת תרופות שמרגיעות את העצבים במעיים ומנטרלות במידה קלה את הרעשים וכמו כן תרופות על בסיס פחם נגד הנפיחות.
התרופות האלה מועילות באופן קל ביותר.
אני נשואה ללא ילדים ומאוד מודאגת. המצב שלי גורם לי להרגיש לא מינית (ואני דווקא נראית טוב לטעמי), מוריד לגמרי מהביטחון העצמי, אני מרגישה שכולם מסתכלים עלי (אנשים באמת מסתכלים עלי), נגעלים ממני.
אני רוצה להתחיל ללמוד באוניברסיטה ודחיתי את זה במשך שנים בגלל הבעיה הזו. כעת החלטתי שלא משנה מה - אני אלמד למען עתיד טוב לבעלי ולילדים שארצה שיהיו בעתיד. הלימודים צפויים להתחיל בעוד חודשיים ואני פשוט מתה מפחד. נשב בכיתה קטנה של 15 סטודנטים ואני יודעת שהבטן תעשה לי בושות. אלה לא קולות קלים כמו שיש לכל אדם. מדובר בקולות מעיים חזקים.
פניתי לרפלקסולוגיה, אקופנטורה, שינויים תזונתיים, פילאטיס... שום דבר לא עוזר והרופאים אמרו שאין מה לעשות בנדון...
אני מרגישה לבד. אני בדכאון. רופא המשפחה נתן לי פלוטין. אני לא מרגישה שזה משפיע. אני פוחדת לצאת מהבית ולהיות בחברת אנשים בסביבה שקטה... חשבתי ללכת לפסיכולוג. אני יודעת שהוא לא יעזור לבעיות פיזיות שלי אבל חשבתי שלפחות תהיה אוזן קשבת חוץ מבעלי שמרגיש חסר אונים כמוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן מעי רגיז ומרגיז!!!
ד''ר נעה וילצ'ינסקי27/04/2008קודם כל - אל תקלי ראש בכל הישגיך עד כה! את עובדת (אגב- אייך את מסתדרת במשרד?), הקמת זוגיות משמעותית ותומכת ואת לא מוותרת וממשיכה בהגשמתך העצמית!
יש לי הצעה מפתיעה אך מאד יעילה- במקום לחשוש ולהתענות, תחליטי שאת נכנסת לכיתה ומספרת לכולם מראש(!) על המצב ועל הצפוי להם מבחינה ווקאלית (קצת הומור תמיד עוזר..)
תתפלאי עד כמה ידיעה מראש תעלים את המבוכה והצחקוקים שאת כה חוששת מהם, ותוכלי להתרכז בשיעור ולא במצב הבטן.
היה לי פרופסור דגול שהיה משהק בקולי קולות ללא שליטה עקב בעיה בשרירי הנשימה. והוא היה המרצה !
והנה- כולנו התרגלנו ולמדנו להפליא.
בהצלחה!!
נעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז
רחל30/04/2008שלום יעל,
גם אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז, אני מבינה את הקושי והפחד!
שני דברים שעזרו לי קצת היו טיפול בביופידבק, ושתיית מים. אני תמיד שומרת בקבוק מים לידי ושותה קצת כל הזמן כדי שהבטן לא תהיה ריקה. שמתי לב שכשהבטן שלי ריקה היא "צועקת" יותר מכרגיל. אבל אולי זה רק משהו שהבטן שלי נוהגת לעשות...
אני חושבת שהעצה לדבר על זה היא נפלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה כרונית לא ידועה. בעיה קשה.אלה23/04/2008
שלום לכולם.
אני בחורה בת 18. לפני 4 שנים התחילו אצלי כאבים בחזה ודופק מהיר. רטב הזמן יכולתי להסתדר עם זה, אבל בשנה האחרונה המצב החריף פי כמה. הכאבים נעשו כרוניים ממש ונוספו לזה עוד תחושות של חולשה, חוסר יציבות, ערפול, ועוד. בירורים רפואיים עד כה לא העלו כלום. רופאים כבר לא מקשיבים לי ובטוחים שאני היפוכונדרית והכל זה חרדה ודכאון שגורמים לזה.
אני מכירה את הגוף שלי מצויין, ואני בטוחה שיש משהו פיזי שלא מוצאים.
עקב המצב שלי אני לא מתפקדת. אני לא מתגייסת, לא עובדת, כמעט ולא יוצאת מהבית. רוב הזמן אני עסוקה בלהראות להורים שלי שאני בסדר ושלא ידאגו, וכשאני לבד אני בוכה על המצב שלי. כולם מסביבי חושבים שהכל נפשי. הרופאים חשבו שזו חרה ונתנו לי 3 סוגים של כדורים נגד חרדה ודכאון. שלושתם לא עזרו.
המצב שלי איום ונורא, ואני מרגישה שישאר ככה עד שתפתר הבעיה הפיזית, והיא בעצם ךא תפתר לעולם. האם יש משהו שניתן לעשות? האם יש שיטה לפחות לנסות לחשוב פחות על המצב הפיזי ולהתמקד בכאבים? כי ברור לי שהם לא יעברו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת מסתורית
ד''ר נעה וילצ'ינסקי27/04/2008אכן נשמע מתסכל ביותר! האם מיצית את כל הבדיקות כולל נוירולוגים, ראומטולוגים, וכו?
ומה קרה לפני ארבע שנים כשהכל התחיל?
אגב- גם מחלות פסיכוסומטיות יכולות להפריע מאד לתפקוד ולגרום כאבים קשים. התחושות שלך אמיתיות בלי קשר למקור שלהן!
מאד ממליצה ללכת לטיפול לא רק בשל האפשרת שמדובר מקור פסיכוגני לסמפטומים אלא גם בכדי להתמודד עם המצוקה שנלווית להם, עם קשיי התפקוד שאת מתארת ועם הקשר עם ההורים.
גם אם מדובר בגורם פיזי לא ידוע- כעת צריך ךעזור להתמודד גם עם חוסר הוודאות הבלתי נסבל שאת מתארת!
בהצלחה!
נעה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, מקווה שעדיין קוראים פה
אלה02/05/2008לא עשיתי את כל הבדיקות, כי הרופאים לא נותנים לי. הם בטוחים בדעתם שזה חרדה ודכאון ולא מסכימים לשמוע משהו אחר. הרבה מהתסכול שלי נובע מזה שניסיתי גם המון שיטות של רפואה משלימה, שאליה בד"כ ממליצים אחרי שקונבנציונלית לא עוזרת, וזה לא עזר בכלל.
העניין הוא שאני בכלל לא מרגישה שמיצתי את הרפואה הקונבנציונלית. אני בטוחה שיש משהו ולא מוצאים.לא הגיוני שבנאדם ירגיש כלכך רע בלי סיבה.
אני מסה לחשוב לפעמים איפה עובר הקו, שבו אני גורמת לעצמי סבל ולא המחלה. אני לא בטוחה שיש קו כזה. אני לא מבינה איך אני לא יכולה להיות בדכאון כשהמצב הפיזי שלי מאמלל אותי ולא נותן לי לתפקד. וגם אם אני אלך לפסיכולוג, איך לדעתך הוא יכול לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה מסתורית
רחל30/04/2008שלום אלה,
אין לי מושג ממה את סובלת (הייתי שמחה לתת לך פתרון בזה, אך אין לי...) אבל רציתי לומר לך שגם אני חולה במחלה כרונית ובמשך שנים רבות לא היתה לי אבחנה, והלכתי מרופא לרופא ושמעתי שיש לי בעיות נפשיות. בסופו של דבר, אחרי שנים ארוכות של תסכול וסבל, גיליתי מה יש לי וכיום אני עדיין חולה, אך יש לי בתיק מכתב מפרופסור שמסביר מה יש לי ואני יכולה לענות לרופאים שאומרים שאני פסיכית! יש לי הוכחה שמשהו פיזי לא בסדר. לכן רציתי לומר לך שאם את יודעת בלב שמשהו לא בסדר, שאת חולה, סמכי על עצמך. את מכירה את הגוף שלך טוב יותר מכולם. אני מקווה שתגלי בקרוב מה הבעיה ותמצאי לה פתרון. אני יודעת מניסיון עד כמה מתסכל לחיות עם מחלה כרונית, על אחת כמה וכמה עם מחלה לא מאובחנת, וטיפול נפשי בהחלט יכול לעזור בהתמודדות עם התסכול הבלתי נמנע. האמיני בעצמך, ואל תוותרי! המשיכי לחפש רופאים שיעזרו לך. אני מקווה שהמצב ישתפר בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רחל
אלה30/04/2008אשמח אם תתני לי את כתובת המייל שלך. הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשימשון22/04/2008
שלום רב
לפני חודשיים אבא שלי עבר ניתוח לב פתוח עם החלפת מסתם ומעקפים.
בנוסף, יש לו סוכרת ויתר לחץ דם. האם מגיע לו נכות על המצב הרפואי הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות רפואית
עו"ד זיוה אופק27/04/2008לגבי הנכות יש להתייעץ עם קרדיולוג ומומחה למחלת הסכרת.
בעקרון תלוי בהיקף הפגיעה ובחומרת המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכותיהודיתעדנה19/04/2008
בנותי ואני סובלות ממחלה גנטית נדירה. הגדולה נכה עם קביים, הצעירה במצב לא טוב. שתיהן עצמאיות ועובדות ומנהלות אורח חיים עצמאי לחלוטין.
- אני מחפשת קבוצת תמיכה לשתיהן, כדי להתמודד עם הצרה שנפלה על ראשן.
- לגדולה אני מחפשת פורום דרכו תוכל ליצור קשרי חברות משום שהסתגרה מאד בתוך עצמה, בגלל מצבה הגופני (היא נמוגבלת פיסית וגם בגלל כאבים קשים) ומשום שהשקיעה עצמה אך ורק בעבודה (היא עצמאית).
- וגם לגדולה - היא רוצה להביא ילד באמצעות פונדקאית וצריכה ייעוץ בנושא.
- וגם לגדולה - היתה רוצה לשמוע מאמהות נכות על התמודדותן עם גידול ילד. בעיקר בכסא גלגלים.
האם אפשר לקבל כאן עזרה?
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאמא!
ד''ר נעה וילצ'ינסקי19/04/2008המודל הטוב ביותר להורות עם מחלה גנטית שכזו יכולות בנותייך לראות מאד מקרוב- אצלך!
הרי את עשית זאת ולאור הדאגה והקשר שלך ניכר שעל הצד הטוב ביותר.
לשאלתך- יש להכנס לאינטרנט ולחפש קבוצות תמיכה לתסמונת הזו. כנסי לאתר של "איתן- איגוד ישראלי לתסמונות נדירות" . תופתעי לראות כמה נשים ומשפחות מתמודדות עם סוגיות כאלו ואתן לא לבד.
בהצלחה!
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה קטנה לגבי הפונדקאות
עו"ד זיוה אופק22/04/2008לפי הדין בישראל רק זוג וזוג הטרוסקסואלי יכול להשתמש בשירותי פונדקאות בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה ממארתנעמה15/04/2008
שלום רב, אמי חלתה בסרטן והיא מאד סובלת, היא עכשיו בבית חולים לקראת השתלת מוח עצם עצמי, אני לא יכולה להתרכז בכלום, לא מפסיקה לבכות בבי."ח לא מפסיקה לריב עם האחריות שם, ואף אחד בכלל לא מסיביר לי מה קורה ומה הסיכוי ואם בכלל. ואמא שלי גם די מדוכאת בעצמה ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזקי ואמצי
עו"ד זיוה אופק16/04/2008ד"ר וילצ'ינסקי וודאי תדע להשיב לך טוב ממני אני יכולה רק לשלוח איחולי החלמה ולהזכיר שלפי חוק זכויות החולה מגיע לכם הסבר ברור. כדאי לקבוע מועד מסודר לפגישה עם הרופא האחראי. ברוב המחלקות יש שעות מוגדרות בהן ניתן להיפגש עם הרופאים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמה
ד''ר נעה וילצ'ינסקי17/04/2008אכן תקופה לא פשוטה ומלאה באי וודאות, מתח וחרדות. באופן נורמלי לחלוטין את מביעה כאב וכעס והרבה חוסר אונים.
לא כתבת לי באיזה בית חולים אמך מאושפזת- אנא כתבי לי על מנת שאוכל להפנות אותך באופן ישיר למחלקה הפסיכולוגית או הסוציאלית באותו מקום. ברוב בתי החולים בארץ ישנם אנשי מקצוע שתפקידם ללוות את החולה ומשפחתו בתהליך הריפוי וההחלמה ממחלת הסרטן. כמו כן, הם מקלים על החולה ומשפחתו באמצעות מסירת מידע, עזרה בהתארגנות ועזרה נפשית מיידית.
אנא פני לעובדת הסוציאלית של המחלקה בה אתם נמצאים לקבלת שירות זה.
אם תכתבי לי היכן אתם- אנסה לכוונך באופן מדויק יותר ולקשר אותך עם אנשי הטיפול.
בינתיים- עד כמה אבא בתמונה? , אחים שלך? בני משפחה אחרים? האם את יכולה להיעזר בחברים שיהיו עימך בתקופה זו?
ובת כמה את?
אנא פרטי ואנסה לעזור לך יותר
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן13/04/2008
יש לי שאלה על שירותי ליווי לנכים.
אבי עבר אירוע מוחי. הוא משותק בצד שמאל. הוא כבר לא שכב כמה שנים. הוא בן 67. אני רוצה להזמין לו נערת ליווי. רציתי לקבל עצות: האם זה דבר חכם לעשות? כיצד לפנות אליו, כיצד להגיד לו שאני רוצה להזמין לו נערה. אין לי מושג מה תהיה התגובה שלו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן הדואג
ד''ר נעה וילצ'ינסקי17/04/2008ראשית- האם אמא בתמונה והרעיון מקובל עליה?
שנית- עד כמה אביך מבטא את הרצון במין ועם מי הוא מדבר על כך?
האם הוא משוחח בכלל עם משהו על קשייו?
האם הוא בטיפול נפשי כלשהוא מטעם ביטוח לאומי?
אנא ענה ואוכל להתייחס לשאלתך החשובה.
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לאחר טיפול כימי010/04/2008
והקרנות +למפקטומי בשל סרטן השד.קיבלתי שנה קצבת נכות,ואושר לי עוד כחצי שנה.אני מאוד מאוד חלשה ועיפה,האם ייתכן שאקבל קצבה קבועה בשל חולשתי הרבה??מה לעשות??אני עוסקת בסיעוד.יהיה קשה מאוד לחזור למקצוע.מה הצעתך??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנכות בגין סרטן
עו"ד זיוה אופק14/04/2008בד"כ הנכות בגין סרטן היא זמנית שכן מקווים להחלמה. או לפחות לרמיסיה. מכל מקום אם את חושבת שמאיזושהי סיבה לא תוכלי לחזור למקצועך הקודם גם לאחר החלמה הרי שכל עוד את מוכרת כנכה במוסד לביטוח לאומי את זכאית לשירותי שיקום שם. השיקום כולל הכוונה מקצועית ואף מימון של קורסים מקצועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רגלאירה06/04/2008
שלום רב, בעלי חולה סוכרת ועכשיו עומד לפני כריתת רגל. אנו מנסים להתמודד עם המצב, אך בעלי מאד מאד מדוכא ואיני יודעת כיצד לשפר את מצב רוחו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רגל
ד''ר נעה וילצ'ינסקי06/04/2008כריתת רגל היא חויה מאד משמעותית וקשה. בספרות המדעית היא נתפסת כאובדן, ממש כמו אובדן של אדם אהוב. יש כאן גם כאב פיזי אך גם פגיעה פוטנציאלית בדימוי הגוף, בדימוי הגברי, ותהליך אבל על האיבר שנגדע. ההתערבות הפסיכולוגית מאד משמעותית לאדם וגם למשפחתו!
בבית חולים תל השומר עוברים מהר מאד לאחר הניתוח למחלקת שיקום אורטופדי. במחלקה זו פסיכולוגים רבים שעוזרים לחולה להסתגל מבחינה נפשית לאובדן זה.
אם אינכם בבית חולים זה פנו עוד בטרם הניתוח לפסיכולוגים הקיימים בבית החולים על מנת להסתייע בהם.
באיזה בית חולים הניתוח?
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע מוחיהלל03/04/2008
שלום רב,
מאז שעברתי ארוע מוחי איני עובד ומשפחתי כולה דואגת לי למצבי הבריאותי, אני מרגיש כמו נכה, מתוסכל ומדוכא, איני מצליח לעזור אפילו בדברים הפשוטים ביותר, הילדות שלי מרחמות עלי ובקושי מתקרבות. אני ממש במצוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה מיד לטיפול פסיכולוגי-שיקומי
ד''ר נעה וילצ'ינסקי04/04/2008המצוקה שלך ברורה ומובנת וכן של משפחתך. יש צורך בהסתגלות למצב חדש ולא פשוט ולשם כך יש פסיכולוגים שיקומיים שמתמחים בנושא. האם אתה זכאי לשיקום מביטוח לאומי? אם כן- הם יוכלו לממן את הטיפול הנ"ל.
אם לא, תמיד תוכל לפנות ישירות למטפל פרטי. מומלצת ביותר היחידה הנוירופסיכולוגית לשיקום וטיפול אשר סניפיה נמצאים בירושלים ותל אביב.
אם אתה בדרום, פנה למכון "משאבים". בצפון: מכון "רקאנטי". כמו כן ניתן להרשם עכשיו לטיפול בקליניקה השיקומית של אוניברסיטת בר אילן. שם הטיפול מאד מסובסד אך יחל רק בנובמבר.
אל תוותר על הטיפול!
בהצלחה
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהלל
אסתר02/09/2008שלום הלל אמור להיות במוסד "יד שרה" הקרוב אליך מחלקת שיקום.אני עובדת בשיקומון כזה בירושלים.אמור להיות שם טיפולי פיזיותרפיה וגם קבוצות טיפול רגשי נפשי. זה כל כך קשה לעבור את זה לבד! כדאי מאוד לצאת מהבית לקבוצות תמיכה משותפות. וגם לפזיותרפיה .זה מדהים כמה הגוף יכול ללמוד מחדש אמנם עם ים של סבלנות. בהצלחה ובהערכה אסתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כתוצאה מפגיעת ראשרחל31/03/2008
שלום רב, בעלי נפגע לפני מספר שנים בראשו ומאז הוא נכה 90 אחוז. אנו מטפלים בו בבית, אך לאחרונה אני שוקלת להעביר אותו למוסד שיקומי כלשהו, אך איני יודעת מהן זכויותי ולאן הכי כדאי להעבירו, היכן אפשר להתייעץ במצבים כאלו
תודה מראש, רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום
עו"ד זיוה אופק03/04/2008זה איננו בתחום מומחיותי אולם נראה לי שהמומחים לעניין הם רופאים בתחום השיקום. בירושלים ישנה מחלקת שיקום בביה"ח הדסה הר הצופים, חולי אזור המרכז מקבלים בד"כ שירות מבית לווינשטיין ולגבי אזורים אחרים איני יודעת אבל רופא המשפחה בוודאי יוכל להפנות לרופא שזו מומחיותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולחנה28/03/2008
שלום
האם גידול שפיר באוזן מאבד אבדן כושר
בתודה חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול באזן
עו"ד זיוה אופק03/04/2008יש את הצד הנוירולוגי. האם הגידול יוצר תופעות נורולוגיות כמו פגיעה בשיווי המשקל, חוסר יציבות, וכד' ויש את הצד השמיעתי.
לגבי הצד הנוירולוגי רק נוירולוג יוכל להעריך האם ישנה נכות ובאיזה שיעור.
בצד השמיעתי התקנות הן יותר חד משמעיות ויש פשוט טבלה של אחוזי הנכות לפי עוצמת הידירה בשמיעה אלא שאם לא נגרמה ירידה בשמיעה בשתי האזניים הירידה בשמיעה כלל לא מקנה נכות.
עם זאת למיטב ידיעתי אם יש טינטון זה יכול להשפיע על הנכות ולכן כדאי להתייעץ עם מומחה אא"ג בהיבט זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)