מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמיסיה מסרטןלין23/08/2007
אני הייתי חולה בסרטן השד ועכשיו אני ברמיסיה. אני מחפשת עבודה ולא ממש בא לי לספר על זה אבל אני לא יודעת אם אני עושה נכון או שאולי עדיף לי לספר על זה ולקחת את הסיכון שלא יקבלו אותי כדי שכשכבר כן יקבלו אותי זה יהיה במקום תומך כי אני מאוד פוחדת שהמחלה תחזור ומה יהיה אז כשהם ידעו שהעלמתי מידע מהם?
אשמח לדעת מה עמדת החוק בנושא ומה הדעה האישית שלכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמדת החוק
עו"ד זיוה אופק24/08/2007החוק אינו קובע דבר מפורש ביחס לשאלתך. לפי החוק מחלתך הינה עניינך הפרטי ואין לאיש זכות לדעת עליה שכן עצם הידיעה (אם אינו לרצונך) הינה פגיעה בפרטיותך) עם זאת קובע החוק כי במו"מ לקראת חוזה (ובכלל זה חוזה עבודה, בין שהוא נערך בכתב ובין שבע"פ) על הצדדים לנהוג זה בזה בתום לב ובכלל זה לגלות זה לזה דברים רלוונטיים.
לעניות דעתי זכותך לפרטיות גוברת בפרט כשכאורה לא ברור שלמעסיק נגרם נזק מאי הגילוי שכן בכל מקרה זכותו של עובד להתפטר, למשל.
עם זאת, אוסיף כי כפי שכבר רמזת בשאלתך השאלה המרכזית במקרה זה אינה הפן המשפטי ונראה לי שיש לתת משקל משמועתי יותר לפן הרגשי שאליו התייחסת בשאלתך, לפן הכלכלי, וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לספר
ד''ר נעה וילצ'ינסקי25/08/2007לדעתי האישית זכותך לא לשתף בפרט זה שהוא אינטימי ואישי.
קודם כל ולצערנו, יש עמדות שליליות בציבור כלפי סרטן בעיקר עקב בורות (יש עדיין אנשים שחושבים שסרטן מדבק!!!)
שנית, הרמיסיה יכולה להמשך והסרטן לא חייב לחזור כלל. בפרט אם את מקפידה להבדק הרי שגם אם כן -ניתן לגלותו בעודו קטן ולטפל בו במהירות.
יחד עם זאת- והיה ושואלים אותך מפורשות, או שעליך למלא הצהרת בריאות לא הייתי מעלימה פרט זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת נשיקה?kobi21/08/2007
האם היא נקראת מחלה כרונית?
יש לי אח חמוד שעכשיו התגלה לו... הוא בחור ישיבה ומפחד ממשבר בלימודים...
מה יש לכם ליעץ לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה כשלעצמה
עו"ד זיוה אופק21/08/2007נמשכת לרוב שבוע שבועיים ולפיכך אינה נחשבת מחלה כרונית.
לעיתים, "סימני המאבק" של הגוף בנגיף ניכרים בחולשה מסויימת במשך מספר חודשים אח"כ, אולם לא בנכות חלילה.
במקרים מסויימים וחריגים, אם חלילה יש סיבוך של המחלה, הרי שייתכן שהתסמין, שהינו תוצר של הסיבוך (כגון פגיעה בטחול) יוכר כנכות.
סביר שאחיך יחווה קושי בלימודיו במשך מספר שבועות ועד מספר חודשים. בסופו של דבר זה בד"כ עובר באופן מוחלט. מעל 90% מהאוכלוסיה נושאת את נגיף המחלה, כך שרובנו התמודדנו עם מחלה זו במהלך חיינו... (אם כי למען ההגינות יש לומר שילדים מתמודדים עם הנגיף בקלות ניכרת בהרבה מאשר מתבגרים ומבוגרים.)
באיחולי רפואה שלמה והצלחה בלימודים לאחיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לכם לפנות לרפואה טבעית...
תקוה10/09/2007מנסיוני האישי, לאחר מחלת הנשיקה קשה מאד לחזור לחיים רגילים שלפני.
כדאי להתייעץ עם רופאים טבעיים, נטרופתיים, ליטול הרבה ויטמינים מסויימים כמו ויטמין C ועוד.
כדאי כמ שיותר מהר לטפל בבעיה ע"מ להשיב את הכוחות כמיקודם.
בברכת "
והסירותי מחלה מקרבך"
שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשיתי.19/08/2007
מה הכללים לקבלת נכות נפשית? עברתי טראומה ומאז אני לא מצליחה להתמיד באף עבודה, הייתי רוצה שיעזרו לי אבל אין לי מספיק כסף בשביל ללכת לטיפול ואף אחד לא הציע לי עזרה,איך אני יכולה להוציא נכות נפשית שתעזור לי לחזור למה שהייתי פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בעניין נכות נפשית
עו"ד זיוה אופק20/08/2007הפניה היא למוסד לביטוח לאומי. יש למלא טופס תביעה שנמצא שם לנכות כללית ואם הטראומה אירעה בהקשר לעבודה אז תביעה לנכות מעבודה. כדאי להגיע עם חומר רפואי רלוונטי.
במוסד לביטוח לאומי, בשעות הקבלה, ניתן לקבל את הטפסים המתאימים ולמיטב ידיעתי אפילו עזרה במילויים.
אם יימצא כי יש לך נכות בשיעור 10% לפחות תהיי זכאית גם לשיקום מקצועי.
בנוסף לכך, ובלי קשר לנכות, את יכולה לפנות לתחנה לבריאות הנפש לשם קבלת עזרה נפשית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בטראומה
ד''ר נעה וילצ'ינסקי22/08/2007על מנת להתמודד טוב יותר עם הטראומה יש לפנות לטיפול ומהר! טיפולים בחינם מציע בית חולים איכילוב לתושבי תל אביב, וטיפולים מוזלים מאד נתן לקבל בקליניקה של אוניברסיטת בר אילן: 5318111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה אחת שממנה נובעות כל הבעי!17/08/2007
ות שלי. אמא שלי אומרת שאי אפשר לשקם את זה
תילתיל
יש לי לפעמים חוסר תשומת לב לדברים אלמנטריים שאני עושה ואז אני מאבדת דברים, שוכחת דברים,לא לומדת דברים וכולי. עשו לי המוני אבחונים בלי לשתף אותי בתוצאות או בלי להגיד לי את הבעיה הזאת אלא רק עם להתיחס לתוצאה של הבעיה הזאת. באמת אי אפשר לשקם את זה?
איזו פעילות אפשר לעשות בשביל לחזק את החולשה הזאת? אנא עני לי מהר.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז?
ד''ר נעה וילצ'ינסקי18/08/2007את מתארת מצב של בעיית קשב וריכוז. מפתיע אותי שלא שיתפו אותך בתוצאות של האבחונים- זה לא אתי לא להסביר לך מה יש לך.
בכל אופן , עליך לפנות לנוירופסיכולוג שיקומי שיעבוד עמך על הקשיים שאת מתארת כיון שיש הרבה הרבה מה לעשות בנושא.
את יכולה לפנות ליחידה הנוירופסיכולוגית לטיפול ושיקום. יש להם סניף בתל אביב ובירושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
!19/08/2007יש לי לפעמים חוסר תשומת לב לדברים אלמנטריים שאני עושה ואז אני מאבדת דברים, שוכחת דברים,לא לומדת דברים וכולי. עשו לי המוני אבחונים בלי לשתף אותי בתוצאות או בלי להגיד לי את הבעיה הזאת אלא רק עם להתיחס לתוצאה של הבעיה הזאת. באמת אי אפשר לשקם את זה?
איזו פעילות אפשר לעשות בשביל לחזק את החולשה הזאת? אנא עני לי מהר.
תודה
הייתי שם מהתיכון עד גיל הרבה יותר מבוגר. הם עשו לי שיחות פסיכולוגיות והמון אבחונים כמו שאמרתי הם לא עלו על זה בדיוק אלא על דברים שהם תוצאה של זה. .הטיפול שלהם לא טיפל בבעיות האלה ועשה לי לא טוב . אני לא משקפת את הבעיות שלי טוב בפגישות פסיכולוגיות.
תמיד אני מתפרשת שלא כהלכה ונפגעת מאוד מהצורך לדבר על דברים אישיים. בדיוק המקום שהפנית אותי אליו לא מתאים לי. יש ריפוי בעיסוק שאני לא קיבלתי כי הפסיכולוגית הפנתה את אמא שלי למקום הזה והכמכתב שנשלח מבית חולים לקופת חולים לא הגיע לאמא שלי. איזו פעילות אפשר לעשות בשביל לחזק את החולשה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא הפרעת קשב וריכוז
!19/08/2007אולי זאת הפרעת צקשב או שזאת הפרעת ריכוז. לא נולדתי ככה. נפצעתי פעם, וקיבלתי שיקום לא הכי טוב ואמא שלי היא לא הכי סבלנית והיא לא ממש מאבחנת אותי נכון והיא דיברה בשמי בהקבה מקרים וקיבלתי טיפול לא מדוייק ולא טוב. לא היה לי טובג ללכת לטיפול הפסיכולוגי שהוא לדעתי יותר תומך שיקום מאשר שיקום ולא קיבלתי במקומו או יחד איתו שום שיקום פארא רפואי אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
ד''ר נעה וילצ'ינסקי19/08/2007למיטב ניסיוני טיפול פסיכולוגי אצל נוירופסיכולוג שיקומי יכול מאד להתאים לך. כמובן שחשוב שתגיעי למטפל/ת שיהיה לך קשר טוב ותחושה של אמון איתו. פסיכולוג כזה יכול גם לאבחן וגם להפנות אותך לשיקום פרא רפואי נוסף. צרי עימי קשר למייל שלי ואפנה אותך לפסיכולוגית ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותשת-תשובה
li sa11/09/2008למיטב ניסיוני טיפול פסיכולוגי אצל נוירופסיכולוג שיקומי יכול מאד להתאים לך. כמובן שחשוב שתגיעי למטפל/ת שיהיה לך קשר טוב ותחושה של אמון איתו. פסיכולוג כזה יכול גם לאבחן וגם להפנות אותך לשיקום פרא רפואי נוסף. צרי עימי קשר למייל שלי ואפנה אותך לפסיכולוגית ספציפית. אבל הייתי בעבר ולא הפנו אותי לשיקום פארא רפואי נוסף. נוצרה אצלי תחושה של חוסר אמון בדרך כלל שאולי מישהי מיוחדת תוציא אותי ממנה. מה המייל שלך כדי שאצור עימך קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוורון צבעיםדן16/08/2007
שלום,
רציתי לדעת אם עוורון צבעים מוגדר לפי החוק כנכות. כמו כן, באיזה דברים הצהרה שאני נכה צבעים תגביל אותי, זה מגביל למשל בנהיגה וכו' או רק בדברים כמו להיות טייס בצבא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל הידוע לי
עו"ד זיוה אופק19/08/2007אין שום חוק בו מוגדר עיוורון צבעים כנכות.
לצבא איבחונים לפי צרכיו וסעיפי הליקוי הנקבעים על ידו אינם נחשבים נכות!
לצבא יש כמובן וועדות הקובעות גם נכויות (קצין תגמולים) אולם לא על עיוורון צבעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות מסליהי14/08/2007
אבי מוכר כיום כנכה 80% לצמיתות.
בתקופה מסויימת לפני כשלוש שנים לא תפקד ולא היה מסוגל ללכת.
נאמר לי שכילד אני (ואחי) זכאים לנקודות מס לאותה תקופה.
האם נכון?
מה אמורים לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על העיכוב בתגובה
עו"ד זיוה אופק19/08/2007סעיף 44 לפקודת מס הכנסה קובע כי: "בחישוב הכנסתו החייבת של יחיד תושב ישראל שהוא או בן זוגו שילם בשנת המס בעד החזקתם במוסד מיוחד של ילד, בן זוג או הורה משותקים לחלוטין, מרותקים למיטה בתמידות, עיוורים או בלתי שפויים בדעתם, וכן בשל החזקת ילד מפגר במוסד מיוחד, יותר לו זיכוי ממס של 35% מאותו חלק מהסכומים ששילם העולה על 12.5% מהכנסתו החייבת."
ככל הידוע לי נקודות זיכוי יש רק בשל ילד שנכותו קשה.
מכל מקום אם אביך נכה באופן משמעותי, במיוחד אם גילו צעיר מ-65, שווה לעשות בירור ברשויות לגבי הטבות אפשריות כולל במס הכנסה. (במיוחד בביטוח לאומי).
לא הבהרת מה סיבת נכותו ולעיתים מגיעים לנכה פיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם מוםאלמונית12/08/2007
מתנצלת מראש שאני לא רושמת אף פרט מדויק, אני פשוט פוחדת מאוד שמישהו יזהה מי אני.
לתינוק שלי יש מום (שוב, מצטערת שאני לא יכולה לכתוב מה המום), מספיק קשה לי גם ככה ובעלי הופך את המצב לבלתי אפשרי. הוא נרתע מהתינוק, לא מוכן לטפל בו ככה שכל העול נופל עלי, חוץ מזה זה מאמיס עלי נפשית שהוא מתנהג כאילו הבן שלנו הוא מפלצת וגם בי הוא כבר לא נוגע כאילו אני אשמה שזה מה שיצא מהרחם שלי. הוא לא מאשים אותי בגלוי, אבל המבטים והשתיקות שלו אומרים הכל ואני מרגישה שפשוט בא לי למות כי החיים שלי לא שווים יותר עם כל הסבל שאני צריכה להתמודד איתו. מה אני יכולה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון
עו"ד זיוה אופק12/08/2007מין הסתם ד"ר וילצ'ינסקי תוכל לענות תשובה מקצועית בהרבה אך הודעתך נגעה ללבי ואני חשה צורך לומר מנסיון אישי כי להרבה מהמומים יש עמותות שמטפלות בילדים וגם תומכות במשפחה (למשל: ית"ד לילדי תסמונת דאון, מיח"א לילדים חרשים ולקויי שמיעה, וכד'). במקומות הללו ניתן למצוא אנשי מקצוע רבי נסיון וגם משפחות נוספות שמתמודדות עם בעיה דומה.
איני יודעת באיזה מום מדובר ולכן איני יודעת אם זה רלוונטי אבל מאחלת לכם התמודדות מחזקת ומקרבת.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאם האלמונית
ד''ר נעה וילצ'ינסקי18/08/2007אלמונית יקרה!
אכן נשמע שהמצב המשפחתי מאד מאד מורכב ועדין וגורם סבל רב לכולכם. בכל הנוגע להתמודדות עם מום , אין ספק שהמערכת המשפחתית ככלל מושפעת ומשפיעה על ההסתגלות.
לא ציינת פרטים כך שאני רק מנחשת שמדובר במום נראה לעין. התינוק בוודאי אינו מבין שיש לו ליקוי כלשהו אך הוא כבר חש את הדחייה מצד אביו . מסיבה זו חשוב ביותר לאפשר יעוץ פסיכולוגי לך ולבעלך בהקדם האפשרי.
ככל שתתפקדו יותר כצוות כך בנכם יגדל באופן יציב ויתמודד טוב יותר עם הליקוי שלו. כמובן שהדבר יקל עליך וישפר את הדינמיקה הזוגית.
חשוב לדבר על נושאים קשים כאשמה, בושה , אכזבה וכעס.
תינוק עם מום כלשהו יכול להוות פגיעה באגו של האב ומתוך פגיעה זו הוא פועל ופוגע בסביבתו. יש לעזור לו להתמודד עם הפגיעה שלו ולצמוח לאב טוב עבור ילדכם.
בהצלחה!
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפסיכולוגיתמיה1609/08/2007
שלום לך, אני לא יודעת אם זאת שאלה לפורום הזה אבל בטח נתקלת במקרים כאלה אז אולי תוכלי לעזור לי
אני יוצאת כבר כמעט חודש שלם עם ידיד של חברה טובה שלי מאוד מאוהבת בו. הבעיה היא שיש לו צליעה ברגל גלל תאונה ומאז שאמא שלי ראתה אותו היא כל הזמן רבה איתי שאני אפרד ממנו כי בחורה כמוני לא צריכה להסתובב עם מישהו נכה. לי לא ממש אפכת וזאת גם לא אשמתו, הוא לא עשה שום דבר רע והוא לא פחות טוב ממני בגלל שיש לו בעיה ברגל ואני רוצה להמשיך להיות איתו אבל היא עושה לי מלחמה ממש ומביאה את כל המשפחה לעזור לה וזה נהיה סיוט, אני צריכה ממש להתחבא ולהסתיר בשביל לצאת איתו. איך אפשר לשכנע אותה שאין כאן בעיה ושזה שיש לו בעיה ברגל זאת לא סיבה להפרד ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לוותר!
ד''ר נעה וילצ'ינסקי10/08/2007צר לי מאד לשמוע על תגובתה של אימך..
אנשים עם נכויות אינם שונים מאיש מאיתנו. יתר על כן, לפעמים הם יותר מנוסים, בוגרים ואנושיים, דווקא עקב ההתמודדות שנדרשה מהם. הם עברו משהו משמעותי בחייהם.
אם את אוהבת אותו אל תוותרי וככל שאימך תכיר אותו יותר היא תתגבר אט אט על הדעות הקדומות שלה.
אם יש במשפחתך אדם שקרוב אלייך ושאת סומכת עליו וכן שאמך סומכת עליו ועל דעתו, הצעתי היא שתכירי את החבר שלך לאדם זה. ברגע שהוא יתלהב ממנו, הוא יעביר את המסר לאמך.
אפשר גם להביא לידיעתה כתבות על אנשים ידועים שהיתה להם נכות: פרופ' סטבן הוקינג, כריסטופר ריב ("סופרמן"), הנשיא רוזוולט (פוליו) (, השחקנית חנה מרון (קטיעת רגל) ועוד ועוד..
בהצלחה!!!
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שהועברה מפורום אחרמערכת BeOK08/08/2007
אובחנתי כחולה קוליטיס אחרי תקופת סבל ארוכה. לא הצלחתי להבין אם זה משהו שישאר איתי בוודאות לאורך כל החיים. אני בחור צעיר, בריא (עד עכשיו) וקשה לי להשלים עם המחשבה שתהיה לי מחלה כזאת כל החיים. אין משהו שאפשר לעשות בשביל למנוע התפרצויות שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב ידיעתי
עו"ד זיוה אופק09/08/2007מחלתך נחשבת מחלה כרונית אולם שאלתך אינה בתחום מומחיותי.
נראה כי כדאי להתייעץ עם רופא וגם לרפואה האלטרנטיבית נראה שיש מה להציע במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולצר קוליטיס
ד''ר נעה וילצ'ינסקי10/08/2007אולצר קוליטיס הנה דלקת כרונית במערכת העיכול. אכן זו מחלה שיש לה פוטנציאל להתפרץ במהלך החיים אבל יש הרבה מאד מה לעשות בכדי לצמצם את ההשפעה שלה- תזונה נכונה, טיפול תרופתי ומעקב רפואי הם חשובים ביותר.
אם אתה מתקשה לקבל את עצמך עם האבחנה החדשה אנא גש לפסיכולוג שיקומי שיקל עליך את ההסתגלות ויעזור לך לאהוב את עצמך מחדש ולראות בהתמודדות עם הקוליטיס אתגר ולאוו דווקא סבל.
בהצלחה!
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העסקת אדם עם מוגבלויותיעל03/08/2007
אני מעוניינת להעסיק אדם עם מוגבלויות שונות .
מה השכר שיש לשלם לו, האם צריך לשלם לו דמי הבראה , חופשה וכו'?
היכן ניתן להשיג את החוק בעניין???
אודה על תשובתכם המהירה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכר לאדם עם מוגבלות
עו"ד זיוה אופק05/08/2007בעקרון, אם אינך "מפעל מוגן" כהגדרתו בחוק, יש לשלם לכל עובד שכר רגילשלא יפחת משכר המינימום בתוספת לכל התנאים הנלווים ע"פ החוק. אלא שיש אפשרות לפנות בשם מועסק עם מוגבלויות שונות למשרד העבודה והרווחה ולבקש אישור על תשלום מופחת בהתאם לנכותו של המועסק.
בנוסף, ניתן לפנות לנציבות השוויון לאנשים עם מוגבלויות על מנת לקבל מענק מהמדינה לצורך השתתפות בהתאמת העסק, פיסית, לצרכיו של המוגבל, אם נדרשת התאמה כזו (למשל בניית רמפה לנכה על כסא גלגלים וכד'.)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותירון01/08/2007
לפי מה נקבעים אחוזי נכות? אני מכיר כמה אנשים עם נכויות (בעקבות פציעה, שירות קרבי ונכות מולדת) ולכל אחד יש סיפור אחר - חלק בקושי סוגרים את החודש ואחרים חיים טוב מאוד עם אחוזי נכות גבוהים והרבה כסף יחסית למרות שהנכות קלה יותר, יש סיבה לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגמולים
ד''ר נעה וילצ'ינסקי01/08/2007בארץ שלנו שיטת הפיצוי התקבלה אד הוק, כלומר עם כל צורך שעלה נחקק חוק תגמול כזה ואחר, בלי קשר לסוג הפציעה ועוצמתה. כך למשל נקבע חוק לפיצוי עבור נפגעי צה"ל. לאחר מכן חוק עבור נפגעי עבודה ונפגעי נכות כללית ותאונות דרכים. כך שעבור אותו סוג פציעה, אם נפגעת כחיל תקבל לאין שיעור יותר מאשר אם נפגעת כעובד או בתאונת דרכים או, חלילה, אם סתם נפלת ברחוב ואתה זכאי רק לדמי נכות כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת בירגרבת30/07/2007
אבא שלי חולה במחלת בירגר, שזאת מחלה נדירה יחסית שגורמת לניוון של כלי הדם הקטנים ובסופו של דבר לקטיעה של אברים - החל מאצבעות ועד הגפיים. למרות שאם הוא לא יפסיק לעשן לגמרי בסוף הוא יגיע למצב של כריתה הוא ממשיך "לגנוב סיגריה" מדי פעם ולא משנה כמה כל המשפחה רבה איתו, למרות שדי ברור שלנו אין שום השפעה אם אפילו איום בכרתיה לא עוזר. אני מיואשת כבר, רואה אותו הורג את עצמו מול העיניים שלי, מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן קשה
ד''ר נעה וילצ'ינסקי01/08/2007אכן מייאש לראות אדם אהוב פוגע בעצמו במו ידיו. לפעמים, כשכלו כל הקיצין, עדיף דווקא להניח לו ולאפשר לו לקבל את ההחלטה לבדו בלי תחושה של "לחץ" מהסביבה. תנו לו הרבה תמיכה ואהבה והראו כמה אכפת לכם ממנו. בהרבה מקרים דווקא כשמניחים לאדם לקבל אחריות על חייו וגופו הוא יותר נענה.
בהצלחה
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רגל-דרוש מידעבת-אל28/07/2007
לפני כשבוע אמא שלי ,45,עברה כריתת רגל מתחת לברך. נכון לעכשיו הסיבה לכך היא תינוח גב
אמא שלי סובלת מכאבי פנטום נוראיים. רציתי לדעת איך אפשר לעזור לה
אני נורא אשמח לקבל קצת מידע ממישהו שעבר כריתת רגל ויודע במה מדובר
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רגל לאם
ד''ר נעה וילצ'ינסקי28/07/2007שלום בת אל,
אכן כאבי פנטום הם כאבים קשים ביותר ויש לגביהם הסברים שונים בספרות כגון קצות העצבים בגדם המשדרים למוח. נמצא גם קשר בין כאבי פנטום להסתגלות פסיכולוגית כך שמאד הייתי ממליצה להפנות את אימך לטיפול נפשי אצל פסיכולוג שיקומי המומחה בתחום. מומלץ לפנות למחלקת השיקום האורטופדי בתל השומר, לדר' דנה מרגלית, הפסיכולוגית השיקומית הראשית.
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התדרדרות השמיעהזואי24/07/2007
אבא שלי בן 65 והתחילה להתדרדר אצלו השמיעה באוזן שמאל
בגלל, רעשים שהוא שמע בעבודה במהלך השנים (הוא עבד במפעל)
האם ירידה בשמיעה כתוצאה מכך, עוד עשוייה להתדרדר? כיום, הוא כבר לא עובד שם, ולא נחשף
לרעשים החזקים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
ד''ר נעה וילצ'ינסקי24/07/2007במקרה זה כדאי להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון ולבקש בדיקות שמיעה מקצועיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מקצוע
עו"ד זיוה אופק02/08/2007אם אכן אביך סובל מירידה בשמיעה כתוצאה מהרעש במקום עבודתו הרי שמגיעות לו זכויות ממוניות מהמוסד לביטוח לאומי בשל "מחלת מקצוע". ייתכן שמגיעים לו פיצויים כספיים גם מהמעביד על שלא דאג לאמצעי הגנה מתאימים כנגד הרעש. כמובן שיש לבדוק את הנסיבות לגופן. אם אביך מעוניין במימוש הזכויות הנ"ל מומלץ להתייעץ עם רופא ועו"ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות-שאלהמיקי22/07/2007
שלום וברכה,
ברצוני לברר, מה גובהה אחוז נכות לחולי אפילפסיה, מה המקור של מחלה , אך זה שבנאדם לוקה במחלה בגיל 39 לראשונה, מה הסיבות?
בנוסף:
ברצוני לברר, מה גובהה אחוז נכות לחולי הפסקות נשימה בשינה, מה המקור וכד'.
אודה לך, מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסיכולוגית לשירותך
ד''ר נעה וילצ'ינסקי22/07/2007עליך להפנות את שאלותיך בנוגע למקור המחלות לרופא נוירולוג ולגבי גובה הקמבאות לעובדת סוציאלית.
אם יהיו לך בהמשך שאלות לגבי ההשלכות הפסיכולוגיות של מחלות אלו - אשמח לעזור
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)