מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכויות לאחר השתלת כליהאבי08/12/2007
שלום
בפברואר יהיה שנה לאחר ההשתלה , ממה שאני יודע אז לאחר שנה מפסיקים את הקצבה , האם אני זכאי להמשיך לקבל איזשהי קצבה גם לאחר שנה ואם כן אז על איזה סכומים בערך מדובר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצבה לאחר השתלה
עו"ד זיוה אופק10/12/2007אם נותרה נכות הינך זכאי לבקש קיצבת נכות ואם תפקודך גם אינו עצמאי אתה זכאי גם לקבל קיצבת שר"מ. השאלה היא מה מצבך הרפואי נכון לעכשיו.
קיצבת נכות ליחיד קרובה ל- 2000 ש"ח ולנשוי עם ילדים היא גבוהה יותר בכמה מאות ש"ח. קיצבת שר"מ יכולה לנוע בין 50% מקיצבת נכות ועד 150%.
איני יודעת אילו פגיעות אם בכלל יצרה אצלך המחלה עוד קודם ומה מצבך כעת אולם יש גם קיצבת ניידות שבמקרים מסויימים יכולה להיות רלוונטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן05/12/2007
יש לי מאה אחוז נכות, אם אני רוצה לעבור לגור לבד, האם אני זכאי למטפל על החשבון המדינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות למטפל
עו"ד זיוה אופק10/12/2007מה שניתן לבקש במצבך זו קיצבת שר"מ = שירותים רפואיים מיוחדים, והכוונה שבכסף הזה שהביטוח הלאומי נותן אדם יוכל לשכור עזרה לטיפול בעצמו.
נכות בשיעור גבוה הינה תנאי הכרחי לקבלת הקיצבה הזו אולם לא מספיק. כדי לקבל את הקיצבה נידרש להוכיח שאתה זקוק לעזרה בפעולות היומיום כגון אכילה, ניידות (בעיקר בבית) רחיצה ולבישה. מידת העזרה לה נזקקים קובעת את גובה הקיצבה.
הערכת הצורך נקבעת ע"י וועדה רפואית וכן ביקור אחות הבודקים את עצמאות הנכה ומדרגים אותה בנקודות. מי שחי בגפו זכאי לקבל קיצבה מפחות נקודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית03/12/2007
על צליעה קלה ברגל שמאל, שנוצרה מתאונה שעברתי, כמה אחוזי נכות אוכל לקבל בערך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת נכות
עו"ד זיוה אופק10/12/2007רק רופא יכול להעריך זאת וגם זאת, בד"כ, לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כככשמואל01/12/2007
האם זה הכרחי להעביר תיק של פאציינט ששייך לסל שיקום במקרה של שינוי מגורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני יודעת
עו"ד זיוה אופק02/12/2007למיטב ידיעתי אין חוק בעניין והמל"ל פועל לפי נהלים פנימיים שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה שסועהשירלי28/11/2007
שלום,
בתי נולדה עם שפה שסועה. היא נותחה וכיום היא כבר בת שלוש והצלקות אינן נוראיות.
הבעיה היא שיש לה קשיי הסתגלות ודיבור ואני ובעלי עובדים איתה יום יום על מנת לפתח את היכולות.
האם ניתן להגדיר בעיות אלו כנכות על מנת שנקבל עזרה מקצועית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות ועזרה מקצועית
עו"ד זיוה אופק29/11/2007ככלל אין קשר בין נכות לעזרה מקצועית (למעט בנושאים מסויימים, סיעודיים בעיקרם, שלא רלוונטיים לכאן).
מעל אחוזי נכות מסויימים מקבלים קיצבת נכות עבור ילד נכה.
כמובן שניתן ואולי אף ראוי להשתמש בקיצבה לצורך טיפולים בילד.
כדי לדעת האם יש סיכוי כי הילדה תוכר כנכה במוסד לביטוח לאומי כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל בה ולעיתים, במקרה של ספק, שווה אפילו להשקיע בחוות דעת רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ואחוזי נכות בביטוח לאומיהאופיטימית26/11/2007
שלום,
אני אמא לילדה בת 6 חולת אפילפסיה.
לאחרונה שמעתי שחולי אפילפסיה זכאים לאחוזי נכות מביטוח לאומי ויש לי מספר שאלות בנושא:
1. ההתקף הגדול שהיה לבתי היה מסוג status epilepticus כולל אובדן הכרה לכמה שעות ובעקבותיו כמובן אשפוז בבי"ח.
2. כיום היא מקבלת תרופות ומתפקדת כרגיל ביום יום אולם ככל הנראה יש לה עדיין התקפי ניתוקים קצרים (עדיין בתהליך בירור).
3. אנחנו במעקב צמוד אצל רופא מומחה ועורכים כל הזמן בדיקות - EEG, MRI, בדיקות דם וכו'.
האם מצבה מצדיק אחוזי נכות?
מה התהליך לקבלת אחוזי נכות? אני מנסה כל הזמן לתת לה את ההרגשה שהיא ילדה בריאה ולא חולה ולא הייתי רוצה לעשות שום דבר שיפגע בזה.
מה אחוזי הנכות האלה נותנים בעצם? האם למשל הם יזכו אותנו בעוד טיפולי ריפוי בעיסוק (סיימנו את המכסה שהוקצבה לנו ע"י קופ"ח) או בטיפול רגשי אשר הומלץ לה וכיום קופ"ח לא מכסה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות לילדה אפילפטית
עו"ד זיוה אופק29/11/2007כדי להעריך אם יש סיכוי לנכות כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל או רופא בכיר המכיר את מצבה של הילדה.
בכל מקרה ניתן להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי לקבלת קיצבה לילד נכה. טפסים מתאימים ניתן לקבל בסניפי הביטוח הלאומי.
אם תוכרו כזכאים הרי שתקבלו קיצבה חודשית שאיתה ניתן לממן טיפולים (ראי תשובתי לשואלת הקודם בעניין זה).
מבחינת הילדה, לכל היותר היא תידרש להגיע לוועדה רפואית ולהיבדק. בחלק מהמקרים הוועדה הרפואית מחליטה בעניין על סמך מסמכים רפואיים. תלוי בסוג הנכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא אצלי?עדי26/11/2007
אני לפעמים לא מבינה איך זה שנתנו לי את העונש הזה, את הצליעה שהופכת כל דבר לקשה, וכל מחזר פוטנציאלי לברחן סידרתי ברגע שהוא מבין שאני יצאתי מפס הייצור לא כ"מוצר מוגמר". וזא אני קוראת על כל כך הרבה נשים שכן מצליחות ושואלת - למה זה לא קורה אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי המעניש?
ד''ר נעה וילצ'ינסקי28/11/2007ייתכן ואותן "נשים מצליחות" בחרו פחות לראות את הצליעה כעונש ויותר כאלמנט בחייהן כמו כל תכונה אחרת והמשיכו בחיים במלוא הקיטור. אולי הן אפילו ראו בכך אתגר.
אולי את תוקעת את עצמך במחשבות הלא יעילות הללו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווחהו22/11/2007
האם התשלום (קצבה) מופסקת אחרי שמתחילים לעבוד והאם יש התראה לפני/תקופת הסתגלות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת קיצבה בשל עבודה
עו"ד זיוה אופק29/11/2007לא כתבת באיזו קיצבה מדובר אולם בהנחה שמדובר בקיצבת נכות רגילה (ולא נכות מעבודה) הקיצבה אמורה להיות מופסקת ע"פ חוק מיד עם תחילת העבודה.
אם הנכות היתה גבוהה יש לכך השלכה על המיסוי שאת חייבת לשלם אז כדאי להסדיר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחות לתרופות עבור נכיםאנה21/11/2007
שלום,
האם קיימות הנחות כלשהן עבור נכה 100% אשר סובל ממספר מחלות כרוניות וקונה תרופות באופן קבוע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממש
עו"ד זיוה אופק29/11/2007במצב של נכות "רגילה" אין זכאות לתרופות והוצאות רפואיות מהמוסד לביטוח לאומי.
ייתכן שמגיעה יותר השתתפות מקופת החולים אבל לשם כך צריך לדעת בדיוק באילו תרופות מדובר ומהן המחלות מהן סובל החולה ולבדוק אותן ביחס לסל הבריאות. אם יש חשד ממשי כי התשלום אינו סביר כדאי להתייעץ עם עו"ד הבקי בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה קירבהמעין18/11/2007
אני בן 17, סובל מצליעה די בולטת עקב תאונת שקרתה לי כשהייתי ילד. הצליעה הזאת די דופקת לי את הסיכויים עם בנות מהשיכבה. איך אני יכול לעשות את עצמי יותר פופלרי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייך אתה יודע שזו הצליעה?
ד''ר נעה וילצ'ינסקי18/11/2007האם בנות אמרו לך כך במפורש? או שאתה מניח מראש שהן תדחנה אותך עקב כך ועל כן נמנע מראש מליצור קשר?
תתפלא לדעת כי בנות נמשכות לגבר עקב אישיותו, חוכמתו, רגישותו והסקס-אפיל שלו. אף אחד מאלה לא קשור לצליעה.
אייך להיות פופולארי? לשים פס על הצליעה ולהתנהג כפי שהיית מתנהג אם היית נראה כמו בראד פיט לפחות. כשאדם מציג את עצמו בבטחון עצמי הוא הופך להיות מושך ביותר!
בהצלחה!
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמואל16/11/2007
האם הקצבה (נכות) מופסקת אחרי שמתחילים לעבוד והאם יש התראה לפני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצבת נכות מופסקת
עו"ד זיוה אופק29/11/2007כשמתחילים לעבוד אלא אם כן השכר נמוך מאוד ואז יש השלמה באמצעות הקיצבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת שמיעהאורי08/11/2007
איך משכנעים קרוב משפחה מאוד קרוב ויקר שהגיע העת להעזר במדע. זה גורם לעיתים לאי הבנות וחוסר סבלנות רבה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיעזר במדע- דהיינו מכשיר שמיעה???
ד''ר נעה וילצ'ינסקי08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכותמעיין06/11/2007
שלום
מאוד מפחיד אותי עניין הוועדה שכן שמעתי לא מעט על רופאי וועדה שמזלזלים בנו החולים וכו'
כיצד מתנהלת וועדה רפואית בביטוח הלאומי ?
מה ההמלצות לגבי נושא זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וועדת נכות
עו"ד זיוה אופק08/11/2007מנסיוני בד"כ הרופאים ענייניים. לא מזלזלים ולא נחמדים (לעיתים קצת מדברים "מעל הראש" של המתייצבים לפני הוועדה). הבדיקה היא בד"כ קצרה ומהירה וחלק מהמתייצבים חשים שלא בדקו אותם באופן יסודי מספיק. בכל מקרה חשוב מאוד להביא כל חומר רפואי רלוונטי ולזכור להגיד את כל הכאבים והמגבלות. אפשר בהחלט להכין רשימה בבית ולהיעזר בה. אם יש רופא שהעריך את אחוזי הנכות של המתייצב כדאי מאוד להציג את זה בוועדה.
רופאי הוועדה מוצגים בפני המתייצב. אם יש למתייצב נכות נוספת שאין לגביה מומחה בוועדה כדאי לבקש עוד וועדה. למשל אם יש נכות אורטופדית ופסיכיאטרית: כמעט תמיד יש אורטופד בוועדה ואין פסיכיאטר אז כדאי לבקש גם וועדה פסיכיאטרית (כמובן שצריך להראות חומר רפואי רלוונטי.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדד
ר08/11/2007
זה אפשרי ששיקום מקצועי יכלול שני תחומים ?( תעסוקה+השכלה) כמה זמן אחרי השיקום ממשיכים עדיין לקבל תשלום( קצבה) ולאיזה תחומים זה פתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום מקצועי
עו"ד זיוה אופק08/11/2007שיקום מקצועי כשלעצמו אינו משפיע על הקיצבה ותוכנית השיקום אמורה להיות אישית ולכלול את הנחוץ אלא שאם אתה עובד אזי לא תהיה זכאי לקיצבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכותמעיין05/11/2007
האם תוכלו בבקשה להעריך מה הם אחוזי הנכות הרפואית לפי אחוזים אלה :
30 אחוז (זמני )
20 אחוז (זמני )
20 אחוז (קבוע )
10 אחוז (קבוע )
כיצד מתייחסים בעניין מתן קצבא במקרה של אחוזי נכות קבועים וזמניים יחדיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב נכות
עו"ד זיוה אופק06/11/20071. אם לא טעיתי בחישוב הרי שמדובר ב- 60% נכות.
2. אין הבדל בהתייחסות בין אחוזי נכות זמניים לקבועים אלא שלאחר תום תקופת אחוזי הנכות הזמניים, אם אינם מוארכים, או הופכים לקבועים הקיצבה פוחתת בהתאם לאחוזי הנכות הקיימים באותה עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבט"למעיין04/11/2007
אנו סובל מדכאון מזה זמן מה ( כרקע סובל ממחלה כרונית, הדכאון קשור לכך אך קשור גם לארועים אחרים)
כל זה מתבטא בעצב,חרדות, קשיים בהרדמות, חולשה רבה מאוד,עייפות
קשיים להתרכז ולעבוד.
היות ואני מתקשה לתפקד ביום יום ברצוני להגיש תביעה לבט"ל
האם הבט"ל מכיר בדכאון ?
וכמה אחוזים אפשר לקבל על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כתוצאה מדיכאון
עו"ד זיוה אופק05/11/2007הביטוח הלאומי מכיר בנכות פסיכיאטרית ובכלל זה גם בדיכאון. אחוזי הנכות נקבעים לפי המצב הרפואי ומינעד הוא רחב מאוד להלכה מ-0%-100% במקרים של דיכאון הרי שבאופן מעשי מדובר על מ-0%-75% (תלוי במידת התפקוד, בצורך באישפוזים ומישכם, התנהגויות אובדניות ועוד ועוד)
אם הינך מגיש תביעה לנכות כללית אל תשכח להביא יאשורים רפואיים גם לגבי המחלה הכרונית שייתכן שגם היא מוכרת לצורכי נכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות נפשית -דכאון
מוטי16/11/2007אבקש לדעת הערכה לענין שעור אחוזי הנכות הנפשית שאני עשוי לקבל בשים לב להערכת מומחה מטפל שהעריך את הליקויים הנפשיים כדלקמן
1-בעית הסתגלות כרונית
2-דכאון מגורי (מהותי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אבל שאלת במסגרת הפניה שלי :)
מעין20/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות נפשית - דכאון.
עו"ד זיוה אופק29/11/2007רק פסיכיאטר מומחה שמכיר אותך יכול להעריך את הנכות שכן זו אינה נקבעת בעיקרה לפי האבחנה אלא לפי אינטנסיביות המחלה והתיפקוד.
פעמים רבות יש פער ניכר בין הערכות הנכות של מומחים שונים לגבי אותו אדם עם אותה מחלה. במיוחד בתחום הפסיכיאטרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)