מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שנה טובהדנית20/09/2007
איך גורמים לאדם להבין שיש לו נכות רגשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה היותר מעניינת היא
עו"ד זיוה אופק20/09/2007למה מרגישים צורך להסביר לו... (חיוך לשנה החדשה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את מתכוונת בנכות רגשית?
ד''ר נעה וילצ'ינסקי20/09/2007ומצטרפת לשאלתה של שותפתי לניהול הפורום- מדוע חשוב לגרום לו להבין זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לילדה עם שיתוק מוחיןרינת18/09/2007
לבת שלי יש שיתוק מוחין וכרגע היא התחילה ללמוד בבית ספר רגיל כי היא מאוד חכמה למרות המחלה. הילדים מאוד מציקים לה ואנחנו מתלבטים אם כדאי להתערב - למשל לגבש עם המנהלת איך אפשר לעזור, או שנכון יותר דווקא לתת לה להתמודד לבד כי היא תתעמת עם זה במהלך החיים. אפשר לקבל עצב בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבר מניסיון
דני09/01/2009גם לי יש שיתוק מוחיןוהעבירו אותי מבית ספר לחינוך מיוחד לחינוך הרגיל וזו ההחלטה הכי נכונה היום כבר סיימתי תור באוניברסיטה זה צעד חשוב מאוד כל הכבוד ולשאלתך צריך בהחלט לערב ולעדכן את המורים וההנהלה אין שום צורך וסיבה שילדה תספוג הצקות או התעללות ההפך הוא הנכון הילדה זכאית לסל של עזרה ותמיכה נרחב מכח חוק העזרה צריכה לכלל עזרה בשילוב בחברה עיי צוות הסיכולוים בת כמה הילדה שלך ? בהצלחה בכל מקרה אם יש לך שאלות שמח לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט לחנך את הסביבה
ד''ר נעה וילצ'ינסקי18/09/2007חשוב לי מאד לדעת בת כמה הילדה ומה מידת הנכות שלה. יחד עם זאת, באופן עקרוני אני מאד בעד התערבות מערכתית. דהיינו, לא לתת לילד לעשות את כל העבודה אלא להפוך את הסביבה שלו ליותר מכילה ונגישה על ידי חינוך נכון. אני בהחלט ממליצה לשוחח עם המנהלת ולהכין תוכנית הדרכה לילדים שיכולה לכלול (תלוי כאמור בגילם): מפגש עם אנשים עם נכות שיכולים להרשים אותם (קרן ליבוביץ- האלופה האולימפית למשל), הסבר על מהות שיתוק המוחין והשלכותיו, קריאת ספרות על ילדים עם נכויות ("אני אתגבר" של דבורה עומר הוא אפשרות), ישיבה בכסא גלגלים- על מנת לחוש את יחס הסביבה אליך וכו וכו. מאד חשוב לשוחח עם בתכם ולבדוק מה דעתה ולשלב אותה בתוכנית באופן שיעצים אותה ולא יציג אותה כאובייקט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משרדפ16/09/2007
מה המהות של החוק שמאפשר למקבלי קצבה (נכות) לעבוד ומתי הוא יהיה בתוקף והאם ייתכן כפילות בקצבה ההנ"ל ? ( הגשה חוזרת של תביעת נכות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה וקיצבת נכות
עו"ד זיוה אופק16/09/2007ניתן לקבל קיצבת נכות (כאשר מדובר על נכות כללית) גם אם עובדים עד גובה משכורת של כ- 1,800 ש'. הסכומים אינם מדוייקים אולם ככלל נכה בעל השכלה יסודית יכול להרוויח 37.5% מהשכר הממוצע במשק, בלי לקחת ממנו את הקיצבה. נכה בעל השכלה תיכונית יכול להרויח 45% מהשכר הממוצע, ונכה אקדמאי -55% מהשכר הממוצע, אחרת נשללת הקיצבה.
לגבי הגשה חוזרת של תביעה לגימלת נכות הרי שזו מותרת אם יש שינוי של ממש בנסיבות או בחלוף זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש הבנתי...
ינ.ט09/04/2008היי,
נקבעה לי נכות כללית של 75 אחוז. יש לי השכלה התיכונית + הכשרה כגרפיקאי.
אז האם אני יכול להרוויח 45% מהשכר הממוצע ועדיין לקבל קצבה מלאה ?
ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקרון כן
עו"ד זיוה אופק14/04/2008החישוב מעט מורכב כי זה תלוי גם בכך שעבדת לפני הנכות. ניתן לברר בביטוח הלאומי את גובה ההשתכרות האפשרית במדוייק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז תודה, שוב !
יניב16/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לתקשר?מאיה10/09/2007
הכרתי מישהו חדש, בעל נכות. האם הכי טוב להתעלם או דווקא לשוחח עליה? אני לא יודעת מה הכי טקטי ולא רוצה לפגוע, תודה רבה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יש לו?
ד''ר נעה וילצ'ינסקי10/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהנורית08/09/2007
אני חולת פיברומיאלגיה וגם יש לי רנו סינדרום. אני אחות בבית חולים . מאוד מתקשה בעבודה.
אינני יכולה להרשות לעצמי כרגע לרדת במשרה. בגלל הירידה במשכורת. יש לי עוד 4 שנים לפנסיה.
אם אפנה לבטוח לאומי. ואקבל אחוזי נכות. מה זה יקנה לי עכשיו או בעתיד? תודה נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות נכות
עו"ד זיוה אופק16/09/2007אם את עובדת אז למעשה זה שולל את רוב זכויותייך כנכה.
עם זאת לנכים קשים יש זכויות במס הכנסה, הנחות בארנונה ובגופים נוספים שניתן למצות אותם בעזרת הכרה בנכות ע"י המוסד לביטוח לאומי.
לא ניתן לתבוע נכות לאחר הגיעך לגיל פרישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני נכה ויש לי עקמת בעמוד השדרהאא07/09/2007
ואני מחפש פורום או קבוצות תמיכה שמתאימה לי
ולא מצאתי אני מבוגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרנט
ד''ר נעה וילצ'ינסקי08/09/2007האם ניסית לחפש קבוצת תמיכה דרך העמותה של חולי פיברומיאלגיה בארץ?
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לא ניסיתי ואני לא מכיר את העמותה
אא08/09/2007הזאת תודה דוק'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינטרנט
ד''ר נעה וילצ'ינסקי08/09/2007אד ממליצה לך להכנס ולחפש באינטרנט. יש היום הרבה יותר מודעות למחלה ואנשים שבעבר לא קיבלו יחס הולם כיום מטופלים טוב יותר.
בהצלחה!
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות "רגילה" לעומת נכה צה"לאנונימי06/09/2007
אני סובל מבעיה נפשית שאובחנה עכשיו וכנראה אקבל עליה אחוזי נכות. הבעיה הזאת נובעת לדעתי מהשירות הצבאי שלי ואני יודע שמטפלים בנכי צה"ל טוב יותר מבנכים אחרים. איך אני יכול לפעול כדי שהטיפול בי יעבור לצה"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכה צה"ל
עו"ד זיוה אופק16/09/2007הדרך להפנות את התביעה לצה"ל היא להגיש תביעה לקצין התגמולים במשרד הבטחון. יש לנסות להוכיח כי הנכות נגרמה עקב השירות בצה"ל. רצוי לנסות להוכיח כי התסמינים החלו במהלך השירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחותנואשת04/09/2007
יש לי שאלה לכל הגולשים - איך הכי טוב להרגיל סביבה חדשה לנכות? אני סובלת מצליעה מאוד בולטת בעקבות תאונה שעברתי - אני מתחילה עוד כחודשיים תואר באונ' , במקום שלא מכירים אותי, ואני רוצה להיות רגילה ושלא יגידו לי שום דבר או שיסתכלו עלי שונה. לא רוצה להסתתר יותר מאחורי סיפורים והסברים. השאלה היא איך עושים זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחות
עו"ד זיוה אופק04/09/2007ד"ר וילצ'ינסקי וודאי תדע לענות טוב ממני אבל באופן אישי אני מאמינה כי מה שאת תקבלי בפשטות ובפתיחות בד"כ יתקבל כך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן פתיחות!
ד''ר נעה וילצ'ינסקי08/09/2007ראשית- כן יסתכלו עליך! כפי שמסתכלים על כל סטודנטית מעניינת בקמפוס. בין אם היא גבוהה מאד, נמוכה, רזה או שמנה, כהה או בהירה, יפהפיה או... אנשים מסתכלים! ברגע שתפנימי שכולנו מסתכלים זה על זה, בסקרנות ובעניין, כן, גם את! ולא מיד תפרשי את המבטים כמבטי רחמים או אז יוקל לך. המחקרים מראים שהעמדות כלפי אדם עם נכות משתנות לטובה ברגע שמכירים אותו אישית. ולכן, המלצתי היא להכיר אנשים ולא לחשוש מכך. אכן, להתנהג בפתיחות וב"קוליות" לגבי הנכות, לתת הסבר קצר ולא אישי מדי ולעבור לספר על שאר הדברים המקסימים שבך.
בהצלחה!
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה ויחס הסביבהיריב02/09/2007
אני עברתי תאונת דרכים שהשאירה אותי עם צליעה. לפני זה הייתי ספורטיבי מאוד ונראה טוב, אחד שהרבה בחורות מסובבות אחריו את הראש. עכשיו שוב מסובבים אחרי את הראש אבל זה מרחמים ולא לטובה וגם ככה מספיק קשה לי עם זה שאני לא אותו יריב של פעם גם בלי שכל הזמן אני אקבל תזכורות לזה. המבטים הם גם לא הכי ברורים בעולם, גם לא הלחשושים מאחורי הגב, אז אין לי אפילו מה להגיד. זה אוכל אותי מבפנים ואני מתחיל להיות דרוך בשניה שאני יוצא לרחוב. יש למישהו איזה דרך להציע לי איך אפשר להתמודד עם כל ה"נשמות הטובות"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריב
ד''ר נעה וילצ'ינסקי05/09/2007אין ספק שהדימוי העצמי שלך עבר טלטלה בעקבות התאונה שעברת. לפי דבריך אפשר לראות שגם קודם לתאונה היית מאד רגיש ודרוך לדעת מה חושבים עליך אלא שאז ייחסת זאת להופעתך הנאה וכעת לרחמים. האם עלה בדעתך שגם כיום, למרות הצליעה, אתה גבר נאה? ואולי לא מסתכלים עליך ברחמים אלא בעניין?
הייחוסים שאנו מקנים למציאות קובעים במידה רבה את מצב רוחנו. אנא גש לטיפול קצר שיבהיר לך את העוצמות שבך שלא נפגעו בתאונה, ויקל עליך את ההתמודדות עם המבטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביה"חא30/08/2007
האם אחרי שיקום מקצועי מופסקת קיצבת נכות ואם לא אז באיזה מקרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצבת נכות
עו"ד זיוה אופק31/08/2007מופסקת כשאדם עובד ומשתכר למחייתו. אם ההשתכרות נמוכה מאוד (פחות מהקיצבה) מקבלים השלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלקהף30/08/2007
אם וועדה רפואית של ביטוח הלאומי החליטה שאחד ההורים יקבל את הקצבה (נכות )במקומו של המבוטח והמטרה היא לשנות את זה כדי שהתשלום יגיע למבוטח ולא להורים - למי פונים? ביה"ד לעבודה רלוונטי להנ"ל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביה"ד לעבודה רלוונטי
עו"ד זיוה אופק31/08/2007ואפשר לנסות לפני כן לפנות לוועדת ערר של המוסד לביטוח לאומי. כדאי להציג חומר רפואי המוכיח שהמבוטח יכול לקבל בעצמו את הכסף או להציג מישהו אחר שיקבל את הכסף בעבורו.
לעיתים צריך לפנות בנוסף לביהמ"ש לענייני משפחה לצורך אפוטרופסות אבל מין הסתם לא בשלב הראשון.
הייתי ממליצה להתייעץ עם עו"ד שיבחן את החומר הרפואי וימליץ על דרך הפעולה הנכונה במקרה הספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לנכות ממחלהפופו 4430/08/2007
היי לכם
אני חולת פיברומיאלגיה , כבר שנתיים, אחרי שגלשתי בו בהרבה אתרים, הגעתי למסקנה שאני יכולה להגיש תביעה של נכות על המחלה הזו.
האם שמעתם על המחלה הזו,
האם אני יכולה להגיש תביעה?
האם זה יהיה מסובך הרבה?
מה עלי לעשות, כדי להתחיל בתביעה?
כבר הכנתי מסמכים של נכות כללית, רק עליי למלות.
רק השאלה נשארת, האם אני מקבלת.
תודה לכם מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי להגיש.
עו"ד זיוה אופק30/08/2007עלול להיות לא פשוט מפני שזו מחלה לא פשוטה לאיבחון ובמוסד לביטוח לאומי מתייחסים יותר לממצאים אובייקטיביים ופחות לממצאים סובייקטיביים אולם אם ההפרעות הן קשות וכבר יש בידייך איבחון הייתי מנסה להגיש למוסד לביטוח לאומי.
עם זאת זהו מקרה שהייתי בהחלט שוקלת להיעזר בעו"ד ונוירולוג (אולם זה משנה מהותית את עלות התביעה.).
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברומיאלגיה
מימי1429/09/2007היי
את צריכה לא רק ניורולוג , את צריכה גם ללכת לרופא ראומטולוג. זה יעזור לך מאוד.
אני גם חולת פיברומיאלגיה ואני מקבלת נכות . אני מאחלת לך שיהיה לך המון כוח . שלא שתוותרי על החיים שלך ושתמיד שיהיה לך תיקוה. שיום אחד את תבריאי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקג28/08/2007
אם נקבע ע"י ביטוח הלאומי שאת קצבת הנכות יקבל אחד ההורים במקומו של הפאציינט (המבוטח) - המצב כרגע הוא שהמבוטח לא מקבל את הקצבה ישירות מה עושים כדי להפוך את המצב ?( על מנת שהמבוטח יקבל את התשלום )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת קיצבה
עו"ד זיוה אופק28/08/2007לצערי אין לי מספיק נתונים כדי לענות על השאלה. עלי לדעת מדוע המבוטח אינו מקבל את הקיצבה ישירות אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוסדא26/08/2007
איך מערערים על החלטה של ביטוח הלאומי שקבעה שאחד מההורים יקבל את הקצבה (נכות) במקומו של מבוטח? ביה"ד לעבודה רלוונטי להנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערעור על החלטת המוסד לביטוח לאומי
עו"ד זיוה אופק26/08/2007ככלל אכן זכות הערעור היא לבית הדין לעבודה אבל כדי להעריך את סיכויי הערעור צריך להבין מדוע הדברים נעשו כך:
למשל אם אותו הורה מונה כאפוטרופוס על רכושו של מקבל הקיצבה כשהוא בגיר או שנקבע ע"י בימ"ש כי זהו ההורה המשמורן כשמקבל הקיצבה קטין יש להניח שהרבה יותר יעיל יהיה לנסות לשנות החלטה זו בביהמ"ש לענייני משפחה (למשל) אם קיימות סיבות המצדיקות שינוי ההחלטה ואז להמציא למוסד לביטוח לאומי את ההחלטה החדשה.
בקיצור, חסרים פרטים מהותיים בשאלתך כדי לייעץ כראוי כיצד לתקוף החלטה זו.
תשומת לבך כי רצוי להתייעץ על כך בהקדם שכן בד"כ מועד העירעור לביה"ד לעבודה הוא קצר ביותר (בהרבה מקרים 30 יום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם בעיות התפתחותיותמיר26/08/2007
אני סטודנטית שמטפלת בילד עם בעיות התפתחות מאוד קשות, עדיין לא ברור אם זה אוטיזם אבל נראה שכן. בזמן הטיפול נקשרתי מאוד למשפחה ויוצא לי לדבר הרבה עם כל אחד מההורים לחוד. יש להם גישה מאוד שונה - האמא מנסה להתמודד עם הבעיה למרות שנורא קשה לה והאבא עדיין לא משלים איתה ויש לו המון כעס ועצב על זה שהוא קיבל ילד שהוא לא רצה. ההבדלים בגישה גורמים להרבה בעיות וסכסוכים ביניהם כשגם ככה קשה להם בגלל הילד, שמצריך המון המון זמן והטיפול בו מאוד קשה, ככה שעם העבודה, לא נשאר להם כמעט זמן לכלום, והם גם לא נפגשים עם אנשים כי הם מתביישים ולא יוצאים כי הם לא יכולים להשאיר אותו עם ביייביסיטר רגילה. עצוב לי לראות איך הם ממש על הגבול של התמוטטות עצבים ואני לא יודעת מה לעשות. תוכלו לתת לי עצה לעזרה? חשוב לציין שהאבא לא מוכן בכלל ללכת לקבוצת תמיכה וגם על זה היו ביניהם הרבה ריבים (ואני כרגיל שמעתי את שני הצדדים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיר
ד''ר נעה וילצ'ינסקי26/08/2007ילד עם אוטיזם מהווה עומס נפשי וגם כלכלי קשה ביותר על בני הזוג. יחד עם זאת הדרך הטובה ביותר להתמודד היא אכן קבוצות תמיכה וטיפול נפשי. הבעיה המרכזית היא שהאב מסרב לכך. כמה שאלות חשובות בטרם אכוון אותך:
בן כמה הילד? האם יש ילדים נוספים במשפחה?. האם סבא וסבתא עוזרים? מה מצבם הכלכלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)