מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההכ23/03/2008
האם זה אפשרי תביעה חוזרת (נכות) וכמה זמן לוקח עד לקבלת תשובה במקרה הנ"ל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעת נכות חוזרת
עו"ד זיוה אופק24/03/2008במקרה של החמרה במצב ניתן להגיש תביעה שנית. בד"כ אין הבדל בין הגשת הבקשה בפעם הראשונה לשניה. יש לבדוק את מצבו של המבקש מחדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה כרוניתאמא מודאגת18/03/2008
שאלתי היא האם מחלת אסטמה כרונית לילד שהובחן מגיל3 שנים
וצורך תרופות קבועות וטיפול מונע מזה 6 שנים יש מקום לפנות לביטוח לאומי
לבדוק זקאות ומה הסיכויים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה כרונית לילד
עו"ד זיוה אופק24/03/2008ישנה קיצבת נכות לילדים עם מחלות כרוניות קשות אבל ככלל מדובר על מחלות הדורשות טיפול יומיומי אינטנסיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה כרוניתדניאל16/03/2008
שלום, אמי חלתה בסרטן ואינה מתפקדת כמעט, האם היא נחשבת נכה היא כל עוד היא חולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה כרונית
עו"ד זיוה אופק16/03/2008בעיקרון, אם אמך מתקשה לתפקד או עליה לקבל טיפולים הרי שכחולת סרטן תיחשב לנכה. לגבי מצבה של אמך או אחוזי הנכות הצפויים עליך להתייעץ עם אונקולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות לחולי סרטן
אמא מוטרדת25/03/2008עד כמה שידוע לי חולי סרטן מקבלים אחוזי נכות בביטוח הלאומי, גם אלו שכן מתפקדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם חד הוריתיפית11/03/2008
שלום, אני מעוניינת להפוך לאם חד הורית, אך מתקשה לדעת אם אוכל לעמוד בעלויות הכספיות, נוסף לנושא הרגשי, האם יש לכן כתובת של מקום בו אוכל ללמוד על זכויותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי מתייעצת
עו"ד זיוה אופק12/03/2008בפורום אמהות יחידניות בפורטל תפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אך לקבל עזרה וממישורדת08/03/2008
עברתי גילוי עריות יותר נמ14.5 שנה. לא מסוגלת לבקש. היו הייתה ילדה תינוקת לא ידעה היא לדבר אף מילה בערך שלוש שנים מלאו לה ומשהו ממשש את גופה הוא ממש ונוגע חזק חזק היא לא מבינה לא יודעת שמה שהוא עושה לה לא משחק.היו הייתה ילדה בגן ילדה גדולה יותר מכולם יש לה חבר שאוהב אותה מאוד יותר מידי והוא גם אביה, הילדה הכי מאושרת בעולם הוא ממש את גופה חודר לעבריה נוגע בעברי מינה ולא חושב עליה מחטט ונוגע מחדיר את ידיו בין רגליה. בפניו חיוך גדול חיוך כזה אפור והילדה לא נעים לה היא שותקת היא גדולה היא ילדה קטנה היא לא תינוקת אסור לבכות זה הסוד שלה ושלו .היו הייתה ילדה בת שש הולכת היא לחברתה כשהיא משחקת איתה משהו מתגנב מאחור ממשש אותה ואת החברה חזק עמוק היו הייתה ילדה גדולה היא הלכה וטיל אם כלבתה ביקרה אצל איש ואישה בקצה הרחוב של ביתה ויש להם זוג כלבים כשיחקה אימם בא האיש ואתחיל למשש אותה מאחור מתחת לבגדים והיא לא בוכה היא שותקת היא נותת לו ילדה טיפשה טיפשה. היו הייתה ילדה שראתה את אביה שוכב על חברו חבורת על אימה.היו הייתה ילדה בת שמונה אביה ניכנס לחדרה סוגר את הדלת אימה בעבודה מפשיט את בגדיה מפשיט את גופה פעם שותקת פעם בוכה תמיד חוטפת כי היא ילדה טיפשה הוא מפשיט אותה ואז מתפשט לפניה הדלת סגורה הדלת נעולה אין אך לצאת והיא לא מבינה ואז שוכב אליה ונכנס לתוכה כואב לה מפריע לה והיא לא רוצה. היא ילדה טיפשה ילדה טיפשה לא יודעת היא דבר פשוט טיפשה. היו הייתה ילדה בת 9 בת 10 בת 11 בת 12 הכול נמשך הכול. היו הייתה ילדה בת 13 באים שואלים אותה המבוגרים אם הכול בסדר בבית עם ההורים ילדה טיפשה טיפשה מאוד שותקת רועדת מפחד לא מספרת לא רוצה יותר לחיות . היו הייתה ילדה בת 13 בת14 הולכת לקייטנה שם הדוד של אבא עובד לא מסתדרת אם הבנות בורחת הוא תופס אותה מדבר איתה במחסן מלטף אותה פולש אליה והיא שותקת אז הכול "בהסכמה כמובן" והיא שותקת לא בוכה נותת לו היא זונה. היו הייתה ילדה בת 15 שנשרה ממערכת החינוך אביה שלח אותה ל"עבוד" אצל חבר שלו הטוב והיא עובדת והוא נוגע ממשש מחטט בגוף עמוק מתלטף היא כבר רגילה שותקת ילדה טיפשה היא מפגרת. בת 16 בת 16.5 הכול נמשך היא שותקת מפחדת ילדה טיפשה מפגרת . היו הייתה ילדה שניסתה להתאבד חתכה את עצמה ניסתה לשים לחיים קיץ היו הייתה ילדה מפגרת מאושפזת סגורה .שם היא לא פוגעת בעצמה היו הייתה ילדה מפגרת האחות רואה את אביה ואותה ומיד שואלת אותה האם מה שראתה תמיד קורה קרה ו מבוהלת האחות מספרת לאימה של הילדה והיא שותקת צוחקת לא מאמינה כי ילדתה טיפשה טיפשה . היו הייתה ילדה בת 16.5 ילדה טיפשה מאוד את החים היא מתחילה מחדש סתם בשביל לשרוד.בגיל 18 כמעט נרצחה בגיל 19 הלכה להעיד ומצבה היה קשה שהתנתקה היו הייתה היא בת 20 הוא ברח והיא במקלט לנערות בסיכון והיא רוצה למות לתת לו להרוג את הגוף כי נפש מתה היא לא חיבה יותר. ילדה טיפשה ילדה רעה. סליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המ
שורדת08/03/2008לפני שנה וחצי נאנסתי שוב ואני בהטמותות מבחוץ הכול ניראה בסדר עובדת בחצי משרה , מצילחה בכול מה שעושה ולומדת אך שמגיעה הביתה נופלת.
בטח התשובה שלכם תהיה זה לא המקום המתאים.
אני כבר יודעת שאין מקום כזה שיסכים לקבל בן אדם כמוני.
חושבת על עזרה מפחדת ממנה ולא יודעת ממי ואך לבקש.
אני נכה 100% על פוסט טראומה בלי טיפול שנה וחצי+ טראומה מהפסק טיפול שנעשה לא ראוי.
אם משהו יודע אך אפשר לחיות אז אשמח כי אני רוצה לחיות אך לא מסוגלת להמשיך לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגש ועצוב מה שכתבת
טל11/03/2008מאד התרגשתי, נגעת ללבי. אין לך מה להאשים את העצמך, את חייבת לקבל עזרה כלשהי מאיש מקצוע, לשוחח על הבעיות שלך, לחבור לקבוצה חברתיתי כלשהי, למצוא פסיכולוגית, עובדת סוציאלית, משהו שיאיר לך את העיניים ויראה לך שעכשיו את חופשיה לרפא את הפצעים ולפצות את עצמך על כל מה שחווית. אל תוותרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני יודעת לענות לך מקצועית
עו"ד זיוה אופק12/03/2008אך נראה לי שמרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית יכול להוות לך כרגע כתובת, לפחות ראשונית. ד"ר וילצ'ינסקי וודאי תוכל לענות לך ביתר הרחבה.
נגעת מאוד ללבי. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה לחלוטין עם עו"ד אופק
ד''ר נעה וילצ'ינסקי12/03/2008פני מיד למרכז סיוע לנפגעות אונס ותקיפה מינית. תמצאי את הטלפון בשירות 144
שם תקבלי סיוע מקצועי מכל הבחינות.
כדאי גם להתקשר לער"ן= עזרה ראשונה נפשית בימים קשים במיוחד. הטלפון דרך 144 גם כן
תחזיקי מעמד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כאן פורום תקיפה מינית
נוגה16/03/2008בטח יוכלו לעזור לך שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץאלה06/03/2008
יש לי אח בן 42 נכה 100% לצמיתות הוא מקבל קצבת בטוח לאומי מאוד משפילה אין הכנסה נוספת
כי אינו מסוגל לעבוד הנכות שלו נובעת מפיגור מסוים .
רציתי לדעת מה ניתן ללעשות שיקבל תוספת שתאפשר לו לחיות בצורה מכובדת יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לבדוק
עו"ד זיוה אופק06/03/2008את הזכאות לקיצבה לשירותים מיוחדים ואולי אפילו לניידות. תלוי כמה הוא עצמאי. הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא ו/או עו"ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה פסיכולוגיתנעמה05/03/2008
אני בת 22 ולוקה בחרדות חברתיות קשות. אבי לא כל כך מקבל את זה. הוא חושב שאני מפונקת ורוצה שאצא לעבוד. אבל לי קשה לצאת בכלל מפתח הבית. מה עלי לעשות ? אפשר לקבל עיצות כיצד להתמודד עם המצב ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
ד''ר נעה וילצ'ינסקי09/03/2008פני מיד לטיפול פסיכולוגי במרפאה לבריאות הנפש במקום מגוריך. חבל שחייך יפגעו בשל בעיה נפשית שיש דרכים לטפל בה ביעילות רבה. במהלך הטיפול תעלי גם את הנושא של חוסר ההבנה של אביך למצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השדטינה02/03/2008
שלום, האם חולת סרטן מקבלת אחוזי נכות, זכויות כלשהן או שכלל לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות חולי סרטן
עו"ד זיוה אופק06/03/2008תלוי בעיקר בסימפטומים אולם בתקופות "פעילות" של המחלה ובמהלך הטיפולים יש סיכוי טוב שכן ושווה להתייעץ עם הרופא המטפל או אונקולוג בכיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעהסיגל28/02/2008
שלום, התחרשתי לגמרי באוזן אחת, האם מגיעים לי אחוזי נכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
עו"ד זיוה אופק02/03/2008אם האוזן השניה תקינה לגמרי אז לא. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותקוסטה25/02/2008
נפצעתי בכתף במהלך פעילות עברתי ניתוח ולאחר שיקום שלא כל כך הצליח קיבלתי 20 אחוזי נכות זמניים עד לועדה הבאה השאלה שלי מה בדיוק מגיע לי איזה תגמול חודשי ואיזה מענק וכו...
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות
עו"ד זיוה אופק02/03/2008לא פירטת באיזו פעילות מדובר. האם אתה נכה צה"ל? נכה עבודה? נכה פעולות איבה? האם הנכות היא כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות
קוסטה03/03/2008אני נכה צה"ל משרד הביטחון הכיר בי הפציע הייתה בכתף כתוצאה מנפילה בפעילות שעשענו בצבא ועברתי ניתוח של תיקון רצועות אך בקרוב אני אצתרך לעבור עוד ניתוח כי השיקום לא הצליח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציעה לך
עו"ד זיוה אופק06/03/2008לפנות לאגף השיקום בצה"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג נכות וזכאותשרון25/02/2008
שלום,
אני סובלת משתי נכויות עיקריות המוכרות ע"י ביטוח לאומי
האחת, מהלידה - שיתוק ביד
השניה נפשית
עד לפני כ-3 שנים סבלתי מדכאון קל עם היפומניה, לפני 3 שנים במסגרת העבודה הוחמר מצבי ורופאה תעסוקתית קבעה שאיני יכולה להמשיך לעבוד בעבודה בה עסקתי.
המוסד בו עסקתי פיטר אותי, ולא היה מוכן לשבץ אותי בתפקיד אחר שכן התאים להמלצות הרופאה התעסוקתית
אחרי שלא הצלחתי למצוא עבודה הגשתי תביעה לנכות
הוסבר לי כי עליי להגיש תביעה לנכות כללית שזה מה שעשיתי ובסוף התהליך קיבלתי 50 אחוז נפשי (על הביפולר) ו-30 אחוז על היד סה"כ 65 אחוז רפואי ו-75 אחוז אי כושר לצמיתות
השאלות שלי הן:
1 האם באמת היה עליי להגיש תביעה לנכות כללית ולא לנכות מעבודה כי ההחמרה קרתה במסגרת העבודה?
2. אם עברו 3 שנים האם אני עדיין יכולה להגיש תביעה לנכות מעבודה מכיוון שהפקידה בביטוח לאומי הטעתה אותי בדבר הנכות אותה עליי לדרוש?
3. המצב היום הוא שאיני עובדת כלל
בתקופות בהן הדכאון קשה אני לא מתפקדת בבית, יכולה שבועיים לא להתקלח, וימים שלמים לשכב במיטה אפילו בלי לקום לאכול. את הבית לא מסוגלת לנקות גם בגלל החולשה של הדכאון וגם בגלל המגבלה של היד שעם השנים רק מחמירה ואף גורמת לכאבי גב כי השיתוק גורם לעיוות בגב (סקולויזיס וקיפוזיס שלא נבדקו בוועדה של המל"ל)
יש ימים שאפילו לא מסוגלת לעמוד על הרגליים מרוב חולשה
לפני שנה וחצי מצבי הוחמר ואושפזתי באשפוז יום פסיכיאטרי עקב הדרדרות מצבי שם אובחנתי כביפולר + בורדרליין. טופלתי בתרופות שעזרו לי אבל מכיוון שלא נכללות בסל התרופות איני יכולה לרכוש אותן כי עלותן מגיעה במינונים להם אני זקוקה לכ-1800 ש"ח בחודש.
(טופמקס, שמטפל גם בביפולאר וגם בהפרעות האכילה מהן אני סובלת)
נכון להיום אני לא מטופלת בתרופות כי אלו שטובות לי עולות המון כסף שאין לי (חיה רק מקצבת נכות, מקסימלית אבל סה"כ כ-2000 ש"ח) ושאר התרופות שניסינו החמירו את מצבי הפיזי (כבד מוגדל, הפרעות בקצב הלב, לחץ דם גבוה עד מסוכן שהיום אני מטופלת בתרופות נגד לחץ דם בגיל 36, ועליה קיצונית במשקל עם כל הנלווים)
עושה רק ספורט כשמסוגלת, כתחליף לתרופות.
למרות שבימים "טובים" אני יחסית "תקינה" בימים שלא - אני שבר כלי שלא מתפקד בכלל
האם אני זכאית לשר"מ? ואם כן איך מקבלים אותו ודואגת שהעו"ס לא תגיע לבדוק אותי בדיוק ביום "טוב"?
האם עקב החולשה הרבה גם מהדכאון וגם בשל אי היכולת שלי לסחוב דברים (ולפעמים את עצמי.. ממש חולשה כמו שפעת קשה שמלווה בכאבים בכל הגוף. פסיכוסומטיים או לא - הם עדיין שם) עם יד אחת מבלי לסבול אח"כ מכאבי גב קשים, ועקב החרדות מהן אני סובלת ולא מסוגלת לסוע באוטובוסים. (חרדה חברתית, וכללית, יש חשד לפגיעה מינית בילדות המוקדמת שמכיוון שעבר המון זמן קשה לוודא)
האם אני זכאית לניידות? תו חניה? איזושהי עזרה כספית כי לא מסוגלת לתפקד לבד, למרות שלהתרחץ ולהתלבש לבד, פיזית יכולה?
תוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
עו"ד זיוה אופק02/03/2008לאור הסיטואציה היתה ממליצה לך מאוד לפנות בדחיפות ללשכה לסיוע משפטי שיסייעו לך למצות את מלוא זכויותייך במוסד לביטוח לאומי. אם ניתן יהיה להכיר בך כנכת עבודה יהיה אפשר לממן את התרופות דרך הביטוח הלאומי וכמובן שאם יסתבר שאת זכאית לשר"מ בין אם אחרי תביעה להחמרה בביטוח ובין אם עכשיו אז זה יקל את המצב הכלכלי.
כיוון שמדובר על מספר תביעות ואפשרויות כדאי לך לפנות לעו"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על זוגיותנחום24/02/2008
יש לי בחורה על כיסא גלגלים בעבודה. היא נחמדה בעיניי ואני יודע שאני מוצא בעיניה מאוד.
אני לא נכה כלל. רציתי לשאול, מהניסיון שלכם, באופן סטטיסטי, האם קשרים כאלו מצליחים בדרך כלל? האם כדאי לי לנסות? האם, כשאנו נהיה זוג, אני לא אהיה כל הזמן מוטרד מזה שיכולתי להשיג בחורה שיכולה ללכת?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנחום
ד''ר נעה וילצ'ינסקי24/02/2008נחום יקר,
אתה שואל שאלה שאין עליה תשובה סטטיסטית חד משמעית.
האם זוגיות בכלל מחזיקה מעמד???- אם מתחשבים באחוזי הגירושין בארץ ובעולם המערבי אזי התשובה היא- לא ממש... אחד מתוך כל שלושה זוגות מתגרש! בארה"ב אפילו אחד משניים.
וכל זאת - בלי קשר לקיומה של נכות כל שהיא.
אגב, אף אחד גם לא מבטיח לך שבחורה לא נכה שתנשא לה תעבור חס וחלילה תאונה ולא תוכל יותר ללכת. ואז מה???
והאם תהיה כל הזמן מוטרד מכך ש- "יכולת להשיג" בחורה הולכת??? הניסוח מאד קומם אותי. האם בחורה לא הולכת קל יותר "להשיג"???
אולי אתה צריך להיות אסיר תודה שהיא מסתכלת לכיוון שלך בכלל? אולי היא יכולה "להשיג" בחור יותר מוצלח, שאין לו לבטים מעליבים כמו שלך???
לסיכום, אין לדעת אם כל חייך תתחרט או לא, האם והיה ותנשא לאשה באשר היא, לא תתחרט גם אז על כך שיכולת להשיג עשירה יותר, חכמה יותר, בריאה יותר, יפה יותר וכך הלאה והלאה...
לדעתי- תבדוק טוב טוב עם עצמך עד כמה אתה עלול להתחרט אם לא תיצור קשר עם זו שמצאה חן בעיניך רק בגלל שהיא משתמשת בכסא גלגלים. אולי זה יהיה ההפסד הגדול של חייך???.
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי20/02/2008
שלום לכם,
אני נכה 100% רפואית ו75 כושר עבודה
מקבל קצבה של בטוח לאומי.
האם מותר לי לעבוד? , הבנתי שעם הקצבה זה מותר
אני מנסה כבר שנים למצוא עבודה ולא מצליח
האם מותר לי לפנות ללשכת עבודה כדי שיעזרו לי
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה וקיצבת נכות
עו"ד זיוה אופק20/02/2008מותר לעבוד ויש מי שיאמר שאפילו רצוי אלא שמעל הכנסה מסויימת אתה מאבד את הקיצבה או חלקה לפי גובה ההכנסה אז אנשים רבים עובדים מעט כדי לא לפגוע בקיצבה או עובדים רק אם זה יוצא משתלם. עם זאת כדאי להביא בחשבון שלעבודה יש גם היבט שיקומי (לעיתים קרובות) ולא רק היבט של כדאיות כלכלית.
יצויין כי בתשובתי הנחתי שיש לך נכות "רגילה" לגבי נכויות מעבודה, מפעולות איבה וכד' הכללים הם אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארגונים שעוזריםמתי17/02/2008
שלום, האם יש ארגונים שעוזרים לנכים אם הם זקוקים לתשלום מסגרת שיוקומית, אביזרים, כסא גלגלים וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגונים
עו"ד זיוה אופק18/02/2008איני מכירה רשימה ממצה של ארגונים. את עיקר זכויותיהם אמורים נכים לקבל במוסד לביטוח לאומי. ישנם ארגונים המשאילים ציוד רפואי ואביזרים לנכים כגון יד שרה ועזר מציון. בארגונים המאגדים נכים בעלי נכות ספציפית (כבדי ראיה, לקויי שמיעה וכו') יש לעיתים קרובות סיוע להשגת אביזרים ועזרה לבעלי אותה לקות או הפניה לקרנות תומכות. ישנו ארגון הגג של נכי ישראל שם וודאי ניתן למצוא מידע נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחה בשכר לימודשלומיתה12/02/2008
הי. אני חולה בדלקת פרקים. 84% נכות כללית זמנית לשנה עד סוף דצמבר , זו השנה השנייה.
האם אהיה זכאית להנחה בלימודים בטוניברסיטה? האם גם לתואר שני?
לא הצלחתי למצוא על כך תשובה באתר של ביטוח לאומי.
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב ידיעתי
עו"ד זיוה אופק17/02/2008אין הנחה באוניברסיטה ככלל.
עם זאת כדאי לפנות למחלקת השיקום במוסד לביטוח לאומי ולברר אם ניתן להסדיר לימודים חינם או הנחה בלימודים במסגרת השיקום המקצועי לו את זכאית.
כמובן שניתן לפנות בבקשות להנחות ומילגות גם לאוניברסיטה שם נכותך בביטוח הלאומי הינה בהחלט אחד השיקולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)