HER2 +3 חיובי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• HER2 +3 חיובי
    אייל
    13/07/2011

שלום

אתמול אימי סיפרה לי שהיא חולה בסרטן ומאז אני מסתובב אם מועקה עצומה. הדבר שהכי משגע זה החוסר הבנה ובעיקר החוסר ודאות לגבי העתיד. צרפתי להודעה את סיכום הרופא האחרון ואני אשמח לקבל מידע לגבי אופי המחלה. הדירוג של ה HER2 הוא 3+ וממה שהבנתי זה לא טוב, הרופאים אומרים שיש גרורות בבלוטת בית השחי ובבלוטות בעל בריחי. אבל מה שלא מובן לי זה שלא רואים כלום בשד או בכל איבר פנימי אחר.
    אני מפחד לשאול מהם סיכויי ההחלמה במקרים כאלה, אבל הייתי רוצה לדעת למה אני אמור לצפות בחודשים הקרובים. האם המצב של אימי (שכרגע מרגישה מצויין) אמור להשתנות בצורה דרסטית בזמן הקרוב בעקבות הטיפולים? ומתי אפשר לדעת אם הטיפולים עוזרים או לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    HER2 +3 חיובי

הוספת תגובה

• סיכום רופא

אייל
    13/07/2011

משום מה לא הצלחתי להעלות את התמונה של סיכום הרופא, אז הקלדתי.

בדיקות דם ( SMA / ספירת דם / סמנים - CA125, CEA, CA15-3, CA19-9) תקינות.
    בצביעות אימונוהיסטוכימיות בפתולוגיה של בלוטה בבית השחי: ER ו- PR שליליים ו- HER2 חיובי, דבר שתומך ברושם הקליני שמקור מחלתה הינו בשד.
    ניקור בקשרית באונה הימנית של בלוטת התריס עם HYPERPLASIA / COLLOID GOITER. ב- MRI שד, למעט הבלוטות בבית השחי הידועות ללא ממצא ברור המתאים למקור השד.
    לפי בדיקות שנעשו עד עתה, כולל CT-PET ובדיקות הנ"ל, מדובר בגידול אשר מקורו מתאים לשד עם פיזור בבלוטות למפה בבית השחי ימין ובאיזור על בריחי מימין עם קולטנין הורמונלים שליליים ו- HER2 חיובי(3+) ו- 15% Ki67. דיברנו על שתי אופציות לטפול סטנדרטי: PACLITAXEL / HERCEPTIN או VINORELBINE / HERCEPTIN.
    הסברנו למטופלת שמבחינת היעילות, אין הבדל משמעותי בין טיפולים.

תודה
    אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו