מידע רפואי
פורומים
- סקס ונוער
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- הסרת שיער ואפילציה
- אפילפסיה - תמיכה
- בחירת שם לתינוק, שמות לתינוקות, נומרולוגיה
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
- מיאסטניה גרביס
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- פסיכיאטריה
- פונדקאות
- סיעוד
- כירופרקטיקה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- נרות ואגיפם וסרטן השדמיקה24/12/2018
בת 54. לפני 30 שנה גידול בשד פיברודנומה. האם הנרות הנ"ל שקיבלתי ליובש בנרתיק לא מסוכנים ועלולים לגרום לי לסרטן השד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירות ואגיפן
ד``ר רותי לאופר24/12/2018אמנם מדובר בנירות שמכילים הורמונים, אבל הספיגה לדם קטנה מאד, כך שלא נראה צורך לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לא ברורה של פתלוגיפיופית08/01/2019
חודש לאחר הוצאת גוש מהשד. בית שחי נקי. בתשובת הפתלוג יש תיאור כל התהליך.. אבל.תשובה סופית.חד משמעית אין לי ולכן לא ברור לי מה המשך הטיפול הבנתי שמצאו משהו שלא ברור אבל לא ממש מבינה ולכן גם לא ברור לי המשך הטיפול לפי הרופא כירורג אולי שוב ניתוח להוצאת.דגימה ,אולי כימותרפיה עם הקרנות אולי mri הכל .. אולי... תשובה ממש לא מספקת למרות שאמר לי הכירורג שבית שחי נקי אבל עדיין לא מספקת ולא ברורה לי התשובה.מציינת שברקע יש לי מיאלומה נפוצה. אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה פתולוגית לא ברורה
ד``ר רותי לאופר08/01/2019הייתי שמחה לעזור לך, אך איך אוכל בלי כל רמז על מה מדובר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש BIRADS 4A וביופסיהעדי06/01/2019
שלום. בת 38 לפני כשנה וחצי בתקופת ההריון גילו לי גוש בשד, בבדיקת א"ס נמצא גוש אחיד בגודל 1 ס"מ חשד BIRADS 4A והופניתי לביופסיה. תשובת הביופסיה יצאה תקינה- גוש שפיר. לאחר הלידה ביצעתי שוב א"ס מעקב והגוש נשאר באותו הגודל ולכן נאמר לי שהוא לא מוסכן ואין צורך חעשות דבר - רק לחזור למעקב א"ס בעוד כשנה.
יש לציין כי בעבר נחשפתי בצד הזה של השד לקרינה מרובה- כ5 בדיקות סיטי חזה ( בשל שחפת ריאתית שהיתה לי) כך שמיד שהתגלה הגוש עלה לי לראש שיכול להיות שנוצא מכל הקרינה שנשחפתי אליה בעבר0 זה היה לפני 10 שנים)
מה עלי לעשות?לאור כל מקרי סרטן השד והמודעות אני חוששת שמשהו חלילה התפספס. עד כמה אמינה בדיקת ביופסיה? יש מקור לטעויות נניח ולא נדגמה טוב? אודה לעיצה. עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בשד
ד``ר רותי לאופר08/01/2019ממש לא ברור על מה מדובר. פני לייעוץ כירורג שד, והפני איליו את כל שאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנות כטיפול פליאטיבי לסרטן השדיעל16/01/2019
שלום ד"ר לאופר,
לחברה עם סרטן שד (טריפל נגטיב) מפושט וגידול גדול מאוד, שעליו ישנו פצע שמפריש נוזלים, הוצע ע"י האונקולוג לעשות סידרת הקרנות על מנת להקטין אתהגידול ולסגור את הפצע. כרגע היא סובלת מכאבים קשים, וההקרנות לפי מה שנאמר לה יגרמו לכאב רב. אנחנו מנסותלהבין האם ההקרנה על הפצע עצמו לא עשוייה להגדילולהחמיר את מצבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנה על גידול פצוע
ד``ר רותי לאופר17/01/2019קודם לכל יש לטפל בכאב תרופתית. נדרש ייעוץ מומחה קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- birads 4a מתי עושים ביופסיהטליה29/01/2019
שלום רב. בת 36+3. אתמול ביצעתי אולטרסאונד שדיים עקב תחושה מוזרה בשד שמאל. היום קראו לי לבדיקה חוזרת והסבירו שיש בשד שמאל גוש של 8 ממ ללא גבולות ברורים - לובולרי. הוצלץ על ביפסיה תור הכי קרוב בעוד שבועיים.
ברקע לאמא שלי יש סרטן שד דלקתי.
האם שבועיים עד לביופסיה זה זמן סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה בבקשה תעני לי על השאלה
לי29/01/2019שלום טליה
אני חשה כאבים בשד שמאל מעל לחודש עשיתי 3 בדיקות מישוש אצל 3 כירורגים שונים ללא כל ממצא במישוש סונר עשיתי לפני חצי שני ,,
רציתי לברר ממך האם לפני האולטרסאונד בבדיקת מישוש הצליח הרופא למצוא את הגוש ? ואז שלח אותך ל Us שד או ששלחו אותך למרות שלא היה ממצא מישושי
אני בחרדות ומפחדת שלמרות המישוש יש משהו בפנים
בבקשה תעני לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
טליה29/01/2019לא. לא הרגיש שום דבר. בבדיקה אפשר להרגיש רק גושים מעל איזה 2 ס"מ.
לא היה גם הגיוני שירגיש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלוהיים איזה לחץ כנסי בבקשה
לי29/01/2019אז במישוש הוא לא הרגיש בכלל שיש שם משהו ?? את מרגישה ממש כאבים ?
למה שלחו אותך ל Us ?? ומתי פעם אחרונה עשית Us שד ??
אני עשיתי לפני חצי שנה ללא שום ממצא גם אז היה לי כאבים בשד שמאל אבל הם עברו דאז .
כרגע הכאבים בשד קבועים אבל הרופא מסרב לתת לי בדיקת סונר כי עשיתי לפני חצי שנה .
למה כל הרופאים ששאלתי אותם משכנעים אותי שבמישוש לא מפספסים ממצא ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי
טניה30/01/2019הי. לא עשיתי אף פעם שום בדיקה שקשורה לשדיים. אז זו הפעם הראשונה.
אבל,, יש לי אומנם כאבים בשד אבל במקום שבו כאב לי - אין שום דבר:) את בגוש מצאו במקרה לחלוטין.
מניסיון מאוד אישי עם אמא שלי - סרטן לא כואב וגם אם כן יש תחושת. של אי נוחות - זה ממש לא בהתחלה . ככה שזה אמור להיות סימן מרגיע עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום טליה כנסי
לי30/01/2019שלום טליה
תודה רבה על העידוד וההרגעה אני ממש בלחץ נפשי והייתי זקוקה קצת למילות הללו.
היום פניתי לכירורג שד שוב הוא בדק בדיקת מישוש ואמר שוב פעם אין כלום הפעם היה קצת חסר סבלנות נראה לי כי שאלתי מלא והוא ראה שאני לא רגועה אבל סירב לתת לי Us חוזר
הוא נתן לי הפניה לפרופיל הורמונים למרות שהמחזור שלי סדיר ואני לא נוטלת גלולות וגם לא עם התקן רחמי
אני רק בת 27 :)
מתפללת בשבילך שהתשובה תהיה תקינה תעדכני אשמח מאוד לדעת שאת בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי
טליה30/01/2019תודה רבה לך.
אם את מרגישה לא נוח עם הרופא שלך - תחליפי אותו!
אני הכי אופטימית שבעולם. מה שאמור לקרות - יקרא. עברתי את זה עם אמא שלי ואני יודעת שגם מצבים ממש קשים - עוברים. יש לנו רפואה מעולה ועם המון אנרגיה חיובית - קטן עלינו הכל:)
המון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטליה כנסי
לי30/01/2019היי טליה
את צודקת מה שאמור לקרות בסוף יקרה אבל אני היפוכונדרית בטבעי והכאב הזה הביא עמו המון חרדה אני מתעסקת כל היום עם הכאב ואיכות החיים שלי ממש ירדה .
המידע והסיפורים הקשים באינטרנט מבלבלים כי במציאות הרופאים אומרים אחרת , אני לא יודעת אם להתעקש על Us שד ולעשות כרגע או לחכות
יש לי כאבים בגב במידע על סרטן השד רשום שיכול להיות כאב עקב גרורות או עקב גוש עמוק בשד "ממש מלחיץ"
הכירורגים אומרים שזה לא קשור וצריך לפנות לאורתופד .
בינתיים הכאב ממשיל ומקרין לגב ולצלעות הקדמיות ואין לי פיתרון
לפעמים יושבת ומתאבלת על עצמי . חוסר אונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף משהו
לי30/01/2019הכירורג טען בפניי שהשדיים שלי קטנות שאין מצב לפספס גושים ובאמת השדיים קטנים
זה קשור ??
מתנצלת על החפירות פשוט פתאום מצאתי מישהי שיש לה סבלנות לכל ההיסטריה שלי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר על הקשר בין צביעת שיער וסרטן שדדנה08/01/2020
אני צובעת שיער כבר 30 שנה רציתי לשאול על המחקר שעשו לגבי סרטן השד שמי שצובעת את השיער למעלה מיותר 25 שנה יכולה לחלות בגלל החומרים שנימצאים בצבע רציתי את דעתך בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר שום עדות מדעית רצינית לזה
ד``ר דני רוזין08/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לגבי טיפול בטמוקסיפןאיה04/09/2023
שלום, אני בת 64, אובחנתי עם סרטן הורמונלי, stage 1, לאחר ניתוח מסטקטומי, המלצה לביצוע 5 הקרנות. תוצאת אונקוטייפ מראה על סיכוי לחזרה של 3% עם TAM ובלעדיו הסיכון עולה ל6%. תוך כמה זמן לאחר ההקרנות מומלץ להתחיל את הטיפול ההורמונלי? האם ניתן לוותר על הטיפול בטמוקסיפן לאור הסיכון שציינתי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עזרה בפענוח תוצאות ממוגרפיהקרן15/09/2023
בת 51. ממגורפיה לפני כשנתיים שהרופאה אמרה לי היתה תקינה. לא יודעת אם קשור אבל מאז הורדתי כשלושים קילו ממשקלי. היום בממגורפיה הרופאה אמרה לי שהיא רואה אי סמטריות ב density של שד שמאל ווביקשה שאעשה שוב טת צד שמאל ואחכ אולטראסאונד. לא היתה לה גישה לתוצאות הקודמות וביקשה שאחזור על הבדיקה עוד 6 חודשים. אחכ הפנתה אותי לרופאה בכירה יותר שלה כן היתה גישה והיא אמרה שאין הרבה הבדל בין הבדיקה הקודמת באיסמטריות. היא אמרה לי שתראה את התוצא לרופאה השעשתה את האולטראסאונד והן יחליטו.אני מאד מאד מודאגת. מה לעשות? האם הבדל קטן משמעותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - היי יש לי שאלה שאני מאוד דואגת אם יש מצב של birsdc 4 cוגוש בגטדל 2.7 ומה שקרה שכתוב שבלמפה יש תגובתיות של בלוטה תגובתית.האם זה מחייב שזה הגיע גם ללימפה ואין מה לעשות??): זה מחייב שהגיע אם יש בלוטה תגובתית??):: ממש ממש דואגת ואודה לתשובה בהקדם שאפשר בתודה מראש! ! ... ... ...ש05/09/2023
היי יש לי שאלה שאני מאוד דואגת אם יש מצב של birsdc 4 cוגוש בגטדל 2.7 ומה שקרה שכתוב שבלמפה יש תגובתיות של בלוטה תגובתית.האם זה מחייב שזה הגיע גם ללימפה ואין מה לעשות??):
זה מחייב שהגיע אם יש בלוטה תגובתית??)::
ממש ממש דואגת ואודה לתשובה בהקדם שאפשר
בתודה מראש!
!
...
...
...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת ממוגרפיה-פיענוחאור02/05/2019
מצרפת ממוגרפיה שעשיתי האם יש מה לדאוג?
עשיתי גם באותו מעמד US והכל יצא תקין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ממוגרפיה-פיענוח
אור02/05/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד עם ממצאי גושאפרת04/01/2019
אני בת 37 ללא תורשה של סרטן. התגלה לי גוש בשד בקוטר 1.06 סמ, ללא צביעה בדופלר.וגושים נוספים אחד 1.14 סמ והשלישי 1.14 סמ אינם נצבעים בדופלר- BIRADS. מה זה אומר? ואם הגושים הם שפירים מה הסיכוי שיהפכו לממאירים? בבקשה תשובה ברורה, תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימצאי אולטראסאונד
ד``ר רותי לאופר05/01/2019זו תשובה חלקית, שאיני יכולה לדעת איך להתייחס אליה.
מה היתה המלצת הרנטגנולוג? פני לכירורג שד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורה בשרשרת ממאריתדנה04/01/2019
אני מטופלת בתרופות לגרורות סרטן שד, למרות זאת נשארה גרורה יציבה בשרשרת הממארית משמאל. האם זה אומר שהתרופות לא יעילות יותר ואיך ניתן לטפל בגרורה הזו? כי שאר הגוף התנקה.
האם יכול להיות שזה סוג של סרטן אחר שהתפתח ולא סרטן שד גרורתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורה בשרשרת המאמרית
ד``ר רותי לאופר05/01/2019"גרורה" בשרשרת המאמרית לא נחשבית למחלה גרורתית. אין אפשרות להסיק מדבריך שהטיפול לא יעיל. לא סביר שהממצא מעיד על סרטן חדש, אחר. נדרש בירור ונידרשים יותר פרטים על כל מחלתך. זה לייעוץ עם מי שמטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בנוגע לאולטראסונד שדעמנואל01/01/2019
ד"ר שלום,
אני בחודש 9 להריוני. זה הריון ראשון שלי לאחר טיפולי פוריות ארוכים. עקב כמויות עצומות של הורמונים שקבלתי במהלך הטיפולים ולאורך ההריון ועקב סרטן שד של אימי אני במעקבים ובדיקות כל מספר חודשים. השבוע בצעתי אולטראסונד שד ולהלן הממצא בשד שמאל:
גוש 1 : בשעה 2 כ-4 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 1.40 ס"מ , אובלי, מוגדר, היפואקוגני.
חשוב לי לציין כי 4 חודשים לפני הבדיקה האחרונה גודל הגוש היה 0.80 ס"מ ( גם כן הייתי בהריון בבדיקה זו). הגוש פשוט גדל מ0.80 ס"מ ל-1.40 ס"מ. לפני כשלוש שנים גוש זה הודגם ע"י ביופסיה ויצא שפיר. לאורך כל השנים הללו היה בטווח של גודל מבדיקה לבדיקה בין 0.40-0.80 ס"מ וכעת הינו 1.40 ס"מ. האם יש סיבה לדאגה ? מה עליי לעשות כעת? אנא עזרתך כי אני נורא דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בהריון
ד``ר רותי לאופר01/01/2019מאד קשה לדעת את המשמעות של הגוש הזה ואם אכן גדל במקצת. פני לייעוץ כירורג שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דר להמלצתך פניתי לכירורג נוסף עוד שאלה..זיו27/12/2018
שלום דר
סיפרתי לך כאן בקשר לכאבים בשד שמאל שעברו וחזרו שני כירורגים בדקו אותי רק אחד שלח ל Us שיצא תקין למרות שבמישוש הוא לא מצא שום ממצא ,
בגלל חזרת הכאבים פניתי לכירורג שלישי שעשה בדיקת מישוש ואמר שאין כלום וכשביקשתי עוד Us הוא נזף בי בטענה שעשיתי באוגוסט האחרון וגם יש לי שדיים קטנים שזה לא הגיוני לפספס שם משהו .
הכאבים פחתו מאז אבל אתמול בערב שוב הרגשתי מעט דקירות בפיטמה בשד שמאל והתעלמתי .
יש לע גם כאבים בגב עליון באותו צד שמוסיפים לחץ נפשי
אני גם מרגישה בלוטות לימפה קטנטנות בבתי השחי שלי איך אף אחד מהרופאים לא הרגיש אותם כולם כתבו לסיכום שלא נמושו בלוטות מוגדלות בשד ובבתי השחי אפילו ב Us נכתב אותו דבר . האם זה נחשב פספוס אות שלא כל בלוטה מדווחים עליה במידה והיא בגודל סביר ??
אציין שוב אני מרגישה אותם כשאני ממששת הם קטנות וזזות.
שאלה אחרונה : האם להתעקש על הדמיה נוספת או שאפשר להסתפק בבדיקות הנ"ל .
בת 27* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשד
ד``ר רותי לאופר27/12/2018צר לי, לא יודעת מה לומר לך, בפרט שלא בדקתי אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשד שחזרוליז20/12/2018
שלום דר
היה לי כאבים בשד אחד שעברו וכרגע חזרו
יש לציין שלפני שבוע בן זוגי לחץ לי חזק על השד ומאז חזרו הכאבים למרות שלפני הם היו הולכים וחוזרים .
ביצעתי בדיקת Us ביולי האחרון וגם כירורג בדק
כרגע מרגישה גם כאב סמוך לאזור השד הכואב .
יש לי שתי בלוטות לימפה ליד השד הזה קטנטנות ומאוד שהרופאה של הus רשמה עליהם שתי בלוטות סגלגלות כנראה ממצא תת עורי .
בסיכום הבדיקה נרשם birads 1 .
מה מומלץ לעשות כרגע ? אני מפחדת שהכירורג ינזוף בי שכבר עברתי בדיקה מספקת
האם מומלץ להתעקש על Us שני ?
והאם יש סיכוי סביר שיתפתח משהו מלפני 5 חודשים ?!
בת 27.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשד
ד``ר רותי לאופר20/12/2018פני לכירורג נוסף !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?