האם זו הישנות - המשך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זו הישנות - המשך
    מאי
    29/07/2011

קודם כל הרבה תודה לכן, אתן מלוות אותי מאז שנודע לי על המחלה
    אני מטופלת בדרום קרוליינה, בגלל שאני שוהה כאן זמנית.
    באפריל השנה, התגלה אצלי בסקירה שגרתית של ממוגרפיה קלסיפיקציות - DCIS שלב 0 Intermediate ללא מעבר לבלוטת בית שחי. נאלצתי לעבור 3 ניתוחים עד שהגיעו לשוליים נקיים. הניתוח האחרון ביוני. לקראת התחלת הקרנות נשלחתי לבצע ממוגרפיה. הייתי אמורה להתחיל הקרנות בתחילת אוגוסט.
    בישיבה שערכו במקרה שלי בבית החולים המקומי- רדיולוג אחד טוען שהוא מודאג מקלסיפיקציה על צלקת הניתוח. רדיולוג אחר טוען שהקלסיפיקציה לא סרטנית. יש לציין שהשד מלא בקלסיפיקציות אבל טוענים שהן לא סרטניות.
    נאמר לי שלא ניתן לבצע ביופסיה - קשה להגיע למקום.
    המנתחת לא מתלהבת מלעשות ניתוח רביעי וטענה שאי אפשר לראות את הקלסיפיקציה בעיין ולכן זה קשה. אמרה שאם אני מתעקשת היא תנתח אותי אבל זו לא ההמלצה שלה.
    ההמלצה שלה היא להמשיך עם קרנות ואח"כ טמוקסיפן ולהמשיך לעקוב אחר הממוגרפיות. במידה ויתברר שסרטני, ינקטו בפעולה (עד אז היא יודעת שאני אשוב לארץ)

אני אובדת עצות, מה אתן מציעות לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זו הישנות - המשך

הוספת תגובה

• האם זו הישנות - המשך - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    30/07/2011

במקרה של DCISאכן יתכנו קלציפיקציות מפוזרות בכל השד זו מחלה אומנם מקומית ולא מתפשטת לאיזורים אחרים בגוף אך יש פיזור בשד והבכיה המרכזית הינה שקשה לדעת אם אין איזור קטן של מחלה חודרנית . לכן לצערי במקרים כאלה ממליצים על כריתת שד. במקרה שלך אם רוצים להמנע מכריתת שד אולי ניתן להצע MRI בנסיון לבצע הדמיה יותר מדויקת .לאחר הMRI לשקול אם לא רואים דבר להמשיך לעקוב. נראה לי כי אם צריך לנתח לאחר 3 ניתוחים חוזרים לא תהיה ברירה אלא לבצע ניתוח כריתה ולכן יש לברר היטב לפני ההחלטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו