מידע אודות בדיקה גנטית BRCA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מידע אודות בדיקה גנטית BRCA
    MIMI
    08/08/2011

שלום,

אני סטודנטית לפסיכולוגיה ומבצעת את עבודת הגמר שלי בנושא הנכונות לבצע בדיקה גנטית לנשאות המוטציות בגנים BRCA 1/2.
    יש לי מספר שאלות אודות הבדיקה, אשמח אם תוכלו להשיב עליהן, באגודה למלחמה בסרטן לא ידעו לענות לי...

1. אילו נשים מופנות לבדיקה?
    2. כמה עולה הבדיקה?
    3. היכן הבדיקה מתבצעת ומהי הפרוצדורה?
    3. האם רק נשים להן היסטוריה משפחתית של סרטן שד/שחלות יכולות לבצע את הבדיקה, או שכל אחת יכולה לבקש להיבדק?
    4. האם יש צורך בבדיקה אחת או מספר בדיקות?
    5. כמה זמן עובר עד לקבלת התשובה, ומי מעביר את התשובה?
    6. במידה והתוצאה חיובית האם הנבדקת מופנית להמשך טיפול, ואם כן היכן?
    7. האם באופן כללי מעודדים כל אישה לבצע בדיקה זו?

תודה רבה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מידע אודות בדיקה גנטית BRCA

הוספת תגובה

• מידע אודות בדיקה גנטית BRCA - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    08/08/2011

השאלות מרובות וקצת קשה כך לתת תשובה יש אינפורמציה בגוגל אם תחפשי אני בטוחה שתקבלי . אתן מספר קוים כליליים , לגבי מחיר איני יודעת .שולחים נשים אשכנזיות שלהן 2 קרובי משפחה מדרגה ראשונה חולות בסרטן שד או שחלה. או כל אשה שחלתה בסרטן שחלה וכן נשים אשר חלו מתחת לגיל 40 . (שוב אלו קוים כללייים את חיבת להכנס לאתר ולמצא את הדברים כפי שהם רשומים יש הנחיות ברורות לנשים לא אשכנזיות מבצעים את הבדיקה הידועה אם אינן נמצאות נשאיות ממליצים על סריקה של הגן . זה הרבה יותר יקר.
    כל אשה יכולה לגשת להתיעצות גנטית אונקולוגית ושם יסבירו מה מידת הסבירות לנשאות ויחד יחליטו אם יש מקום לביצוע הבדיקה.
    בדרך הכלל הבדיקה תוך מספר שבועות אפשר לבצע מהר אם יש צורך .מודיעים לנבדקת את התשובה , היא מקבלת מכתב מפרט .מופנית למרכז למעקב.
    ן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו