האם יש צורך בכריתה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש צורך בכריתה ?
    נ.
    09/08/2011

שלום ד"ר אלוויס,
    אני אם לילדה בת שנה וגילי הוא שלושים, במהלך ההנקה זיהיתי גוש חשוד שהתברר לפני כשבועיים כגוש סרטני מסוג: Infiltrating ductal carcinoma

אני מתגוררת כרגע בפלורידה ועברתי לפני כ- 5 ימים ניתוח להוצאת הגוש והסרה של 4 שיניים מבלוטת הלימפה (3 מהן היו חמות וכחולות) שנשלחו למעבדה לצורך אבחון.

בבדיקת הפט-סיטי, לא נמצאו גרורות ובנוסף, לקחו לי בדיקת דם לבדיקת הגן שאת תוצאותיו אני אמורה לקבל בעוד כחודש.

השאלה שלי היא:
    האם ידוע ברפואה המודרנית מהם סיכוי החזרה של הסרטן בקרב נשים צעירות שלא כרתו?

לאור גילי הצעיר והממצאים הפתולוגים , האם היית ממליצה על כריתה של שני השדיים בכדי למנוע חזרה של הסרטן בעתיד?

להלן כמה מהתוצאות\אבחנות פתולוגיות שקיבלתי:

GROSS:
    RIGHT BREAST, 2 o'clock, 3 CM FROM NIPPLE, CORE NEEDLE BIOPSY: Two fragments of yellow fibrofatty ttissue 2 x 0.3 x 0.3 cm. Entirely sent 1 cassette.
    MDO/iga

FINAL DIAGNOSIS:
    Infiltrating ductal carcinoma, poorly differentiated, 1.4 cm in greatest linear
    dimension present in all submitted cores and associated to an area of adenosis
    with clear cell change.
    Lymphovascular invasion present.

Note: immunohistochemistry the infiltrating tumor is 0/3 for estrogen receptors 0/3 for progesterone receptors and 3+/3 for Her2Neu. Tumor cells are focally positive for EGFR (less than 10% tumor cells). In addition, the tumor is negative for CK-5, P63, S-100 and MART-1.

כמו כן,
    יש תוצאות MRI
    באם רלוונטי, אשמח להעביר לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש צורך בכריתה ?

הוספת תגובה

• האם יש צורך בכריתה ? - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    09/08/2011

שלום רב,
    קשה לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, בוודאי בשאלה של כריתה מלאה או כריתת שדיים מניעתית,
    באופן כללי - בצעירות סיכויי ההישנות קצת יותר גבוהים אחרי כריתה חלקית בצעירות, אבל לא ברור שזה משפיע על אחוזי ההישרדות,
    וכריתה מניעתית של השד השני מומלצת רק בנשאיות או בנשים עם סיפור משפחתי חזק של סרטן שד, במקרים אחרים לא ברור שיש בזה תועלת אמיתית, שכן הפרוגנוזה נקבעת על פי הגידול שכבר ישנו, ולא לפי הגידול שאולי יתפתח בעתיד(ומן הסתם יאובחן בשלב יותר מוקדם כי תהיי במעקב צמוד).
    בכל מקרה - פלורידה זה לא קצה העולם, ויש מרכזי סרטן גדולים ונחשבים גם במיאמי וגם בטמפה, ואני בטוחה שתוכלי לקבל שם ייעוץ פרטני מפורט.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו