מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי עצמותדפנה16/08/2011
שלום רב
אני כבר כשמונה חודשים לאחר סיום טיפולים בסרטן שד מקומי, שכלל כריתה, טיפול כימותרפי והקרנות.
בבדיקת המעקב האחרונה אצל האונקולוגית היתה עלייה בערכי ALP, למעשה הערכים קפצו פי שניים מהבדיקה הקודמת (שהייתה כ-8 חודשים לפני הבדיקה הנוכחית). בעקבות העלייה הרופאה שלחה אותי למיפוי עצמות ואולטרסאונד כבד. התשובה שקיבלתי במיפוי היא: "הדגשה קלה בקליטה בצלע 11 אחורית משמאל, יכול להתאים למצב לאחר טראומה.
אין לשלול תהליך אחר. אין לראות קליטה פתולוגית נוספת בעצמות השלד."
הרופאה כרגע בחופשה ונקבע לי תור לתחילת ספטמבר. אני מבינה שהתשובה של המיפוי מאוד לא חד משמעית, אבל האם זה יכול להצביע על גרורה בעצמות? אני מביה שזה יכול להצביע על הכול או על לא כלום, אבל האם האפשרות של גרורה קיימת?
כמו כן, רציתי לשאול מה הבירור שצריך לעשות, אם בכלל, לממצא הזה.
תודה רבה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/08/2011את ענית בעצמך הכל יכול להיות . סביר להניח שלא מדובר בגרורה בעצם . צריך לחזור קודם כל על בדיקת הדם יתכן ובירידה. לא רק עצמות יכולות לגרום לעליה. וכן לבצע גם סמני סרטן יכול לכוון . ובהתאם להחליט יתכן והדבר היחיד שיש לעשותו הינו להמתין ולראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דפנה17/08/2011תודה רבה על תגובתך המהירה. עזרת לי מאוד.
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)