מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאי USטלי12/09/2011
שלום,
אני בת 29 ללא ילדים.
בחודש האחרון היו לי כאבים בשד ימין ודקירות באזור הפיטמה.
כירוג לא מצא גוש והפנה אותי לבדיקת US .
יש לציין, כי לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח/ היסטרוסקופיה להוצאת מיומה מהרחם בגין דימומים.
להלן הממצאים,
מבנה השדיים גלנדולרי- תקין, ללא עדות לגושים ציסטיים. בשעה 22:00 של השד השמאלי כ - 2-3 סמ מהפטמה אחורי וצמוד לדופן בית החזה מודגם ממצא סולידי, ללא עדות לווסקולריות משמעותית בתוכו, היפואקוגני 13/5/11 ממ גודלו, בעל גבולות לובולריים, ייתכן 2 תהליכים כגון פיברואדנומה צמודים זה לזה. אין ממצא סונוגרפי חריג ברביע חיצוני עליון של שני השדיים. לא זוהו בלוטות אקסיאליות מוגדלות.
אודה להסבר המלל וכן מה עלי לעשות ומהי רמת הדחיפות.
בתודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי US - תגובה
ד''ר תניר אלוייס14/09/2011שלום טלי,
הנתונים שאת מצטטת לא מצביעים על ממצא חשוד - קרוב לוודאי שמדובר בפיברואדנומה - גידול שפיר שכיח מאוד בשדיים של נשים צעירות,
אישור סופי שזו האבחנה אפשר לקבל רק בביופסיה, אבל בגוש קטן עם מאפיינים שפירים באישה צעירה ללא גורמי סיכון - אפשר גם לעקוב.
ממליצה לך לפנות לכירורג שד כדי להחליט מה עדיף לעשות במקרה שלך,
בכל מקרה אין דחיפות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)