סויה וסרטן שד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סויה וסרטן שד
    עדי
    04/10/2011

שלום רב,
    אני בחורה בת 30, טבעונית, בריאה בדרך כלל.
    סבתי (49) ודודתי (60) מצד האב נפטרו מסרטן השד בגילאים שציינתי.
    כשעשו בדיקות לדודתי האונקולוג הנחה אותה ואת בנותיה לא לצרוך סויה.
    1. האם צריכת סויה מגבירה את הסיכוי לחלות בסרטן השד עבור נשים עם רקע גנטי? (לא עשיתי בדיקה גנטית אבל אני יוצאת מתוך הנחה שאני באוכלוסיית סיכון).
    2. האם צריכת גלולות למניעת הורמון מסוג סרזט (רק עם פרוגסטרון) עדיפות על פני הגלולות משולבות במקרה שלי? האם עדיף להמנע בכלל?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סויה וסרטן שד

הוספת תגובה

• סויה וסרטן שד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    06/10/2011

אם יש סיפור משפחתי רצוי לעשות בדקיה גנטית . סויה לא ידועה כגורמת לעליה בשכיחות סרטן שד . לא מכירה עבודות כאלה. יש האומרים שיש יותר פיטו אסטרוגנים . כמובן שלא רצוי להגזים כמו כל דבר. לגבי גלולות כנ"ל לא ממש יש ממצאים ורצוי להציעץ עם גניקולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה סכנה

מיכל
    09/10/2011

סויה ידועה כממריץ לרמות אסטרוגן..ומי שיש לה הורמון פוזיטיב..במפורש צריכה להמנע מסויה וגם מזרעי פשתן שיש בו חומר ממריץ אסטרוגן.

בדוק..מאושר ע"י רופאי במאונט סיני...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו