מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליף לטמוקסיפן אחרי ניתוח להסרת גידול בשדבת 6103/11/2011
שלום רב.
יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד:
אני בת 61. כשנה מטופלת בטמוקסיפן אחרי ניתוח להסרת גידול בשד.
במשך שנה של טיפול בטמוקסיפן אני עולה במשקל ללא הפסקה.
במשך שנה עלית ב12 קילו.
כמו כן תמיד יש לי תאבון, ורצון לאכול.
אני עושה התאמלות פעמיים בשבוע וזה לא עוזר להוריד משקל.
השמנה ממש מטרידה.
אני נראת שמנה מתמיד.
האם יש תחליף לתרופה טמוקסיפן?
האם יש דרך להתמודד עם השמנת יתר?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לטמוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/11/2011אני מבינה שיש תאבון והעליה במשקל הינה מאוכל התעמלות לא תעזור להוריד במשקל צריך לעשות לפחות הליכה של שעה וגם אז לא בטוח שתרדי במשקל אם לא תעשי דיאטה . ממליצה להפגש עם דיאטנית על מנת לעשות תוכנית ירידה במשקל . בעוד כשנה וחצי ישנו את הטיפול להורמון אחר גם לו תופעות לואי וגם אז יתכן ותעלי במשקל אם לא תשמרי לכן ממליצה מאד לשמור על משקל יציב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק דיאטה ופעילות גופנית
א מ ט06/11/2011אני קצת מתוסכלת מתשובות כמו שלך (ושל כל האונקולוגים אותם שאלתי).
אני שומרת מאוד (פחות או יותר דיאטה קבועה מאז סיום כימו ותחילת טמוקסי) בליווי דיאטנית איתה ירדתי במשקל בקלות לפני הטמוקסי.
אימונים של כארבע עד חמש שעותבשבוע (אירובי + כוח).
בכל זאת ירידה במשקל=0.
לדעתי הטמוקסיפן משפיע על הירידה במשקל.
לא חושבת להפסיק את הכדור אך הייתי רוצה את ההכרה בכך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)