מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות לגבי טיפול כימוטרפייפה27/01/2008
שלום ,
אני בת 43 חליתי בשנת 2003 בסרטן השד עברתי ניתוח למפקטומי + כימוטרפיה + הקרנות
המשך של טמוקסיפן + זריקת זולודקס אחת לחודש . היה נראה כי החלמתי , בשנת 8/2006 התגלתה גרורה בעצם בית החזה ( סטנרום ) קיבלתי 10 הקרנות + פאמרה , לאחר חצי שנה נמצאו גרורות נוספות , באגן , באיסכיום , סקרום , בחוליות 12 - 11 טופלתי בזומרה + זריקת פסלודקס
לאחר שלושה חודשים הסמן המשיך לעלות הטיפול שונה ל נבלבין קפסולות , וזומרה אחת לחודש .
לאחר טיפול של 14 שבועות בנבלבין הסמן המשיך לעלות ca-15 - 317 .
לפני שבועים הרופא החליט שנפסיק נבלבין ונבדוק - אחרי שלושה שבועות הוא החליט שאני יקבל כימוטרפיה ( טקסוטר ) אחת לשבוע והמשך זומרה אחת לחודש . אני מאוד מבולבלת ורוצה לדעת האם כדאי לי לקבל את הטיפול בלי לעשות שום בדיקה כמו ct מיפוי עצמות וכו' האם מספיק שמרקר עלה בשביל להחליט שיש התקדמות של המחלה .
דרך אגב אני אמורה להתחיל ביום ד' הקרוב טיפול , ואני מאוד מבולבלת .
אשמח לקבל תשובה רופא בהקדם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/01/2008איני יודעת מה היה הערך הקודם של הסמן כך שאיני יודעת בכמה עלה אולם אם הסמן ממשיך כל הזמן לעלות אין ספק כי אין ממש תגובה. בדרך כלל מצפים שהמרקר לפחות ישאר יציב , גם אם בשלב ראשון יש עליה בסמן אנו מצפים שלאחר תקופה קצרה המרקר יתחיל לרדת אחרת אין תגובה לטיפול. גם אם בבדיקות ההדמיה לא יראו מוקדים נוספים עדיין המוקדים שהיו יתכן וגדלים. מוקדים בעצמות קשה לקבוע בכמה גדלים או קטנים , במקרה שלך הסמן הינו טוב מספיק ואין צורך בבדיקות אלה אם יש חשד למקום חדש לשם מעקב. לא הבנתי למה את מבולבלת , אין ממצאים שמראים על נסיגה בגידול.י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)