למפקטומי+הקרנות או מסטקטומי+שיחזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למפקטומי+הקרנות או מסטקטומי+שיחזור
    55555
    07/11/2011

שלום לכולם !
    אני בת 45 , לפני כחודשיים עברתי בדיקת ממוגרפיה ביקורת לגוש- פיברואדנומה ידוע מבדיקה קודמת מלפני כ-14 חודשים .בבדיקת ממוגרפיה האחורנה באותו צד ברביע עליון חיצוני - היסתיידויות פליאומורפיות רבות, מפוזרות על שטח 4.5*1.6 ס"מ, אשר לא הודגמו בבדיקה קודמת . BIRADS 5 , בית שחי תקין .
    בשעה 10 התאגדות פיברוטית ללא שינוי .בא.ס. ציסטה בשעה 12 בגודל 0.4 ס"מ.
    בשד שני בא.ס. 2 ציסטות קטנות .
    ממטומיה , תשובה חלקית - high grade intraductal carcinoma
    אין סיפור משפחתי של סרטן , הייתי בריאה עד עכשיו . ללא שימוש בתרופות באופן קבוע . עברתי בדיקת BERCA וגם PET-CT טרם קבלת תוצאות .
    מא אומר high grade ?
    מה הדחיפות של טיפול הניתוח ?
    באיזו טיפול לבחור בהתחשב שחזה שלי קטן - (בקושי B) בכריתה חלקית והקרנות או כריתה מלאה ושיחזור מיידי , והאם זה נכון שכריתה מלאה לא דורשת המשך טיפול בהקרנות ? מה בקשר שיחזור ע"י הזרקות שומן , למי זה מתאים ובאיזה שלב , מיידי בניתוח או יותר מאוחר ?
    האם יש צורך בהקרנות לפני הניתוח ?
    מה סוג הטיפול עם אחוז חזרת מחלה הכי נמוך ?
    מיזה גיל בנות שלי צריכות להיות במעקב ואצל איזה רופאים ?
    במידה ואבחר בניתוח כריתה מלאה + שיחזור מיידי בשתל סיליקון מה סיבוכים אפשריים של חתך בקפל עור מתחת לשד + חתך קטן בבית שחי לאומת לחתך צדדי מבית השחי עד לפיטמה שזה פחות יפה מבחינה אסטטית ?
    תודה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למפקטומי+הקרנות או מסטקטומי+שיחזור - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    08/11/2011

שלום רב,
    יש לך ברבה שאלות, והאדם הטוב ביותר לענות עליהן הוא רופא שיבדוק אותך ויראה את הצילומים.
    אין מקום להקרנות לפני ניתוח,
    אין דחיפות אדירה בביצוע הניתוח, אך מומלץ לבצע תוך כחודש מהאבחנה.
    ממליצה לך להתייעץ אישית עם כירורג ופלסטיקאי לגבי הניתוח המתאים ביותר במקרה של.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו