מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המתנה מורטת עצביםמייקוש01/12/2011
שלום
אימי בת 62, בריאה בד"כ, בצעה לפני כ-10 ימים ממוגרפיה לבדיקת גוש נמוש (התגלה על ידה בבדיקה עצמית).
תוצאות הממוגרפיה: גוש אחד: 2.3 ס"מ, בחלק עליון מרכזי- UM, סמיך, חדש. BIRADS 5- חשוד מאוד לשאת. לא נראו הסתיידויות פתולוגיות, רקמה פברוגלאנדולארית- תקינה. גם בבדיקת US- ממצאים דומים (גוש בגודל 2.2 לא מוגדר, היפואקוגני, מישושי. ציסטות רבות פזורות בשד-שפיר, בית שחי תקין).
כמובן שהופנתה מייד לביצוע ביופסיה ואנו ממתינים לתוצאותיה.
אציין כי בבדיקת ממוגרפיה שבוצעה לפני שנה בדיוק לא נמצאו כל ממצאים והבדיקה הייתה תקינה לחלוטין.
יצויין גם שבבדיקה שבוצעה ע"י כירורג מומחה (לפני הממוגרפיה) הוא ציין כי לא נראה לו שמדובר בממצא ממאיר.
שאלתי- משמעות מדד BIRADS 5 ברורה לי אך האם לאור המפורט לעיל יש איזושהו סיכוי שמדובר בגוש שפיר ?, כיצד יתכן שגידול סרטני מתפתח לגודל כזה בתוך שנה?
ברור לי שניהיה חכמים יותר בעוד מס' ימים, לאחר קבלת תוצאות הביופסיה, אבל אני מנסה להקל מעט את הימים והלילות מורטי העצבים....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתנה מורטת עצבים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/12/2011אני מאד מצטערת אבל הגוש נראה מאד חשוד ואין לי דבר חכם להגיד פרט לכך שהביופסיה חיונית לתשובה. גוש יכול להתפתח גם בזמן קצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)