מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשה חומה מהשד השמאליאילנה11/12/2011
שלום רב,
אני בת 46, במעקב שגרתי אצל כירורג שד מכיון שאני שייכת לקבוצת סכון (אחותי חלתה בסרטן שד בגיל 46 ו2 אחיות של אבי חלו בסרטן שד).
מזה מספר ימים כשאני לוחצת על הפיטמה בשד הימני יוצאת לי טיפה בצבע חום. מהשד השמאלי יוצאת לי טיפה בצבע צהבהב. במסגרת המעקב השגרתי ממוגרפיה וUS מלפני 3 חודשים היו תקינים. אציין, שתמיד היו לי הפרשות מהשד (כשאני לוחצת) אולם לא בצבע חום. כמו כן,לפני מס' שנים הופנתי לבדיקות ההפרשות והציתולוגיה היתה תקינה וגם
בדיקת הגלקטוגרפיה. רופא כירורג המליץ על בדיקה ציטולוגית משני השדיים כשהחשד הינו פפילומה וגם על מנת לשלול נוכחות של תאים חריגים.
שאלותיי הן: , האם בדיקת הציטולוגיה כשהדגימה היא קטנה ביותר יכולה להראות תאים חריגים ? האם זאת הבדיקה המתאימה ביותר או שיש דרך אחרת לגלות בדיוק מה זה? ואם אכן יש פפילומה - מה עושים ? האם לאור מצבי המתואר לעיל יהא צורך להסיר הנגע גם אם הוא שפיר ??? סליחה על ההארכה....... ותודה מראש על המענה......אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה מהשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/12/2011ציטולוגיה ניתן לעשות גם מכמות קטנה אם כמובן יש תאים . אין דרך . אפשר גם לעשות דקטילוגרפיה סוג של צילום של צינורות החלב. התאור מתאים לפפילומה שהינו תהליך שפיר ולא חייבים להוציא . אם ההפרשה מפריעה ניתן לנתח את הצינור המפריש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)