התלבטות בנושא לוקרין?לד"ר עוזיאלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות בנושא לוקרין?לד"ר עוזיאלי
    רוני
    05/02/2008

בת 37 קבלתי הוראה להתחיל בלוקרין וטמוקסיפן.ועדיין מתלבטת האם בכל זאת לוקרין?או להסתפק רק בטמוקסיפן,?חוששת מפני פגיעה בפריון לאחר שנתיים.
    כמו כן במידה ומתעתדת לעשות אונקוטייפ האם זה דוחה את תחילת ההקרנות עד לקבלת התשובה של הבדיקה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני באותה התלבטות בקשר ללוקרין....

דינה
    05/02/2008

כי שמעתי שיש דעות שונות....
    יש שמסתפקים רק בטמוקסי...

האם טמוקסי מגן גם לבדו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינה..שאלה

דינה
    05/02/2008

נתנו לך המלצה בלבד או הוראה גורפת בנושא לוקרין?

שאלת למה???

תודה לך!
    בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללולה

רוני
    05/02/2008

קבלתי הוראה מהרופא לקבל את הזריקות של לוקריןוקניתי אבל אני ממש מפחדת לגשת לקופ"ח שיזריקו לי.
    האם ידוע על תופעות לוואי ללקיחת הטמוקסיפן וגם על הלוקרין?לי ידוע על גלי חום ,האם יש עוד תופעות?תודה רינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינה

דינה
    05/02/2008

שלום לך!

יש חלוקי דעות של אונקולוגים...יש כאלה שאוהבים לתת לוקרין ויש שלא....
    אני מבינה שטמוקסיפן לבדו גם מספיק....
    אני ממש לא מעונינת להפסיק מחזור שחזר לאחר טיפול כימי...לא היה כ-4 חושדשים ואני מאוד שמחה שחזר!
    אני בערך בגילך...ואני פוחדת שלוקרין יפסעיק לי את מחזור הוסת לגמרי ואכנס לגיל הבלות...

האם היה לך כימו? האם את ממשיכה לקבל מחזור?

על תופעות לוואי של טמוקסי שמעתי הרבה דברים קצת מפחידים, אבל דברתי עם כמה נשים שהתחילו נטילת טמוקסי...לא מזמן...ולא מרגישות כלום בנתיים...לא כולם מרגישות גלי חום גם...
    אני בזמן כימו שפסק לי מחזור לא הרגשתי גלי חום, אבל היו כאלה שכן...

האם כבר התחלת לקחת טמוקסי?
    אני עוד לא...רק היום סיימתי הקרנות ואני אמורה להתחיל....עוד לא ברור אם יתנו לי המלצה גם ללוקרין....
    אבל ממש לא רוצה....

באיזה בית חולים את מטופלת?

בריאות!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינה...

דינה
    05/02/2008

התעייצת עם הרופא שלך בקשר ללוקרין??? מה בעצם נותן?
    הסביר לך יתרנות וחסרנות?

אני עוד לא היתי בפגישה עם אונקולוג המטפל....
    אני מטופלת בשיבא.

לילה טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לולה יקרה

רוני
    06/02/2008

אני מטופלת בהדסה עין כרם,ואתמול תפסתי אומץ והתחלתי בפעם הראשונה לקחת טמוקסי..,מקווה להרגיש טוב,הומלץ לי לקחת במקביל גם לוקרין כרגע עדיין לא לקחתי,כנראה שאדבר שוב עם הרופאה כדי לקבל הסבר נוסף,כי אני ממש לא רוצה שהמחזור ייפסק.רפואה שלמה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינה יקרה!

מירי
    06/02/2008

היום חזרתי מהרופאה....ביקור אחרי הקרנות...ולפני טיפול הורמונלי...

בשלב זה נתנה לי רק טמוקסיפן...בנתיים ללא לוקרין....אמרה שאין שום סכנה לקבל מחזור הסות עכשיו....
    רק בעוד כחודשיים אחרי תחילת נטילת טמוקסי לעשות בדיקת דם להורמונים ואם הורמונים יהיו מאוד גבוהים...אז אולי ימליצו על זריקה...ואולי לא...

תשאלי את הרופא שלך!
    אני גם רוצה להמשיך לקבל מחזור...לא רוצה להפסיק אותו...( גם קשורה אליו:)))) וגם רוצה עוד ללדת...

ביי בנתיים!
    כתבי לי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללולה...

רוני
    06/02/2008

רציתי לשאול אותך האם עברת טיפולים כימותרפיים?
    באיזה גודל היה הגידול שלך?והאם הומלץ לך לבצע אונקוטייפ?
    להשתמע רינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינה

דינה
    07/02/2008

כן, עברתי טיפולים כימותרפיים...כבר לפני חצי שנה...
    בעצם התחלתי מטיפול כימותרפי....כי הגידול היה יחסית גדול ( לשד ) - היה 2,5 ס"מ....ורצו להקטין לי אותו כדי לשמור על השד.
    הצליח....עשו ניתוח למפקטומי ואתמול סיימתי הקרנות.
    מתחילה בטמוקסי...אולי בעוד שבועיים.....( היום קבלתי עוד פעם מחזור...פעם השלישית אחרי טיפול כימי.....האמת....היה לי חשש שאולי לא יחזור...הכל קורה...( אני בת 39 )

אני אפילו לא יודעת מה זה אונקוטייפ....
    ואת עברת כימו? הקרנות?
    באיזה שלב את עכשיו?

המון בריאות! ולילה טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לולה..

רוני
    07/02/2008

אצלי הגידול היה מאוד קטן פחות מס"מ.
    עברתי ניתוח למפקטומי .מתלבטים אם לתת לי כימו,ולכן הפנו אותי לבדיקת אונקוטייפ,העניין הוא שאני שייכת ללאומית והקופה מממנת חלק קטן מהעלות ,מדובר ב-40000$.(והם נותנים רק 4000ש"ח.).וגם מתוכנן לי הקרנות בהמשך.
    איזה כימו קיבלת וכמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינה

מירי
    07/02/2008

היי!

אני לא מבינה....למה טיפולי "הכימו" צריכים לעלות לך כסף???
    אני עברתי את כל הטיפולים בשיבא - תל השומר.
    הכל בטופס 17....לא שילמתי שום דבר....אני קופה מאוחדת....לא נדבר ושלא כ"כ רצו לתת לי טופס 17 לשיבא, אבל...בכל זאת לא שמעתי שאנישם משלמים עבור טיפולים.....
    את משלמת קופת חולים!!! יש לך ביטוח משלים???

אני עברתי 8 טיפולים כימותרפיים - 4 אנדרימיצין AC ו-4 טקסול.
    לא היו לי הרבה תופעות לוואי - לא הרגשתי בחילות...קבלתי גם כדורים וזריקות בזמן הטיפולים....
    אם תרצי יותר פרטים אספר לך עוד יותר מדוייק.
    מה שהכי גרוע....השעיר נושר....כולו....( מאנדרימיצין....וטקסול עוד מוסיף...)
    אבל לי היתה ברירה, היתי חייבת להקטין את הגידול ולשמור על השד....( ברוך השם זה עבד והכל הצליח!!!)
    אחר כך היו לי שני ניתויחי למפקטומי ( השני להרחבת שוליים ), בלטות אצלי לא נגועות!

ושלשום היה טיפול האחרון של הקרנות...( 33 טיפולים.....יום-יום...)
    עכשיו זהו...רק טיפול הורמונלי....עוד לא התחלתי בטמוקסיפן...אתחיל בעוד כשבועיים - אמול קבלתי מחזור בפעם השלישית אחרי הכימו ))))

יום טוב לך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לולה חמודה

רוני
    07/02/2008

התשלום הוא עבור בדיקה אונקוטייפ שקופת חולים לאומית לא מממנת.ולא על טיפולים.
    לפי תוצאות הבדיקה הזאת יידעו לומר לי באופן ודאי האם אני זקוקה לכימו.
    שמחתי לקרוא שלא היו לך תופעות של בחילות.האם זה היה בזכות הכדורים ?איזה כדורים וזריקות אלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינה יקרה

דינה
    07/02/2008

אני בכלל לא סבלתי אף פעם מבחילות..., אבל
    כימו" זה משהו אחר ומאוד חששתי מבחילות והקאות ( שלא ידעתי מה זה בכלל...)

לקחתי לי כדורים "זופרן" ( למרות שרופאים ממליצים על תרופה אחרת...חדשה אמריקאית "אמנד", אבל "אמנד" לא בסל, עולה יקר ....בסביבות 2000 ש"ח אני חושבת ( ל- 4 טיפולים....500 ש"ח לטיפול )
    לא לקחתי...לקחתי "זופרן" שבסל....
    אבל לשמחתי לא היתי צריכה גם את הכדורים האלה....כי לא חשתי בחילות בכלל...

אם יש בחילות אז מטיפולים של אדרימיצין....( אבל לפני כל טיפול נותנים חומר נגד בחילות בעירוי....אז אולי זה עזר לי...( למרות שהרבה נשים מחרגישות בחילות גם בהמשך...)

מ"טקסול" אין בחילות.

זריקות עשיתי בבית אחרי כל טיפול....זריקות "נויפוגן" לשמירת מח העצם...
    מזרקיות היו כאבי עצמות....( כמו בשפעת...) אבל עם כדור אופטלגין או אקמול זה חלף...

אבל אולי לא תתצטרכי זה בכלל...מאחלת לך מכל הלה שלא תעברי טיפול "כימו", אבל במקרה וכן....שיעבור בקלות!!!

לילה טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינה - אך את מרגישה מטמוקסיפן???

דינה
    09/02/2008

אני אמורה להתחיל....כבר קבלתי מרשם....קצת חוששת..

את מרגישה משהו?
    גלי חום? בחילות?.....

מקוה שעובר עליך טוב!

שבוע טוב והמון בריאות!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

רוני
    10/02/2008

לולה יקרה אני לוקחת כבר 5 ימים טמוקסי ואני מרגישה מצוין .שום תחושות מיוחדות .מעט עייפות,אך יכול להיות שאין קשר בין הדברים.
    עדיין לא החלטתי אם לבצע את הבדיקה היקרה-אונקוטייפ.כי זה הון בעבורי 4000$.
    חשבתי לעבור קופה לכללית אך ייתכן שהם לא יסכימו לממן לי זאת.אני עדיין בברורים עם הלאומית,לגבי המימון.להת' רינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לויקרין

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    11/02/2008

אם את עושה אונקוטייפ ממתינים לתשובה ובהתאם לתשובה צריך להחליט אם מטפלים בכימו או טיפול הורמונלי , אחרת למה בכלל לעשות את בדיקת האונקוטייפ. לגבי הלויקרין, בגיל צעיר אם הגידול מאד רגיד להורמונים צשתדלים לטפל הורמונלית מכל הכיונים. כמובן שההחלטה צריכה להיות יחד עם הרופא. יש סיכוי טוב שהמחזור יהיה תקין לאחר טיפול של שנתיים בלויקרין. לגבי פוריות זו שאלה אחרת מעל גיל 35 גם באופן תקין יש ירידה בפוריות ובהחלט קרוב לגיל 40. איני יודעת מה מצבך ואם יש לך ילדים. בכל מקרה צריך להיות ברור שבראש וראשונה את צריכה להיות בריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו