גרורות בעצמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרורות בעצמות
    דפנה
    16/02/2012

שלום רב. אני מתנצלת מראש על האורך...

לפני כשנתיים אובחנתי כחולה בסרטן שד ללא גרורות. עברתי כריתה, כימותרפיה והקרנות. לאחר הכימותרפיה וניתוח הכריתה הומלץ מתן טמוקסיפן. הרצפטורים אצלי לאסטרוגן ופרוגסטרון הם מעל 75%. סירבתי לקחת את הטמוקסיפן, ולאחר כשנה, בבדיקת פט סיטי קיבלתי את התוצאה הבאה: "עצמות - קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בחלק מנגעים סקלרוטיים רבים שהופיעו בשלד. לסיכום: מתאים לתהליך שאתי." לאחר הבדיקה הזאת התחלתי לקחת טמוקסיפן, ונכון להיום אני כארבעה חודשים עם טמוקסיפן.
    השבוע, 5 חודשים לאחר הממצאים האלה, עברתי שוב בדיקת פט סיטי, ולמיטב הבנתי, הכול נעלם. התוצאה שקיבלתי הייתה: "התהליכים בשלד כיום סקלרוטיים יותר, אולם ללא קליטה פתולוגית של FDG. לסיכום: שיפור בממצאים". המסקנה שלי היא שהטמוקסיפן "עובד", וזה גם הגיוני כי הרצפטורים להורמונים אצלי גבוהים, אבל האם גרורות יכולות להיעלם אחרי טיפול של 4 חודשים? זה נשמע מופרך. אולי הבדיקה לא תקינה או שמלכתחילה לא היו גרורות? לא עברתי ביופסיה, שאני מבינה שהיא המדד האולטימטיבי לגרורות.

מה דעתך? הבשורה משמחת, אבל אני לא יודעת אם אני כבר יכולה לשמוח...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרורות בעצמות

הוספת תגובה

• גרורות בעצמות - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    19/02/2012

לא רוצה להעכיר את מצב רוחך אבל לא נאמר שהגרורות נעלמו נאמר שהן יותר סקלרוטיות . זה שאין קליטה בפט עקב פעילות יותר קטנה של הגרורות . האם היו גם סמנים גבוהים? למה עשית פט לפני שנה האם היו כאבים?ה אם עשית פט גם לפני או בסמוך לניתוח?
    גם היום עדיין ניתן לבצע ביופסיה מהממצאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו